Canim ben Amerika dayim biliyorsun. Amacim Türkiye yi kotulemek degil ama buraya yerlestigime hic pisman degilim.Ozellikle oglumu burada yetistirecegim icin buranin vatandasi oldugu icin daha cok mutluyum. Ulkemi ozluyormuyum? Evet ozluyorum ama benim Burada ki yasam kalitem daha iyi Türkiye ye gore. Ilk 2 yil alismasi cok zor oluyor hatta kendini sorguluyorsun Nicin geldim diye , donmeyi dusunuyorsun fakat orada arkadaslik edindikce yeni cevre edindikce alisiyorsun. Insallah hakkinizda dogru bir karar verirsiniz.yelek Alamanya da yasiyor. O da kendi tecrubelerini soyler.
Canım, bir türlü yazamadım sana.. eşim yoğum çalışıyor ben yalnız bakıyorum bebişe ve çok yoğun geçiyor günler. Alışveriş, çöp atma, temizlik, çamaşır, hepsini ben yapıyorum ve yaşnız annelerin ne kadar büyük bir iş yaptıklarını anlıyorum. Ben pek Dilan kadar mutlu değilim. Geleli 5 yıl oldu ama türkiye’deki arkadaşlarımı ve ailemi çok arıyorum. Benim için büyük bir şok oldu buraya yerleşmek, dostlarımı çok aradım ve burada kimseyle dostluk kuramadım sanki her an geri dönecekmişim gibi geldi, bağlanmıyım kimseye diye düşündüm. Korona zamanında bile siz orada akrabalarınızı ailenizi ziyaretinize gidebildiniz ama ben yurtdışı uçuşu yapmaya korkuyorum, arabayla gitmem de çok zor misal.Kızlar size danışmak istediğim bir konu var. Yanlış hatırlamıyorsam yurt dışında yaşayan bir kaç arkadaş da vardı bu grupta. Bir süredir eşimle aklımızda yurt dışına yerleşmek var. Aslında Uzay doğduğundan beri daha çok gündemimizde. İş güvencesiyle Almanya garanti şu an. Eşim direkt başlayabiliyor, benim önce dil kursuna gitmem gerekiyor. Açıkçası ülkenin iyiye gittiğini düşünmüyorum. Kendimiz icin degil ama Uzayın iyi bir eğitim alıp daha iyi şartlar altında yaşaması için istediğim bir şey bu. Imkaniniz olsa gider miydiniz? Yurt dışında yaşayanların fikri nedir, memnun musunuz?
Deniyor canım bana da. İçimden hep maşallah, allahım onu koru diyorum... çok fazla da korkmuyorum. Bazen insanların yanında daha sakin sevmeye çalışıyorum. Yalnızken yiyip bitiriyorum.Kizlar biliyorsunuz Ben ogluma 17 yil sonra ne zahnetler ile ne gozyaslari icinde kavustum. Devamli hayaller kuruyordum bebegim ile ilgili. Suan Benim ogluma sevgim anlatilmayacak derece fazla ve ben bu sevgimi her yerde herkesin yaninda gosteriyorum. Devamli bana bu kadar ustune dusme annenin nazari deger diyorlar. Bu sozden o kadar cok sıkıldım ki artik duymak dahi istemiyorum. Onlarin yuzunden cocugumu severken korkarak sevmeye basladim nazarim deger mi acaba diye. Sizlere de boyle seyler deniliyor mu?
Ben karsimdaki Masallah demezse Masallah diyin diyorumDeniyor canım bana da. İçimden hep maşallah, allahım onu koru diyorum... çok fazla da korkmuyorum. Bazen insanların yanında daha sakin sevmeye çalışıyorum. Yalnızken yiyip bitiriyorum. ☺
Gecmis olsunBayramdan önce denize gittik,Metehan'ın bayram boyunca gözleri kanlı ve capaklıydı.Denizden mi oldu,sıcaktan mı yoksa başka bi sebepten mi bilmiyorum.2.günü doktora götürdüm bi damla verdi ama göz hastanesi kapalı olduğu için normal çocuk doktoru yazdı damlayı.Geçmedi.Bugün göz doktoruna muayenemiz var bakalım.İnşallah önemli bişey değildir.
Valla korkuyorum,ben 8 -9 yaşıma kadar her sabah capaktan gözlerimi acamazdim.Ilık suyla temizleyip açardım Polen alerjim vardı.Umarım bana cekmemistir.
Teşekkür ederiz.Gecmis olsun
Geçmiş olsun canım. İnşallah alerji değildir. Alerjik bünye zor vesselam sen de kendinden biliyorsun zaten. Iyi olsun hemen kuzucukBayramdan önce denize gittik,Metehan'ın bayram boyunca gözleri kanlı ve capaklıydı.Denizden mi oldu,sıcaktan mı yoksa başka bi sebepten mi bilmiyorum.2.günü doktora götürdüm bi damla verdi ama göz hastanesi kapalı olduğu için normal çocuk doktoru yazdı damlayı.Geçmedi.Bugün göz doktoruna muayenemiz var bakalım.İnşallah önemli bişey değildir.
Valla korkuyorum,ben 8 -9 yaşıma kadar her sabah capaktan gözlerimi acamazdim.Ilık suyla temizleyip açardım Polen alerjim vardı.Umarım bana cekmemistir.
Canım, bir türlü yazamadım sana.. eşim yoğum çalışıyor ben yalnız bakıyorum bebişe ve çok yoğun geçiyor günler. Alışveriş, çöp atma, temizlik, çamaşır, hepsini ben yapıyorum ve yaşnız annelerin ne kadar büyük bir iş yaptıklarını anlıyorum. Ben pek Dilan kadar mutlu değilim. Geleli 5 yıl oldu ama türkiye’deki arkadaşlarımı ve ailemi çok arıyorum. Benim için büyük bir şok oldu buraya yerleşmek, dostlarımı çok aradım ve burada kimseyle dostluk kuramadım sanki her an geri dönecekmişim gibi geldi, bağlanmıyım kimseye diye düşündüm. Korona zamanında bile siz orada akrabalarınızı ailenizi ziyaretinize gidebildiniz ama ben yurtdışı uçuşu yapmaya korkuyorum, arabayla gitmem de çok zor misal.
burada kendimi yalnız hissediyorum, çok özlüyorum. Hamileyken de gidemedim geçen sene. Ben kendimi buraya ait hissedemiyorum. Denizi özlüyorum. Halbuki o kadar çok türk var ki burda. Türk marketleri var yabancılık hiç çekmemem lazım. Ama her insanın tecrübesi farklı oluyor. Sizin tecrübeniz çok çok farklı da olabilir.
ama ben üzülüyorum hele ki çocuğumolduktan sonra anneanne dedesi ile teyzesi dayısı ile daha sık görüşsün isterdim. Burada o anlamda, onu bizim kadar seven kimse yok. He ama tabii imkanlarımız türkiye ile kıyaslanamaz. Eğitim, sağlık, yeşil alan, parklar, ulaşım, çocuk hakları, kadın hakları,kısacası insan hakları bakımından çok daha rahat ve stressiz de bir hayatımız var.
Ama bak Dilan’ın tecrübesi farklı, benimki farklı, seninki daha da farklı olabilir.
he Hiç gelmemiş olmak ister miydim? Ona da hayır derim heralde, her şey bir tecrübe, burada gördüklerimi yaşadıklarımı yaşamamış olmak, deneyimlememiş olmak istemezdim.
Teşekkür ederiz canım.Geçmiş olsun canım. İnşallah alerji değildir. Alerjik bünye zor vesselam sen de kendinden biliyorsun zaten. Iyi olsun hemen kuzucuk
Bayramdan önce denize gittik,Metehan'ın bayram boyunca gözleri kanlı ve capaklıydı.Denizden mi oldu,sıcaktan mı yoksa başka bi sebepten mi bilmiyorum.2.günü doktora götürdüm bi damla verdi ama göz hastanesi kapalı olduğu için normal çocuk doktoru yazdı damlayı.Geçmedi.Bugün göz doktoruna muayenemiz var bakalım.İnşallah önemli bişey değildir.
Geçmiş olsun insallah önemli birşey değildirBayramdan önce denize gittik,Metehan'ın bayram boyunca gözleri kanlı ve capaklıydı.Denizden mi oldu,sıcaktan mı yoksa başka bi sebepten mi bilmiyorum.2.günü doktora götürdüm bi damla verdi ama göz hastanesi kapalı olduğu için normal çocuk doktoru yazdı damlayı.Geçmedi.Bugün göz doktoruna muayenemiz var bakalım.İnşallah önemli bişey değildir.
Bayramdan önce denize gittik,Metehan'ın bayram boyunca gözleri kanlı ve capaklıydı.Denizden mi oldu,sıcaktan mı yoksa başka bi sebepten mi bilmiyorum.2.günü doktora götürdüm bi damla verdi ama göz hastanesi kapalı olduğu için normal çocuk doktoru yazdı damlayı.Geçmedi.Bugün göz doktoruna muayenemiz var bakalım.İnşallah önemli bişey değildir.
Umarım en güzel karardır. Neresine gideceksiniz Almanya’nın? Hangi şehir?Canım çok teşekkür ederim oldukça açıklayıcı olmuş. Epey korkum var benim de aslında. Arkadaş konusunda insanlara çok bağlanmam o yüzden sıkıntı çekmem ama ailemi çok arayacağım biliyorum. Son kararımızı verdik gideceğiz kesin. Ama 1 yıla yakın sürecek gidisimiz. Buradaki işlerimiz anca 1 yıla bitecek. Umarım en doğru karardır bizim için.
Çok geçmiş olsun. Umarım basit bir şeydir.Bayramdan önce denize gittik,Metehan'ın bayram boyunca gözleri kanlı ve capaklıydı.Denizden mi oldu,sıcaktan mı yoksa başka bi sebepten mi bilmiyorum.2.günü doktora götürdüm bi damla verdi ama göz hastanesi kapalı olduğu için normal çocuk doktoru yazdı damlayı.Geçmedi.Bugün göz doktoruna muayenemiz var bakalım.İnşallah önemli bişey değildir.
Umarım en güzel karardır. Neresine gideceksiniz Almanya’nın? Hangi şehir?
gecmis olsun canim, gittiniz mi dr a?Bayramdan önce denize gittik,Metehan'ın bayram boyunca gözleri kanlı ve capaklıydı.Denizden mi oldu,sıcaktan mı yoksa başka bi sebepten mi bilmiyorum.2.günü doktora götürdüm bi damla verdi ama göz hastanesi kapalı olduğu için normal çocuk doktoru yazdı damlayı.Geçmedi.Bugün göz doktoruna muayenemiz var bakalım.İnşallah önemli bişey değildir.
Sen biogaia dan Kac gun verdin canim? Belki o etkilemistir.Kızlar Uzay günde 5-6 defa kaka yapmaya başladı. Bazen mukuslu oluyor hatta. Bu sabah 5 gibi uykuda da yapti ustelik. Yenidoğan dönemine geri döndük resmenvar mı böyle olup düzelen?
Benim oglumun ki degisiyor. Bazen 2-3 corba kasigi bazen 5-6 kasik yiyor. Ben daha cok emziriyorum Belki ondan dolayi az yer.Ben size bir şey danişmak daha doğrusu istiyorumHer bir ek gıda miktarınız ne kadar?Benim bebgim 3 4 çorba kaşığından fazla yemiyor acaba az mı?Sizin bebekleriniz her öğünde ne kadar yiyor?
gecmis olsun canim, gittiniz mi dr a?
Sen biogaia dan Kac gun verdin canim? Belki o etkilemistir.
Benim oglumun ki degisiyor. Bazen 2-3 corba kasigi bazen 5-6 kasik yiyor. Ben daha cok emziriyorum Belki ondan dolayi az yer.