2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Kızlar eşlerinizin bu süreçteki davranışları nasıl oldu?
Biz çok severek evlendik 2 yıl sonra hamile kaldım ve bundan önce 1 düşüğüm oldu eşim çok istiyordu baba olmayı ama bu sürece alışmamış gibi sürekli benden eski performansımı bekliyor evi herzaman temiz olucak gömlekleri ütülü 3 öğün yemeği olucak ve hergün ayrı yemek bekliyor benden ufak tefek yardımda bulunuyor bunu yüzüme çarpıyor hamileyim dememe rağmen sürekli şikayette bulunuyor bu sabah tartıştık artık patladım sonunda sabah uyandığı gibi benden kahvaltı bekliyor benim midem çok bulanıyor sabah 1 saatte anca kendime gelip hazirlayabiliyorum. Beni hiç anlamıyor çok halsiz ve sürekli uyuyormuşum. Ne bekliyor ki benden sperm sayisi çok azdı ve doğal yolla hamile kaldım mucize gibi.
Canım valla benim eşimde hiç olumlu değil aslında ben istemedim sağlık sorunlarımdan dolayı ama o istedi şimdi de suratı bir asık garip durumda bende bugün kötü patladım.seninle aram açılmasın diye tüm doktorları söylemesine rağmen bu çocuğa dokunmadım senin için kendimi riske attım senin yaptıklarına bak diye çok bunaldım gerçekten...

Cok cok sukur yaa. Gecmisler olsun ikimize de :) Demir ilaci mi acaba bana da yapiyordu karbonatli gargara yapiyorum uc gundur iyi geliyor. Ya da yatarken iciyorum o ilaci.
Ayy bende öyle yapsam. Yatarken içsem hepsini süper fikir canım.

3 kase çorba içtim. Ohhh yarasın:KK71: napiim canım çok istemişti. Anacım burayada bişi yazmaya korkuyorum ya birinin canı çekerse diye. Çorbanın adı, sıcak havalarda içilmez, yarmalı, bakliyatlı, yoğurtlu:)

3 kase çorba içtim. Ohhh yarasın:KK71: napiim canım çok istemişti. Anacım burayada bişi yazmaya korkuyorum ya birinin canı çekerse diye. Çorbanın adı, sıcak havalarda içilmez, yarmalı, bakliyatlı, yoğurtlu:)
Ohh maşallah yarasın bebişine :-)
ay bende eve gidince çorba yapıcam, sabahın köründen yemeklerimi yaptım ama çorbaya zaman kalmadı :ıslık:

Ohh maşallah yarasın bebişine :-)
ay bende eve gidince çorba yapıcam, sabahın köründen yemeklerimi yaptım ama çorbaya zaman kalmadı :ıslık:
yaa bende bugun 2 kişilik yedim şaştım kendime anneme bulantılarım var hiç bişe yiyemiyorum yediğimi çıkarıyordum diyordum. Bulantıların geçine de anne ben doymuyorum dersin merak etme demişti. Bugün gerçekten öyle oldu doymadım :)))))

yaa bende bugun 2 kişilik yedim şaştım kendime anneme bulantılarım var hiç bişe yiyemiyorum yediğimi çıkarıyordum diyordum. Bulantıların geçine de anne ben doymuyorum dersin merak etme demişti. Bugün gerçekten öyle oldu doymadım :)))))
Bi de başkasının yaptığı yemek daha tatlı geliyo bana. Şu ara her türlü hazır yemeğe razıyım:)) keşke hep beni yemeğe çağırsalar:))))

Benim azalıyor sanırım. 2 gündür sadece sabah bulantıları oldu. Sonra sıfır bulantı. Bu sabah kalktım kustum sonra sıfır bulantı. Maşallah normalde sabah akşam kusmalar gun boyu bulantılar oluyordu. Şimdi çok şükür daha iyiyim. Bende geçiyor heralde diyorum.

Ayni benim de oyle. Kustugum gunler de oluyor ama sonraki gunler daha iyi oluyorum. Ayni haftalarda ayni seyleri yasamak mutlu ediyor gercekten demekki tesaduf degil geciyor boyle boyle hepimizin :)

ahahah öyle oluyo valla canım, ben geçen pazar günü öyle oldum kahvaltıda doymadım, ekmek bitmese bi okadar daha yerdim vallahi :KK12:
Bi de başkasının yaptığı yemek daha tatlı geliyo bana. Şu ara her türlü hazır yemeğe razıyım:)) keşke hep beni yemeğe çağırsalar:))))
ayy gel kuzum bana bende yemek var :KK51: ama ben hiç öyle biyerde yemek yiyemedim biliyomusun. hatta kaderimmiş bu benim diyorum böyle işten gelince önüme bi çorba koyan hiç olmadı :cry:hatta yemej yapıpta diğer güne kalınca nasıl mutlu oluyorum bi bilsen :KK73: 2 defa sadece kaynvalidemde yedik o da davet etmedi yani. eşim gitti ve çingenelik yaptık resmen yemek yiyelim diye. kadın gelin yemek yeyin vs demedi hiç :63: ama o da bana gelip yemek yemeye bayılır :kızgın:

Ayy bende öyle yapsam. Yatarken içsem hepsini süper fikir canım.
Gargara yapacaksay eger bir caybaragina 1cay kasigi koyup karistiriyorum sonra o suyla yudum yudum calkaliyorum agzimi gercekten iyi geliyor o aciliga.

Evet yapabilirsin yani iyi oluyor bir de demir ilacinin gidalar emilimini azaltiyor gece yatarken ac karnina iciyorum. Yatmadan 1-2saat once de yemegi kesiyorum. Boyle cozumler buldum iste napalim :)

yaa bende öyle başkasının yaptığı bal geliyor. Annem bana yakın oturuyor Allah razı olsun yemeğimi yapıyor. İşten gelince yemekle uğraşmıyorum. bide evde yemek kokusu olmuyor çok daha iyi oluyor.

Ayni benim de oyle. Kustugum gunler de oluyor ama sonraki gunler daha iyi oluyorum. Ayni haftalarda ayni seyleri yasamak mutlu ediyor gercekten demekki tesaduf degil geciyor boyle boyle hepimizin :)
Çok şükür canım inşallah böle böle geçicek sabretmek lazım. Yok tesadüf değil ben umutluyum :)))

ahahah öyle oluyo valla canım, ben geçen pazar günü öyle oldum kahvaltıda doymadım, ekmek bitmese bi okadar daha yerdim vallahi :KK12:

ayy gel kuzum bana bende yemek var :KK51: ama ben hiç öyle biyerde yemek yiyemedim biliyomusun. hatta kaderimmiş bu benim diyorum böyle işten gelince önüme bi çorba koyan hiç olmadı :cry:hatta yemej yapıpta diğer güne kalınca nasıl mutlu oluyorum bi bilsen :KK73: 2 defa sadece kaynvalidemde yedik o da davet etmedi yani. eşim gitti ve çingenelik yaptık resmen yemek yiyelim diye. kadın gelin yemek yeyin vs demedi hiç :63: ama o da bana gelip yemek yemeye bayılır :kızgın:
Bende öyleyim çok şükür canım yaa olsun bulantı ve kusmalardan iyidir bunu daha çok sevdim. :))

Kızlar eşlerinizde Allah korkusu varsa sizi biraz daha anlaması için bir hocanın yazısını paylaşıyorum. Umarım faydalı olur "Selamünaleyküm.
Haklısınız, ne yazık ki toplumumuzda hamilenin taşıdığı yükün muhteşemliği ve doğuran kadının büyük cihadı takdir edilemiyor olabilir. Bunu esefle yazmak durumundayım. Evvela sizi, dünyaya Allah’a secde edecek bir çocuk getirdiğiniz için tebrik ederim. Mübarek olsun. Yeni çocuğunuz da mübarek olsun. Sıhhat ve afiyet içinde büyütmeyi size nasip etsin Allah.
Hamile kadına, hamile kadının eşine, onlarla beraber yaşayanlara şunları tavsiye ederiz:
1- Sabrı zirveye taşısınlar. Sabır, sabır ve sabır. Ya sabır ya da kendi kendini kemirmek olacak. Sabrı tercih etsinler. Sabrın sonu cennettir. Kendini kemirmenin sonu da yıkımdır.
2- Hamile kadın nazlıdır, çabuk alınır, hemen kırılır. Bilhassa bu zamanın kadınlarının daha kırılgan olduklarını görüyoruz. Kendisi bu durumu yani hamileliği biraz abarttığını anlamalıdır. Etrafındakiler de anlamalıdırlar. Bilhassa ilk doğumlarda bu naz oranı yüksek oluyor. Ortada geçici bir durum vardır. Allah’ın yardımı ile geçecektir diye beklemelidirler. Özellikle hamile kadının eşi, bu durumu takdirle karşılayarak ‘erkek’ olduğunugöstermelidir. ‘Hamile bırakıp işine bakan’ eş, erkektir elbette. ‘Hamile bırakıp, kendisi de hamilelik altında kalabilen’ ise mü’min eştir. Mü’min merhametlidir. Merhamet eder ki, merhamet görsün. İki can taşıyan bir eşe merhameti olmayan, tek can taşıyan yetime sadaka verse ne olacak? Kadının bu dönemdeki nazını da anlayışla karşılayarak, nazı naza bindirmeyi önlemiş olabilir esasen.
3- Kadınların hamilelik ve lohusalık döneminde eşlerinden bekledikleri en önemli destek, ‘hamilelikten öncekine göre daha fazla ilgi’ olmaktadır. Erkeğin para bırakıp ‘doktora gidersin’ demesi yeterli değildir. ‘İstersen hizmetçi tutalım’ demesi de bir çeşit kaçıştır. Bu tür, baştan savma sözler daha sonra eşlerin boşanma nedeni olabilecek soğuklukların kuluçkasıdır.
Erkek yerinmemeli ve mesela ilk çocukla daha fazla ilgilenmelidir.
İzin günlerini evinde geçirip bulaşık yıkamalı, çamaşırları yıkamalıdır.
Evi süpürmeli, yemek yapmalıdır.
Eşini karşısına alıp teselli etmelidir.
Hamile kadın evin içinde kıvranırken o, TV karşısında ya da elindeki cep telefonu ile meşgul olmamalıdır. Bunlar kadını içten içe kemirir şeylerdir.
Kadının yemek iştah şekli de değişeceğinden hazır yemek getirebilir, dışarıda yemeğe gidebilirler.
Eve sadece kadının istediği misafirler gelmelidir. Bilhassa hamileliğin ilerlediği günlerde eve gelecek misafirleri kadın, işgal güçleri gibi görebilir. Bunda da haklıdır. İnsan zor zamanlarında esnek olamıyor, sabrı azalabiliyor. Erkek ve misafir namzetleri bunu anlamalıdırlar. ‘Ne var ki bunda?’ diyen birine sadece şu denebilir:
‘Bir kiloluk bir paketi sekiz ay hiç bırakmadan elinde tutabilir misin?’
Kadının hamile olması en azından böyle bir eziyettir. Allah Teâlâ’nın orucuna bile ruhsat verdiği bu eziyeti, sadece dışarıdan seyreden erkek merhameti kıt bir erkektir.
Kadının bu dönemdeki en büyük tesellisi annesidir. Onu annesi ile ne kadar buluşturabilirsek o, o kadar rahattır. Bunu da abartıp bebeklik günlerine dönen kadınlar olabilir. O da bir aşırılıktır. Biz bir itidal içinde kızı ile anneyi buluşturursak iyilik etmiş oluruz. Erkek tarafının bunu bir onur meselesi yapması yersizdir.
Hamilelik döneminde ilk günden son güne kadar cinsellik açısından dinen bir sakınca yoktur. Bu dönemde cinsel alakayı doktorun iznine bağlamak gerekir. Doktorun sakınca görmediği dönem boyunca sürdürülebilir. Kadınların, erkeklerinden bu dönemde anlayış beklemelerini anlayışla karşılamalıyız. Burada bir sıkıntı yoktur. Kadınların da erkekleri böyle bir zamanda şeytanın ne kadar kışkırtacağını anlayışla karşılamaları gerekmektedir. Aylarca sabreden bir erkek tebrik edilmelidir ama öyle bir erkek bu dünyada nadirattandır. Kadının incinmeyeceği yöntemler ve zamanlar ayarlanmalıdır. Özellikle bir not olarak şunu düşebiliriz:
Pek çok ailede şeytan bu günleri iyi kollamış ve daha sonra ayrık otunu o ortamda büyütmüştür. Yatak odası elektrik trafosu gibidir. Müdahalesi risklidir. Bir aralığına elektriğinin kesilmesi de risklidir. Bu hususta edebiyat yapmanın tutarlılığı yoktur. Hayat böyle bir imtihandır, gerçekler böyle bir acı biberdir.
Çok güzel cok beğendim eşime okudum biraz olsun anladı utandı kendinden galiba.. Allah razı olsun

Kızlaarr bebek hareketlerini hissetmeye başlayan varmı aranızda?.
Son 1 saattir aralıklarla tık tık atıyor karnım. İkinci gebeliğim olduğu için hareketlerin farkını anlayabiliyorum bağırsak hareketleri değil yani:KK49:
Ben de hissettigimi dusunuyorum bagirsaktan farkli zaten pit pit ediyor seyirir gibi ama gunde bir iki kere fln anca farkediyorum. Bir de sizin ikinci oldugu icin tecrubelisiniz :) daha anlasilirdir.

Ben de hissettigimi dusunuyorum bagirsaktan farkli zaten pit pit ediyor seyirir gibi ama gunde bir iki kere fln anca farkediyorum. Bir de sizin ikinci oldugu icin tecrubelisiniz :) daha anlasilirdir.
Benim her gün her an karnımda nabız atıyor göbeğim titriyor. Ama bebek değil o yani.

Aynen öyle seyirir gibi :) büyüdükçe dahada güçleniyor zaten hareketler. Anneler hisseder canım ister birinci olsun ister ikinci dimi ama:KK76:

Back