• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018’de Kahve Krizi Yaşanacak

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.001
448
Kocaeli
Başta İngiltere olmak üzere, 3 ile 5 sene arasında bir süreçte büyük bir kahve krizi yaşanması bekleniyor.

Karnaval.com un haberine göre Tüm dünya, en büyük kahve çekirdeği üreticisi olan Brezilya'daki büyük kuraklık yüzünden kahve sıkıntısı çekmenin eşiğinde. İngiltere ise en çok ithalat yapan ülke olarak en büyük darbeyi alacak görünüyor.
maxresdefault.jpg

Telegraph’ın haberine göre, son 5 senede, İngilizler, ülkenin dört bir yanına açılan kahve dükkanları ile tam bir kahve düşkünü ulus haline geldi. Buna ek olarak, evine espresso makinesi satın alanlar da gün be gün artıyor.

İngilizler sadece kahve istemiyorlar, kaliteli kahve istiyorlar. Bahsi geçen kalibredeki kahve ise düşük verimli yüksek irtifa çiftliklerinde yetiştirilen Arabica çekirdeklerinden geliyor. Basitçe söylemek gerekirse, tedarik edilen, yüksek talebe yetişemiyor. Üstüne küresel bir kahve krizi eklendiğinde, durum çok iç açıcı gözükmüyor.

Talebe yetişmek için, kahve üretimi katlanarak artırmak zorunda. Bloomberg’e göre, Illy’nin CEO’su Andrea Illy, kahve ihracatının önümüzdeki 10 yıl içinde 40 milyon torbadan 50 milyona yükselmek zorunda kalacağını söylüyor. Bu miktar hali hazırda Brezilya’da yapılan üretimden fazla.

Bu koşullarda, başta İngiltere olmak üzere, 3 ile 5 sene arasında bir süreçte büyük bir kahve krizi yaşanması bekleniyor.

Bi haberde okumustum arastirirken, kako da risk altindaydi. Ilerki senelerde bitmesi olasi. Kahve bi kenara en cok kakonun bitmesi uzer biz hanimlari.

aman allahım :KK57: falada bakamayız artık tüh en büyük zevkim

Senin bahçeden otlanırım artık .:KK54:

Kahvesiz güne başlamak benim için kabus olur
Üniversite yıllarından beri gözümü açtığım gibi içerim...kahvaltı etmem...evde herşeyim biter,kahvem hep stokludur...
Senin için de dikeyim 3-5 ağaç :)

Üniversite yıllarından beri gözümü açtığım gibi içerim...kahvaltı etmem...evde herşeyim biter,kahvem hep stokludur...
Senin için de dikeyim 3-5 ağaç :)

Benim de vazgecemedigim o olmadan gozumu acmadigim. Gidip bir yerlerde icmekten buyuk zevk aldigim, kendimi dinledigim bir seydi kahve fakat ne olduysa oldu carpinti yapmaya basladi. :KK61:3 4 aydir agzima surmuyorum korkudan kalbim cikacak gibi oluyor.
Siz siz olun kiymetini bilin diyormusum :KK70::KK70::KK70:

Benim de vazgecemedigim o olmadan gozumu acmadigim. Gidip bir yerlerde icmekten buyuk zevk aldigim, kendimi dinledigim bir seydi kahve fakat ne olduysa oldu carpinti yapmaya basladi. :KK61:3 4 aydir agzima surmuyorum korkudan kalbim cikacak gibi oluyor.
Siz siz olun kiymetini bilin diyormusum :KK70::KK70::KK70:
Bi ara benim de çarpıntım oldu..dr kahveyi burak der diye gitmedim :D
Kendi kendine geçti,yasak olmadığına göre kahveye devam...
Adıyla alakası yok :KK53: bi osmanlı kahvesi keşfettim oy oy ooyyyy yok böyle bişey...günde 3-5-7 Allah ne verdiyse...

Bi ara benim de çarpıntım oldu..dr kahveyi burak der diye gitmedim :KK70:
Kendi kendine geçti,yasak olmadığına göre kahveye devam...
Adıyla alakası yok :KK53: bi osmanlı kahvesi keşfettim oy oy ooyyyy yok böyle bişey...günde 3-5-7 Allah ne verdiyse...

Yaa carpinti zamanla geciyor mu? Ne kadar zaman sonra gecti? Ben denemiyorum korkudan :KK70::KK70::KK70:
Benim abim de Ingilteren bi kahve getirtmis. Gecen gun oyle bir ovuyorlardi ki ama icemedim tabi. Sagligimi cok dusunuyorum :KK70::KK70:
Sen bu Osmanli kahvesini nerden buldun bakalim? Nasil kesfettin merak ettim :KK53:

Yaa carpinti zamanla geciyor mu? Ne kadar zaman sonra gecti? Ben denemiyorum korkudan :KK70::KK70::KK70:
Benim abim de Ingilteren bi kahve getirtmis. Gecen gun oyle bir ovuyorlardi ki ama icemedim tabi. Sagligimi cok dusunuyorum :KK70::KK70:
Sen bu Osmanli kahvesini nerden buldun bakalim? Nasil kesfettin merak ettim :KK53:
Geçiyo geçiyo merak etme :)
1-2 ay sürdü ama...
Burda bi gıda avm açtılar...kızlar standda ikram etti..mırın kırın ettim...ben sade içerim,telvesi çoookkk bol içerim...öyle çikolatalı falan filan sevmem...kız yalvardı abla nılur iç diye..bi içtim vay anam vayyy...tiryakisi oldum...adıyamandan koliyle sipariş verdim o derece :KK53:

Geçiyo geçiyo merak etme :)
1-2 ay sürdü ama...
Burda bi gıda avm açtılar...kızlar standda ikram etti..mırın kırın ettim...ben sade içerim,telvesi çoookkk bol içerim...öyle çikolatalı falan filan sevmem...kız yalvardı abla nılur iç diye..bi içtim vay anam vayyy...tiryakisi oldum...adıyamandan koliyle sipariş verdim o derece :KK53:

Vaay iyiymis o zaman. Adini yazsana merak ettim :-) adi Osmanlı kahvesi mi?

Buralarda bulamayınca hepsi aynıdır dedim ama diğerleri bunun yerini tutmadı

Kahvesiz bir hayat düşünemiyorum:rolleyes::KK50:

Back