2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    232
Ay bilmiyorum valla 2.bebeyi çok saldım gibime geliyo büyüğüm tek olduğu zamanlar hep bişeyler öğretiyodum saatlerce kitap okuyordum falan şimdi ikisiyle de uğraşamıyorum
Annem bana sen nasıl büyüdün anlamadım demişti bozulmuştum, ikincilet öyle oluyormuş demekki, ben de 2.ile hiç ilgilenemiyorum walla, ortalarda dolanarak akşam oluyor, ne bir oyuncak ne eğitici bir şey.
Benimki konuşuyor kendince 😂 güzel kelimeleri var, ama bnm büyük de 1.5 yaşta cümle kurup konuşmaya başlamıştı, gevezeler ailece, ben de hiç konuşmam dışarda falan babalarına çekmişler😂 ama 2-3 kelimesi varsa dert etme hiç, yoksa da 2 yaşa kadar gözlemlersin.

Yemek konusu bu aralar iyi, detay verip nazar değdirmek istemiyorum😂 bu hafta odasını ayırma denemeleri yapacağım bakalım nasıl geçecek.

Bu arada yemek düzeniniz nasıl kızlar kaç öğün ve ne veriyonuz mesela..: bizimki sabah 6 kalkış biraz meme sonra 8buçukta kahvaltı
Öğlen uykusundan 1 2 gibi uyanınca meyve yanında yoğurt veya süt
Akşam 6 7gibi yemek.. tabi aralarda meme var 😁
Sabah 08:00 kahvaltı pankek veya yumurta yanında 1 kivi 1 zeytin peynir yemiyor şuan
12:00 çorba hiç yemezdi biraz alıştırdım tarhana veya mercimek yiyor . Tarhanayı 1 su bardağı suyla yapardım içine kemik suyu atardım . Şimdi yarısını su yarısını süt içine ilik suyu atıyorum bir top .
12:30 emzirme ve uyku
15;00 meyve ve yoğurt . Buraya yeni ekleme yapıyorum bazen kek bazen meyve yapacağım bir gün öyle bir gün öyle gibi . Eline incir veriyorum kendim yedirdikten sonra .
Parka gidiyoruz sokakta dolaşıyoruz kedi köpek kovalıyor .
18:30 akşam yemeği biz ne yersek onu veriyoruz .
19:45 emzirme
20:00 uyku

Zaten verdiğimi yese bir yerinden belli olur neticede dimi 9500 gram bir bebe. 😂 yanlız bizim düzen nasıl sence tecrübeli bir annesin
Gayet güzel canım🥰
Ben de bu kadar planlı olmasa da yakın bir düzendeyim.

Bizim kalkış 8 gibi 9 gibi kahvaltı oluyor,
Yedikleri; mısır unlu omlet, patates kızartması, kuymak , salatalık elma nadiren krep pankek
11.30-12 gibi uyuyor emerek.
Uyanınca 15 gibi yemek varsa yemek, yoksa çorba evde ne varsa yani evde yoksa süt, meyve, ekmek, karabuğday patlağı, gibi geçiştirmeli şeyler.
Akşam da 6-7 gibi yemek yiyoruz.
8-8.30 gibi de emerek yatış.

Sizin yaşları bizimkinden yakin cok zor gerçekten iki küçük çocuk
Acayip zor valla 10yaş yaşlandım saçlarım bembeyaz oldu 😂😂 büyüğü kreşe yollayayım rahatlatayım dedim her hafta değişik bi hastalık getirdi bize daha çok perişan oldum biri kusuyo diğeri ishal beline kadar kaka yapıyo falan tam rezalet.. Allah hepimize sabır ve kolaylık versin valla

Annem bana sen nasıl büyüdün anlamadım demişti bozulmuştum, ikincilet öyle oluyormuş demekki, ben de 2.ile hiç ilgilenemiyorum walla, ortalarda dolanarak akşam oluyor, ne bir oyuncak ne eğitici bir şey.
Benimki konuşuyor kendince 😂 güzel kelimeleri var, ama bnm büyük de 1.5 yaşta cümle kurup konuşmaya başlamıştı, gevezeler ailece, ben de hiç konuşmam dışarda falan babalarına çekmişler😂 ama 2-3 kelimesi varsa dert etme hiç, yoksa da 2 yaşa kadar gözlemlersin.

Yemek konusu bu aralar iyi, detay verip nazar değdirmek istemiyorum😂 bu hafta odasını ayırma denemeleri yapacağım bakalım nasıl geçecek.
Maşallah canım aynen 2.ler az biraz daha kolay oldu ama tabi dertler aynı gaz diş atak falan sadece biraz daha boşvermişlik ve kafaya takmama var bence 😂😂
Yemek konusunu şundan dolayı soruyorum normalde gece 2kere uyanırdı bı aralar çok sık kalkmak istiyo meme istiyo ama o kadar sütüm yok acaba gündüz tam doymuyor mu diye şüphelendim sizinkileri merak ettim kaç defa veriyonuz diye.. yoksa kimisi hani 3 öğün yer ama az az yer kimisi 3 öğün yer ama tabak dolusu yer 😅😂

Ayyyy nazar olursa şuan pişmanlık geldi 🤦🏻‍♀️
Maşallah🧿🧿 diyim o zaman canım sağol 🙏 düzeni merak ettim aslında yediği içtiği zaten hergğn değişir bide bazen seviyorlar sonra yemiyorlar falan büyük oğlumdan da az çok biliyorum

Maşallah🧿🧿 diyim o zaman canım sağol 🙏 düzeni merak ettim aslında yediği içtiği zaten hergğn değişir bide bazen seviyorlar sonra yemiyorlar falan büyük oğlumdan da az çok biliyorum
Evet ya her gün değişiyor 🥺

Evet ya her gün değişiyor 🥺
Bide bunlar iyi zamanlarımız şimdi yedikleri meyve sebzeyi ilerde yemiyorlar önceden brokoli pırasa bamya et kıyma herşeyi yerdi büyük oğlum şimdi asla ağzına sürmez pişirince bile mutfaktan kaçıyor 😂😂 tüm gün makarna pilav

Kızlar peki tuvalet eğitimi veren deneyen var mı.. benimki sürekli biz abisiyle banyoya gidiyoruz lazımlığa oturuyor o da görüyor yani o yüzden son zamanlarda oturmak istiyo ama hemen kalkıp kaçıyor.. az biraz dili çözülseydi denerdim ama çok erken sanki

Kızlar peki tuvalet eğitimi veren deneyen var mı.. benimki sürekli biz abisiyle banyoya gidiyoruz lazımlığa oturuyor o da görüyor yani o yüzden son zamanlarda oturmak istiyo ama hemen kalkıp kaçıyor.. az biraz dili çözülseydi denerdim ama çok erken sanki
Benimki de meraklı canım ama daha karar veremedim. Fırsat bulup detaylı araştıramıyorum ki. Buraya bile sadece emdiği zamanlar girebiliyorum😄

Ben 1 kere oturttım lazımlığa ama abla zorluyor illa oturacaksın çişini yapacaksın diye 5 dk bir yakalayıp yakalayıp oturttırıyor, çocuk yapası varsa da yapmayacak diye kaldırdım, abla kreşe gitmeden olmayack bizim evde hiç bir eğitim😂

Otursa oturt yapması öenmli değil aşınaşık olsun yeter, tıvaletin başkanyere yapıldıgınu bilsşn yeter, öğrenirse ne ala, öğrenebilir sonuçta derdini anlatıyordur konuşmasa da

Benimki de meraklı canım ama daha karar veremedim. Fırsat bulup detaylı araştıramıyorum ki. Buraya bile sadece emdiği zamanlar girebiliyorum😄
Tavsiyem sen kendini hazır hissettiğin ve bebeğinde yapabileceğine inandığın zaman dene.. geç veya erken davrandığında işler sarpa sarıyor.. bebek işinde en en korktuğum wc eğitimi

X