- 15 Şubat 2017
- 2.273
- 3.404
Canim ben Amerika dayim biliyorsun. Amacim Türkiye yi kotulemek degil ama buraya yerlestigime hic pisman degilim.Ozellikle oglumu burada yetistirecegim icin buranin vatandasi oldugu icin daha cok mutluyum. Ulkemi ozluyormuyum? Evet ozluyorum ama benim Burada ki yasam kalitem daha iyi Türkiye ye gore. Ilk 2 yil alismasi cok zor oluyor hatta kendini sorguluyorsun Nicin geldim diye , donmeyi dusunuyorsun fakat orada arkadaslik edindikce yeni cevre edindikce alisiyorsun. Insallah hakkinizda dogru bir karar verirsiniz. yelek Alamanya da yasiyor. O da kendi tecrubelerini soyler.
Canım, bir türlü yazamadım sana.. eşim yoğum çalışıyor ben yalnız bakıyorum bebişe ve çok yoğun geçiyor günler. Alışveriş, çöp atma, temizlik, çamaşır, hepsini ben yapıyorum ve yaşnız annelerin ne kadar büyük bir iş yaptıklarını anlıyorum. Ben pek Dilan kadar mutlu değilim. Geleli 5 yıl oldu ama türkiye’deki arkadaşlarımı ve ailemi çok arıyorum. Benim için büyük bir şok oldu buraya yerleşmek, dostlarımı çok aradım ve burada kimseyle dostluk kuramadım sanki her an geri dönecekmişim gibi geldi, bağlanmıyım kimseye diye düşündüm. Korona zamanında bile siz orada akrabalarınızı ailenizi ziyaretinize gidebildiniz ama ben yurtdışı uçuşu yapmaya korkuyorum, arabayla gitmem de çok zor misal.Kızlar size danışmak istediğim bir konu var. Yanlış hatırlamıyorsam yurt dışında yaşayan bir kaç arkadaş da vardı bu grupta. Bir süredir eşimle aklımızda yurt dışına yerleşmek var. Aslında Uzay doğduğundan beri daha çok gündemimizde. İş güvencesiyle Almanya garanti şu an. Eşim direkt başlayabiliyor, benim önce dil kursuna gitmem gerekiyor. Açıkçası ülkenin iyiye gittiğini düşünmüyorum. Kendimiz icin degil ama Uzayın iyi bir eğitim alıp daha iyi şartlar altında yaşaması için istediğim bir şey bu. Imkaniniz olsa gider miydiniz? Yurt dışında yaşayanların fikri nedir, memnun musunuz?
burada kendimi yalnız hissediyorum, çok özlüyorum. Hamileyken de gidemedim geçen sene. Ben kendimi buraya ait hissedemiyorum. Denizi özlüyorum. Halbuki o kadar çok türk var ki burda. Türk marketleri var yabancılık hiç çekmemem lazım. Ama her insanın tecrübesi farklı oluyor. Sizin tecrübeniz çok çok farklı da olabilir.
ama ben üzülüyorum hele ki çocuğumolduktan sonra anneanne dedesi ile teyzesi dayısı ile daha sık görüşsün isterdim. Burada o anlamda, onu bizim kadar seven kimse yok. He ama tabii imkanlarımız türkiye ile kıyaslanamaz. Eğitim, sağlık, yeşil alan, parklar, ulaşım, çocuk hakları, kadın hakları,kısacası insan hakları bakımından çok daha rahat ve stressiz de bir hayatımız var.
Ama bak Dilan’ın tecrübesi farklı, benimki farklı, seninki daha da farklı olabilir.
he Hiç gelmemiş olmak ister miydim? Ona da hayır derim heralde, her şey bir tecrübe, burada gördüklerimi yaşadıklarımı yaşamamış olmak, deneyimlememiş olmak istemezdim.