2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Eskiden ilgileri yemek yemeyeydi.. Simdi ilgi alanlari başka demekki.. Eymen 10 aya kadar yiyen bebekti dişten snra değişti.. Zor şer yiyor.. Tatli seyleri yiyo ama kerata kek meyve puresi bayilio.. Sebze vsvs yemio.. Kiymali firin yemegi de yiyor ama digerleri yok.. Corba zorla yogurt zorla bi iki kasik yeyince rahatliyorum..
Corba,sebze yemegini aslaa..Bu cocuk kac aydir aksamlari tarhana icti.Su anda corbanin yuzumu gormek istemiyor.Parca parca koparilan seyleri o da biraz.Gerci bogaz enf. Olmus ilaca basladik.Belki o daha da etkiliyordur ama istah yok denecek kadar az.Meyve veriyorum vitamin olsu diye.Beti benzi atti cocugun.Esiyo kafasina sadece kuru ekmek peynir yiyor,bir bakiyorum ona da tiksinerek bakiyo.Anlamadim hic.

En korktugum sey acliktan bayilir mi diye sordum carsamba gunu doktor gider kuru ekmek yer bayilmaz dedi ama verdigin ornek icime oturdu resmen.Bisey oldu cocuga bir sey yememeye basladi.Kasik gorunce gozlerini kapayip kafasini ceviriyor.Deliricem.Sabahtan okuldaydim.Kv normal peynir yumurta vermrye calismis asla yememmis.1 gibi okuldan gledim omlet yaptim.Hepsini yedi.Cok aciktigi icin yedi.Dun aksam da oyle.Ne oglen ne sabah dofru duzgun yemedi.Makarna yaptim onu yedi.Nereye kadar boyle devam eder bilmiyorum ama minnacik kaldi 2-3 haftada.Hafifledi muhtemelen zayifladi.Cok zorr coookk istahsiz bebek😥😥
Canm ya diş sıkıntısı vardır. Yada boğaz kulak enfeksiyonu. Bu ikisinden biri olunca benim bebeğim yemeye kitlio kendini. Normal Halide iştahlı değil. Ben eliyle yiyebileceği herşeyi küçük küçük tane tane önüne koyuyorum . Bı iki tane yiyo tekrar az az veriyorum. Çok iştahlı olmasa bile herşeye kendini kapattiysa vardır bı sıkıntısı. Büyük çocuk degilki anlatsın derdini. Makarna yiyosa bırak makarna yesin. Napicaksin. Benim küçük meyve seviyo. Mesela bütün elma yada armut soyup veriyorum .mama sandalyesi nde. Bende yanında bekliyorum boğulma olmasın diye kemire kemire yiyo. Pankek bide patates kızartması sevio. Sağlıksız bunlar diyen arkadaşlar çıkmasın lütfen. İştahsız çocuk büyütmek hiç kolay değil.

Corba,sebze yemegini aslaa..Bu cocuk kac aydir aksamlari tarhana icti.Su anda corbanin yuzumu gormek istemiyor.Parca parca koparilan seyleri o da biraz.Gerci bogaz enf. Olmus ilaca basladik.Belki o daha da etkiliyordur ama istah yok denecek kadar az.Meyve veriyorum vitamin olsu diye.Beti benzi atti cocugun.Esiyo kafasina sadece kuru ekmek peynir yiyor,bir bakiyorum ona da tiksinerek bakiyo.Anlamadim hic.
Şimdi gördüm. Canim boğaz enfeksiyonu varsa başka sebep arama. Üç kere yaşadık. Direk iştah kesiilo. Anne sütü yada mama ne aliosa onu ver. Onun dışında ne istiyorsa ver zorlama. Çocuğa eziyet etmişim meğerse ben çok üzüldüm sonra. Düşünsene boğazın biraz agrisa insan bişey yutamio . Küçücük bebekler kendini anlatamio. Anca doktora gidince anlıyoruz.

Eymende mizmiz surekli ağlıyor herşeye.. Simarttilar iyice ilk torun diye😐 yemesi cok azaldi eymeninde.. Ayy naapcam bilmiyorum.. Aç kalsin vereyim diyorum o zmnda yuregim rahatsz oluyo.. Yemek yediginde zafer kazanmış edasiyla yuregim rahatliyo😂 kendi yemek istedgi icin yemio galiba bizimki.. O zmnda hic yemiomus gibi hissediyorum.. Annelik görevini yerine getirsemde icimdeki herseyi agzina tikma sesine engel olamiyorum😂🙈
Walla bizde şımartan olmadı ama ya karakter ya genetik(babası da ziyadesiyle mızmız 😭 aslında biz kendimizi yıpratıyoruz, onlar kendine yeteni biliyor. Birçok yeğenim böyle uzun bir dönem ya aşırı iştahsız ya da çok kısıtlı yemişler..şimdi hepsi, herşeyi yiyor..

Walla bizde şımartan olmadı ama ya karakter ya genetik(babası da ziyadesiyle mızmız 😭 aslında biz kendimizi yıpratıyoruz, onlar kendine yeteni biliyor. Birçok yeğenim böyle uzun bir dönem ya aşırı iştahsız ya da çok kısıtlı yemişler..şimdi hepsi, herşeyi yiyor..

Iki tarafnda ilk torunu.. Onlari görünce simariyor direkt anliyorum.. Her istedgini yaptırıyor.. Kucakta tasiyor kaynanam istedgi gibi.. Kaynanam gidince kucak diye tutturuyor.. Babam hele tepesinde gezdiriyor.. Onlari görünce simariyor direkt.. Belki de dedigin gibi karakter.. Ufacik şeye bile mizmiz agliyor ya.. Popo ustu düşüyor ona da ağlıyor.. Cok ilgi istio cooook.. Bende erkek diye cok simartmak istemiyorum.. Ilerde pamuklara sarilmis şekilde buyumesin tuttugunu kopartsn istiyorum😐 ama olmucak galiba😕

Ağzının tadı bozulmasın cnm benimde boğazım da enfeksiyon oldu herşeyden tiksintim en sevdiğim yemek bile midemi bulandirdi çünkü enfeksiyon tadı vardı ağzımda belki oda aldı tadı sonra tiksinti bir çaresi yokmu peki böyle olmaz ki cnm mama iciyormu

Senin büyük benim küçük. 🤐 Bende bu ara pankek yapıyorum. Onu yiyo. Doamtes salatalık yiyo. Ama peynir tereyağ zeytin yumurta istemio. Ekmek yiyo. 🤪 Olduğu kadar diyorum bende. Benim eşim cocukklen aşırı istahsizmis. Annesi hep döve döve yedirirmis. Sadece meyve yermiş. Bıkmış artk kaynanam demiski ne halin varsa gör ugrasmicam. Eşim de yememiş aç dolaşmış. Zafiyet geçirmiş bayılmış. Serum falan vermişler. Meyveyi çok severmiş ama. Bı oturuşta iki kilo meyve yermiş. Doktor da kaynanama demiş ki çocuk hamallık yapmıyor. Meyveden aldığı vitamin yetio birak yesin demiş. Aşırı zayif bı çocukmus. Gelelim şimdiye evlenince oldu yüz kilo😂😂😂 şimdi derki kaynanam boşa uzulmusum meğer. Şimdi de oğlum kilo ver bak şeker tansiyon hastası olcaksin diyo😁. Bu günler gecicek te işte nasıl gecicek.
Benim komşum da oğlu küçükken şırıngayla verirmiş yiyecekleri zorla, ille yesin diye..şimdi keşke yapmasaydım diye çok pişman ve oğlu aşırı kilolu..bana da hep “yemeyen daha evla, bi şekilde yiyor ilerde, ama yiyeni dizginlemek çok daha zor” diyor.
benim büyük, domates,salatalık, peynir, zeytin de yemez:KK43: Allah’tan buranın ekmekleri içerik olarak çok zengin ve ekmeği çok seviyor diyorum ben de.
Zor çocuk anneyi tüketiyor arkadaş..ben özellikle eşimle ayrı kaldığımız dönemde yaşadığım sıkıntılardan dolayı aşırı yıprandım..keşke bikaç gün tepemde saç kalmadı ve beyazlar çok arttı..saç ektiricem, o biçim gitti saçlarım:KK43:

Iki tarafnda ilk torunu.. Onlari görünce simariyor direkt anliyorum.. Her istedgini yaptırıyor.. Kucakta tasiyor kaynanam istedgi gibi.. Kaynanam gidince kucak diye tutturuyor.. Babam hele tepesinde gezdiriyor.. Onlari görünce simariyor direkt.. Belki de dedigin gibi karakter.. Ufacik şeye bile mizmiz agliyor ya.. Popo ustu düşüyor ona da ağlıyor.. Cok ilgi istio cooook.. Bende erkek diye cok simartmak istemiyorum.. Ilerde pamuklara sarilmis şekilde buyumesin tuttugunu kopartsn istiyorum😐 ama olmucak galiba😕
Büyüklerin yanında çocuk büyütmek ayrı sıkıntı:/ bu yaz fazlasıyla dezavantajlarını yaşadım. Hala büyük kızımın huyları düzelmedi:KK43: Allah kolaylık versin size de🙏

Sabah kaçta kalkıyor nobahari? Benimkinin gunduz uyku düzeni çok bozuldu. Yok gibi. E gubduz uyumayinca gece de 15 defa kalkıyor. Bu kuzumun uykusu iyiydi. O ve gündüzü bir uykuya düşürdü. Dün mesela bir defa 15 dk uyudu. E haliyle gece de huzursuz oluyor. 15 kere kalktı. Ya diş ya 1 yaş geçişi. Hakkımızda hayırlısı. Ama ben bir haftadir çok geç yatıyorum. 2-3-4 çocuk da çok uyanıyor. Kendime gelip çıkamıyorum yataktan. sabah 8 buçuk 9'a kadar uyuyoruz bu bir haftadır. Haliyle gündüz uykusu yok oluyor. Gündüz iyi uyuduğu saatleri düşünüyorum sabah 6 buçukta kalkıyordu. Dün gece saat 12'den sabah 7ye kadar hep ağladı. Meme ağzından düşse ağlıyor. Mecbur yanımda yatırıyorum. Şu ojula başlama işi feleğimizi şaşırttı. İzne ayrıldım yine tüm düzen bozuldu. Bugün bir düzenlemeye başlayacağım. Arabayla çıktık bebek arabada uyuyor. Babası ve abisi arabanın yanında. Bakalım öğlen uykusu uzun olsun.
Benimki sabah 6’da kalkıp 7- 7 buçuğa kadar memede kalıyordu:/ çünkü benim kıpırdayacak halim olmuyor:KK43: en son büyüğü kreşe bırakmak için zorla kalkıyorum. Gündüz uykusu 2 defa var bizimkinin, topla da 2 saat civarı ama yatış da kalkış da aşırı düzensiz..yeme içme saatleri de:/ ben memeyle güne başlamasına bağlıyorum şu düzensizliğimizi..dün ve bugün memesiz başladık güne, sabah uykusu daha uzun oldu.
Ben çocuklar uyuyunca, kahve içip ders çalışmaya oturuyorum. O yüzden çok geç uyuyorum, gündüz çalışma imkanım da yok maalesef. Gece 1 de bebeğimi emzirip, yatıp sabah 7’de kalksam..benim için fevkaladenin fevkinde bişey olacak.
bizim büyük de 2/3 kere uyanıyor hala yaa:/ çiş için biz kaldırıyoruz hem..hem de 1 yaş bebesinden beter oldu, gece gündüz okul hariç(Allah’tan okulu çok seviyor ve orda çok mutlu) “anneeee” diye ağlıyor, gözünden kaybolduğum anda.
ben yanıma da alıyorum bazen kalkamayınca ama o zaman da her yerim tutuluyor:/
Bu hafta sonu burada saatler geri alınacak, ondan sonra daha anlamlı bir düzenlemeye gitmeyi planlıyorum uyku konusunda.
benim gerçekten takatim kalmadı, aşırı sinirli , tahammülsüz ve sürekli baş ağrısıyla gezen biri oldum:/

İlk çocuk zor iki daha kolay olur. Allah verdiyse kolaylığını da verecek inan. Şöyle diyeyim ikinci oldu, beni yoran yine hep birinci oldu. Ama eşim ikna olsa düşünmez üçü dogururum 😂
Eşin neden ikna olmuyor rint ayıptır sorması:/ yani bence istiyorsa normalde bence de ara vermeden doğurmak çok mantıklı.

Senin ilk çocuk zor demeni hatırlıyorum.. Gercekten öyle.. Cocukli hayata alışmak zormus.. Demin hava guzel diye dışarı çıktık durmadi ağladı eve girmek zorunda kaldik.. 1 saat durmadik toplamda.. Bende ne kahve icebildim ne bisey.. Simdi evde keyfi yerinde sıpanın😕 Artik keyifli zamanlari biraktim gibi.. Aksam eşimle çay icmeyi sohbet etmeyi ozledim.. En büyük bakimim banyo yapmak.. Ayda bir mecburen kuafore gitmek.. Kuafore gitmek bile rahatlatio beni.. Evde durmak zor.. Bi de dedikleri gibi yemeyen bebek oldugu icin stresleniyorum.. Ne zamana alisiliyor rint tam anlamiyla? Sabretmeye çalışıyorum ama zor geliyor
Bu çocuklu hayattan ne beklediğine göre değişiyor Beriko'cum. Daha önce çalışıyor muydun, çalışacak mısın yine?
Şu an zorlanmamizin en büyük sebebi korona süreci. Benim ilk oğlum çok çok zor bir bebekti. Ama ben de zor bir anneydim. Çocuğu beş dakika gözümden ayirmazdim. Bağımlı anneydim. İşe döndüm. Okuldan çıkışta koşa koşa oğluma gittim. Tabii patlıyor insan. Büyük oğluma annem baktı. Çocuk o kadar mutluydu ki... Annem de... Ama ben bırakıp ne arkadaşlarımla buluştum ne bir işimi hallettim. Benim gibi olmamak lazım. Ama gerekçelerim vardı da neyse. Kuaför falan... İnan en son kaç yıl önce gittim hatırlamıyorum ama öyle aman aman bakımsız da değilim. İlk çocukta gece gündüz uykusu yoktu. Eve yetişemezdim. Her şey çok zordu. Biz çocukla gezdik. Arkadaşlarımla bulusmadim ama hiç evde durmadık. Oğlum da gezmeye çok alisikti. Benim hayatımın en zor dönemlerinden biri oldu korona süreci. Düşünüyorum geçen yıl evde çocukla kalmak zor gelirdi de sabah kahvaltıya anneme giderdim öğleden sonra dönerdim eve. Ya da sabahtan alırdım yiyecek vs giderdim büyük güzel bir mesire alanına. Kahvaltımızı yapar öğlen uykusuna kadar gezer oynardık. Eve dönerdim. Yemek yapardım aksama. Tekrar çıkardık. Ne kadar rahatmisim diyorum.
Aradaki en büyük fark zamansızlıgi yönetmek oluyor. Evim eskisinden çok daha toplu. Çünkü çok şeyi değiştirdim. Salonda Gümüşlük hiç almamıştım yemek masasini kaydırak yaptık. Orta sehpayi kaldırdık. TV ünitesini açık raf oyuncak dolabı niyetine kullanıyorum.
Her akşam yatmadan önce 5 dk yetiyor salona. Yemekler bir defa fırsat bulursam 3-5 çeşit yapıyorum 2-3 gün gidiyor o yemekler.
Cocuk huysuzlaninca hiç eve dönmedik biz. O bizim gezmelerimize alıştı. Ama hep diyorum ya ben çok endişeli hiçbir şeye yetisemeyen sürekli kendini yiyen bir anneydim. Ay motor gelişimi aman duyusal oyun offf koordinasyon şu bu... Deli gibi okuyordum çocuğa dair her şeyi.. 3 sene önce Instagram'da bir yazı paylaşmışım yemin ederim çocuk gelişimi uzmanı yazdı da ondan alintiladim, sandım. Şimdi o kadar çok unutmuşum ki. Ama icsellesmis. Peşine dusmeyince doğal akışında bırakınca her şey oluyormuş. Büyük oğlumun ince motor gelişimi müthişti. İki numara ona göre geriden geliyor. Ama inan umrumda değil. Ben anladım ki çocukla en önemli şey o sevgiyi hissetmesi sarılıp öpmek koklamak. Bunu ikinci oğluma doya doya yapamayınca anladım.
Kendine alan aç. Bağımlı olma. Eşinle vakit gecir. Bunları söylemek kolay evet, ama başarabilirsin. Seni en çok yoran zamanını alan şeyleri gözden gecir. Evde seni engelleyen şeyleri. İşi şunu bunu düzene sok, tam olmaz bunu bekleme ama olduğu kadar de. Mesela benim evde bir oda yok sayıyoruz o kadar dağınık. Mutfak sürekli toplanıyor ama düzelne yok. Ama olsun. asıl yaşam alanım gözlerimi yormuyor. Mesela beni en çok boğan evin dağınıklığı düzenleme cabasiymis. Masa ve sehpa gidince çözüldü ya mesele inanılır gibi değil. Çocuğun yemesini de dert etme. Sevdiği şeyler ver. Bunların hepsi geçecek. Bak neredeyse bir buçuk yıl oldu. Sen zamanın yitip gitmesine izin verme. İşte o gün bugün de bismillah de ve başla. Kendine alan aç. Çocuk uyurken 5 dk bile olur. Adanmış bağımlı annelik ne sana ne ona yarayacak. Ruhunu özgür bırak.

Benim büyük oğlan Ikea tabak kaşık çatal seti ile büyüdü. Beş yaşında hala onlarla yemek yiyor😂😂 renkli olan benimkiler altı renk.
Ikea candır ya bizimki de ondan. Ama tabak çanak bardak aldığım gibi duruyor.
Desem yeridir. Parka bahçeye görürdük onları. Porselen daha sağlıklı diye hep bizimkilere yedirdim.

Eşin neden ikna olmuyor rint ayıptır sorması:/ yani bence istiyorsa normalde bence de ara vermeden doğurmak çok mantıklı.
Eşim çok ilgili bir baba. O yüzden yoruldu. Büyük oğlan çok düşkün bir de ona. Boğuyor. Adamın kendine ayıracak 5 dakikası olmuyor. Bugün bizimki "babamın tuvalete gitmesini hiç sevmiyorum" diye ağladı 😂 yaşı da küçük değil. İkinci olunca birinci bizi çok yıprattı. Ben hormonal muhtemelen istiyorum ama o kaldıramaz bir bebek daha bilerek isteyerek. Allah sağlık versin inşallah iki çocuk yeter, düşüncesinde. Hani yaşımız küçük olsa 7-8 sene sonra olurdu ama 30'dan sonra bile kafa kaldırmıyor zor vesselam. Benim yaş yine çok çok sorun değil ki bence anne için yaş ilerledikçe çok zorlaşıyor. Ama eşim artık yoruldu. İlk çocukta çok endişeli pirpirikli takıntılı anneydim. Haliyle ben de yordum. Ama en çok korona sürecinde yorulduk. Çünkü biz çok dikkat ediyoruz.

Eşim çok ilgili bir baba. O yüzden yoruldu. Büyük oğlan çok düşkün bir de ona. Boğuyor. Adamın kendine ayıracak 5 dakikası olmuyor. Bugün bizimki "babamın tuvalete gitmesini hiç sevmiyorum" diye ağladı 😂 yaşı da küçük değil. İkinci olunca birinci bizi çok yıprattı. Ben hormonal muhtemelen istiyorum ama o kaldıramaz bir bebek daha bilerek isteyerek. Allah sağlık versin inşallah iki çocuk yeter, düşüncesinde. Hani yaşımız küçük olsa 7-8 sene sonra olurdu ama 30'dan sonra bile kafa kaldırmıyor zor vesselam. Benim yaş yine çok çok sorun değil ki bence anne için yaş ilerledikçe çok zorlaşıyor. Ama eşim artık yoruldu. İlk çocukta çok endişeli pirpirikli takıntılı anneydim. Haliyle ben de yordum. Ama en çok korona sürecinde yorulduk. Çünkü biz çok dikkat ediyoruz.
Bizim de büyük evliliğimizi dahi sarstı inan:/
Hala bizi yoran kendisi, küçüğüm, yavrum o kadar kendi halinde ki
(Şimdilik, umarım daim olur o da)
ben yeri geldiğinde rahat olabiliyorum ama benim eşim de aşırı titiz çocuk bakımında. Bizim büyük hala çok büyük imtihanımız. Hergünkü huysuzluğuna bugün seyirci kalan eşim, “uykusunu alsın da okula erken bırak artık” dedi..öncesinde çok uzun kalıyor, olmaz diye diretiyordu.
ben kendi kök ailemin vefasızlığına, insanlıkla, aile olmakla bağdaştıramadığım muamelelerine çok maruz kaldım, aynı şekilde eşimin ailesinin de..o yüzden kendi çekirdek ailemi genişletmek istiyorum, tabi ki iyi olan herşeyle besleyerek elimden geldiğince.
Kadın için bir yıl bile çok anlamlı fark oluşturuyor gerçekten fiziki olarak..benim yaş 35 artık, yolun yarısı:)
Yaş ve maddiyat olarak imkanım olsa 4-5 tane evladım olsun çok isterdim.
Olanlara layık anne baba olmak, onları hayırlı sağlıklı yetiştirebilmek nasip olur inşallah.

Cnm ben uc ay emzirdim 4ay doktorun kesti cunku bebek artik ben den beslenmeye başladığı için doğuma kadar emziren de var hatta ikisini bir emzirende bence 4aylik olmadan kes ikisi cok zor olur
Azaltarak bıraktırmaya çalışıcam iki gündür günde 3 kere emziriyorum ama gece meme memeden uykuya damlıyor tekrar diye gece de 3 4 kez emzirmek zorunda kaldım. Bari gece beslenmesini keseyim dedim diş çıkarma donemine denk geldi
Ben bugün gittim doktora kalp atışı falan duyduk çok şükür . 3 ay daha emzir sonra kes dedi 🥺
Benım kızımda hep memede uyur çok düşkündür basıl olcak hiç blmşyorum
Ben de gittim doktora kesmen lazım düşük riskine neden olabilir dedi. Çok zorlanıcam ya
Doktor kontrolünde düşük ihtimali yoksa ve seni olumsuz etkilemiyorsa sorun olacağını sanmıyorum. Büyüklerin emme miktarı süt üretimi azaldı zaten. Uzun süre ense de süt öyle aşırı değildir. Tandem emzirme araştır. Şimdilik kafama takma zamana bırak.
7 ayda hormonlardan dolayı sütun tadı değişiyormuş. O yüzden birçok bebek o aralarda bırakıyormus zaten.
Düşük riskim yok ama doktor kesmen lazım dedi bilmiyorum

Oğlum 5. Dişini çıkarmaya çalışıyor perişanım günlerdir. Dün gece sabaha kadar ağladı ağlamaktan sesi kısıldı. Uykuya daldı uyandı daldı uyandı ağladı ne yaptımsa olmadı ilaç jel hiçbir şey fayda etmedi en son ağla ağla bir hal oldum

Anneme geldim bu akşam kalıcam artık çok yorgunum

1 senedir deliksiz tek bir gece uyumadım. Eşimin migreni var her gün başı ağrıyor sabah uyanamıyoruz. Her gün işe geç kalıyor. Son 1 aydır bebek sesine uyanırsa çok öfkeleniyor bana bağırıp duruyor o da.

Eski günler ne güzeldi diyor. Ya ne bileyim çocuk sahibi olmayı böyle hayal etmedim. Sadece diş çıkarma döneminde böyle olsa katlanılır ama benim oğlum normal zamanda da gece 4 kere uyanana bebek. Çok yoruldum

Etrafımdaki bebekliler bizimki 9da 10da yatar deliksiz uyur hadi en fazla bir kere uyanır diyorlar

Bize de uyumayan denk geldi

X