Bu aralar uzuvlarını tanıdığını farkettim. Ayak ve eller nerde diyince gösterio. Demek ki bunlar hep sinyal. İyi takip etmek lazım. Aslında bebekler bize çok güzel yol gösteriyor12-15 ay arası çatal kaşık becerileri için tam uygun zamanmış.Ben bir iki kez tüm öğünü kaşıkla yemesine yardım etmiştim, demek ki ordan kapmış hemen. Üstüne düşeyim öğrensin.
Bu sıralar bir de kıyafetler ilgisini çekiyor, annecim çorabım nerde getir de giyeyim diyorum, çorabı alıp baş parmağıma geçiriyorO yüzden ilgisi varken kendi kıyafetlerini giymeyi de yavaş yavaş öğreteceğim.
Az ve öz yeme olayına çok dikkat ediyorum yengeç..hiç yemiyor değil çok şükür..hemen her sabah krep(tam buğday, ruşeym, ceviz, omegalı yağlı vs) yapıyorum, onu severek yiyor..diğer öğünleri de öyle..aralıklarını da sık tutmuyorum ama azıcık şeyle doyuyor karnı, enerjisi de hiç bitmiyor, demek ki yetiyor..abur cubur hiç almayız, tahin-pekmez(içine ceviz eziyorum) max bitter çikolata yediriyorum..Bana da dediler canım O uyur büyür de sen hasta olcan bu gidişle diye, öyle böyle değildi 18defa uyandığını saydık eşimle, bu böyle gitmez deyip çözümünü bulduk hamdolsun, uyumayan da yemeyen de zor gerçekten. Hiç öğün aralıklarını uzatmayı denedin mi Atıştırmalık yiyorsa vermesen açlık hissi oluşunca mutlaka yer. O zaman da nokta atışı yap tam vitaminli şeyler kalorili şeyler yedir gene az yesin ama öz yesin zorlama
Dün bebeğimin doğumgünüydü. Balonlara süslere bayıldı, sürekli ilgisi ordaydı.Pastayı üfledikten sonra bırakalım pastayı mıncırsın yesin, ilk defa şekerin tadına baksın dedik. Bizimki elini sürmedi, yanda kaşık vardı, gitti kaşığı aldı onla yedi Allah'ım dedim bu gerçekten 1 yaşına girmiş Böyle adaplı oğlum var, kızına düşünenler bana özelden yazabilir
Az ve öz yeme olayına çok dikkat ediyorum yengeç..hiç yemiyor değil çok şükür..hemen her sabah krep(tam buğday, ruşeym, ceviz, omegalı yağlı vs) yapıyorum, onu severek yiyor..diğer öğünleri de öyle..aralıklarını da sık tutmuyorum ama azıcık şeyle doyuyor karnı, enerjisi de hiç bitmiyor, demek ki yetiyor..abur cubur hiç almayız, tahin-pekmez(içine ceviz eziyorum) max bitter çikolata yediriyorum..
Bununla birlikte doğuştan çok mıymıy ve huysuz bir çocuk, ona ne yedirsem, giydirsem derdiyle uğraşırken küçük bulduğu kuru ekmekle karnını doyurmaya çalışıyor garibim. Küçüklerin genelde kaderi bu oluyor galiba:/
Senin büyük benim küçük.Az ve öz yeme olayına çok dikkat ediyorum yengeç..hiç yemiyor değil çok şükür..hemen her sabah krep(tam buğday, ruşeym, ceviz, omegalı yağlı vs) yapıyorum, onu severek yiyor..diğer öğünleri de öyle..aralıklarını da sık tutmuyorum ama azıcık şeyle doyuyor karnı, enerjisi de hiç bitmiyor, demek ki yetiyor..abur cubur hiç almayız, tahin-pekmez(içine ceviz eziyorum) max bitter çikolata yediriyorum..
Bununla birlikte doğuştan çok mıymıy ve huysuz bir çocuk, ona ne yedirsem, giydirsem derdiyle uğraşırken küçük bulduğu kuru ekmekle karnını doyurmaya çalışıyor garibim. Küçüklerin genelde kaderi bu oluyor galiba:/
İnşallah doğum sonrası da öyle kolay geçer Sağlıkla alırsın kucağına inşallah
Teşekkürler teyzeleriNice seneleri olsunkardeş kardeş buyuycekler ne güzel
Sabah kaçta kalkıyor nobahari? Benimkinin gunduz uyku düzeni çok bozuldu. Yok gibi. E gubduz uyumayinca gece de 15 defa kalkıyor. Bu kuzumun uykusu iyiydi. O ve gündüzü bir uykuya düşürdü. Dün mesela bir defa 15 dk uyudu. E haliyle gece de huzursuz oluyor. 15 kere kalktı. Ya diş ya 1 yaş geçişi. Hakkımızda hayırlısı. Ama ben bir haftadir çok geç yatıyorum. 2-3-4 çocuk da çok uyanıyor. Kendime gelip çıkamıyorum yataktan. sabah 8 buçuk 9'a kadar uyuyoruz bu bir haftadır. Haliyle gündüz uykusu yok oluyor. Gündüz iyi uyuduğu saatleri düşünüyorum sabah 6 buçukta kalkıyordu. Dün gece saat 12'den sabah 7ye kadar hep ağladı. Meme ağzından düşse ağlıyor. Mecbur yanımda yatırıyorum. Şu ojula başlama işi feleğimizi şaşırttı. İzne ayrıldım yine tüm düzen bozuldu. Bugün bir düzenlemeye başlayacağım. Arabayla çıktık bebek arabada uyuyor. Babası ve abisi arabanın yanında. Bakalım öğlen uykusu uzun olsun.Gündüz uykusu için dediğin gibi yapıyoruz yengeç..bebek arabasıyla çıkartıyoruz dışarıya, en olmadı memeyle uyutuyorum. 16.00’dan sonraya kalıyor maalesef ikinci uyku bazen..buraya gelmeden önce uyku saatleri dakika şaşmazdı, kaç aydır bi olduramadımuykusuzluk çok zor gerçekten
Çok sağol
İlk çocuk zor iki daha kolay olur. Allah verdiyse kolaylığını da verecek inan. Şöyle diyeyim ikinci oldu, beni yoran yine hep birinci oldu. Ama eşim ikna olsa düşünmez üçü dogururumTeşekkürler teyzeleriInşallah iki numara hanım hanımcık olurda memesini emer gazını alırız koyarız uyur .Allahım çok amin
Ikea plastik çatal kasik al rahat eder çocuk. Ver gitsin. Benim büyük 15 aylıkken çatal da kaşık da tamamen kendi kullanıyordu. Birinci blw idi.Kızlar kendi başına kaşık kullanımı ne zaman olmalı.. Eymen elime yapışıp kendi ağzına götürüyor kaşığı.. Bugunde catali almış agzina götürüyordu.. Ne zaman başlanmalı sizce?
İyi sarma dedik bugünkü yemeği de yapmis oldunSonunda sardım bitirdim.Tam dört kere başına oturdum satabilmek için neyse yarına yemeğim var . Yarın psircem. Bı çorba yaparım tamamdır
Kesme cnm emsin ali fuat hoca 3yasina kadar emzirmeyi öneriyorDoktor da öyle söyledi. Hatta bir yaşında anne sütünü kesebilirz dedi. O doktora son gidişim oldubebeğim emerken sütum varken neden kesicem. Öyle böyle ömrü boyunca yemek yicek . Anne sütü iki sene alicak. Hatta İkibucuk bile düşünüyorum. Bidaha çocuk dogururmuyum bilmiyorum doya doya emzirmek istiyorum. Keşke demek istemiyorum. Büyük oğlumu iki sene emzirdim. Keşke altı ay fazla emzirseydim. Zaten alerjik bunyeli benim çocuklar. Annen sütünün alerji üstünde olumlu yönde çok faydaları var. Bazı doktorları gerçekten anlamıyorum.
Mutlu yılları olsun inşallah❣ ben düşündüm canım ama senin oğlana yazıkDün bebeğimin doğumgünüydü. Balonlara süslere bayıldı, sürekli ilgisi ordaydı.Pastayı üfledikten sonra bırakalım pastayı mıncırsın yesin, ilk defa şekerin tadına baksın dedik. Bizimki elini sürmedi, yanda kaşık vardı, gitti kaşığı aldı onla yedi Allah'ım dedim bu gerçekten 1 yaşına girmiş Böyle adaplı oğlum var, kızına düşünenler bana özelden yazabilir
Dinimize göre iki buçuk yaşa kadar izin var. Nasipse öyle yapicam inşallah.Kesme cnm emsin ali fuat hoca 3yasina kadar emzirmeyi öneriyor
İlk çocuk zor iki daha kolay olur. Allah verdiyse kolaylığını da verecek inan. Şöyle diyeyim ikinci oldu, beni yoran yine hep birinci oldu. Ama eşim ikna olsa düşünmez üçü dogururum
Benim kızım 2 gün güzel yiyorsa 10 gün reddediyor. Çok inatlaşmamaya çalışıyorum ama bazen gerçekten sabrımı zorluyor. Ek gıda başladığından beri böyleyiz biz umarım geçicidirKızlar bebeklerinizin iştahi nasil. Bu agizdan geri cikartma, kafa sallama, yeme reddi vb. 1 yaş sendromu mu acabaGecici bir surec mi yoksa buyudukce yemiyorlar mi
Benim büyük oğlan Ikea tabak kaşık çatal seti ile büyüdü. Beş yaşında hala onlarla yemek yiyorIkea plastik çatal kasik al rahat eder çocuk. Ver gitsin. Benim büyük 15 aylıkken çatal da kaşık da tamamen kendi kullanıyordu. Birinci blw idi.
İkinci o kadar erken yapamaz çünkü genelde ben yedirdim ama çocuk haydi demiş bile sana.
2 yaşa kadar değil mi ayette belirtilen sınır canım. Daha öncesinde de anne baba ortaklaşa karar verip kesebiliyorlar sütten. Bana kalsa yıllarca emzirebilirim ya ben emzirmeyi çok seviyorumDinimize göre iki buçuk yaşa kadar izin var. Nasipse öyle yapicam inşallah.
İki yaşa kadar emzirin emir olarak geçiyor. İki yaşından önce ancak sağlık sebebiyle kesilebilir. Yada anne baba karar verirse süt anne bulunup kesilebilir. Yani saglikla ilgili bı durum olmadığı sürece iki sene emzirin buyuruyor ayette. Erkek çocuğu iki buçuk yaşa kadar izin var. Oda şundan dolayı erkekler ömür boyu çalışmak zorunda kadınlara göre daha güçlü olması gerektiği için.2 yaşa kadar değil mi ayette belirtilen sınır canım. Daha öncesinde de anne baba ortaklaşa karar verip kesebiliyorlar sütten. Bana kalsa yıllarca emzirebilirim ya ben emzirmeyi çok seviyorum
Senin büyük benim küçük.Bende bu ara pankek yapıyorum. Onu yiyo. Doamtes salatalık yiyo. Ama peynir tereyağ zeytin yumurta istemio. Ekmek yiyo. Olduğu kadar diyorum bende. Benim eşim cocukklen aşırı istahsizmis. Annesi hep döve döve yedirirmis. Sadece meyve yermiş. Bıkmış artk kaynanam demiski ne halin varsa gör ugrasmicam. Eşim de yememiş aç dolaşmış. Zafiyet geçirmiş bayılmış. Serum falan vermişler. Meyveyi çok severmiş ama. Bı oturuşta iki kilo meyve yermiş. Doktor da kaynanama demiş ki çocuk hamallık yapmıyor. Meyveden aldığı vitamin yetio birak yesin demiş. Aşırı zayif bı çocukmus. Gelelim şimdiye evlenince oldu yüz kilo şimdi derki kaynanam boşa uzulmusum meğer. Şimdi de oğlum kilo ver bak şeker tansiyon hastası olcaksin diyo . Bu günler gecicek te işte nasıl gecicek.
En korktugum sey acliktan bayilir mi diye sordum carsamba gunu doktor gider kuru ekmek yer bayilmaz dedi ama verdigin ornek icime oturdu resmen.Bisey oldu cocuga bir sey yememeye basladi.Kasik gorunce gozlerini kapayip kafasini ceviriyor.Deliricem.Sabahtan okuldaydim.Kv normal peynir yumurta vermrye calismis asla yememmis.1 gibi okuldan gledim omlet yaptim.Hepsini yedi.Cok aciktigi icin yedi.Dun aksam da oyle.Ne oglen ne sabah dofru duzgun yemedi.Makarna yaptim onu yedi.Nereye kadar boyle devam eder bilmiyorum ama minnacik kaldi 2-3 haftada.Hafifledi muhtemelen zayifladi.Cok zorr coookk istahsiz bebek