2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar benimde sizden farkim yok kizim uyumuyo memeyi cok seviyo hep memede kalmak istiyo bide benim sütüm cok az mama takviyesi yapiyorum uykusuzluk cok zor oluyo her şeye alisiyoruz da uykusuzluk cok zorluyo beni

Kizlar benimde sizden farkim yok kizim uyumuyo memeyi cok seviyo hep memede kalmak istiyo bide benim sütüm cok az mama takviyesi yapiyorum uykusuzluk cok zor oluyo her şeye alisiyoruz da uykusuzluk cok zorluyo beni
Bende fenayım hala uyumadı hala memede

Benim de dışardan bakınca anormal bir sey yok ama dedigin gibi içerden sizi oluyor ara ara. Belki de normal bilemedim ben de.
Canım kabızlık da içerden acımaya neden oluyormuş ayakta uzun süre kalmak da ama evde iş oluyor başta annem vardı şimdi bana kaldı .inşallah acıması sıkıntı değildir bilemedim 40 çıkınca gel dedi doktor bakalım.

Bir türlü alıştıramadım var mı bir Öneriniz alıştırabilmem için

Benimki de basta reddetti 5,6 kere denedim çok ağladığı ve emmek istediği bir anda emziğin ucunu vererek yapmalısın tamamını verince diliyle hep ittirdi,ben ileri geri ağzına soktum çıkardım sonra tam çekerken kaptı, bir de ilk emzik weebaby idi almadı sonra philips avent ise yaradı, emzik değiştir farklı olanları dene ve bence pes etme çünkü emzik olunca bebek de rahatlıyor anne de ,o kadar süre memede kalıyorsa onun emmeye ihtiyacı var ve sen bunu sürekli sağlayamazsın kimse sağlayamaz emzik büyük rahatlık inşallah seninki de alır cnm

Bu arada gaz problemi için kızlar midesindeki gazi çıkarmak için bu sırtında vurduğunuz yer var ya oraya avcunuzın ortasıyla bastırarak ovun anında çıkıyor gaz , bağırsaktaki gaz içinse bacaklarını karnına doğru çek bırak iyice çek bırak bu hareketlerle hem gaz yapar hem kaka..

İnşallah

Yanlış yazmışım özür diliyorum gümde 40 gram kadar beş günde 200 gram almış. Peki neden sadece mama verdiğimde uyuyor

Mama bebeğe ağır geliyor çünkü o yüzden uyuyor. İlk üç ayı anne kucağında geçer zaten açlıktan değil. Günde 40 gr alıyorsa süt ona yetiyordur mamaya başlarsanız hata edersiniz.

Mama bebeğe ağır geliyor çünkü o yüzden uyuyor. İlk üç ayı anne kucağında geçer zaten açlıktan değil. Günde 40 gr alıyorsa süt ona yetiyordur mamaya başlarsanız hata edersiniz.
Benim Bebeğim 6 günde 100 gram almış doktor mamaya başla dedi bende günde bir ya da iki kez veriyorum ama hiç elim gitmiyor o kadar üzülüyorum ki ayrıca yenidoğan bebeklerin yani 1 aylık günde 30 gram alması lazım 40 alıyorsa mama neden veriyorsun

Benim sutum gecen hafta azalmaya başladı Dr da hemen mama yazdı aptamil 1 numara ona başladık bebis 33 günlük oldu, pazartesiden beri günde bir ya da iki kez mama ile takviye yapıyorum ama sutum bir turlu artmıyor deliricimmmmm

Suan kızım kıvranıyor dün hiç kakasını yapamadı ve hala da yapmaya çalışıyor ne denediysem olmadı z yağı sürdüm o da etki etmedi

Suan kızım kıvranıyor dün hiç kakasını yapamadı ve hala da yapmaya çalışıyor ne denediysem olmadı z yağı sürdüm o da etki etmedi
Cnm öncelikle sakin ol benim ilk çocuğunda aynısı oldu ağladığımı biliyorum poposuna zeytinyaglarimi sürmedim atesolcer ile uyar dediler poposunu neler denedim olmadı en son teyzem armut dedi o ise yaradı mutluluktan ağladım yani, çünkü karnı ağrıyordu bebeğin ve o oyleyken sen de perişan oluyorsun bizimki çok fenaydı yani ,sana diyeceğim armut ye ve kuru incir hatta daha da yapmazsa inciri kaynar iç, geçmiş olsun ,kolay gelsin

Süt tensel temasla artar canım bebeğini göğsüne alacaksın bol bol emecek sakın boş meme diye düşünme,bu emişler o memeyi uyaracak,meme “Burada aç bekleyen bi bebiş var” daha çok süt üretmeliyim diyecek. Sık sık emzir aç tvyi izle o kucağında uyusun,günde üç kez bir lira büyüklüğünde kaka yapıyorsa beş altı kez de çişli bezi varsa o kuzu doyuyordur. Benim hastanedeki ikinci gecem de bütün gece abartısız boş memeleri emdi oğlum hiç strese girmedim,kızım da böyle kendi nafakasını kendi getirmişti. Sabahına sütüm geldi. Ayy boş memeyi çekiyor deyip mama vereydim hata yapmış olacaktım. O süt de gelmezdi. Neden yetmesin sütün yüce Allah o sütü o bebek için yaratmış nasıl doymasına müsade etmez. Her canlının sütü kuzusuna yeter ,yüzde beştir ancak sütü olmayan kadın.

Doktor söyledi bana antikolik bir mama evolvia diye destekle dedi

Ben sezeryan sırasında yoğun kanama geçirdim,çok zor kontrol altına aldılar iç kanamayı,sol yumurtalığımı almak zorunda kaldılar çünkü kanama kaynağı orasıymış. Ben normalde bir saat içinde odaya çıkacakken tam üç buçuk saat sonra odaya çıktım. Eşim ilk kızımdan emzirme hassasiyetimi biliyor. Hemşireler “eşiniz uzun kaldı,biberonu verin mama verelim “ demişler hatta epey ısrar etmişler. Bu arada biz ne biberon ne emzik ne mama hiçbir şey almadık çantamıza,o alternatifleri yok saydım çanta hazırlarken. Eşim “Ameliyattan çıktığında Burçakı emmezse kabahati bende bulur,sıkı tembihledi şekerine baksınlar düşmemişse mama kesinlikle verilmesin ,ilk memeyle karşılaşmalı,çok hassas bu konuda ” diye. Geldiğimde ne şekeri düşmüştü ne bir sıkıntısı vardı usul usul beni beklemiş kuzum. Biraz beceriksizdi hemen ememedi ama öğrendi sonra,zaten anne memesinden başka alternatifi yoktu öğrenmek zorunda kaldı. Eşim hala der ömrümden ömür gitti diye,sen geciktin ayrı stres oldum mama verilmesini engellemek için ayrıca stres oldum. Ne çok baskıya maruz kaldım diye.

Çok büyük bir stres kaynağınız yoksa travmatik bi durumla karşılaşmadıysanız sütünüz yeter kendinize ve kuzunuza güvenin bi de memelerinize :)

Gunaydin kizlar. Bugun gece eh fena uyumadik. Dun ogleden sonra 4 ten aksam9 a kadar hic uyumadi. Bizimle buyuk adam gibi vakit gecirdik. Kizlar oğlanın yuzunde sivilceler vardi doktor sutunu degdirme demisti 2 gundur dikkat ediyordum.baya azaldi sonmeye ve kurumaya basladi.

Eet hanımlar nihayet yazabiliyorum biz 16 günlük hastaneye yattik göbek kordonunun mesaneye kalıntısı olmus
Göbek cevresindeki kizariklikla farkettik ates gibi ve şişti meger enfeksiyon yapmis ilk hafta vakayi bilemediler ikinci hastaneye sevkettiler orada 2. Haftamizda rota virusu kapti bir hafta ishali gecsin diye serum yedik zaten antibiotik aliodu damaryoluyla tabi yiprandi huysuzlandi agrisi var her gelen kurcaliyor gobegine igne batirilip uzanti olculuyor falan 3.hafta nihayet virus gecti enfeksiyonda dustu 2 saatlik bir ameliyat gecti 50bindebirmis bu rahatsizlik ve devlet hastanesi oldugu icin yanima kimseyi istemediler ne tuvalete gidebildim ne yemek yiebildim ne de 3 hafta uyuyabildim bebegimde hic uyumadi hep agladi hatta 2.hafta viruslu diye karantinaya alindi odamiz ziyaretci bile alinmadi babamiz 3 hafta boyunca arabada yasadi
Cok zor zamanlardi
Yinede inatla sutum yetecek dedim
Emzirdim
Hastanede duzgun beslenemedim bile yasayan bilir devlet hastanesini siraya giriolar yemek icin aldin aldin alamadin gidiyor yemek odaya falan gelmiyor
Tabi bebegim agliyor bi kosu alayim diyorum olmuyor
Damar yolu kucucuk bebek bulunmuyor 10 kere deliolar ciyak ciyak mecbur dayaniosun tedavisini olmali
Arada bilen bilir damar yolu hareket edince cikiyor gec farkedersen eli ayagi ya da kolu nereye bagliysa kocaman sisiyor gecede zaten cocuk uyumuyor dahada uyuyamiosun bsy olur diye tetikte
Evde ara ogunler oluyor ya da annen kayinvalden bakiyor uyuyabiliyorsun en azindan ben lohusalik yasamadim
Tabi bende 22 kilo hooop gidiverdi
Normal dogum yapmistim dikislerime ozen gosteremedim hala yara
Ciktik Allaha sukur bebegimin dikisleri alindi pzt. 20 gun sonra tekrar kontrol ultrasonla kalinti var mi diye tekrar
Simdide gaz problemi yasiyoruz tam dikis ve yara gobekte olunca ikinmalar hep aci icinde
biogala ve nurseharveys cot. Diye dun uyudu garibim gaz rahatlatti onu

Simdi dicegim su ki hersey geciyor nolur stres yapmayin inatla emzirin bebeginize baglanin sinirlede olsa kizmayin o kadar savunmasizlar ki bilemiyor ne derdi oldugunu sadece aglamakla belli ediyor
Biz atlattik kotu gunleri Allah tekrar yasatmasin ne bize ne kimseye
Bu arada kiloda alamadik su an bagirsak florSi virusten etkilenmis ama boyumuz uzamis ve basimiz buyumus kilo almaya calisioruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…