2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    232
Yeni arkadaşlar vaginal ultrasonda b hcg 1000 ve üzeri kese görünür. Lekelenme yok ise vaginal ultrasondan korkmayın. Hiç bir şey olmaz zaten alttan bakılınca bu değerde görünür. Lekelenme olan arkadaş korkmasın ama mutlaka dr danışsın, progesteron takviyesi gerekebilir.
7+0 olmadan ultrasona girmeyin sabırlı olun kalp atışı öncesinde duyulmayabilir. (İnsan dayanamıyor biliyorum 🙈)
Bhcg değeriniz örneğin adet günü kan verdiniz (mesela pazartesi) 100 çıktı, 2 gün sonra (mesela Çarşamba günü) yine kan verin en az 200 ve üzeri çıkması gerekir. Bhcg 6000 ve üzeri daha yavaş ilerler. Zaten kese görüldükten sonra bhcg takibine pek gerek duyulmaz. Mümkünse gebeliğinizi öğrendikten sonra bir hafta işten izin yada rapor alın. Kasık ağrısı sizi tedirgin edebilir.
Maydonoz, dereotu,adaçayı, ananas bunlardan uzak durun. Dışarı da yeşillik yemeyin. Sirkeli suda bekletin yeşillkleri sonra tüketin.
Bol ceviz,çiğ fındık, fıstık yiyin. Paket gıda asla. Avokado çok yararlı.
İlaç mutlaka kullanmalısınız. İçeriğinde folat olan takviyeleri tercih edin. Dr önerecektir. ( folidays, folattro, diofol vb) Krill yağı kullanmanızı öneririm beyin gelişimi için önemli ( ben neptune krill oil kullanıyorum. )
İlk kan tahlilleriniz Torch grubu enfeksiyon tahlilleri, biyokimya tahlilleri, trioid testleri ve tam kan sayımı olacak.
Umarım herşeyimiz yolunda gider.
Doktorunuza herşeyi danışın. Bunlar benim naçizane önerilerim. Allah bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah osmanlihatun osmanlihatun

Kesinlikle beklemek zor. Ilk gebelik mi zor gebelik mi nedir durumunuz

ilki 5 haftalıkken düştü 2sene sonra yani şimdi cok şükür yine tuttu ögrenır ögrenmez doktora gıttık 4+5 'ken hcg değerim 2247 cıktı perşembe tekrar gel dedı yarın gıdıcem tek düşündüğüm kese görüncekmi :110:

kusura bakmayın tam nereye cvp verceğimi şaşırıyorum uzun zaman dan sonra ilk giriyorumda foruma demınkı cvbım eylül arkadaşaydı..

Yerleşme de olabilir ama riske atmaya değmez doktora git belki progesteron falan verir
Gittim:KK43: keseyi sağlıklı göremiyorum dedi 2 gün önce gelmiştim görmüştünüz dedim yeni gebeliklerde ne söylesek doğru olmaz diyo bana.bu arada kanamam arttı ve koyulaştı.ama dr şapır şapır bir kanama yok içerde dedi.kan aldı birde Cumartesi sabah gel ver eğer artış varsa sıkıntı yok ama artış yoksa sıkıntılı dedi.peki ben bu süreçte ne yapmalıyım dedim hiç bişe dedi adam tam bir sinir 😡progestan veririm ama sırf senin psikolojini düzeltir onun dışında hiç bir faydası olmaz sağlıklı oluşmamış bir gebelik zaten düşer dedi.açıksası moralimin içine etti yolladı beni.
Ne diyelim hayırlısı olsun artık.görcek günü varsa görür yavrum

Gittim:KK43: keseyi sağlıklı göremiyorum dedi 2 gün önce gelmiştim görmüştünüz dedim yeni gebeliklerde ne söylesek doğru olmaz diyo bana.bu arada kanamam arttı ve koyulaştı.ama dr şapır şapır bir kanama yok içerde dedi.kan aldı birde Cumartesi sabah gel ver eğer artış varsa sıkıntı yok ama artış yoksa sıkıntılı dedi.peki ben bu süreçte ne yapmalıyım dedim hiç bişe dedi adam tam bir sinir 😡progestan veririm ama sırf senin psikolojini düzeltir onun dışında hiç bir faydası olmaz sağlıklı oluşmamış bir gebelik zaten düşer dedi.açıksası moralimin içine etti yolladı beni.
Canım öncelikle geçmiş olsun şuan olumlu düşünmekten daha iyisi yok

negüzel sevindim umarım bendede görünür 5+2 olcam inş yarın beklemekten başka bişi gelmez elden..
İnşallahhh görünür canım ama karından normal ultrasonda görülmeyebilir bende kese 4d ultrason da görüldü, bebeği de vajinal ultrason da gördük yani karından normal ultrasona göre daha erken gördük

canım benim kürtaj olduğum gebelikte sıkıntılıydı birtürlü kalp atışı duyulmadı sonra çok zor duyuldu sonra kalbi durdu ama bu süreçte doktorum herseye normal dedi asla beni gerecek bir mimik bile yapmadı nekadar öküz karısıyla kavga edip işe gelen doktorlara benziyor. Muhtemelen kesenin şekli bozulmuştur ondan sağlıklı görmüyorum demiştim bu gibi durumlarda sağlıklı gebeliğe hazırlarmış rahim kendini ve kromozal anormallik olan gebelikler düşer çoğunluklu olan hayırlısı olur canım canını hiç sıkma başka doktora git belki herşey normaldir doktor anormal çünkü güven olmaz

Tşk ederim galiba öyle ama insanın elinde olmuyo.dr bey hiç birşey söylemedi ama ben gene uzanır dinleniyorum.bilemiyorum başka dr a gitsem mi?
Kesinlikle git canım psikolojin rahatlar sağlıklı gebeliklerde de kanama görülebilir istirahle düzelir çok ihtimal var sadece doktor net bilgi verebilir bence o doktora güvenme canım

Merhabalar kızlar. Bende hamileyim sanırım. Sadece çubuk test yaptım geçen hafta ve çıktı. Bende zırt pırt doktora gitmemek için direk kalp atışı için giderim diye düşündüm. Sat a göre 5+6 görünüyor. Geçen hafta baş dönmem hafif bulantım vardı. Şuan o kadar iyi ve enerjik hissediyorumki. Ne bulantı ne halsizlik. İlk hamileliğimde çok bulantım vardı ve yatıyordum hep. Şuan anormal geldi bana biraz. Kendini benim gibi iyi hisseden var mı merak ettim. Acaba kalp atışı gelmedimi diye düşünmeye başladım.
Bendede oldu canım ilk on gün çok halsizdim hamileliği öğrendikten sonra ne uyku ne yorgunluk kaldı bu 3 gündür geri geldi perişan ediyor 😫 hayırlı olsun bu arada

Kızlar kesenin hcg ile alakası ancak haftaya göre değerlendiriliyor 5 haftalık gebelikte vajinal 5000 şerde görülüyor 6 haftalık gebelikte 1000 2000 yetiyor bu tamamen haftayla alakalı çünkü. Herkeste değerler farklı farkındaysanız haftalara göre hcgde bile bir sınırlama yok ramak Aralık’ları hep çok bazen birkaç haftaya birden uyumlu görebiliyoruz kendimizi

Folik asit haplarının kanserojen içerdiği ve süte karıştığı Doğumdan sonra bunun bebeklere geçtiği söylendiği için folik asit kullanmıyorum günlük 2 bardak taze portakal suyu semiz otu iki dilim limon sıkılmış avakado yiyorum mercimek çorbası bir kase hamile annelerin tüm folik asit ihtiyacını karşılıyor aşırı mide bulantısı olmayan mutfağa girebilen herkesin çok kolay hazırlanabileceği yemekler. İlk gebeliğimde kullandık bir faydasını görmedim oğlumda kullanmadım aşırı meraklı çok zeki bir çocuk 🤩

Folik asit haplarının kanserojen içerdiği ve süte karıştığı Doğumdan sonra bunun bebeklere geçtiği söylendiği için folik asit kullanmıyorum günlük 2 bardak taze portakal suyu semiz otu iki dilim limon sıkılmış avakado yiyorum mercimek çorbası bir kase hamile annelerin tüm folik asit ihtiyacını karşılıyor aşırı mide bulantısı olmayan mutfağa girebilen herkesin çok kolay hazırlanabileceği yemekler. İlk gebeliğimde kullandık bir faydasını görmedim oğlumda kullanmadım aşırı meraklı çok zeki bir çocuk 🤩
Bana da doktorum takviye vermedi zaten zorunlu kullandığın vitamin ilaçlarının içinde var dedi dün dört tane portakal yedim o sayılır mı 😁😁😁

İnşallahhh görünür canım ama karından normal ultrasonda görülmeyebilir bende kese 4d ultrason da görüldü, bebeği de vajinal ultrason da gördük yani karından normal ultrasona göre daha erken gördük
Bana da doktorum takviye vermedi zaten zorunlu kullandığın vitamin ilaçlarının içinde var dedi dün dört tane portakal yedim o sayılır mı 😁😁😁
Yarısına tekabül ediyor 4 portakal canım 😂 avakado çok kısa formül iki dilim bir hap 400 mcg diye düşün 😁

Benimde 2. Gebeligim ayni sebeplerden bende kullanmiyorum

X