2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Çok üzüldüm çok ağladım şuan Allah korusun melekelerimizi anneye sabir versin ne zor bir imtihan...

Kizlar bu arada son gunlerde kizimda gun icinde bi kaç kez ani irkilme oluyor o anlik saniyelik hemn geciyor ama boyle sanki birden üşüme gelir irkiliriz öyle bisey uykuda falan yok korkmalimiyim neden oluyor anlamadim

Kizlar bu arada son gunlerde kizimda gun icinde bi kaç kez ani irkilme oluyor o anlik saniyelik hemn geciyor ama boyle sanki birden üşüme gelir irkiliriz öyle bisey uykuda falan yok korkmalimiyim neden oluyor anlamadim
Çiş yaptığında olur genelde diye biliyorum canım, bak bi bezine öyle yaptığında yeni çiş yapmış mı, öyle için rahat eder. Normal bir refleks bildiğim kadarıyla, aynı şeyden bahsediyorsak bizim kız da yapıyor arada

Annelik sadece emzirmeklemi oluyor. Kim senden daha iyi bakabilir kizina aylarca bebegin icin ac gezdin diyet yaptin arastirdin herseyi ogrendin. Bebegini emziren ama annelik vasiflarini yerine getirmeyen o kadar cok kadin varki. Hic gonlunu karartma hangimiz buyudugumuzde memeyi hatirlioruz. Meme bir arac gelip gecici ama annelik baki. Genc bir kiz oldugunda sirlarini dertlerini sana anlatacak babasina degil

Teşekkür ederim canım haklısın,işte insan o duyguları yaşayamayınca özeniyor ne bilim işte.yavrum iyi olsun da gerisi önemli değil

Bebek önceliğim

Kurban etlerinden et suları yaptım buz poşetlerinde dondurdum.
Domatesleri robottan geçirip domates püresi yaptım.
Taze fasulyeleri çektiğim Domateslerin bir kısmıyla kaynatıp buzluğa attım.
Kayısı şeftali ve mor eriklerin çekirdeğini çıkarıp doğrayıp buzluğa attım, kışın suda kaynatır blenderdan geçirip meyve suyu yaparım inşallah

Benim bilmedigim bu kurban etlerini haslayip su yapiyorsunuz ya hani etleri ne yapiyorsunuz buzluga haslanmis sekilde koyup saklayabiliyormusunuz?

Canım çok sağol banada fikir oldu nasıl yapıyorsunuz uzun uzun mu kaynıyor tarif edermisin

Selam kızlar nasilsiniz?
Gecenin bu saatinde ancak firsat bulabildim yazmaya, bir muddet yoktum ama aklim kalbim sizlerle, insallah saglicakla buyuyordur kuzulariniz.
Bildiginiz gibi tasinma telasim vardi, daha tam anlamiyla yerleşip alisamadan esimin isi sebebiyle marmarise geldik. 1 ay daha burdayiz. Misafirhanede kaliyoruz, otel odasinda 9 aylik bebekle cok zor haliyle, nefes almıyorum gozum hep bebeğimde, tum vaktim enerjim onunla.haliyle ugrayamiyorum buraya canlarim. Elimizden geldigince konforlu hale getirmeye çalıştık burayi. Bana kalsa gelmezdim de, esim dayanamam beraber gidelim dedigi icin, Her eşyasını da tam tesekkullu getirdik. Babamiz calisiyor, biz oglusla takılıyoruz o gelene kadar.
Kuzuma gelince buyuyor teyzeleri, ustten 3 dis birden geldi 4.yu cikarmak uzere. Cok hareketli, oturmaktan yatmaktan hic hoslanmiyor, gezerken arabasinda degil kucakta yuzu donuk gezmek istiyor. Agirlasti da iyice Kollarimiz kopuyor ama saglik olsun. Dillendi de masallah, anne baba, dede,mama,meme,gel, hadi,oy diyor. Diger mirildanmalarini anlamiyoruz. Bagirmalar tam gaz devam mekanlarda hele hic susmuyor. Simdi de kedi gibi miyavlamalar ince ses cikarmalar basladi. Cok cabuk sıkılıyor herseyden. Hala yabancılardan, seslerden korkuyor.
Kan alimi ve menenjit asimiz var sirada. Evimizden uzakta yapmaktansa 1 ay daha erteleyebilirim emin degilim.
Bizden bu kadar şimdilik. Opuyorum hepinizi

Benim bilmedigim bu kurban etlerini haslayip su yapiyorsunuz ya hani etleri ne yapiyorsunuz buzluga haslanmis sekilde koyup saklayabiliyormusunuz?
Ben kendi yiyeceğimiz kadar yapıyorum canım yani eti yiyoruz suyunu buzluğa atıyoruz zaten kemikli bir parça olunca daha güzel et suyu çıkıyor fazla et olmasına gerek yok ama fazla et varsa buzluğa da atılabilir heralde.
Canım çok sağol banada fikir oldu nasıl yapıyorsunuz uzun uzun mu kaynıyor tarif edermisin

İnternette 8 saat kaynatın filan deniliyor ama benim vaktim olmadığı için düdüklüde pişirdim canım. Bu sefer içine havuç Maydonoz sarımsak soğan da kattım daha lezzetli oldu. Sadece kemikli et ve su ile de yapabilirsin. Pişince süzerek buz poşetlerine veya karton bardaklara koyar dondurursun.

Çabuk dillenecek desene. Masal okuyor musun ne tür aktiviteler yapıyorsun ?

Benimki sadece baba diyor. Bir de gege veveve diyor. Ses tekrarları yani.
Biz parka çıkıyoruz devamlı ordaki çocuklar konuştukça bizimki de coşuyor konuşmaya ve yürümeye çok heves ediyor. Bu zamana kadar emekliyor diyordum hep karnını yere vurarak kalkıp emekliyordu değişik bir şekli var diyorduk. Iki gündür tam emekliyor. Bir yerlerden tutunup kalkmaya çalışıyor.
10 ay üzeri oyuncağı var oynamaz anlamaz saniyordum top kaydirmaca oyunu. Abisinin oynadığını görünce o da öğrenmiş şimdi kendi de topu kaydirak bölümüne koyup kayisini izliyor.
Işaret parmağıyla abisinin gözlerini inceliyor. Burnunu sıkıyor. Öyle ışte.

Biz de 9.5 aylık olduk. Bexsero ilk doz yapıldı. Ateş olmadı ama huzursuzluk oldu, kucağımdan inmek istemedi aşı vurulduğu gün ve ertesi gün. Bugün iyi neyseki ama aşı yeri kızarık ve şiş.
Bizimki de oturmak ve yatmak istemiyor hiç ,altını bile zor alıyorum. Elinden tutup evi dolaşıyoruz bütün gün, belimiz tutuluyor
Önce kendi adını söylemeye başladı bizimkisi ismi ada. Sonra anne, baba, gel,at demeye başladı. Şimdi de topa vururken gol diyor ☺
Bay bay, alkış, bir bir yapıyor, sorulan bazı nesneleri anlayıp o yöne bakıyor. Kedi nerde deyince kediye doğru bakıyor, kuş nerde deyince yukarıya doğru bakıyor, ışığı zaten 7 aylıkken öğrenmişti.
Yemek konusunda kahvaltıda sorunumuz var, keyifle yemiyor, ona üzülüyorum. Ayrı yemiyor, bulamaç da yemiyor, ben de haşlanmış yumurta sarısını illa yesin istiyorum. Oyunla falan yedirmeye çalışıyorum
Onun haricinde sebze yemeklerini ,meyveleri ,köfte ve yoğurt yemeyi seviyor. Yavaş yavaş bizim yemeklerden de tattırmaya başladım, 1 yaştan sonra ona özel bi şey yapmayacağım, biz ne yersek aynısını vereceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…