2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Kitabını aldım cnm ama okumaya hiç fırsatım olmadı. Kafam kazan gibi. Cesaretim gelince denicem bende. Sizinki de inşallah başarılı olur.
Aman aman sakın internetten araştırıp başlama . Ben yatır kaldır yöntemini kitabı sipariş edince gelmeden basliyim diye internetten araştırıp başladım çok fazla yanlış Bilgi var ve onları uygulamak benim için büyük hata oldu. Sadece uyku eğitimi bölümünü oku istersen ben öyle yaptım ama o kitap bir yaşına kadar olan çocuklar için anlatıyo diye hatırlıyorum. Sonraki uyku sorunlarında çocuk bakım sorunlarına mucize çözümler kitabında yer vermiş diye biliyorum

Kitap zaten çok kalın. Nasıl başlasam diye düşünüyordum bende. Fırsatım olunca başlıcam inşallah

Merhaba kızlar, epeydir yazmadım. Büyük oğlum okula gidiyor öğleye kadar. Bebek uyumayı sevmiyor. Dün sabah 7 de kalktı akşam 10 a kadar yaşarım saat uydu sadece. Gece o kadar kalkıp emiyor ki canım acıyor artık. Diş sıkıntısı var sanırım yine. Sürekli bir koşturma hali. Eşim 10 gün nöbete gidecek, o zaman sabır diliyorum kendime Allahtan

Çok iyi anlıyorum seni, çocuk annenin bence babanın bile değil anne karar versin..
ben de 3-6 arası ayağımda, koynumda, kucağımda, karnımda her pozisyonu deniyorum yok uyumuyor
Benimki kendini yemeğe verdi emmeyi bırakınca, bide hazır mama yapıyorum geceleri.. biberon içtikten sonra uyur diyordum ama yok hiçbir türlü uyumuyor

Aç yada tok olmasiyla ilgisi yok bizimkinin. Çok yese yada hiç yemese aynı. Uyumuyor

Aç yada tok olmasiyla ilgisi yok bizimkinin. Çok yese yada hiç yemese aynı. Uyumuyor
Aynen bizimkinin de derdi açlık değil, ama ne olduğunu çözemiyorum.. ayakta sallanmayı çok sevmiyor ama uykuya da dalamıyor.. sırtını kaşıyorum seviyorum ninni söylüyorum ama yok yani dalamıyor sonra da sinirlenip ağlıyor..

Zera, benim kuşum da geçen ay öyleydi. Doktorumuz, emen bebeğin uykusu düzensiz olur, siz düzenlemelisiniz dedi. Emme sıklığını sorduğumda da her istediğinde ver dedi ama o emdikçe ben halden düşüyorum. Dediğin gibi büyük kuzuma, ev işine takatim kalmıyor. Emme sıklığını azalttım, biraz bedenim kendine geldi..bir de halim varsa, oyalayabiliyorum meme istediğinde ama yoksa memeyi veriyorum(benim kuzu da aşırı emiyor, yemesine rağmen) meme verdikçe de halden düşüyorum..böyle bir kısır döngü söz konusu oluyor bir de..
Gece uykusunu biz eşimin desteğiyle düzenledik..1-2 ye kadar ben uyumadığım için o saate kadar uyanmaları bende..akşam yatarken emzirip, o saat öncesinde de 1 kere emziriyorum, diğerlerinden kucağıma alıp gezdirip yatırıyorum..sonrakiler, sabah 6.30 a kadar eşim de..bazen hiç kalkmadığı oluyor, bazen hastalık kaynaklı kalkabiliyor..
Bizimki mesela, üstü örtülünce ya da yatak kenarlarına çarpınca çok uyanıyor, onlara çözüm bulunca bi nebze daha rahatladı.

Meme konusunda ben çok tedirginim bir de..büyük kızım da 1 yaş civarında çok güzel yemek yerken, birden memeye dadanıp yemekten vazgeçmişti..o zamandan beri de hala çok iştahsız:/ o zamanlar yediği birçok şeyi şimdi yemiyor..
Ben başarabilsem memeden kesmeyi düşünüyorum artık, bu kadar bitkin, halsiz, uykusuz, büyük çocuğa faydasız yaşamak canıma yetti hakkaten yavrumun her isteğine cevabım, halim yok şeklinde:/

Aynen sallanmayi sevmiyor . Ama saklamadan uyumuyor. Aslında doğduğundan beri asi bı karakteri vardı. Mesela doğdu odaya geldi. Emzirdim altını degistircekler nasıl kızarak ağlıyor. Emzirmek uyandırmaya calisio herkes çok sinirleniyordu. Ek gıdaya geçtik ben kaşıkla yedirince istemio. Önüne küçük küçük koyunca canı istediği kadar yiyor. Kaşıkla yemek yedirmemden nefret ediyor. Bence çok keskin bı karakteri var. Ben inatciydim ama oğlum bana on basar

Sabaha kadar bende küçük oğlum. Çünkü emmeden uyumuyor. Büyük oğlum gecede bı iki kere kalkar. Cisi falan gelir. Onla gece eşim ilgilenir. Sütten kesmek istemiyorum. Ama ne kadar dayanırım bilmiyorum. Büyük oğlum bile benm laflarimi ezberlemiş artk. Geçen gün bişey istedim. Yapamam hiç halim gücüm kalmadı dedi. Dün odanı topla dedim. Ev işi yapmak beni çok yoruyor dedi. Büyük çocuğumun sadece temel ihtiyaçlarını karşıliyorum. Gerçekten üzülüyorum. Asıl problem gün içersinde çok ağlayan bı bebek olması. Gece uyanmasi yorucu ama gündüz ağlaması çok yıpratıyor beni. Büyük oğlum hep arada kaynıyor.

Temel durum istikrar. Aslında ne yaparsan yap sürekli yaparsan o duruma alışır

Ben uyku bölümünü okudum sonra bıraktım sonra tekrar alıcam ama tuvalet eğitimi kısmını okumak için
Tuvalet eğitimi düşünmek bile istemiyorum. Büyük oğlumda bı haftada hallettik masallah. Her şey rast gitti. İnşallah küçükte öyle olur. Bu arada fisher price konuşan tuvalet almıştık biz. Şimdi beş yaşında normal klozet i kullanıyor ama hala konuşan tuvalet e arada oturur o kadar çok sevdi. Ve rahat bı tuvalet. Üç tane lazimlik aldım. İkisinde rahat edemedi. Bacakları acıdı. Kenarları keskin hatları falan vardı. Eğitici kopekcigin tuvaleti favorisi oldu. Aklında bulunsun. İndirimde alirisn belki

Yaaa ben memeye aşırı düşkünlüğe bağlıyorum küçüklerin bu halini:///
Gece emmesini kesmeye çalışsan zera? Ben yatağıma almıyorum artık ve 3-4 saat uyumama rağmen o bile yetiyor. Yoksa dönemiyordum, düdük gibi kaldığım için bebeğime zarar vermeyeyim diye..boyun tutuk, bel tutuk, tadım tuzum yok.. gerçekten bu modda bir anne, iki çocuğa da hak değil..ben hala günde 2-3 le sınırlandırmaya çalışıyorum emme işini..bikaç ay daha dayanmaya çalışacağım şahsen.

Eşin gece bakımına bi el atsa? Bikaç günde bile çözülür inan.

Benzer şeyler yaşıyormusuz.Gece sık uyaniyor,emip uyusa ya da sallasam bile yatağına değdiği an ağlayarak uyaniyor.Birkac gündür kucağımda,omzumda,kollarımda uyuyor.O haliyle konforsuz ama uyuyup kalıyor ben uyuyamıyorum tabi.Gunduz uyusa da iş yapsam diyemiyorum,yorgunluktan bende uyumak istiyorum.Ama yine kucak istiyor yatağa koyamıyorum.Bu aralar huy değiştirdi.Ama diyorum minicikken de uyurdu boyle sonra kucakta durmaz oldu.Yine gelir geçer...İkinci çocukla inanılmaz zor olmuştur.Ben ne yaşıyorsam sen birkac kat fazlasini.Allah işini kolaylaştırsin inşallah canım..

Gece beslenmeyi nasıl kesicem. Bu sefer sabaha kadar sallamam lazım. Bilmiyorum. Eşim uyutamaz mümkün değil. Çok inatçı bizim oğlan ben zor uyutuyorum. Gece beslenmeyi tamamen kesme değil de sınır getirmeye calisayim belki başarırım

Amin cnm sağol. Allah'tan büyük oğlum kendi başına idare ediyor. Kıyamıyorum ama çok olgunlaştı.

Birinde uyutamazsa birinde uyutur zera..öyle deyip kendine yükleme..
Bizim kocalar da can atmıyor tabi, “karıcım, sen git uykunu al, dinlen, ben bakayım” diye ama şansımızı sonuna kadar zorlamalıyız o kanatta da bence.
Biz ilk günler, emzirdim yatırdım mesela...bi sonrakine eşim baktı, yatırdı(ne kadar ağlasa da sakinleştirdi) aç değil çünkü, sürekli kalkmak, meme alışkanlığından..bi sonrakine ben, bi sonrakine eşim derken..memeyle arayı açtık..şimdi, ben uyumadan önce emziriyorum, genelde sabaha kadar uyuyor(sabaha kadar dediğim 5 buçuğa kadar:d
Neyse buna da şükür, memeyle yapışık uyumasındansa.

Kızlar, nasılsınız son günlerde?
ben depremden sonra duman oldum. Kafayı yememek için direniyorum. Şu ana kadar hiç kolay bir hayatım olmadı ama.. özellikle gelecek konusunda hiç böylesine tedirgin olmadım.. iki kuzuya analık yapmanın getirisi bu halim daha çok, bu yoğun endişem bilemiyorum ama..sürekli “ben nasıl bir ülkede, nasıl insan canının bu kadar hiçe sayıldığı bir yerde yaşatacağım çocuklarımı” korkusu, kızgınlığı, çaresizliği içindeyim.. beynim patlayacak gibi hissediyorum.
endişem İzmir özelinde değil..memleketin her karışı için..seneye biz de İzmir’de olucaz..ev bakıyorum, deprem sonrası kiralar artmış zaten doğal olarak(!), ev satın almak istesek milyon liralar söz konusu, güvenilir, risk teşkil etmeyen, içinde bunalmadan, yan binanın ışığını kesmeyecek bir ev için..

az önce bi haberde izledim..öğretmen bir bayan, haftaya öğrencilerim karşısına çıkacak kıyafetim yok diye ağlıyordu..ne kadar acı

deprem bizim gerçeğimiz ama Kızılay gibi dev bir kurumumuz, yıllardır toplanan sözümona deprem vergimiz olmasına rağmen; afetzedelere halk battaniye yetiştirmeye çalışıyor memleketin her bir yanından..yıkılması gereken binayı tespit edip gereken yapılsın diyenler, ev sahipleri tarafından “evin ederini düşürdünüz” diye tartaklanıyorlar..

o kadar düzelmeyecek gibi ki memleket olarak hallerimiz..

mesafe olarak ordan uzaktayım ama kafa olarak en dibindeyim meselelerin..

Çok teşekkür ederim hayatta unutmam çünkü tuvalet eğitimi beni biraz korkutuyo.

Ben de izmir depremiyle çöktüm . hayatını kaybedenlere ayrı kalanlara ayrı , ülkenin düzenine ayrı üzülüyorum. Empati yapmak beni bitirdi. *Sevdiklerini kaybeden ben de olabilirdim ya da annesini babasını kaybeden benim oğlum da olabilirdi " düşüncesi ve insanların her felaketten sonra yaptığı saçma yorumlar beni mahvetti. Her şey yeterince zordu şimdi daha da zorlaştı. Bazen diyorum acaba kıyamet böyle yavaş yavaş mı kopacak. Bir tek ben zor durumda olsam herseyin düzeleceğine inanicam ama artık güzel günlere inancım da kalmadı. Ölüm kurtulusmus gerçekten , dünya kurtulunacak bir yer yapanlarla yaşamak zor geliyo

Dağılan aileler, evlatsız kalan anne, babalar, yetim kalan çocuklar içimi o kadar acıttı ki.

4.bölge deprem bölgesindeyim. Turizm bölgesi olması nedeniyle evlerimiz en fazla 2 katlı. Ona rağmen günlerdir deprem olursa nerede duralım, hemen dışarı mı çıkalı bunu düşünüp duruyorum. Yaşayan insanların korkusunu düşünemiyorum bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…