Kızlar bunu yorumlayabilecek olan var mı? Nette YS diye bir şeyden bahsediliyor YS yazmıyor bende, tecrübeli birilerinden yorum rica ediyorumGörüntüsü de şu ama hiç anlamıyorum doğru yere mi baktım
Selam canm.bu konuyu dun esimle.konustuk.ben simdi adak adamis olsam kendim yiyemiyorum biliyorum esimde yiyemiyormu?peki ya es dost akraba?
Tesekkur ederim cok hora gectimerhaba. diyanet işleri başkanlığının açıklamasını paylaşıyorum aşağıda linkte. ne siz ne eşiniz ne de çocuğunuz anneniz babanız yiyemez adakta. linkten bakabilirsiniz.
Adak kurbanı kesmenin hükmü nedir? Etinden kimler yiyemez? : Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı : Dini Bilgilendirme Platformu
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun inanç, ibadet, ahlak ve sosyal hayat ile ilgili güncel fetva, karar ve mütalaalarını bulabilirsiniz. Dini sorularınızı yöneltebilirsiniz.kurul.diyanet.gov.tr
canım hane içindekiler yiyemiyor hatta anne baba falan da ama akrabalara dağıtılabilir ama U Ufukta_bebek de kan akıtmak olarak adanınca yenebiliyor diyor yani kesip dağıtıcam dediysen yememek daha iyi olurSelam canm.bu konuyu dun esimle.konustuk.ben simdi adak adamis olsam kendim yiyemiyorum biliyorum esimde yiyemiyormu?peki ya es dost akraba?
canım önce folik asit başlatılıyor hatta planlı gebeliklerde 3 ay önceden başlanıyor hamileliğin ileriki aşamalarında decavite geçiliyor onun da içinde folik asit var hatta doğumdan sonra da bir vakit kullanılıyorBende de belirti yok hic. Sadece asırı şişkinliğim war. Oda doktor bana düzenli beslen dedi bu ara biraz kacırdım oda anormal bi şişlik yaptı bencebugunden itibaren yediklerme dikkat edecegim. Doktor bana folik asit vermedi. Decavit diye bi vitamin verdi. İcinde b12 demr kalsiyum magnezyum folik asit hepsi varmıs. Bugun basladım hafiften bulandırdı midemi sana basladı mı bi vitamine?
canım 11inci haftadan itibaren ense kalınlığı ölçülebiliyor aynı zamanda da kandan ikili test yapılıyor cinsiyet için de bakılabilir ama zor bir kaç hafta daha beklemek gerekirHayrli günler bayanlar ikili test ne zaman yapılıyor ve o zaman cinsiyet belli olurmu
Canım ben şimdi İnternetten baktım benimki adak değil şükür kurbanı oluyormuş dedim ya hastaneden sağ salim çıktığım için kestim ya sanırım bundan dolayı yenir demişlercanım hane içindekiler yiyemiyor hatta anne baba falan da ama akrabalara dağıtılabilir ama U Ufukta_bebek de kan akıtmak olarak adanınca yenebiliyor diyor yani kesip dağıtıcam dediysen yememek daha iyi olur
Canım ben hastanede yatıyordum hep doktorlar şanslısın kontrol altında atlatıyorsun dediler bizde eşimle çok şey atlattık bi sağ salim çıkalım kan akıtırız dedik şükür kurbanı oluyormuş bizimki yeni araba eşya için kesilen kurban içinde şükür kurbanı demişlerSelam canm.bu konuyu dun esimle.konustuk.ben simdi adak adamis olsam kendim yiyemiyorum biliyorum esimde yiyemiyormu?peki ya es dost akraba?
Hayirlisiyla bir bebegim olursa sagsalim kucagima alirsam diye demistim.yemeyiz yaa sorun degil ama akrabalara ese dosta dagitalim,yesinler kalaninida ihtiyac sahiplerine verelim demistimcanım hane içindekiler yiyemiyor hatta anne baba falan da ama akrabalara dağıtılabilir ama U Ufukta_bebek de kan akıtmak olarak adanınca yenebiliyor diyor yani kesip dağıtıcam dediysen yememek daha iyi olur
Valla benimde hic bilgim yok bu konuda canim.iyice sorup arastirmak lazimCanım ben hastanede yatıyordum hep doktorlar şanslısın kontrol altında atlatıyorsun dediler bizde eşimle çok şey atlattık bi sağ salim çıkalım kan akıtırız dedik şükür kurbanı oluyormuş bizimki yeni araba eşya için kesilen kurban içinde şükür kurbanı demişler
Ben çok bilmiyorum hocalara sorduk bize yiyebilirsiniz dedi o yüzden biz evimizde yemekli mevlüt yaptırdık ve dağıttık ben sadece kendime biraz yemek ayırmıştım dışarıdan yemiyorum diye arkadaş öyle söyleyince kafam karıştı benimde ama İnternette de böyle yazıyor
Ben artık yapmış bulundum canım Rabbim kabul etsinValla benimde hic bilgim yok bu konuda canim.iyice sorup arastirmak lazim
rabbim duanı kabul etsin canım inş sağlıklı bir şekilde alırsın bebeğini kucağına ben kızımın bebek mevlütüne akika keselim onu dağıtalım istemiştim ama mevlüt çok kalabalıktı bir kurban yetmiyordu aşçımızda kuzu eti lezzetli olmaz deyince kaldı ikincisine nasipseHayirlisiyla bir bebegim olursa sagsalim kucagima alirsam diye demistim.yemeyiz yaa sorun degil ama akrabalara ese dosta dagitalim,yesinler kalaninida ihtiyac sahiplerine verelim demistim
InsaAllah canm Allah razi olsun.ben boyle demistim kesicezde Allahin izniyle.sagsalim eli ayagi duzgun dogsun tek yemeyelim varalim cok onemli degil orasi.rabbim duanı kabul etsin canım inş sağlıklı bir şekilde alırsın bebeğini kucağına ben kızımın bebek mevlütüne akika keselim onu dağıtalım istemiştim ama mevlüt çok kalabalıktı bir kurban yetmiyordu aşçımızda kuzu eti lezzetli olmaz deyince kaldı ikincisine nasipse
Benim homozigot çıktı yani kesin hasta clexane kullanıyorum her gün doğuma kadar da kullanıcam. Senin heterozigot tasiyicisin etkilemez ama bazı doktorlar onlara da kan sulandırıcı veriyorlar nolur nolmaz diyearkadaşlar ben bir şey merak ediyorum. bende mthfrc677t heterezigot çıkmıştı. bunun önemsiz olduğunu söyledi dr. aranızda var mı genetik testte böyle çıkan, doktorunuz ne önerdi?
Daha küçük ve çok korunaklılar. Bir şey olacağını düşünmüyorum canım. Benimki de sürekli tekmeliyor beni.
Benimde aynı şekildeydi üç düşüğüm olduğu için clexan kullanmıştım ve çok şükür bir kızım var. O yüzden şimdi tekrar kullanmaya başladımarkadaşlar ben bir şey merak ediyorum. bende mthfrc677t heterezigot çıkmıştı. bunun önemsiz olduğunu söyledi dr. aranızda var mı genetik testte böyle çıkan, doktorunuz ne önerdi?
bende kullandım ve kullanıyorum cnmBenimde aynı şekildeydi üç düşüğüm olduğu için clexan kullanmıştım ve çok şükür bir kızım var. O yüzden şimdi tekrar kullanmaya başladım