2018 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 118 51,3%
  • Erkek

OY: 102 44,3%
  • İkiz Kız

OY: 3 1,3%
  • İkiz Erkek

• İkiz, Bir Kız Bir Erkek

• Üçüz

OY: 1 0,4%

• Ankete Katılan
    230
Bugun bulantim olmadi cok sukur ama istahim hic yoktu sadece 2 bardak ayran ictim. Size bisi sorucam help pls: ultrasonda tam olarak ne kadarlik oldugunu nasil anliyolar tahmini olarak mi yoksa bir olcum mu yapiliyor?

Canim bende de kahverengi leke oluyor arada ben de pazartesi sorucam insallah

Türkiye’de gebelerde yaklaşık 11-12 kez ultrason kullanılıyor. Oysa bu sayı, en fazla yedi olmalı. Kişisel kanaatime göre 5-6 ultrason incelemesi yeterli. İlk üç ayda bir kez yapılması lazım. Sonra 18-20 ve 24-28’inci haftalarda olmak üzere toplam 5-6 kez yeterli olacaktır. ABD başta olmak üzere gelişmiş ülkelerde anne karnındaki bebeğin ultrasonla takibi sınırlı sayıda yapılıyor. İngiltere’ye, ABD’ye baktığınızda isteseniz de ultrason incelemesi yaptıramazsınız. İlk üç ayda, sonra 18-23’üncü hafta arasında daha sonra da gebeliğin son döneminde bebeğin eşi önde mi, bebek ters mi düz mü ona bakılıyor. Zaten sistem ancak üç ultrason parasını ödüyor.ilk üç ay için çok önemli. Özellikle doppler incelemeleri gebeliğin ilk haftalarında kısa süreli uygulanırsa termal risk azaltılır. Organlar gelişmiş olduğu için ondan sonraki aylarda önemi yok. Ses dalgası olduğu için ultrasonun bilinen bir zararı yok. Bizi asıl ilgilendiren konu, inceleme sırasındaki ısı artışı. Ultrason incelemesi sırasındaki ısı artışının hangi dönemlerde hangi biyolojik etkilere neden olabileceği konusu kesin değil. Domuzlarda yapılan bir çalışmada iki dakikadan uzun süreli bir uygulamanın olumsuz etkileri olabileceği görüldü. Genel yaklaşım, 1.5 derecelik ısı artışının, zararı olmayacağı yönünde. Beş dakika süreyle dört derece artıştan fazlasının zararlı olabileceği bildiriliyor.

Merhaba kızlar. Ben en son doktora gittiğimde 4+3 tüm. Doktor keseyi görememişti. Yarın tam 6 haftalık olacağım. 6+4 te doktora gitmeyi düşünüyorum. Kese ve bebek görünür di mi? Kalp atışını da duyabilir miyim?

Bugun bulantim olmadi cok sukur ama istahim hic yoktu sadece 2 bardak ayran ictim. Size bisi sorucam help pls: ultrasonda tam olarak ne kadarlik oldugunu nasil anliyolar tahmini olarak mi yoksa bir olcum mu yapiliyor?
Ultrasonun kendi icinde bir yazilim var. Bebegin boyunu gore haftasi ekrana cikiyor otomatik

Ben bugun 6+3 le kese goruldu kalp atisi vardi canim

Haklilik ayi vardi fakat riskli gebeliklerde mwcbur... ben her hafta girdim 40 haftada maleseffff...

enfeksiyon tehlikeli antibiyotik kullanmazsan yayilabilir. Kar zarar durumuna gore ikiside zararli ama bu durimda ilac daha az zararli gibi dusun..
ekranda kese ve bebek gorunuyor ya dr iki yer isaretliyor imlec gibi. Bas ve son. Ona gore haftasi otomatik cikiyor. Ama imleci 0 hata ile tam dogru tutturma zor oldugundan baen ileri bazen geri cikabiliyor. He tabi erken ve gec dollenmeyide katarsak olay karisir..

Kizlar valla doktor bendende bi du ya tahlil istedi. Devlette yaparim die yapmadim. Devlete gittim asiri sira vardi. Bayram sonrası yapsam.bi sikinti olmaz insallah degilmi
Aile hekimin yapamaz mı acaba canım hepsini ben doktorum istemeden aile hekimine gidip hamilelikte neye bakiliyorsa hepsine bakar mısınız dedim onlarda yaptı sağ olsun doktoruma götürdüm ekstradan idrar tahlili istedi benim doktorum hastane de değil özel muayenesi var sadece doğum ameliyat gibi şeyler için anlaşmalı bi hastanele o yüzden ben bana en yakın ozelde idrar tahlili ve kanda ki enfeksiyona bakılmasını istedim onun dışında tüm tahlilleri aile hekimine yaptırmayı düşünüyorum aile hekiminin yapamadıklarını da bana en yakın ozelde malum durumumuzdan dolayı devlette bekleyemiyoruz bide ben bulunduğum ilçede devlete gittim ikinci hamileligimde beta hcg 3000 daha çok yeni bidaha ki aya gel dedi Allah korusun dış gebelik falan olsa bidahaki aya cenaze mi gönderirler artık . Bayram sonrasina kalmasında sakınca olacağını zannetmiyorum canım eğer bilinen bi rahatsızlığın yoksa şeker gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…