2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kizlar bizim de 34. gunumuz benimkide memede yasiyo resmen emzik niyetine kullaniyo ama almiyo emzik bende hicbisey yapamiyorum onun yuzunden bi cocuk daha var ve sana muhtac gece uyuyamiyorum vucut yorgun cocuklar durmuyo bi an once su gaz sancilari gecerde duzene gireriz umarim

çok büyük geçmiş olsun canım bizde alerji diye bir illetle uğraşıyoruz.. küçücük bedenleri nelere maruz kalıyor. rabbim korusun onları

kızlar ben 3 gündür süt ürünlerini tüketmiyordum.. ama oğlumun cildindeki sivilce tarzı döküntüler bugün artmış dahada.. bitek ek mama takviyesi alıyor ondada inek sütü varmış oda etkilermi bu kadar..
bugün yumurta ve domateste yemedim kahvaltıda sadece zeytinle bal yedim birtek onlar alerjik değil sanırım.. nasıl bulacağım oğlumun neye alerjisi olduğunu.. doktora gittik kan idrar yapıldı bişey çıkmadı devlet hastanesi olduğu için krem sür geçer dedi ama geçmedi arttı. bu hafta alerji uzmanınada danışacağım ama önce bi size sorayım dedim.. ilk oğlumda hiç bilmezdim böyle şeyler ya çok yorucu bir süreç

Çok çook geçmiş olsun kuzuya. Şuan iyisiniz ya önemli olan o.

Bol su tüket birde humananın falan süt arttırıcı çayı var bi dene istersen.

Çok geçmiş olsun şükür şimdi iyiymiş kuzucuk

Merhabalar birkaç arkadaşın bebeğinde inek sütü alerjisinden şüphelenilmiş sanırım. 2 çocuğumda da inek sütü alerjisi oldu. Deneyimlerimden bahsetmek isterim belki işinize yarar. 5 yaşında ki kızım Yen'i doğduğu dönem sürekli fışkırır tarzda kusardı. Mama takviyesi yapmaya çalıştığımda azcık alsa bile direkt kusardı mamayı. 1.5 aylık olduğunda önce yaygın isilik sonrasında da yüzünde egzema oldu. O zamanlar hiç aklımıza gelmemişti inek sütü birkaç doktora gittik steroidli krem verdiler , çünkü çok kaşınıyordu yüzü ve nemlendiriciler yeterli gelmiyordu. En son doktorumuz çocuk alerjiye gitmemizi önerdi. İnek sütü ürünlerini diyetten çıkarınca düzeldi. Gaz sancılarımız bile geçti. Pregomin AS diye bir mama var yalnız tadı çok kötü kızım kesinlikle almadı. Sadece anne sütü ile atlattık. 6. Ayda doktor gözetiminde kızıma yoğurt yedirdik herhangi bir reaksiyon olmadı. Ama Halen cildi çok kurudur kaşınır kızarır bazen yara yapar kaşımaktan.
Şimdi 51 günlük bebeğim var cilt bulguları aynı şekilde başladı ama bu sefer 2 gün boyunca yeşil kaka sonrasında kanlı ve mukuslu kaka yaptı. Tabi deneyimli olduğum için hemen süt ürünlerini kestim 1-2 haftaya kakası düzeldi.
Eğer şüphe varsa diyetten her seferinde bir ürünü çıkarmak gerekir çünkü neyin neden olduğu bu şekilde anlaşılır. Mamalar da inek sütünden yapıldığı için onların yerine doktorunuzun önerisine göre hipoalerjik veya içerisinde inek sütü proteini olmayan mamalar kullanılmalı. Keçi sütü çapraz reaksiyon gösterdiğinden keçi sütü ürünlerinden kaçınılmalı.
Cilt için coresatin adında bir krem var . Biz hep pembe olanını kullandık. Gerçekten çok işe yarıyor. Bu kremi de deneme yanılma yöntemi ile buldum o kadar çok krem denedim ki hiçbirisi yeterli olmadı.
Diyet sonrası maalesef hemen düzelme olmuyor o yüzden biraz sabırlı olmak gerekir. Her seferinde diyetten tek ürün çıkararak netin neden olduğunu kendiniz bulucaksınız. Maalesef yapılan testler yeterli olmuyor alerji doktorları da bu şekilde eliminasyon yöntemini öneriyor. Bir de mutlaka bir alerji doktoruna götürmenizi tavsiye ederim.

alerji uzmanına haftaya gün alabildik canım bahsettiğin belirtilerin hepsi var bizdede. süt ürünleri çok geniş bir yelpaze malesef. peki neler yedin sütün azalmadımı. benim şimdiden stresten azaldı. çok korkuyorum açıkçası. 6. ayda düzelirmi

Çok çok geçmiş olsun. Atlatmışsınız şükürler olsun. Allah kimseyi de evladıyla sınamasın.

kurabik canim neler neler yasamissin. Cok gecmis olsun. Rabbim birdaha göstermesin. Cok şükür ki anlatmissiniz. Cocugunun hayrini goresiniz.
çok büyük geçmiş olsun canım bizde alerji diye bir illetle uğraşıyoruz.. küçücük bedenleri nelere maruz kalıyor. rabbim korusun onları
Çok çook geçmiş olsun kuzuya. Şuan iyisiniz ya önemli olan o.
Çok çok geçmiş olsun. Atlatmışsınız şükürler olsun. Allah kimseyi de evladıyla sınamasın.

Sagolun arkadaslar insallah hayirlisiyla dahada atlatalim bu gunleri buyusun az daha sık girerim foruma
Bu arada gaz fena uyku uyutmuyor var mi cooook etkili bir cozum
Ilk 3 ay diolsr genelde bebek kendi ogrenecekmis sanirim harekete baslayinca ama yuregim dayanamio kiyamioz

Yok sanırım uyudu güZelce hooop gazla uyandı

Maalesef tüm süt ürünlerini kestim .içerisinde eser miktarda süt bulunan ürünleri bile yemiyorum. Kalsiyum için efervesan tabletlerden kullanıyorum. Peynir ve yoğurt benim öğünlerimde vazgeçilmezimdi ama mecbur kalınca çok da gözü görmüyor insanın
Benim kızımda 6. Ayda yoğurt vermeye başladım ama kuzeninde de var o bir buçuk yaşında henüz süt ürünü başlayamadılar . Vücudun verdiği tepkiye göre süre değişiyor

Gaz için milk tea diye bir çay var öneririm. Bir haftada gazımız azaldı bizim. Aktarlarda bulabilirsiniz. Ben humana kullanamıyorum içinde laktoz olduğu için . Öneri üzerine bu çaya başlamıştım

Su an bizdede var önce isilik dedi doktor bizde dus falan aldırdik fakat ozellikle yuzu cok kasinio habire eldivenleriyle yuxu mahvoldu tutuyorum surekli ellerini
Ve bgn iyice egzama gibi kuru kuru oldu dokuluo hirilti var
Boyun kismina yayildi hafif kol bacaktada var acaba bizdede mi var ki
Sut urunleri cok genis bir yelpaze cogu ekmekte peyniralti suyu veya cogu gidada sut tozu kullaniliyor
Daha drtayli diyetinizi yazar misin acaba tatlim

Neleri kestiniz acaba eser miktarda süt içeren?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…