ASla yalnız değilsin canım. Ailemden uzaktayım. Kan bağım olan kimse yok. Eşim çok yoğun çalışıyor. Çalışmasa da eve gelmesi için kavga dövüş yapmamız gerekşyor. Tüm sorumluluğu bende kızımın. Uykuları doğduğundan beri çook problemli. Sık kalkmasına artık alıştım da saatlerce uyutmaya uğraşıyorum son zamanlarda. Yemek yapıp yiyebiliyorsam şükrediyorum o güne. Ne bakım ne çocuğ uyutup kendime yarım saat olsun vakit ayırabilme. Hiçbirşey yok. Bunu söylemekten imtşna ediyorum ama geçen gün sinir krizi geçirdim. Eşim de evdeydi. Sesim gitti bağırmaktan ama tutamadım kendime. Nefes alacak bir saniyem bile yok. Eşimin ailesinin beş kurul faydası yok. Eşimin yokki onların olsun. Gün içinde kafa dağıtayım diye, belki az da olaa yanımda hissederim diye ailemi arıyorum ana kızımın huysuzluğundan konuşamıyoruz bile. Aklımı kaçıracak gibi oluyorum bazen. Yalvarıyorum eşime bari arada dışarı çıkar diye. O da yok. Evim çok yokuş biryerde ve binamda asansör yok. Travel sistem aldığım güne beddua ediyorum sürekli. Allah kendinden başkasına muhtaç etmesin. Herkese bağımlı durumdayım şu an ve kimse sesimi duymuyor. Stresten inanılmaz sivilcem çıktı. Uykusuzluktan yüzüm çöktü. Babam hastalandığı için annem de gelemiyor. Çok uzağız zaten... bende kendime sürekli annesin diyorum ama yok olmuyor. Hafta sonu çok ciddi mastit oldum yine. İnan bana gözümü kırpmaya halim yoktu. O çocukla nasıl ilgilendim, bir çorbayı nasıl içirdim bir ben bir allah bilir. Kimseye beddua etmiyorum, etmem. Karakterimde yok. Ama adaletli bşr Rabbim var buna inancım tam. Güzel günlerin sancısı bunlar biliyorum. Geçecek. Gün gelecek devran dönecek. Biliyorum.Artık çok yıprandım hamileliğimin ilk bir buçuk ayını beraber geçirdik eşimle sonra işleri yoğunlaştı ,doğum oldu daha da yoğunlaştı. Tüm ümidim yaz mevsimindeydi onda da baharda Corona geldibaşkalarının hayatlarına bakım buna da şükür demek çok çirkin geliyo ama mental olarak toparlanmak için tutunacak dal arıyorum. Tek başına evlat buyutenlerin Allah yardımcısı olsun çok zormuş. Fiziksel biseyim yok ama zihnim acı içinde. Taşındıktan sonra tv baglatmamistim deprem olduğu gün baglattim. Sıcacık yuvaları mezar olan insanları gördükçe kahroldum. Düşünüyorum da Kıyamet mi diyorum bunlar , benim bildiğim kıyamet birden kopar. Tüm bu zor süreçleri yalnız ben yaşıyo olsam geçecek dayan derdim kendime ama bunu da yapamıyorum. Sinirli tahammülsüz gergin bi insan haline geldim. Siz nasıl tolere ediyorsunuz, kendinizi mental olarak ayakta nasıl tutuyorsunuz. Toparlanmak istiyorum annesin sen kendine gel diyorum ama gücüm kalmamış
Bekarken allahım tek kalayım da saatlerce kitap okuyayım kafa dinleyim derdim. İmtihanım oldu benim de sessizlik. Ciddi bir fobim oldu. Sessizlik olduğu an kafayı yiyecek gibi oluyorum. Radyo almıştım. Biraz kullandık fiş patladı aniden. Tv açıyorum ses olsun diye kızım hipnoz olmuş gibi ayrılamıyor başından. Açamıyorum bu sebeple. Bu sefer de sessizlikten kafayı yiyorum.Ben de doğumdan sonraki üçüncü aydan itibaren sessizliğe tahammül edememeye başladım, çünkü sessiz kaldıkça benim kendi düşüncelerimin sesi açığa çıkıyor. Eskilerden yenilerden gözüm izlemese bile sesi bir kenarda açık duran diziler oluyor, bazen kuran dinliyorum, bazen komik youtube vidyoları, bazen şarkılar.. bir ses olsun da nolursa olsun modundayım.. sadece haber yok, haber izledikçe yüreğim darlanıyor.
Seni çok iyi anlıyorum, ben telefondan açıyorum ses olması için görmem önemli değil duymam gerekiyor benim de, yukarı kaldırınca kızım da görmemiş oluyor iyi oluyorBekarken allahım tek kalayım da saatlerce kitap okuyayım kafa dinleyim derdim. İmtihanım oldu benim de sessizlik. Ciddi bir fobim oldu. Sessizlik olduğu an kafayı yiyecek gibi oluyorum. Radyo almıştım. Biraz kullandık fiş patladı aniden. Tv açıyorum ses olsun diye kızım hipnoz olmuş gibi ayrılamıyor başından. Açamıyorum bu sebeple. Bu sefer de sessizlikten kafayı yiyorum.
Kaç damla?Kışın devam dedi bize doktorumuz
3damla cnmKaç damla?
Uzun zamandır bizim konuya gelmiyordum, ama yazını görünce dayanamadım.. aynı durumdayız ben anlamadım saat 3 ten beri binkoynumda bir ayağımda gözümüzü kırpmadık.. e sabah iş var, 5 yaşında oğlum varArtk gerçekten delirmek üzereyim. Sabaha kadar uyumuyor. Saat başı uyanıyor. Emmek istiyor hep. Hadi buna alistim artk. Emince yatağına yatınca uyumuyor. Sırtı yatağa değdiği an aglio. Altı yedi kere emzirdiysem gece boyu dört beş kere de salladım. İnsanlıktan çıktım artk. Sabaha kadar Allah'ım sabır ver diye dua ediyorum. Tükendim artk. Büyüsün Allah'ım diyorum. Günler çabuk geçsin. Uzun uzun emzirmek istiyorum ama anormal derecede yorgunum. Gündüz ağlayan bı bebek gece yapışık bı bebek. Beş yaşında bı oğlum daha var. Onun sadece temel ihtiyaçlarını karşıliyorum. Onada günah. Allah'ım yardım et artk bana. Oğluma sakinlik huzur ver güzel uykular istahlar ver . Gerçekten dardayım. Korona yüzünden anneme bile gitmiyorum. Offfff. Offf. Sırtım yer görmüyor . Yatagima yatıp uyumak istiyorum
Ah canım Allah kolaylık versin. Gece uykularından önce banyo yaptirsan belki iyi gelir daha huzurlu uyur. Ben öyle yapıyorum. İnşallah sende de işe yarar. İnşallah en kısa zamanda toparlar.Artk gerçekten delirmek üzereyim. Sabaha kadar uyumuyor. Saat başı uyanıyor. Emmek istiyor hep. Hadi buna alistim artk. Emince yatağına yatınca uyumuyor. Sırtı yatağa değdiği an aglio. Altı yedi kere emzirdiysem gece boyu dört beş kere de salladım. İnsanlıktan çıktım artk. Sabaha kadar Allah'ım sabır ver diye dua ediyorum. Tükendim artk. Büyüsün Allah'ım diyorum. Günler çabuk geçsin. Uzun uzun emzirmek istiyorum ama anormal derecede yorgunum. Gündüz ağlayan bı bebek gece yapışık bı bebek. Beş yaşında bı oğlum daha var. Onun sadece temel ihtiyaçlarını karşıliyorum. Onada günah. Allah'ım yardım et artk bana. Oğluma sakinlik huzur ver güzel uykular istahlar ver . Gerçekten dardayım. Korona yüzünden anneme bile gitmiyorum. Offfff. Offf. Sırtım yer görmüyor . Yatagima yatıp uyumak istiyorum
Gündüz beslenmesi nasıl. Sütü kesince ek gidada iştah arttı mı. Bizimki çok ek gıda almio. Kendi ne yerse o kadar yani. Önüne veriyorum lutdeferse yiyo . Uyumayan bebek uyumuo işte. Çok zor hala ayağımda . Bana ikinci çocuğu mutlaka yap diye kaynanam ve annem şuan yatağında uyuyor. Ben sabahliyorum. Gelinime asla çocuk yap demicem ben. Destek olcak gibi illa doğur tek kalmasın demeyi biliolar. Dogurunca herkesin kendi işi var. Şuanda herkesten nefret ediyorum. Gücüm tükeniyor artk.Uzun zamandır bizim konuya gelmiyordum, ama yazını görünce dayanamadım.. aynı durumdayız ben anlamadım saat 3 ten beri binkoynumda bir ayağımda gözümüzü kırpmadık.. e sabah iş var, 5 yaşında oğlum var
emzirmeyi bıraktım doğum gününde, çok da kolay oldu, zaten süt azalmıştı.. belki emmek istemez unutur uyur dedim ama yok nerde.. enmeyi unuttu evet ama uyumuyor yine
Yok canm ac da olsa tok ta olsa. Banyo olsa da olmasada aynı. Bı ara emince besige yatirinca uyuyodu. Ama bı iki haftadır berbat geceleri. Hasta olcak diye aklım cikio. Korona çok kötü durumda zaten. Nasıl doktora goturcem bilmiyorum. İnşallah öyle bişey olmaz.Ah canım Allah kolaylık versin. Gece uykularından önce banyo yaptirsan belki iyi gelir daha huzurlu uyur. Ben öyle yapıyorum. İnşallah sende de işe yarar. İnşallah en kısa zamanda toparlar.
4 damla dedi hatta bize de mutlaka siz de alin diye tavsiye etti.Ben de basladim kullanmaya.Kaç damla?
İnşallah öyledir. Benim oğlum da yavaş yavaş öyle olmaya başladı sanırım o döneme özgü bişeyYok canm ac da olsa tok ta olsa. Banyo olsa da olmasada aynı. Bı ara emince besige yatirinca uyuyodu. Ama bı iki haftadır berbat geceleri. Hasta olcak diye aklım cikio. Korona çok kötü durumda zaten. Nasıl doktora goturcem bilmiyorum. İnşallah öyle bişey olmaz.
Her saatbasi benimkide emiyor artık emzirmek istemiyorum o derece düşkün yanıma alıp yatıyoruz yoksa besikde yapamam emzigi biraktik.daha çok emaye başladı inşallah düzelirler böylesi çok.zorArtk gerçekten delirmek üzereyim. Sabaha kadar uyumuyor. Saat başı uyanıyor. Emmek istiyor hep. Hadi buna alistim artk. Emince yatağına yatınca uyumuyor. Sırtı yatağa değdiği an aglio. Altı yedi kere emzirdiysem gece boyu dört beş kere de salladım. İnsanlıktan çıktım artk. Sabaha kadar Allah'ım sabır ver diye dua ediyorum. Tükendim artk. Büyüsün Allah'ım diyorum. Günler çabuk geçsin. Uzun uzun emzirmek istiyorum ama anormal derecede yorgunum. Gündüz ağlayan bı bebek gece yapışık bı bebek. Beş yaşında bı oğlum daha var. Onun sadece temel ihtiyaçlarını karşıliyorum. Onada günah. Allah'ım yardım et artk bana. Oğluma sakinlik huzur ver güzel uykular istahlar ver . Gerçekten dardayım. Korona yüzünden anneme bile gitmiyorum. Offfff. Offf. Sırtım yer görmüyor . Yatagima yatıp uyumak istiyorum
Ocean kullaniyoruz biz d vitamini değeri iyi çıktı ama dr 2 yaşa kadar günde bir püf ver dedi.d vitamini depoları çabuk boşalıyor o yüzden vücutta fazla olsun istiyorlar.Kızlar dvitamini kestinizmi yoksa devammi
Bizimki de 77 cm .Kizlar 1yas oğlu olanlar boylarınız ne kadardı bugün bakıldı 75 çıktı kısa geldi bana
Tv lerde ekran ışığı karartma var onu bi karıştır bak istersen.tv yüksekte ise örtü at üstüne ekran kapansın.evde ses olmayınca iyice daralıyor insan.yazin yine sokakta ses oluyordu kışın sokakta seste yok evler iyice kasvetleniyor.Bekarken allahım tek kalayım da saatlerce kitap okuyayım kafa dinleyim derdim. İmtihanım oldu benim de sessizlik. Ciddi bir fobim oldu. Sessizlik olduğu an kafayı yiyecek gibi oluyorum. Radyo almıştım. Biraz kullandık fiş patladı aniden. Tv açıyorum ses olsun diye kızım hipnoz olmuş gibi ayrılamıyor başından. Açamıyorum bu sebeple. Bu sefer de sessizlikten kafayı yiyorum.
Kızların yazdığından gaza geldim uyku eğitimine basladim 15 gün oldu .ilk gun zordu çok ağladı sürekli yatır kaldir öp geri koy 40 dk sonra yatti.sonrasi azaldi süre.odaya bırakıp çıkamıyorum henüz ama ayağımda değil artık çok şükür.20 dk kadar beşikte kendini bi o yana bi bu yana atıp duruyor sonra sızıyor.bende kendi yatagima uzanip dinleniyorum .valla 20dk degil 40 dk da sürse almiycam ayağıma.kendi kendine yatinca kızların da dediği gibi gece uykuları çok iyi olmasada desteksiz yada az destekli olunca uykusu uzadı.Artk gerçekten delirmek üzereyim. Sabaha kadar uyumuyor. Saat başı uyanıyor. Emmek istiyor hep. Hadi buna alistim artk. Emince yatağına yatınca uyumuyor. Sırtı yatağa değdiği an aglio. Altı yedi kere emzirdiysem gece boyu dört beş kere de salladım. İnsanlıktan çıktım artk. Sabaha kadar Allah'ım sabır ver diye dua ediyorum. Tükendim artk. Büyüsün Allah'ım diyorum. Günler çabuk geçsin. Uzun uzun emzirmek istiyorum ama anormal derecede yorgunum. Gündüz ağlayan bı bebek gece yapışık bı bebek. Beş yaşında bı oğlum daha var. Onun sadece temel ihtiyaçlarını karşıliyorum. Onada günah. Allah'ım yardım et artk bana. Oğluma sakinlik huzur ver güzel uykular istahlar ver . Gerçekten dardayım. Korona yüzünden anneme bile gitmiyorum. Offfff. Offf. Sırtım yer görmüyor . Yatagima yatıp uyumak istiyorum
Emzik çok zorla iki aylikken tutturmustum. Altı aydan sonra bıraktı zaten. Emzikle bebek daha kolay büyüyor. Büyük oğlum emzikle büyüdü. Emerdi doyunca emziği tıkar besigine koyardım . Hiç yaniimda uyumazdi. Küçük emzik bıraktı beni emzik yerine kullanıyor. Bütün gece sabaha kadar beraberiz. Emmek yetmio bide sallamam gerekiyor.Her saatbasi benimkide emiyor artık emzirmek istemiyorum o derece düşkün yanıma alıp yatıyoruz yoksa besikde yapamam emzigi biraktik.daha çok emaye başladı inşallah düzelirler böylesi çok.zor
Kitabını aldım cnm ama okumaya hiç fırsatım olmadı. Kafam kazan gibi. Cesaretim gelince denicem bende. Sizinki de inşallah başarılı olur.Kızların yazdığından gaza geldim uyku eğitimine basladim 15 gün oldu .ilk gun zordu çok ağladı sürekli yatır kaldir öp geri koy 40 dk sonra yatti.sonrasi azaldi süre.odaya bırakıp çıkamıyorum henüz ama ayağımda değil artık çok şükür.20 dk kadar beşikte kendini bi o yana bi bu yana atıp duruyor sonra sızıyor.bende kendi yatagima uzanip dinleniyorum .valla 20dk degil 40 dk da sürse almiycam ayağıma.kendi kendine yatinca kızların da dediği gibi gece uykuları çok iyi olmasada desteksiz yada az destekli olunca uykusu uzadı.
İlk 2 gün dabir çek ama bi dene istersen.denemeden de iyice yatır kaldir yöntemi yazi ve videolarina bak ki içinden sana uygun olanı yapabilesin.
Çok zor çeken bilir karnı tok ama email gibi kullanıyor sabır yapcak birşey yok bizde sallama yok şükürki sadece emsinEmzik çok zorla iki aylikken tutturmustum. Altı aydan sonra bıraktı zaten. Emzikle bebek daha kolay büyüyor. Büyük oğlum emzikle büyüdü. Emerdi doyunca emziği tıkar besigine koyardım . Hiç yaniimda uyumazdi. Küçük emzik bıraktı beni emzik yerine kullanıyor. Bütün gece sabaha kadar beraberiz. Emmek yetmio bide sallamam gerekiyor.
Hepsi ayrı birşey diyorlar bence kendine inan ben öyle yapıyorum mantığım neye uygunsa oD vitamini oceani ilk zaman kullaniyorduk sonra multivitamine gectik..Doktor pedia-d kullanin ocean a gerek yok dedi.Bir furya tutturdular paraben kotu diye dedi.Kongrelerde hep tartisma konusu ben kizlarima pedia kullaniyorum dedi.Hem saglik bakanligi bile onayli degil tarim bakanligi onayli bir marka dedi.Neye inanacagimizi sasirdik.