2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Canım, bir türlü yazamadım sana.. eşim yoğum çalışıyor ben yalnız bakıyorum bebişe ve çok yoğun geçiyor günler. Alışveriş, çöp atma, temizlik, çamaşır, hepsini ben yapıyorum ve yaşnız annelerin ne kadar büyük bir iş yaptıklarını anlıyorum. Ben pek Dilan kadar mutlu değilim. Geleli 5 yıl oldu ama türkiye’deki arkadaşlarımı ve ailemi çok arıyorum. Benim için büyük bir şok oldu buraya yerleşmek, dostlarımı çok aradım ve burada kimseyle dostluk kuramadım sanki her an geri dönecekmişim gibi geldi, bağlanmıyım kimseye diye düşündüm. Korona zamanında bile siz orada akrabalarınızı ailenizi ziyaretinize gidebildiniz ama ben yurtdışı uçuşu yapmaya korkuyorum, arabayla gitmem de çok zor misal.
burada kendimi yalnız hissediyorum, çok özlüyorum. Hamileyken de gidemedim geçen sene. Ben kendimi buraya ait hissedemiyorum. Denizi özlüyorum. Halbuki o kadar çok türk var ki burda. Türk marketleri var yabancılık hiç çekmemem lazım. Ama her insanın tecrübesi farklı oluyor. Sizin tecrübeniz çok çok farklı da olabilir.
ama ben üzülüyorum hele ki çocuğumolduktan sonra anneanne dedesi ile teyzesi dayısı ile daha sık görüşsün isterdim. Burada o anlamda, onu bizim kadar seven kimse yok. He ama tabii imkanlarımız türkiye ile kıyaslanamaz. Eğitim, sağlık, yeşil alan, parklar, ulaşım, çocuk hakları, kadın hakları,kısacası insan hakları bakımından çok daha rahat ve stressiz de bir hayatımız var.
Ama bak Dilan’ın tecrübesi farklı, benimki farklı, seninki daha da farklı olabilir.

he Hiç gelmemiş olmak ister miydim? Ona da hayır derim heralde, her şey bir tecrübe, burada gördüklerimi yaşadıklarımı yaşamamış olmak, deneyimlememiş olmak istemezdim.

Deniyor canım bana da. İçimden hep maşallah, allahım onu koru diyorum... çok fazla da korkmuyorum. Bazen insanların yanında daha sakin sevmeye çalışıyorum. Yalnızken yiyip bitiriyorum.

Deniyor canım bana da. İçimden hep maşallah, allahım onu koru diyorum... çok fazla da korkmuyorum. Bazen insanların yanında daha sakin sevmeye çalışıyorum. Yalnızken yiyip bitiriyorum. ☺
Ben karsimdaki Masallah demezse Masallah diyin diyorum. Gecende araplar seviyordu benim musluman oldugumu bilmedikleri icin demediler. Dedim Masallah diyin sonra dediler .soylemeyi unutan insanlara da diyin diyorum.

Bayramdan önce denize gittik,Metehan'ın bayram boyunca gözleri kanlı ve capaklıydı.Denizden mi oldu,sıcaktan mı yoksa başka bi sebepten mi bilmiyorum.2.günü doktora götürdüm bi damla verdi ama göz hastanesi kapalı olduğu için normal çocuk doktoru yazdı damlayı.Geçmedi.Bugün göz doktoruna muayenemiz var bakalım.İnşallah önemli bişey değildir.
Valla korkuyorum,ben 8 -9 yaşıma kadar her sabah capaktan gözlerimi acamazdim.Ilık suyla temizleyip açardım Polen alerjim vardı.Umarım bana cekmemistir.

Gecmis olsun

Geçmiş olsun canım. İnşallah alerji değildir. Alerjik bünye zor vesselam sen de kendinden biliyorsun zaten. Iyi olsun hemen kuzucuk

Canım çok teşekkür ederim oldukça açıklayıcı olmuş. Epey korkum var benim de aslında. Arkadaş konusunda insanlara çok bağlanmam o yüzden sıkıntı çekmem ama ailemi çok arayacağım biliyorum. Son kararımızı verdik gideceğiz kesin. Ama 1 yıla yakın sürecek gidisimiz. Buradaki işlerimiz anca 1 yıla bitecek. Umarım en doğru karardır bizim için.

Hasretcim geçmiş olsun gittiniz mi doktora? Geçici bir şeydir umarım.

Kızlar Uzay günde 5-6 defa kaka yapmaya başladı. Bazen mukuslu oluyor hatta. Bu sabah 5 gibi uykuda da yapti ustelik. Yenidoğan dönemine geri döndük resmen var mı böyle olup düzelen?

Geçmiş olsun insallah önemli birşey değildir

Geçmiş olsun canım umarım polen alerjisi degildir cabuk gecer bende çok çektim bu yüzden

Umarım en güzel karardır. Neresine gideceksiniz Almanya’nın? Hangi şehir?

Çok geçmiş olsun. Umarım basit bir şeydir.

Ben size bir şey danişmak daha doğrusu istiyorumHer bir ek gıda miktarınız ne kadar?Benim bebgim 3 4 çorba kaşığından fazla yemiyor acaba az mı?Sizin bebekleriniz her öğünde ne kadar yiyor?

Umarım en güzel karardır. Neresine gideceksiniz Almanya’nın? Hangi şehir?

Berlin olacakti canım Berlin Teknik Üniversitesi eşimi kabul ediyor ama ben Almanca bilmiyorum o yüzden Edinburgh Üniversitesini zorluyoruz. Ingilizce ikimizde biliyoruz. Ben de çalışabilirim orda hem. Eğer İngilizce kullanılan bir ülkeye kabul edilmezsek mecbur Berlin olacak ve ben hiç bilmediğim bir dili öğrenmek zorunda kalacağım. Bir de Almanyada Türklere karşı ön yargı olduğunu söylüyor giden arkadaşlarım. O da korkutuyor beni biraz. İyi bir şey yapalım derken çocuğu kötü muamele göreceği bir yere de götürmek istemiyorum.

Son düzenleme:
gecmis olsun canim, gittiniz mi dr a?
Kızlar Uzay günde 5-6 defa kaka yapmaya başladı. Bazen mukuslu oluyor hatta. Bu sabah 5 gibi uykuda da yapti ustelik. Yenidoğan dönemine geri döndük resmen var mı böyle olup düzelen?
Sen biogaia dan Kac gun verdin canim? Belki o etkilemistir.
Ben size bir şey danişmak daha doğrusu istiyorumHer bir ek gıda miktarınız ne kadar?Benim bebgim 3 4 çorba kaşığından fazla yemiyor acaba az mı?Sizin bebekleriniz her öğünde ne kadar yiyor?
Benim oglumun ki degisiyor. Bazen 2-3 corba kasigi bazen 5-6 kasik yiyor. Ben daha cok emziriyorum Belki ondan dolayi az yer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…