2019 hedeflerimizi gerçekleştiriyoruz

esmergizmo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
8.104
10.538
arkadaşlar merhaba 🤗

her sene başında bir gaz kararlar alınır bilirsiniz. sonra 1 ay geçince salınmaya başlanır. ben de bu sene başındaki hedeflerimi yazmıştım. siz de buraya yazın gelişimimizi takip edelim.

benim hedeflerim şunlardı (yazdığım sayfayı buldum 😋) :
•çalıştığım sınavda hayalimdeki o çok yüksek puanlı bölümü kazanmak
•7 kg vermek
•müzik enstrumanı çalmamı geliştirmek
•bir spor dalında sertifika almak
•güzel bir cilt (bi ara cildim çok bozulmuştu)
•mutlu huzurlu olmak

bugün 18 mart 2.5 ay geçmiş şimdiye kadar yaptıklarımı sıralayayım

•günde en az 6 saat ders çalışıyorum (hedefim 12 üstüne çıkabilmek)
•7 kg dan 2.5 kg su gitti bile :KK66:
•çok sık elime alamasam da ara ara enstrüman çalmaya çalışıyorum en azından parmaklarım unutmuyor hem ruhuma iyi geliyor.
•her gün spor yapıyorum ama sertifika istediğim daldaki sporu her gün yapamıyorum genelde ders yorgunluğundan enerjim kalmıyor ama 5 dk da olsa her gün yapmaya çalışıcağım artık.
•cildim baya toparladı sanırım üst kat komşum geceleri uyutmayınca aylarca sivilce patlaması yaşamıştım şu an baya topladı hedefim izlerini geçirmek şu anda evde olduğum için peelingler yapıyorum güneşten kaçmama gerek olmadığından.
•kendi iç huzurumu buldum. benim dışımda gelişen kötü olaylar çok oluyor ama ben merkezci olmayı başardım sonunda. ayaklarımın üstünde güçlü durduğumu hissediyorum.

hadi siz de yazın gelişimimizi takip edelim :KK66:

Ben de yazayım bari. Bir hafta sonra değil de artık ne zaman gelirsem çünkü hedeflerimden biri internette geçirdiğim süreyi azaltmak. Sosyal medyayı o kadar çok kullanıyorumki günlük işlerim aksıyor.
24.03.2019 Hedeflerim:
-Sosyal medya hesaplarını silip, silemediklerimde de minimum vakit geçirmek
-Yaza kadar diyet yapabilmek, yapamadığım durumda da fazla yiyeceksem de sağlık besinleri fazla yemek (kilo hedefi koymadım beni stres yapıyor diye)
-Günlük ders planı yapıp uymak (En zoru benim için)
-Her sabah erken kalkıp sabahın sessizliğinde önce balkona çıkıp derin bir nefes alıp sonra evde olumlamalar yaparak güne başlamak
-Yatmadan önce istediğim şeylerin hayalini kurmak dua etmek (Bu nasıl bir hedef diyebilirsiniz :KK70: ama şunu fark ettim her gün ısrarla isteyince oluyor o şey, olmayan da oldu tabi ama sonra iyi ki olmamış dedim hep)
-Ne kadar ortam olursa olsun kimse hakkında negatif yorum yapmamak çünkü o an rahatlamış hissetsem de çok huzursuz ediyor enerjimi düşürüyor ve sonra dedikodu yaptığım kişi laf taşıyabilir diye endişeleniyorum
-En önceliği ders planıma ve kendime vermek, sürekli o üzülmesin bu üzülmesin diye kendimi bloke ettiğim yeter
-Düzenli bir insan olmak

Başarırız umarım 🌷

little bird little bird çok güzel planlar canım ben inanıyorum yapabileceğine.

bu saydıklarının bir kısmını ben de bikaç ay önce karar alıp büyük kısmını hayatıma geçirdim. sosyal medya konusuna katılıyorum, insanı anca engelliyor, ha istediğin yere ulaşırsın sonra reklam için orda olursun o başka bir şey ama hedefleri olan biri için orada olmanın bi faydası yok bence.

sabah ve gece günü düşünmek çok faydalı bence de. ben de 1 aydır yapıyorum bunları faydasını gördüm.

kilo işi tüm kadınlar için var zaten egzersiz zaten motivasyonu arttıran bir şey tavsiye ederim.

dedikodu konusuna da katılıyorum ben de mesela burda BDV de bile takıldıkça hayatımdaki negatiflikleri hatırlayıp tecrübelrimden destek vereyim derken bi bakıyorum gereksiz yere hatırlayıp odaklanıyorum o yüzden biraz kendimi bunları konuşmaktan geri çektim inan ki etkili çok fazla.

ders planı için pomodoro tekniği öneririm zorlanıyorsan :KK66:

1 hafta olmak zorunda değil ara ara uğrayıp sadece gelişiminin farkında olup kendini motive etmek ve salmamak önemli. her alanda eşit ilerleme yapılamayabilir bi yerde ilerlerken bi yerde gerileyebiliyor ama totale bakmak iyi oluyor.

gelecek haberini bekliyorum :KK66:

little bird little bird çok güzel planlar canım ben inanıyorum yapabileceğine.

bu saydıklarının bir kısmını ben de bikaç ay önce karar alıp büyük kısmını hayatıma geçirdim. sosyal medya konusuna katılıyorum, insanı anca engelliyor, ha istediğin yere ulaşırsın sonra reklam için orda olursun o başka bir şey ama hedefleri olan biri için orada olmanın bi faydası yok bence.

sabah ve gece günü düşünmek çok faydalı bence de. ben de 1 aydır yapıyorum bunları faydasını gördüm.

kilo işi tüm kadınlar için var zaten egzersiz zaten motivasyonu arttıran bir şey tavsiye ederim.

dedikodu konusuna da katılıyorum ben de mesela burda BDV de bile takıldıkça hayatımdaki negatiflikleri hatırlayıp tecrübelrimden destek vereyim derken bi bakıyorum gereksiz yere hatırlayıp odaklanıyorum o yüzden biraz kendimi bunları konuşmaktan geri çektim inan ki etkili çok fazla.

ders planı için pomodoro tekniği öneririm zorlanıyorsan :KK66:

1 hafta olmak zorunda değil ara ara uğrayıp sadece gelişiminin farkında olup kendini motive etmek ve salmamak önemli. her alanda eşit ilerleme yapılamayabilir bi yerde ilerlerken bi yerde gerileyebiliyor ama totale bakmak iyi oluyor.

gelecek haberini bekliyorum :KK66:
Evet şu an sosyal medya bana sadece zarar. Kazandırdığı şeyler de oluyor ama kaybettirdikleri bi x20 daha fazla abartısız.
Dediğin gibi dedikodu olmasa da negatif şeyler çok modu düşürüyor.
Pomodoro’ya baktım deneyeceğim çok teşekkürler :KK200:
Ben de takipteyim senin başarman bana da motivasyon olacak sen de bunu düşünüp daha çok motive olursun umarım :-)

Evet şu an sosyal medya bana sadece zarar. Kazandırdığı şeyler de oluyor ama kaybettirdikleri bi x20 daha fazla abartısız.
Dediğin gibi dedikodu olmasa da negatif şeyler çok modu düşürüyor.
Pomodoro’ya baktım deneyeceğim çok teşekkürler :KK200:
Ben de takipteyim senin başarman bana da motivasyon olacak sen de bunu düşünüp daha çok motive olursun umarım :-)

canım benim ya çok şekersin💕💕 sen ne için çalışıyorsun?

kesinlikle kaybı daha çok. sırf derslerinle ilgili bi hesap açıp derslerle ilgili hesapları takipleyebilirsin :KK66:

canım benim ya çok şekersin💕💕 sen ne için çalışıyorsun?

kesinlikle kaybı daha çok. sırf derslerinle ilgili bi hesap açıp derslerle ilgili hesapları takipleyebilirsin :KK66:
teşekkür ederim sen de öyle 💞💞
Üniversitedeki dersler diyelim kesin planlar yapmadım henüz.
Öyle bir hesap açtım aslında sonra derslerle alakasız birkaç kişi birkaç kişi derken bir baktım derslerle alakalılara değil sadece onlara bakıp çıkıyorum :KK70: O yüzden girmesem daha iyi.
Sen neye çalışıyordun?

teşekkür ederim sen de öyle 💞💞
Üniversitedeki dersler diyelim kesin planlar yapmadım henüz.
Öyle bir hesap açtım aslında sonra derslerle alakasız birkaç kişi birkaç kişi derken bir baktım derslerle alakalılara değil sadece onlara bakıp çıkıyorum :KK70: O yüzden girmesem daha iyi.
Sen neye çalışıyordun?

ben mesleğimle ilgili bi sınava çalışıyorum eylülde sınavım :KK66:

ahah yok işte anonim takılmak lazım ama sosyal medya fena evet. bi getirisi de yok üstelik garip :)

Kızlar benim de yapmak istediğim bir çok şey var ama kendi içimde içten içe büyük bir korku duyuyorum. Böyle sanki istediğim şeyleri gerçekleştiremezmişim gibi geliyor. Çevrem zaten bana karşı çok inançsız. Boşluğa düştüğümde onlara kapıldığım da oluyor. Bu durumu nasıl aşabilirim ?

Kızlar benim de yapmak istediğim bir çok şey var ama kendi içimde içten içe büyük bir korku duyuyorum. Böyle sanki istediğim şeyleri gerçekleştiremezmişim gibi geliyor. Çevrem zaten bana karşı çok inançsız. Boşluğa düştüğümde onlara kapıldığım da oluyor. Bu durumu nasıl aşabilirim ?

bence ufaktan başlayarak.

ben öyle başladım. her seferinde büyülttüm hedefimi. şimdi en en büyük hedeflerime odaklıyım.

çevre hep konuşur bırak konuşsunlar sen kendi iç sesini dinle onları değil.

Bence ilk olarak kendine inanman lazım. Tabi inanıyorum yapıcam demekle hemen bünye ikna olmuyor. Mesela ben olsam şunu hayal ederdim: sana yapamayacağını söyleyen birinin başardığını görünceki şaşkınlığı. Böyle ara ara imgelesen o inançsız insanların nasıl şok olduğunu, yüz ifadelerini; o insanlar dışında da başardığın zamanı düşün başarınca şöyle olacak böyle olacak derken bunlar motivasyon sağlar diye düşünüyorum. Zaten motivasyon olunca insan çabalamaya da başlıyor :)
Vee tabi ki ertelemeyerek. Başlayarak. En azından denedim demek için.

Bence ilk olarak kendine inanman lazım. Tabi inanıyorum yapıcam demekle hemen bünye ikna olmuyor. Mesela ben olsam şunu hayal ederdim: sana yapamayacağını söyleyen birinin başardığını görünceki şaşkınlığı. Böyle ara ara imgelesen o inançsız insanların nasıl şok olduğunu, yüz ifadelerini; o insanlar dışında da başardığın zamanı düşün başarınca şöyle olacak böyle olacak derken bunlar motivasyon sağlar diye düşünüyorum. Zaten motivasyon olunca insan çabalamaya da başlıyor :)
Vee tabi ki ertelemeyerek. Başlayarak. En azından denedim demek için.

ya bu çok iyiymiş imgelemek için :)))

ay nası sinir olacaklarını düşünmek güzel bir motivasyon sebebi eheh :p

mesela başardığında nası kuduracaklarını düşün oyy :KK70:

ya bu çok iyiymiş imgelemek için :)))

ay nası sinir olacaklarını düşünmek güzel bir motivasyon sebebi eheh :p

mesela başardığında nası kuduracaklarını düşün oyy :KK70:
Evet hatta mesela tam dersi bırakacakken o kişiyi düşünüp sanki 15 dk daha çalışırsan o kuduruyomuş gibi düşünmek de işe yarayabilir diye düşünüyorum :KK53:
Ben bu imgeleme işine inanıyorum çünkü liseye giriş sınavında da universiteye giriş sınavında da hep hayal edip edip keyif aldığım şeyler sonunda oldu. Ama korkuyla endişeyle yapamazsamla olan imgeler işe yaramıyor genelde. Keyif ala ala inanaraksa gerçekten yarıyor :) tabi sadece hayal kurmadım her gün çalıştım :KK51:

Evet hatta mesela tam dersi bırakacakken o kişiyi düşünüp sanki 15 dk daha çalışırsan o kuduruyomuş gibi düşünmek de işe yarayabilir diye düşünüyorum :KK53:
Ben bu imgeleme işine inanıyorum çünkü liseye giriş sınavında da universiteye giriş sınavında da hep hayal edip edip keyif aldığım şeyler sonunda oldu. Ama korkuyla endişeyle yapamazsamla olan imgeler işe yaramıyor genelde. Keyif ala ala inanaraksa gerçekten yarıyor :) tabi sadece hayal kurmadım her gün çalıştım :KK51:

kesinlikle haklısın ben de inanıyorum bi süredir unutmuşum geri döndüm o yüzden

düşünce gücü topiğine de gelsene canım :KK66: ordaki mesajları da oku çok güzel yazılar var ama biraz sürüyor okuması :KK70:

hellö kızlar
ben gelişimim açısından rapor vereyim.

bu hafta biraz rahatsızlandım spor ders 1 2 gün tekledi ne yazık ki moralimi bozmamaya çalışıyorum daha iyi olsun derken hayat böyle aksilikler çıkarıyor karşımıza napalım hayat böyle bir şey. en azından geri rutinime aksatmadan döndüm ve topladım bu da bişeydir diyorum 🤪🤗🤗🤗

X