Incredible incredible
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.840
Bizimm odevler çok oluyor ,hem ödev kitabından günlük 5 sayfa ödev oluyor. Hece çalışması , 5 cumle dikte ve okuma kitabından en az 3 Sayfa okuma . Tum isimiz ödev oldu. Çocuğunda gönlü çok olmayınca evde sürekli bir stresAllah kolaylık versin. Bİzim öğretmen geçen yıl 1 ay okul açıkken Eylül ayında hemen sesli harfleri verdi ve sonra sessizlere geçti. Ben öğretmen olarak ne yapıyor dedim ama en doğrusunu yapmış. Oğlum 29 ekimde okumayı sökmüştü. Kalan 3 sesi de bildiği için kendi bağlıyordu. Ama bizim öğretmen 1 ayda fazla yazı yazma ödevi vermedi bol bol bağlama çalışması yaptırdı... En zayıf öğrenci bile 15 kasımda dökünce ondan sonra canlı derslerde bol bol yazdırdı diktiler yaptırdı. Okumayı söktürmeden yazmaya geçmedi. O zaman amacı okul kapanmadan okumayı söktürme için tüm 1.sınıf zümreleri önce sesli harf verme kararı aldı çok iyi oldu. Geçen yıl herkes hızla okumaya gecirdiği için bu yılda aynı yöntem gidiyorlar... Ben ortancayı bu yıl 1 e başlattım. Onlarda önce sesli leri bıtırdi şimdi çok az sessiz harfleri kaldı. Gene yazma fazla yok. Şimdi 6 ders okulda oldukları ıcın sadece bağlatma yaptırıyor ve matematik. Toplantı yaptı ne olur ne olmaz dıye önce okumayı söktürme eğim o yüzden sade Türkçe ve matematik dersi yapacagım dedi. Ortanca okumayı sökmeye az kaldı. Bence önce sesli harften başlamak daha faydalı. 2.sınıf olan oğlum eldeli toplama, komşudan almalı cıkarmalar bitti. 6 dahıl ritmik saydırıyor. Hergün 1 kıtap okumak zorunlu. Üçgen kırmızı beyaz ve calıskan arı kaynaklarını takıp edıyor lar... Tabi bu yıl gecen yoldan deneyimli olduğum için ortanca oğlumu hıc sıkmıyorum. İkisi derse oturunca ben de rahat edıyorum. Küçük abiyle ders çalışmaktan zevk alıyor.
Cidden 1.sınıf öğrencisi ve velisi de olmak çok zor. Geçen yıl pandemi zamanı uzaktan eğitime eyvah demiştim. Şimdi iyi hoşta sürekli hasta oluyorlar şimdiden böyleyse ben kışın ne yapacağız diye düşünüyorum. Büyük oğlumu ite kaka oturturdum şimdiki aklım olsa yapmazdım. Okumayı söküyorlar bir şekilde önemli olan zevk almaları. Şimdi büyüğe ses etmiyorum ama kendi ödevim var deyip oturuyor. Tabi öğretmen faktörü çok önemli. Bu yıl 2.sınıfa gidenin takıp ettiği yayın cok ama planlamayı öğretmeni yolluyor herşeye de zaman kalıyor. Haftasonu gitar kursu ve karateye başladı. Ortanca da evde başıma kalmasın diye onu da yolladım. O da karateye gidiyor. Enstrüman için okumayı söksün direk notlarla başlayalım zorlanmayız dedı ler. Yani bir sisteme oturunca hepsi geliyor. Ama cidden önce sesli harf verınce diğer seslerle bağlamak daha kolay oluyor. Yani benimkiler de aşırı zeki değil orta düzey cocuklar. Onlar yaptıysa hepsi yapar. Şimdi de kapanma ıhtımal ine karşı sesli harf verıp hiç yazı calışmadı yaptırıyorlar. Sadece okuma. Tek yazdıkları bir kaynak var oradaki alıştırmalar eve yazma ödevi vermiyor. Bence olması gereken de o. Cocuk daha yeni başlamış yazma için el kol kasları gelişmemiş olanlar oluyor. Okuma sökülünce başka iş kalmıyorki ha yaz ha yaz. Çocukları sıkmaya gerek yok. Erkek cocugu cok zor. Enerjısını bışaltmayınca bize sarıyorlar. Karateye başladıktan sonra bir sakinlik geldi ikisine.. Okul zamanı tabletler yasak. Sadece 15 tatılde çıkaracağız. Haftada bir gün bizde işe yaramadı.. Kesin çözüm tablet yasak dedik. 1 hafta ağladılar olay bitti. Cocukla Malesef TV tablete maruz kalınca okuldan soğuyorlar. Vurdulu kurdılı bir cızgı film Kanalını da tvden sildik. Valla kurtuldukBizimm odevler çok oluyor ,hem ödev kitabından günlük 5 sayfa ödev oluyor. Hece çalışması , 5 cumle dikte ve okuma kitabından en az 3 Sayfa okuma . Tum isimiz ödev oldu. Çocuğunda gönlü çok olmayınca evde sürekli bir stres
Tablet oynaması yok. Sadece kardeşiyle oyun kurup oynuyor. Bende odevden sogumasin istiyorum ama ben itmesem asla oturmuyor. Öğretmeni okulda günlük okuma ve yazma takibi yapıyor. Eksiginde hemen haber verip bunun üstüne eğilim şu konuda eksik diyor. Eee öyle de olunca sürekli evde bir çalıştırma hali. Bende çok yoruldum . Cuma sınav yapmış 10 kelimeden 2 tane doğrusu var. Bugün zorla kelime diktesi yaptiriyorum. Çocukla sürekli hir gür halindeyizCidden 1.sınıf öğrencisi ve velisi de olmak çok zor. Geçen yıl pandemi zamanı uzaktan eğitime eyvah demiştim. Şimdi iyi hoşta sürekli hasta oluyorlar şimdiden böyleyse ben kışın ne yapacağız diye düşünüyorum. Büyük oğlumu ite kaka oturturdum şimdiki aklım olsa yapmazdım. Okumayı söküyorlar bir şekilde önemli olan zevk almaları. Şimdi büyüğe ses etmiyorum ama kendi ödevim var deyip oturuyor. Tabi öğretmen faktörü çok önemli. Bu yıl 2.sınıfa gidenin takıp ettiği yayın cok ama planlamayı öğretmeni yolluyor herşeye de zaman kalıyor. Haftasonu gitar kursu ve karateye başladı. Ortanca da evde başıma kalmasın diye onu da yolladım. O da karateye gidiyor. Enstrüman için okumayı söksün direk notlarla başlayalım zorlanmayız dedı ler. Yani bir sisteme oturunca hepsi geliyor. Ama cidden önce sesli harf verınce diğer seslerle bağlamak daha kolay oluyor. Yani benimkiler de aşırı zeki değil orta düzey cocuklar. Onlar yaptıysa hepsi yapar. Şimdi de kapanma ıhtımal ine karşı sesli harf verıp hiç yazı calışmadı yaptırıyorlar. Sadece okuma. Tek yazdıkları bir kaynak var oradaki alıştırmalar eve yazma ödevi vermiyor. Bence olması gereken de o. Cocuk daha yeni başlamış yazma için el kol kasları gelişmemiş olanlar oluyor. Okuma sökülünce başka iş kalmıyorki ha yaz ha yaz. Çocukları sıkmaya gerek yok. Erkek cocugu cok zor. Enerjısını bışaltmayınca bize sarıyorlar. Karateye başladıktan sonra bir sakinlik geldi ikisine.. Okul zamanı tabletler yasak. Sadece 15 tatılde çıkaracağız. Haftada bir gün bizde işe yaramadı.. Kesin çözüm tablet yasak dedik. 1 hafta ağladılar olay bitti. Cocukla Malesef TV tablete maruz kalınca okuldan soğuyorlar. Vurdulu kurdılı bir cızgı film Kanalını da tvden sildik. Valla kurtulduk
Canm ne kadar güzel olmuş sizin için. Bizim okulda elakin ile başladılar.. devam ediyor. Şuan t sesindeler. Kaynak olarak okul kendi kitap setlerini kullanıyor. Okuma yazma seti Tudem. İşimiz zor. Yazma zaten kolay gelio aslında. Bakıp aynısını zaten yazio . Önemli olan okuma bence.Allah kolaylık versin. Bİzim öğretmen geçen yıl 1 ay okul açıkken Eylül ayında hemen sesli harfleri verdi ve sonra sessizlere geçti. Ben öğretmen olarak ne yapıyor dedim ama en doğrusunu yapmış. Oğlum 29 ekimde okumayı sökmüştü. Kalan 3 sesi de bildiği için kendi bağlıyordu. Ama bizim öğretmen 1 ayda fazla yazı yazma ödevi vermedi bol bol bağlama çalışması yaptırdı... En zayıf öğrenci bile 15 kasımda dökünce ondan sonra canlı derslerde bol bol yazdırdı diktiler yaptırdı. Okumayı söktürmeden yazmaya geçmedi. O zaman amacı okul kapanmadan okumayı söktürme için tüm 1.sınıf zümreleri önce sesli harf verme kararı aldı çok iyi oldu. Geçen yıl herkes hızla okumaya gecirdiği için bu yılda aynı yöntem gidiyorlar... Ben ortancayı bu yıl 1 e başlattım. Onlarda önce sesli leri bıtırdi şimdi çok az sessiz harfleri kaldı. Gene yazma fazla yok. Şimdi 6 ders okulda oldukları ıcın sadece bağlatma yaptırıyor ve matematik. Toplantı yaptı ne olur ne olmaz dıye önce okumayı söktürme eğim o yüzden sade Türkçe ve matematik dersi yapacagım dedi. Ortanca okumayı sökmeye az kaldı. Bence önce sesli harften başlamak daha faydalı. 2.sınıf olan oğlum eldeli toplama, komşudan almalı cıkarmalar bitti. 6 dahıl ritmik saydırıyor. Hergün 1 kıtap okumak zorunlu. Üçgen kırmızı beyaz ve calıskan arı kaynaklarını takıp edıyor lar... Tabi bu yıl gecen yoldan deneyimli olduğum için ortanca oğlumu hıc sıkmıyorum. İkisi derse oturunca ben de rahat edıyorum. Küçük abiyle ders çalışmaktan zevk alıyor.
Bizde tableti kaldırdık. Tel yasak tamamen. Tv'de YouTube da yasak. Sadece günde bı saat çizgi film izin verdik. Oda ya TRT çocuk. Yada kral şakir falan. YouTube izleyince yada tablet te çok oynayınca resmen uyuşuyor beyni. Herşeye ağlamaya başlıyor. Bizimki de odev yaparken susar karnı ağrır uykusu gelir. Ayilip bayılırTablet oynaması yok. Sadece kardeşiyle oyun kurup oynuyor. Bende odevden sogumasin istiyorum ama ben itmesem asla oturmuyor. Öğretmeni okulda günlük okuma ve yazma takibi yapıyor. Eksiginde hemen haber verip bunun üstüne eğilim şu konuda eksik diyor. Eee öyle de olunca sürekli evde bir çalıştırma hali. Bende çok yoruldum . Cuma sınav yapmış 10 kelimeden 2 tane doğrusu var. Bugün zorla kelime diktesi yaptiriyorum. Çocukla sürekli hir gür halindeyiz
Bizimkinde de var ağlama huyuBizde tableti kaldırdık. Tel yasak tamamen. Tv'de YouTube da yasak. Sadece günde bı saat çizgi film izin verdik. Oda ya TRT çocuk. Yada kral şakir falan. YouTube izleyince yada tablet te çok oynayınca resmen uyuşuyor beyni. Herşeye ağlamaya başlıyor. Bizimki de odev yaparken susar karnı ağrır uykusu gelir. Ayilip bayılır. Öyle böyle gidio
Valla ben bile bugün iki yıl sonra ilk defa pazara gittim ama insanlar hiç dikkat etmiyo gerçekten. Hem pazara gidip hem koronadan korkan dengesiz benKapanmasin lütfen. Dün biraz hava gunesliydi. Baktım disarsi insan kaynıyor. AVM Ler full dolu. Marketler toplu taşımalar sosyal mesafe hiç biyerde kalmadı. Okullar sorun olmasın.
Okula gittiğinden beri asi olmaya başladı. Heralde arkadaşlarından bazı huylar kapıyorBizimkinde de var ağlama huyugittikçe bebeklesiyorlar kocaman oldular aslında . Bizimkinin de ya disi agrir ya karni kardeşin bu kadar yormuyor beni diyorum
Biz koronadan beri hiç pazara gitmedik . İlk bı sene hastane dışı hiç dışarı çıkmadık. Ama benim küçük oğlan her ay ateşlendiValla ben bile bugün iki yıl sonra ilk defa pazara gittim ama insanlar hiç dikkat etmiyo gerçekten. Hem pazara gidip hem koronadan korkan dengesiz ben
Evet benim evim herkese çok uzak olduğu için yakinlarima falan da gitmedim iki yılda sadece bir defa annemlere gittim . Depresyondan depresyona girip çıktım. İnsan kesinlikle sosyallesmeden sağlıklı yaşayamazBiz koronadan beri hiç pazara gitmedik . İlk bı sene hastane dışı hiç dışarı çıkmadık. Ama benim küçük oğlan her ay ateşlendi. Anneme üç ayda bi falan gittim düşün yani. Bu sene bıktım artk depresyon a girdim. Ne bilim arada topluma karışiyorum. Çok sık değil ama anneme ablama arkadaslarima arada gidiyorum. Yalnız başına evde yıllarca yaşanmıyor malesef.
Komşu ile içilen bir kahve bile insanı rahatlatıyor gerçekten maalesef bizde hep evdeyizEvet benim evim herkese çok uzak olduğu için yakinlarima falan da gitmedim iki yılda sadece bir defa annemlere gittim . Depresyondan depresyona girip çıktım. İnsan kesinlikle sosyallesmeden sağlıklı yaşayamaz
Öğlen uyumadan günü nasıl geçiriyor. Huysuzluk falan yapıyor mu. Aksam kaçta uyuyor.Ben de kizim 22 aylikken calismaya basladim. Kendimi yenilenmiş hissediyorum. Evde kalmak, pandemi de insan yuzu gorememek ve bir yerden sonra kizima yetememek cok zordu. Suan iyi gunler annecim diye yolcu ediyor beni, bakan teyzesiyle arasi cok sukur iyi. E artik koca kiz oldu 2 yastir kendisiGecen seneden cok daha keyif aldık bu seneki kutlamasindan. Yine 3 kisi kutladik ama olsun.Bez kullanmaya devam ve ogle uykularini bir iki aydir birakmis durumda. Olsun, delirmekte guzel bir yerde.
Ben yeni yeni sosyallesmeye başlamışken alt komşularım korona olmuş az önce öğrendim.Komşu ile içilen bir kahve bile insanı rahatlatıyor gerçekten maalesef bizde hep evdeyiz
Ben yeni yeni sosyallesmeye başlamışken alt komşularım korona olmuş az önce öğrendim.
Maşallah size her çocuk bu yaşta bırakmaz bezi benim iki evlatimda 3yasina yakın bıraktı üç numara ne hikmetse 21aylikdi bezi çıkardı bugün kontrolü vardı doktor bile çok şaşırdı normel yani bez takmasıBen de kizim 22 aylikken calismaya basladim. Kendimi yenilenmiş hissediyorum. Evde kalmak, pandemi de insan yuzu gorememek ve bir yerden sonra kizima yetememek cok zordu. Suan iyi gunler annecim diye yolcu ediyor beni, bakan teyzesiyle arasi cok sukur iyi. E artik koca kiz oldu 2 yastir kendisiGecen seneden cok daha keyif aldık bu seneki kutlamasindan. Yine 3 kisi kutladik ama olsun.Bez kullanmaya devam ve ogle uykularini bir iki aydir birakmis durumda. Olsun, delirmekte guzel bir yerde.
Oglen 3ten sonrasini cok zor geciriyoruz.huysuzlugu cok fazla oluyor. Nadirdir sakin bir sekilde gun geçirdiği. Aksam 7bucukta sorun cikarmadan yatıyor cok sukur canımÖğlen uyumadan günü nasıl geçiriyor. Huysuzluk falan yapıyor mu. Aksam kaçta uyuyor.
14,8 kilo, 92 cm cikti 2 yas kontrolünde saglik ocaginda. Kendi doktoruna iki ay önce muayene oldugunda doktor fazla bulmustu.Bana fazla gozukmuyor goruntu olarak ama bilmiyorumHanımlar boy ve kilolar nasıl bebislerin benimki biraz tombul gibi geliyor
Oğlum boyu 85 kilosu 12.700Hanımlar boy ve kilolar nasıl bebislerin benimki biraz tombul gibi geliyor