Eet hanımlar nihayet yazabiliyorum biz 16 günlük hastaneye yattik göbek kordonunun mesaneye kalıntısı olmus
Göbek cevresindeki kizariklikla farkettik ates gibi ve şişti meger enfeksiyon yapmis ilk hafta vakayi bilemediler ikinci hastaneye sevkettiler orada 2. Haftamizda rota virusu kapti bir hafta ishali gecsin diye serum yedik zaten antibiotik aliodu damaryoluyla tabi yiprandi huysuzlandi agrisi var her gelen kurcaliyor gobegine igne batirilip uzanti olculuyor falan 3.hafta nihayet virus gecti enfeksiyonda dustu 2 saatlik bir ameliyat gecti 50bindebirmis bu rahatsizlik ve devlet hastanesi oldugu icin yanima kimseyi istemediler ne tuvalete gidebildim ne yemek yiebildim ne de 3 hafta uyuyabildim bebegimde hic uyumadi hep agladi hatta 2.hafta viruslu diye karantinaya alindi odamiz ziyaretci bile alinmadi babamiz 3 hafta boyunca arabada yasadi
Cok zor zamanlardi
Yinede inatla sutum yetecek dedim
Emzirdim
Hastanede duzgun beslenemedim bile yasayan bilir devlet hastanesini siraya giriolar yemek icin aldin aldin alamadin gidiyor yemek odaya falan gelmiyor
Tabi bebegim agliyor bi kosu alayim diyorum olmuyor
Damar yolu kucucuk bebek bulunmuyor 10 kere deliolar ciyak ciyak mecbur dayaniosun tedavisini olmali
Arada bilen bilir damar yolu hareket edince cikiyor gec farkedersen eli ayagi ya da kolu nereye bagliysa kocaman sisiyor gecede zaten cocuk uyumuyor dahada uyuyamiosun bsy olur diye tetikte
Evde ara ogunler oluyor ya da annen kayinvalden bakiyor uyuyabiliyorsun en azindan ben lohusalik yasamadim
Tabi bende 22 kilo hooop gidiverdi
Normal dogum yapmistim dikislerime ozen gosteremedim hala yara
Ciktik Allaha sukur bebegimin dikisleri alindi pzt. 20 gun sonra tekrar kontrol ultrasonla kalinti var mi diye tekrar
Simdide gaz problemi yasiyoruz tam dikis ve yara gobekte olunca ikinmalar hep aci icinde
biogala ve nurseharveys cot. Diye dun uyudu garibim gaz rahatlatti onu
Simdi dicegim su ki hersey geciyor nolur stres yapmayin inatla emzirin bebeginize baglanin sinirlede olsa kizmayin o kadar savunmasizlar ki bilemiyor ne derdi oldugunu sadece aglamakla belli ediyor
Biz atlattik kotu gunleri Allah tekrar yasatmasin ne bize ne kimseye
Bu arada kiloda alamadik su an bagirsak florSi virusten etkilenmis ama boyumuz uzamis ve basimiz buyumus kilo almaya calisioruz
Sizin sezeryan miydi ,bir kitapta okudum sezeryan alerjilerde bir sebep olabiliyormuş çok sasirmistim,cok çok geçmiş olsunçok büyük geçmiş olsun canım bizde alerji diye bir illetle uğraşıyoruz.. küçücük bedenleri nelere maruz kalıyor. rabbim korusun onları
Merhabalar birkaç arkadaşın bebeğinde inek sütü alerjisinden şüphelenilmiş sanırım. 2 çocuğumda da inek sütü alerjisi oldu. Deneyimlerimden bahsetmek isterim belki işinize yarar. 5 yaşında ki kızım Yen'i doğduğu dönem sürekli fışkırır tarzda kusardı. Mama takviyesi yapmaya çalıştığımda azcık alsa bile direkt kusardı mamayı. 1.5 aylık olduğunda önce yaygın isilik sonrasında da yüzünde egzema oldu. O zamanlar hiç aklımıza gelmemişti inek sütü birkaç doktora gittik steroidli krem verdiler , çünkü çok kaşınıyordu yüzü ve nemlendiriciler yeterli gelmiyordu. En son doktorumuz çocuk alerjiye gitmemizi önerdi. İnek sütü ürünlerini diyetten çıkarınca düzeldi. Gaz sancılarımız bile geçti. Pregomin AS diye bir mama var yalnız tadı çok kötü kızım kesinlikle almadı. Sadece anne sütü ile atlattık. 6. Ayda doktor gözetiminde kızıma yoğurt yedirdik herhangi bir reaksiyon olmadı. Ama Halen cildi çok kurudur kaşınır kızarır bazen yara yapar kaşımaktan.
Şimdi 51 günlük bebeğim var cilt bulguları aynı şekilde başladı ama bu sefer 2 gün boyunca yeşil kaka sonrasında kanlı ve mukuslu kaka yaptı. Tabi deneyimli olduğum için hemen süt ürünlerini kestim 1-2 haftaya kakası düzeldi.
Eğer şüphe varsa diyetten her seferinde bir ürünü çıkarmak gerekir çünkü neyin neden olduğu bu şekilde anlaşılır. Mamalar da inek sütünden yapıldığı için onların yerine doktorunuzun önerisine göre hipoalerjik veya içerisinde inek sütü proteini olmayan mamalar kullanılmalı. Keçi sütü çapraz reaksiyon gösterdiğinden keçi sütü ürünlerinden kaçınılmalı.
Cilt için coresatin adında bir krem var . Biz hep pembe olanını kullandık. Gerçekten çok işe yarıyor. Bu kremi de deneme yanılma yöntemi ile buldum o kadar çok krem denedim ki hiçbirisi yeterli olmadı.
Diyet sonrası maalesef hemen düzelme olmuyor o yüzden biraz sabırlı olmak gerekir. Her seferinde diyetten tek ürün çıkararak netin neden olduğunu kendiniz bulucaksınız. Maalesef yapılan testler yeterli olmuyor alerji doktorları da bu şekilde eliminasyon yöntemini öneriyor. Bir de mutlaka bir alerji doktoruna götürmenizi tavsiye ederim.
Memede de çok kalmıyor mi 10-15 dk çok emiyor gibi de gelmiyor anlamadımGünaydın. Belki de çok emdiği için kusuyordur fazlasını kusarlar genelde.
Sütün tazyikli geliyorsa oda yapıyormuş kusma. Bir yerde okumuştum.Memede de çok kalmıyor mi 10-15 dk çok emiyor gibi de gelmiyor anlamadım
Yorgun olanlarda bende varımkizlar gunaydin bu ara cok yorgunum yazamiyorum. yeni ogrendigim bisi icin hemen yazayim dedim. sutu az olan azalan ya da daha arttirsin diyenler icin petibör biskuvi yeyin kizlar acayip arttiriyor
Aynı durum bende var Doğum kilolarını vermiştim üzerine iki kilo aldımGünaydın kızlar süt arttırayım derken kilo aldım yaa sütüm artıyo mu onuda bilmiyom göğüslerim hiç şişmiyo süt var gibi
fazla emdiginden kusar. fiskirarak kusma yoksa sıkıntı olmaz emince dik tutSelam kızlar ya benimki 2 gündür her öğünden sonra kusuyor kafama çok takıldı kilo almasını etkiler mi bu durum sanki emdiği tüm sütü kusuyor gibi
gayet guzel dakika emiyor bence kisa degil aktif olarak emdigi sure 10 15 dk olur zatenMemede de çok kalmıyor mi 10-15 dk çok emiyor gibi de gelmiyor anlamadım
zaten şiş gogus iyi degildir kizlar. yumsak goguste süt daha guzel akar gelir.Günaydın kızlar süt arttırayım derken kilo aldım yaa sütüm artıyo mu onuda bilmiyom göğüslerim hiç şişmiyo süt var gibi
Gerçekten mi bende şiş değil süt az herhalde diye üzülüyodumzaten şiş gogus iyi degildir kizlar. yumsak goguste süt daha guzel akar gelir.