2018 Kpss Lisans Sonuçları Açıklandı

Sonuçtan memnun musunuz?

• Beklediğimden yüksek geldi

OY: 0 0,0%
  • Beyin bedava, çalıştım, yaptım! :)

• Ösym seninle işim bitti ;) Kpss mi? O da ne :P

• Ankete Katılan
    13

2Nota1Beste

Kayıtlı Üye
13 Mart 2017
775
1.082
Sınav sonuçları açıklandı. Herkes için hayırlısı olsun inşallah.
Sonuçlar için TIKLAYINIZ

Sevinç çığlıkları atmayı çok isterdim ama maalesef olmadı. Lisans kpss'ye ilk girişimdi zaten ama yine de üzüldüm. 8 ay çalışmıştım ama olmadı.

Sizlerin sonuçları nasıl, umarım beklediğiniz gibidir. Ankete katılan arkadaşlar yorum da yazarsanız daha güzel olur bence.
Hadi buyurun o zaman :)

Bende sene başından beri sınavlara hazırlandım . 84 aldım ama mesalef atanmam için yeterli değil bu puan. Birde kpss a grubuna girmedigim için çok pişmanım orda mülakat olduğu için girmedim ama yine şansimi denerdim.
Altı yıl olacak ben mezun olalı ama özel sektör artık hiç çalışılmayacak halde tüm umutlarım da gitti :KK43:

Bende sene başından beri sınavlara hazırlandım . 84 aldım ama mesalef atanmam için yeterli değil bu puan. Birde kpss a grubuna girmedigim için çok pişmanım orda mülakat olduğu için girmedim ama yine şansimi denerdim.
Altı yıl olacak ben mezun olalı ama özel sektör artık hiç çalışılmayacak halde tüm umutlarım da gitti :KK43:

Sağlık olsun.
Düz memurluk da olsa açıktan alımlara puanın yeter ama açıktan alım ilanlarına mutlaka bak bence.
Özel sektör maalesef benim de korkum ama benim için bir daha ki kpss 2020'de olacak.
Özel sektörün derdini çekmem lazım illaki, çalışırken hazırlanmayı düşünüyorum artık :KK43:

bende mezun değilim ama deneme amaçlı sadece gk gy girdim hiç çalışmadım sadece gk yapmama rağmen iyi bi puan aldığımı düşünüyorum bide anladığım çok çalışmak lazım sorular hep bilgiye yönelikti ; öabt ye ilk kez giricem seneye bakalım umarım iyi bi puan alıp hemen atanırım inşallaaahh :)

bende mezun değilim ama deneme amaçlı sadece gk gy girdim hiç çalışmadım sadece gk yapmama rağmen iyi bi puan aldığımı düşünüyorum bide anladığım çok çalışmak lazım sorular hep bilgiye yönelikti ; öabt ye ilk kez giricem seneye bakalım umarım iyi bi puan alıp hemen atanırım inşallaaahh :)
Bu sene sorular gerçekten seçiciydi. Kesinlikle konuları iyi harmanlamak gerekiyor. Sakin kafayla çalışmak ve bol bol deneme çözmek gerekiyor.
Benim de ilk girişimdi ve sınava son iki ay kala bayağı dağıldım ve istediğim gibi olmadı sonucum.
Her şeyin hayırlısını diledim hep umarım bunda da bir hayır vardır.
Hakkımızda ne hayırlıysa o olur inşallah.

Bu sene sorular gerçekten seçiciydi. Kesinlikle konuları iyi harmanlamak gerekiyor. Sakin kafayla çalışmak ve bol bol deneme çözmek gerekiyor.
Benim de ilk girişimdi ve sınava son iki ay kala bayağı dağıldım ve istediğim gibi olmadı sonucum.
Her şeyin hayırlısını diledim hep umarım bunda da bir hayır vardır.
Hakkımızda ne hayırlıysa o olur inşallah.
evet tamamen odaklanarak çalışabilenler yüksek puanlar alsılar zaten.
sizde seneye istediğiniz puanı alırsınız inşallah hayırlısıyla

evet tamamen odaklanarak çalışabilenler yüksek puanlar alsılar zaten.
sizde seneye istediğiniz puanı alırsınız inşallah hayırlısıyla
Bölümüm gereği seneye gireceğim kpss yok ancak 2020 kpss var, bakalım ne olacak.
Artık bi yerlerde çalışıp da bir yandan ders çalışmam gerekecek.

Sağlık olsun.
Düz memurluk da olsa açıktan alımlara puanın yeter ama açıktan alım ilanlarına mutlaka bak bence.
Özel sektör maalesef benim de korkum ama benim için bir daha ki kpss 2020'de olacak.
Özel sektörün derdini çekmem lazım illaki, çalışırken hazırlanmayı düşünüyorum artık :KK43:
Eğer yeni mezunsan tekrar hazırlan canım ama bu benim üçüncü girisimdi daha bu şekilde hazırlanıp giremem. Hukuk mezunu olduğum için düz memurluk da yapamıyorum , artık nasip degilmis

Eğer yeni mezunsan tekrar hazırlan canım ama bu benim üçüncü girisimdi daha bu şekilde hazırlanıp giremem. Hukuk mezunu olduğum için düz memurluk da yapamıyorum , artık nasip degilmis
Yeni mezun değilim ama ilk kez lisans kpss'ye girmiştim.
27 yaşındayım bazen geç kalmış gibi hissediyorum kendimi ama evlilik olmadan önce kamuda bir iş istiyorum. Artık hayırlısı, her türlü özel sektör beni bekliyor çalışmam şart.

Hukukçular p3 puan türüyle açıktan alımlara başvuramıyor mu?
Ben kurumların açıktan alımlarında ayrım yok diye biliyorum.
Yeterki lisans mezunu ol ve istenen kpss barajını geç başvurabilirsin diye biliyorum.

Ben iibf mezunuyum. P1 P2 ve P3 puanları ne anlama geliyor? Hangi kurumlara başvurabilirim?

KPSSP1 puan türüyle alım yapan kurumlara ilişkin kadrolar:

• Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Memur kadrosu (Hukuk, SBF, İİBF ve İstatistik, Bankacılık ve finans, Matematik, Endüstri mühendisliği bölüm mezunları için)
  • Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı kadrosu ( İnşaat Mühendisliği, Mimarlık ve Şehir ve Bölge Planlama bölümü mezunları için)
  • Rekabet Uzman Yardımcılığı kadrosu (Bilgisayar Mühendisliği, İstatistik ve Bilgisayar, Matematik ve Bilgisayar bölümü mezunları için)
  • İhracatçı Birliklerinin İdari Memur kadrosu (Hukuk, SBF, İİBF ve Mühendislik fakülteleri mezunları için)
    İller Bankası A.Ş. Teknik Uzman Yardımcılığı kadrosu (Mühendislik fakülteleri, Mimar ve Şehir Bölge Planlama bölümü mezunları)
  • Diyanet İşleri Başkanlığı Uzman Yardımcılığı kadrosu (En az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunları için)
    Sermaye Piyasası Kurulu Bilişimci kadrosu (Mühendislik fakültesi mezunları için)
    Savunma Sanayi Müsteşarlığı Uzman Yardımcılığı kadrosu (Mühendislik fakültesi mezunları için)

KPSSP2 puan türüyle alım yapan kurumlara ilişkin kadrolar:
  • Sermaye Piyasası Kurulu Bilişimci kadrosu (Mühendislik fakültesi mezunları için)
  • Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bilişim Uzman Yardımcılığı (Mühendislik fakültesi mezunları için)
  • Diyanet İşleri Başkanlığı Uzman Yardımcılığı kadrosu (En az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunları için)

KPSSP3 puan türüyle alım yapan kurumlara ilişkin kadrolar:
  • Merkezi yerleştirmeler ile gerçekleştirilen bazı kamu kurum ve kuruluşların personel kadrosu (Bir fakülte veya yüksekokuldan dört yıl eğitim alan lisans mezunları için)

• Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı kadrosu (Sosyoloji, Psikoloji bölümleri, İletişim fakültesi ve Endüstri Mühendisliği bölümü mezunları için)
  • Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Uzman Yardımcılığı kadrosu (İletişim fakültesi mezunları için)
    Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) kadrosu (Mühendislik fakültesi, Matematik ve İstatistik bölümü mezunları için)
  • Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetçi Yardımcılığı kadrosu (Sosyal Hizmetler, Sosyoloji, Psikoloji, PDR ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümü mezunları için)
  • Gümrük ve Ticaret Bakanlığı açıktan personel alımlarına ilişkin kadrolar (Hukuk, İİBF, SBF, Mühendislik, Fen vs. fakülte mezunları için)
  • İçişleri Bakanlığı (Göç İdaresi Genel Müdürlüğü) Göç Uzman Yardımcılığı kadrosu (Endüstri Mühendisliği bölümü mezunları için)
  • Dışişleri Bakanlığı Uzman Yardımcılığı (Hukuk, SBF ve İİBF mezunları için)
  • Orman ve Su İşleri Bakanlığı Uzman Yardımcılığı kadrosu (Çevre, Endüstri ve Orman Mühendisliği, Şehir ve Bölge Planlama ve Biyoloji bölümü mezunları için)
  • Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Uzman Yardımcılığı kadrosu (Türk Dili ve Edebiyatı ve Sosyoloji bölümü mezunları için)
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli personel alımlarına ilişkin kadrolar (Kütüphaneci, Arkeolog ve Müze Araştırmacısı kadroları için)
  • Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uzman Yardımcılığı kadrosu (İletişim fakültesi ve Sosyoloji bölümü mezunları)
  • Adalet Bakanlığı açıktan personel alımlarına ilişkin kadrolar (Bir fakülte veya yüksekokuldan dört yıl eğitim alan lisans mezunları için)
  • Milli Eğitim Bakanlığı Uzman Yardımcılığı kadrosu (Yazılım Mühendisliği ve Psikoloji bölümü mezunları için)
  • Çeşitli bakanlıklara ait açıktan personel alımlarına ilişkin kadrolar (Bir fakülte veya yüksekokuldan dört yıl eğitim alan lisans mezunları için)
  • Kredi Yurtlar Kurumu açıktan sözleşmeli Yurt yönetim Memuru kadrosu (Bir fakülte veya yüksekokuldan dört yıl eğitim alan lisans mezunları için)
  • Posta ve Telgraf Teşkilatı açıktan sözleşmeli personel alımlarına ilişkin kadrolar (Bir fakülte veya yüksekokuldan dört yıl eğitim alan lisans mezunları için)
  • Türkiye Radyo Televizyon Kurumu açıktan personel alımlarına ilişkin kadrolar (Bir fakülte veya yüksekokuldan dört yıl eğitim alan lisans mezunları için)
  • Diyanet işleri başkanlığı açıktan personel alımlarına ilişkin kadrolar (İlahiyat fakültesi mezunları için)
    Üniversitelerin açıktan personel alımlarına ilişkin kadrolar (Bir fakülte veya yüksekokuldan dört yıl eğitim alan lisans mezunları için)
  • Belediyeleri açıktan personel alımlarına ilişkin kadrolar (Bir fakülte veya yüksekokuldan dört yıl eğitim alan lisans mezunları için)
  • İl özel idarelerinin açıktan personel alımlarına ilişkin kadrolar (Bir fakülte veya yüksekokuldan dört yıl eğitim alan lisans mezunları için)
  • Üst kurulların açıktan personel alımlarına ilişkin kadrolar (Bir fakülte veya yüksekokuldan dört yıl eğitim alan lisans mezunları için)
  • Kalkınma Ajanslarının Uzman kadrosu (Bir fakülte veya yüksekokuldan dört yıl eğitim alan lisans mezunları için)
  • İhracatçı Birliklerinin Uzman Yardımcılığı kadrosu (Hukuk, SBF, İİBF ve Mühendislik fakülteleri mezunları için)
  • Sermaye Piyasası Kurulu Bilişimci kadrosu (Mühendislik fakültesi mezunları için)
  • Maliye Bakanlığı sözleşmeli çözümleyici-sistem programcısı kadrosu (Mühendislik ve İstatistik fakülteleri, Bilgisayar lisans bölümleri ve Bilgisayar ve bilişim öğretmenlikleri mezunları için)
  • ÖSYM Sözleşmeli Bilişim personeli kadrosu (Mühendislik, Fen-edebiyat, Eğitim ve eğitim bilimleri fakülteleri ile Matematik, İstatistik ve Fizik bölümü mezunları için)
  • Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Uzman Yardımcılığı kadrosu (Mütercim-Tercümanlık ve Çeviribilim mezunları için)

X