- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.538
-
- Konu Sahibi esmergizmo
Güzel konu olmuş uygun olunca yazacağım ben de☺
Evet şu an sosyal medya bana sadece zarar. Kazandırdığı şeyler de oluyor ama kaybettirdikleri bi x20 daha fazla abartısız.little bird çok güzel planlar canım ben inanıyorum yapabileceğine.
bu saydıklarının bir kısmını ben de bikaç ay önce karar alıp büyük kısmını hayatıma geçirdim. sosyal medya konusuna katılıyorum, insanı anca engelliyor, ha istediğin yere ulaşırsın sonra reklam için orda olursun o başka bir şey ama hedefleri olan biri için orada olmanın bi faydası yok bence.
sabah ve gece günü düşünmek çok faydalı bence de. ben de 1 aydır yapıyorum bunları faydasını gördüm.
kilo işi tüm kadınlar için var zaten egzersiz zaten motivasyonu arttıran bir şey tavsiye ederim.
dedikodu konusuna da katılıyorum ben de mesela burda BDV de bile takıldıkça hayatımdaki negatiflikleri hatırlayıp tecrübelrimden destek vereyim derken bi bakıyorum gereksiz yere hatırlayıp odaklanıyorum o yüzden biraz kendimi bunları konuşmaktan geri çektim inan ki etkili çok fazla.
ders planı için pomodoro tekniği öneririm zorlanıyorsan
1 hafta olmak zorunda değil ara ara uğrayıp sadece gelişiminin farkında olup kendini motive etmek ve salmamak önemli. her alanda eşit ilerleme yapılamayabilir bi yerde ilerlerken bi yerde gerileyebiliyor ama totale bakmak iyi oluyor.
gelecek haberini bekliyorum
Evet şu an sosyal medya bana sadece zarar. Kazandırdığı şeyler de oluyor ama kaybettirdikleri bi x20 daha fazla abartısız.
Dediğin gibi dedikodu olmasa da negatif şeyler çok modu düşürüyor.
Pomodoro’ya baktım deneyeceğim çok teşekkürler
Ben de takipteyim senin başarman bana da motivasyon olacak sen de bunu düşünüp daha çok motive olursun umarım
teşekkür ederim sen de öylecanım benim ya çok şekersinsen ne için çalışıyorsun?
kesinlikle kaybı daha çok. sırf derslerinle ilgili bi hesap açıp derslerle ilgili hesapları takipleyebilirsin
teşekkür ederim sen de öyle
Üniversitedeki dersler diyelim kesin planlar yapmadım henüz.
Öyle bir hesap açtım aslında sonra derslerle alakasız birkaç kişi birkaç kişi derken bir baktım derslerle alakalılara değil sadece onlara bakıp çıkıyorumO yüzden girmesem daha iyi.
Sen neye çalışıyordun?
Kızlar benim de yapmak istediğim bir çok şey var ama kendi içimde içten içe büyük bir korku duyuyorum. Böyle sanki istediğim şeyleri gerçekleştiremezmişim gibi geliyor. Çevrem zaten bana karşı çok inançsız. Boşluğa düştüğümde onlara kapıldığım da oluyor. Bu durumu nasıl aşabilirim ?
Bence ilk olarak kendine inanman lazım. Tabi inanıyorum yapıcam demekle hemen bünye ikna olmuyor. Mesela ben olsam şunu hayal ederdim: sana yapamayacağını söyleyen birinin başardığını görünceki şaşkınlığı. Böyle ara ara imgelesen o inançsız insanların nasıl şok olduğunu, yüz ifadelerini; o insanlar dışında da başardığın zamanı düşün başarınca şöyle olacak böyle olacak derken bunlar motivasyon sağlar diye düşünüyorum. Zaten motivasyon olunca insan çabalamaya da başlıyor :)Kızlar benim de yapmak istediğim bir çok şey var ama kendi içimde içten içe büyük bir korku duyuyorum. Böyle sanki istediğim şeyleri gerçekleştiremezmişim gibi geliyor. Çevrem zaten bana karşı çok inançsız. Boşluğa düştüğümde onlara kapıldığım da oluyor. Bu durumu nasıl aşabilirim ?
Bence ilk olarak kendine inanman lazım. Tabi inanıyorum yapıcam demekle hemen bünye ikna olmuyor. Mesela ben olsam şunu hayal ederdim: sana yapamayacağını söyleyen birinin başardığını görünceki şaşkınlığı. Böyle ara ara imgelesen o inançsız insanların nasıl şok olduğunu, yüz ifadelerini; o insanlar dışında da başardığın zamanı düşün başarınca şöyle olacak böyle olacak derken bunlar motivasyon sağlar diye düşünüyorum. Zaten motivasyon olunca insan çabalamaya da başlıyor :)
Vee tabi ki ertelemeyerek. Başlayarak. En azından denedim demek için.
Evet hatta mesela tam dersi bırakacakken o kişiyi düşünüp sanki 15 dk daha çalışırsan o kuduruyomuş gibi düşünmek de işe yarayabilir diye düşünüyorumya bu çok iyiymiş imgelemek için :)))
ay nası sinir olacaklarını düşünmek güzel bir motivasyon sebebi eheh
mesela başardığında nası kuduracaklarını düşün oyy
Evet hatta mesela tam dersi bırakacakken o kişiyi düşünüp sanki 15 dk daha çalışırsan o kuduruyomuş gibi düşünmek de işe yarayabilir diye düşünüyorum
Ben bu imgeleme işine inanıyorum çünkü liseye giriş sınavında da universiteye giriş sınavında da hep hayal edip edip keyif aldığım şeyler sonunda oldu. Ama korkuyla endişeyle yapamazsamla olan imgeler işe yaramıyor genelde. Keyif ala ala inanaraksa gerçekten yarıyor :) tabi sadece hayal kurmadım her gün çalıştım
Bakayım bakalım :)kesinlikle haklısın ben de inanıyorum bi süredir unutmuşum geri döndüm o yüzden
düşünce gücü topiğine de gelsene canımordaki mesajları da oku çok güzel yazılar var ama biraz sürüyor okuması