Bizim de disimis çıkıyor nerdeyse bir ay ishal oldu ama hala gelen giden yok. Salya ayrılmaz bir parcamisMaşallah iyiki doğmuş pıtırcık nice yaşlara bizimkide sondisini çıkarıyor bitsede kurtulsak diş ayrı bir dert bebisde normel artık etrafı keşfetmek istiyor annesi
Offf ağza sokma olayı bizde de var vallahi yoruldum sokma annecim demekten. Bizim dislerimizin hepsi çıktı ama hala ağzına sokuyor ve kizacagimi biliyo yani . Kalem boya önüne çıkaramıyorum niye bitmedi bu davranış hala bilmiyorumOğlum bugün 2 yaşına girdi. Aşısını oldu. Dün doğumgünü kutladık. Son dişini de çıkardı
Kızım ne bulursa ağzına sokuyor. Parmaklarını ısırıyor. Damakları tomurcuklanmış. Bu sefer de kızımın diş derdi başladıgece deliksiz uyurdu. 4.aya girdiğinden beri geceleri uyanıyor 1 saatten aşağı uyumuyor.
Ömrümün 4 yılı 404 not found ya
Benimkinde de var o . Dışarı da taş buluyor .mama diyip ağzına almaya çalışıyorOfff ağza sokma olayı bizde de var vallahi yoruldum sokma annecim demekten. Bizim dislerimizin hepsi çıktı ama hala ağzına sokuyor ve kizacagimi biliyo yani . Kalem boya önüne çıkaramıyorum niye bitmedi bu davranış hala bilmiyorum
Ham ham diyo benimkide eğilip gözüme gözüme sokuyor . Anni ham hammmBenimkinde de var o . Dışarı da taş buluyor .mama diyip ağzına almaya çalışıyor
Valla görmezden geldigim.an o eline aldığı şeyi yutar benim kiHam ham diyo benimkide eğilip gözüme gözüme sokuyor . Anni ham hammmgörmezden mi gelmek lazm unutur mu bilemedimki
Ben bir an önce zile basıp oğlumu oyuna cagirsinlar istiyorum. Küçük bir sırt çantası hazırlayıp su sandviç koyup güle güle iyi eğlenceler demek istiyorumZaman ne kadar hızlı hepberaber 3üncü ekim ayımızı geçiriyoruz nice ekimlere :)) bütün bebişlerin doğum günü kutlu olsun, son bir yıl daha zorlanacakmışız sonra rahatmışız, kuşlar haber getirdi, sendromu da atlatıp 2inci azılar da biterse birde bezden kurtulursak değmeyin keyfimize
Buyuk oglum tam olarak o.donem de .Ben bir an önce zile basıp oğlumu oyuna cagirsinlar istiyorum. Küçük bir sırt çantası hazırlayıp su sandviç koyup güle güle iyi eğlenceler demek istiyorum
Her evrenin getirdikleri ve götürdükleri var. Şimdilik gözün aydınSelam kızlar. Biz sütten kesme işini hallettik çok şükür. Tamamen emerek sabahliyordu. İlk iki gün gündüz hiç vermedim. İki gece gece emziridm. İki geçeden sonra hiç vermedim bitti. İkna etmek için. İlk oğlumda saç koymustum. Korkutucu olmasın diye tuz döktüm . İlk köşeden az yaladı ağladı. Gidip gelip açtı baktı. Üç olmuş bitmiş süt acı olmuş deidm. Baya ağladı tabi. Baya dövdü benien son sinirden saçlarımı falan çekmeye başladı. Bir gün tuz ile gezdim. Ama çok büyük hata etmişim. İki göğüs ucum bir yara oldu günlerce acı çektim. Diğer günler yara bandı yapistirdim artı şekilde.
Ağladı zirladi ama mecbur kabul etti. İki hafta oldu keseli. Şimdi normalde yemediği şeyleri yemeye başladı. Omlet yemezdi yiyo şimdi. Tatlı hiç biseu yemezdi nerde tatlı varsa atliyoaçlık insana herşeyi yedirip demek. Uyutma konusunda önce kucakta başını omzuma yaslayıp gezdik . Dalınca biraz sallayıp yatırdım. Gece uyanınca da ayakata beni gezdir diye baya ağladı. İlk günler gece uyanınca tekrar uyutmam bı saat falan sürdü. Ağlamaktan katiliyordu . YouTube da beş dakika da uyutan müzik var . Onu keşfettik. Şimdi uyku saati olunca hadi uyuyalim diyorum. Müziği açıp salliyorum. Gece uyanınca da aynısını yapıyorum. Bı sonraki hedef saklamayı bırakmak. Ama henüz hazır değilim . Gece de en az altı yedi kere uyanirdi. Hasta olunca onbeş kere uyandığı bile olurdu. Çok şükür şimdi bı kere uyanıyor. Geçen gece üç kere uyandi ama burnu tikaliydi. Bende reflü falan var diyodum. Meğer emme bağımlılığı yüzünden sürekli uyanıyoruz büyük oğlan okula gidiyor. Birinci sınıf. Çok ödev veriolar. Canımız çıkıyor. Harfleri cok iyi tanıyor. Ama birleştirmeyi yapamıyor ne zaman düzelir bilmiyorum. Çıldırmak içten değil. Bı gün çok güzel okuyor. Öbür gün sanki hiç bilmiyor. Ders yaparken sürekli konuşuyor aylip bayılıyor. Bana geliyorlar. Hadi oğlum hadi demekten bu arada okula başladigindan beri sürekli hasta. Öksürük burun akıntısı balgam hiç geçmiyor . Her hafta doktora gidiyorum
Off zera 1. Sınıftan bende çok muzdaripim.bitmeyen ödevler, okumalar gına geldi resmen. Zorla yaptırıyoruz resen. Evde sürekli bir hadi oğlum lafinvar. Küçük bile abi hadi ödev diyor , ela ,lale diye okuma yapıyorSelam kızlar. Biz sütten kesme işini hallettik çok şükür. Tamamen emerek sabahliyordu. İlk iki gün gündüz hiç vermedim. İki gece gece emziridm. İki geçeden sonra hiç vermedim bitti. İkna etmek için. İlk oğlumda saç koymustum. Korkutucu olmasın diye tuz döktüm . İlk köşeden az yaladı ağladı. Gidip gelip açtı baktı. Üç olmuş bitmiş süt acı olmuş deidm. Baya ağladı tabi. Baya dövdü benien son sinirden saçlarımı falan çekmeye başladı. Bir gün tuz ile gezdim. Ama çok büyük hata etmişim. İki göğüs ucum bir yara oldu günlerce acı çektim. Diğer günler yara bandı yapistirdim artı şekilde.
Ağladı zirladi ama mecbur kabul etti. İki hafta oldu keseli. Şimdi normalde yemediği şeyleri yemeye başladı. Omlet yemezdi yiyo şimdi. Tatlı hiç biseu yemezdi nerde tatlı varsa atliyoaçlık insana herşeyi yedirip demek. Uyutma konusunda önce kucakta başını omzuma yaslayıp gezdik . Dalınca biraz sallayıp yatırdım. Gece uyanınca da ayakata beni gezdir diye baya ağladı. İlk günler gece uyanınca tekrar uyutmam bı saat falan sürdü. Ağlamaktan katiliyordu . YouTube da beş dakika da uyutan müzik var . Onu keşfettik. Şimdi uyku saati olunca hadi uyuyalim diyorum. Müziği açıp salliyorum. Gece uyanınca da aynısını yapıyorum. Bı sonraki hedef saklamayı bırakmak. Ama henüz hazır değilim . Gece de en az altı yedi kere uyanirdi. Hasta olunca onbeş kere uyandığı bile olurdu. Çok şükür şimdi bı kere uyanıyor. Geçen gece üç kere uyandi ama burnu tikaliydi. Bende reflü falan var diyodum. Meğer emme bağımlılığı yüzünden sürekli uyanıyoruz büyük oğlan okula gidiyor. Birinci sınıf. Çok ödev veriolar. Canımız çıkıyor. Harfleri cok iyi tanıyor. Ama birleştirmeyi yapamıyor ne zaman düzelir bilmiyorum. Çıldırmak içten değil. Bı gün çok güzel okuyor. Öbür gün sanki hiç bilmiyor. Ders yaparken sürekli konuşuyor aylip bayılıyor. Bana geliyorlar. Hadi oğlum hadi demekten bu arada okula başladigindan beri sürekli hasta. Öksürük burun akıntısı balgam hiç geçmiyor . Her hafta doktora gidiyoruz.
Bizim küçükte kendince oluyoOff zera 1. Sınıftan bende çok muzdaripim.bitmeyen ödevler, okumalar gına geldi resmen. Zorla yaptırıyoruz resen. Evde sürekli bir hadi oğlum lafinvar. Küçük bile abi hadi ödev diyor , ela ,lale diye okuma yapıyor
Dişlerimi sikmaktan dişlerim agriyor. Benim.ki de harfleri tuturma da sıkıntı yaşıyor . Geçen dikte sınavı yapmış öğretmeni 2 doğrusu çıkmış sadeceevde 4 den 9 a kadar ödev yapıyoruz.
Hangi harfe gectiler. T başlayacaklar pazartesi. .bizimki de başta öyleydi. Şimdi 3 harfli heceleri birleştirebiliyor. Ama soylenileni yazma da sıkıntısı var.Bizim küçükte kendince oluyobüyük camiimiza okuo. Okumayı bı soksek. Harfleri birleştirmeyor. Okuduklarini resmen ezberlemis öyle okuyor. Napcam bilmiyorm
Aynen t harfindeler. Önceki dersleri güzel okuyor yeni kelimelerde zorlanıyor. Ekin Kaan okan lokum falan . Ela lale al ile emin falan bunları söktü. Yeniler zorluyorHangi harfe gectiler. T başlayacaklar pazartesi. .bizimki de başta öyleydi. Şimdi 3 harfli heceleri birleştirebiliyor. Ama soylenileni yazma da sıkıntısı var.
Okullar kapanırsa diye hızlı gidiyor lar çocuklarda yetişme de zorlanıyor. Son harfleri benimki de.unutuyor arada . Oturması zaman alacak galibaAynen t harfindeler. Önceki dersleri güzel okuyor yeni kelimelerde zorlanıyor. Ekin Kaan okan lokum falan . Ela lale al ile emin falan bunları söktü. Yeniler zorluyor
Hızlı gittiklerini fakrettim de anlam verememistim. İngilizce ile daha iyi arası işin tuhafı. Kapanmasın yaa okullar. Evde online eğitim hiç düşünemiyorum. Bebekle çok çok zor olur. Şuanda bile ödev yapmak için eşimi bekliyorum. O bebeğe bakio biz ders yapıyoruz. Sonra ben bebeğe bakıyorum onlar ingilizce yapio. Akşamlar böylece bitioOkullar kapanırsa diye hızlı gidiyor lar çocuklarda yetişme de zorlanıyor. Son harfleri benimki de.unutuyor arada . Oturması zaman alacak galiba
Okulların kapanacağını sanmıyorum artık. Gereksiz bir adım olurOkullar kapanırsa diye hızlı gidiyor lar çocuklarda yetişme de zorlanıyor. Son harfleri benimki de.unutuyor arada . Oturması zaman alacak galiba
Bence de kapanmayacak gibi geliyor. Heryer açık sonuçta , çocuklar topluluk içinde nasıl davranmaları gerektiğini unutmuşOkulların kapanacağını sanmıyorum artık. Gereksiz bir adım olur
Kapanmasin lütfen. Dün biraz hava gunesliydi. Baktım disarsi insan kaynıyor. AVM Ler full dolu. Marketler toplu taşımalar sosyal mesafe hiç biyerde kalmadı. Okullar sorun olmasın.Okulların kapanacağını sanmıyorum artık. Gereksiz bir adım olur
Allah kolaylık versin. Bİzim öğretmen geçen yıl 1 ay okul açıkken Eylül ayında hemen sesli harfleri verdi ve sonra sessizlere geçti. Ben öğretmen olarak ne yapıyor dedim ama en doğrusunu yapmış. Oğlum 29 ekimde okumayı sökmüştü. Kalan 3 sesi de bildiği için kendi bağlıyordu. Ama bizim öğretmen 1 ayda fazla yazı yazma ödevi vermedi bol bol bağlama çalışması yaptırdı... En zayıf öğrenci bile 15 kasımda dökünce ondan sonra canlı derslerde bol bol yazdırdı diktiler yaptırdı. Okumayı söktürmeden yazmaya geçmedi. O zaman amacı okul kapanmadan okumayı söktürme için tüm 1.sınıf zümreleri önce sesli harf verme kararı aldı çok iyi oldu. Geçen yıl herkes hızla okumaya gecirdiği için bu yılda aynı yöntem gidiyorlar... Ben ortancayı bu yıl 1 e başlattım. Onlarda önce sesli leri bıtırdi şimdi çok az sessiz harfleri kaldı. Gene yazma fazla yok. Şimdi 6 ders okulda oldukları ıcın sadece bağlatma yaptırıyor ve matematik. Toplantı yaptı ne olur ne olmaz dıye önce okumayı söktürme eğim o yüzden sade Türkçe ve matematik dersi yapacagım dedi. Ortanca okumayı sökmeye az kaldı. Bence önce sesli harften başlamak daha faydalı. 2.sınıf olan oğlum eldeli toplama, komşudan almalı cıkarmalar bitti. 6 dahıl ritmik saydırıyor. Hergün 1 kıtap okumak zorunlu. Üçgen kırmızı beyaz ve calıskan arı kaynaklarını takıp edıyor lar... Tabi bu yıl gecen yoldan deneyimli olduğum için ortanca oğlumu hıc sıkmıyorum. İkisi derse oturunca ben de rahat edıyorum. Küçük abiyle ders çalışmaktan zevk alıyor.Aynen t harfindeler. Önceki dersleri güzel okuyor yeni kelimelerde zorlanıyor. Ekin Kaan okan lokum falan . Ela lale al ile emin falan bunları söktü. Yeniler zorluyor