- 31 Ocak 2012
- 4.001
- 9.178
Bizi anlattın sanki ,tamamen aynı şeyleri yaşıyoruz geceleri. 2 saat uyursa oh iyi uyudu diyorum artık. Zor olsa da bunun bazı bebekler için doğal bir süreç olduğunu, bir sorun olmadığını bilmek güzel.Uyku konusunda çoğumuz dertliyiz sanırım. Benim kizim da memede emerek uyuyor. Eğer iyice daldıysa beşiğine yatırınca uyumaya devam ediyor. Hafif uykudaysa yerine koyunca çığlık çığlığa bağırmaya başlıyor. Pişş pişşle sırtını falan okşamayla hatta kucağa almakla bile susmuyor, illa o meme o ağza girecekgece de genellikle çok sık uyanıyor bazen saat başı, bazen 2 saatte bir ve yine aynı şekilde ağza meme girmeden asla uyumaya devam etmiyor. Keşke kendi kendilerine uyumayı başarabilseler. Benim de okuduğum kaynaklarda ağlaya ağlaya uyku eğitimi olmaz, öğrenilmiş çaresizlik duygusu gelişir çocukta diyor. Ben de uyku eğitimi vermeye çok sıcak yaklaşmıyorum o yüzden ama tabi böyle meme bağımlısı olarak uyutmanın da çok doğru olmadığını biliyorum. Uyku olayı sıkıntı . Eylülde işe başlayacağım. Gündüz meme olmayacak, annem nasıl uyutacak,onu da kara kara düşünüyorum.
Benim söylediğim yöntemler ağlatarak öğreten yöntemlerdi canım, sen yavaş yavaş uzaklaşarak yapmışsın, senin yönteminde sıkıntı yok, ben de denersem onu denerim ama çok zor gibi ,bizimki yerine bıraktığımda boğazı parçalanacak kadar ağlayan bi bebek. Ben yanındaymışım, elim üstündeymiş, pişş pişş diyormuşum hatta kucağımdaymış, hiç biri umrunda değil, meme ağızda değilse hiç biri kar etmiyor ,böyle olunca da hangi metotu uygularsam uygulayayım mutlaka ağlayacakKızlar biz de öyleydik. Bebeklerimiz desteksiz uyumayı bilmediği için öyle oluyor. İlk uykuya nasıl geçerse her uyku döngüsünde 30dklık periyotlarda, o desteği istiyor... Ben yarım saat uyusa şükrediyordum. Devamlı memede duran, koyar koymaz kıpkırmızı olan ağlayan bir bebekti. Ya da ayağımda tutuyordum tüm gün, bazen tüm gece...
Bir de herkesin görüşüne saygı duyuyorum ama öğrenilmiş çaresizlik için cry out metodunu uygulamanız lazım ki artık kimse o yöntemi destektemiyor. Gayet çocukla konuşarak, yanında olarak eğitim verdim ben... Kilo sorunu olduğu için gece beslenmesini kesmedim sadece...
Betül de öyleydi canım, ağlamasının sebebi de beni şimdiye kadar böyle uyutmadın, niye şimdi böyle yatıyorum demek aslında. Öğrendikten sonra bebek için de çok iyi oluyor. Meğer kızım uyumak istiyormuş diyorum.. Üstelik beslenmesi de düzene girdi... Daha ne isterimBenim söylediğim yöntemler ağlatarak öğreten yöntemlerdi canım, sen yavaş yavaş uzaklaşarak yapmışsın, senin yönteminde sıkıntı yok, ben de denersem onu denerim ama çok zor gibi ,bizimki yerine bıraktığımda boğazı parçalanacak kadar ağlayan bi bebek. Ben yanındaymışım, elim üstündeymiş, pişş pişş diyormuşum hatta kucağımdaymış, hiç biri umrunda değil, meme ağızda değilse hiç biri kar etmiyor ,böyle olunca da hangi metotu uygularsam uygulayayım mutlaka ağlayacak
Ben bu duyguları yaşayamadığım için o kadar buruk hissediyorum ki.bebeğim beni 2,5 aylıkken emmeyi bıraktı.ne yaparsam yapayım bir türlü döndürmeyi başaramadım.meğer alerjiden emmeyi kesiyormuş ama daha süt alerjisinin vs ne olduğundan bile haberim yok.yeter ki sütümü alsın dedim 7 ay olana kadar sağarak verdim.o kadar da çok sütüm vardı keşke emseydi.keşke şuan emzirebilseydim o kadar güzel bi duyguydu ki.o 2 aylık emdiği dönem bile benim için paha biçilemezdi.şuan bakıyorum da,kızım ne kucağımda duruyor ne yanımda yatıyor,aramızda hiç bir bağ yokmuş gibi hissediyorum üzülüyorum.yani onun için babasından hiç bir farkım yok.düşkünlüğü yok bana karşı.hatta benden çok babasında duruyor beni itiyorBebek doğası geregi anneye baglidir duskundur.. Yanlista düşünüyor olabilirim ama gece benimle yatmasini uyandiginda gozlerinin beni aramasini, ağlamasını, emmek istemesini normal karsiliyorum ve onun bu isteklerini cok haklica bulup yanimda yatirip her uyandiginda emziriyorum. Belki yanlis yapiyorum ama her bebek kendine ozel her anne kendi bebeginde uzman :)))))
Kızlar ben uykudan çok çekiyorum ya. Sizin uyku eğitimiyle ilgili yazdıklarınızı okudum, ve çok özendim ama benim oğlum çok direniyor. bağıra bağıra ağlıyor, boğazı acıyor bu sefer öksürmeye başlıyor, nerdeyse kusacak ağlamaktan. Bir iki kere denedim, vazgeçtim. Geceleri emerek uyuyor, gündüz de bakıcı sağdığım sütü biberonla veriyor, biberon bitince hala uyumadıysa da ana kucağında sallıyor. Sanırım bu düzene devam etmek zorundayım. Emerek uyuması problem değil de çok uyanıyor emmek için. Özellikle işe başladığımdan beri arttı, herhalde özlüyor diyorum. En sonunda dayanamayıp gece yanımıza alıyorum. Fiziksel bir sıkıntısı hastalığı yok çok şükür, gece uyku geçişi yapamıyor sadece.
Yaa sacmalama 4 yasinda oglum var suan ne emziriyorum ne yanimda yatiyor ama o kdr bagliki bana. Bu bagin emmeyle ne alakasi var oyle dusunme. Kiz cocuklari babaya duskun olur hic duymadinmi. Donem donem bi sana gider bi babasina. Sen simdi emzirememe durumundan dolayi onun her hareketini oyle yorumlamis olabilirsin ama kesinlikle oyle degil. Ben omrumde daha babasini annesinden cok seven cocuk ya da bebek gormedim yani seven derken duskunluk anlaminda. Cocuklarin ayagi tasa takilsa anne diye aglarlar karni aciksa bi ihtiyaci olsa hemen anneye giderler. Bunun ilgili bir suru caps karikatür bile var :))))) sen onunla birebir zaman gecirmeye bas basa aktiviteler yapmaya calis yani ne bilim iste oynat sarki soyle banyoda suyla oynayin, yemekleri eglenceli yiyin oyunlarla felan hani eglendirmeye calis oyle oyle baglanir bence. Hic bi cocuk kendini eğlendirene sirt donmez iki guldurmeye bakar is :)Ben bu duyguları yaşayamadığım için o kadar buruk hissediyorum ki.bebeğim beni 2,5 aylıkken emmeyi bıraktı.ne yaparsam yapayım bir türlü döndürmeyi başaramadım.meğer alerjiden emmeyi kesiyormuş ama daha süt alerjisinin vs ne olduğundan bile haberim yok.yeter ki sütümü alsın dedim 7 ay olana kadar sağarak verdim.o kadar da çok sütüm vardı keşke emseydi.keşke şuan emzirebilseydim o kadar güzel bi duyguydu ki.o 2 aylık emdiği dönem bile benim için paha biçilemezdi.şuan bakıyorum da,kızım ne kucağımda duruyor ne yanımda yatıyor,aramızda hiç bir bağ yokmuş gibi hissediyorum üzülüyorum.yani onun için babasından hiç bir farkım yok.düşkünlüğü yok bana karşı.hatta benden çok babasında duruyor beni itiyoremzirseydim aramda bi bağ olurdu bana daha düşkün olurdu yada ne bileyim kucağım da olurdu.yani demem o ki emzirememek içimde kocaman bi yara kaldı
Biz beşiğine koyduğumuzda kıyametler kopuyor. Pış pış duyacak hali bile olmuyor, tepiniyor sinirlenip. Evet babasının yanında daha sakin bizimki de. Hatta babasının kucağında uyuttuğu bile oldu. Bakıcı da gündüz ana kucağında hafif hafif sallayarak uyutabiliyor. Ama gece beni kanırtıyor. Annelere geçiyor nazları hakikaten.Bizde de uyku sikintisi var aslinda memede uyusada 3 4 aylikken araliksiz 6 7 saat uyudugu oluyodu. Bu sure gittikce kisaldi hatta tek disimizin ikacagi donem uyanmada14e cikti ve her uyanma aglayarakti. Cokcok zor gecti. Suanda da yine 2 3 saate bir kalkiyo. Ben 2 gundur ara uyanmalarda meme vermiyorum su verip tekrar yatiriyorum oda uyuyo demekki ac degil. Birinde meme veriyosam digerinde vermiyorm umarim azalma olur uyanma sayisinda. Hos bu ara kafasi sicak yine biseyler gelebilir. 3 gun once memede uyumadi mesela uyuyamadi agladi. Bende besigine koydum hafif ninni acip cok hafifte salladim besigi 10 dk ya uyudu. Gun gunu tutmuyo artik ama esine uyutmayi teklif edebilirsin. Bebeklerin nazi anneye geciyor. Teyzem bize geldiginde uyutayimmi dedi ve odaya goturdu doner sandalyede kucaginda sizmis. Babasininda dizinde siziyodu bazen annemde besigi hafif sallayip piss deyip uyutuyordu oyle oyle alistirabilirsn. Emin ol sana agladigi gibi hickimseye aglamaz. Bu cocuklarin garezi bize
Biz beşiğine koyduğumuzda kıyametler kopuyor. Pış pış duyacak hali bile olmuyor, tepiniyor sinirlenip. Evet babasının yanında daha sakin bizimki de. Hatta babasının kucağında uyuttuğu bile oldu. Bakıcı da gündüz ana kucağında hafif hafif sallayarak uyutabiliyor. Ama gece beni kanırtıyor. Annelere geçiyor nazları hakikaten.
Kızım üç aydır atıyor canım, ne zaman biter bilmiyorumBizim kuzucuk eline ne geçerse atıyor bir de arkasından bakıyor. Uzanabileceği bir yerde ise alıp tekrar atıyor oyuncaklar da sorun yok ama eline verdiğim yiyeceklerde yerlerde ne zaman unutur acaba? Mama sandalyesinden attığı şeyin arkasından bakışı görülmeye değer
Akışına bıraktım bende o zamanKızım üç aydır atıyor canım, ne zaman biter bilmiyorumben de alt komşuya ayıp oluyor diye düşünüyorum..
Artık yemekleri eskisi kadar atmıyor sadece
Hayırlı olsun canım, sağlıkla kavuştursun RabbımKızlar hamileyim 8 haftalıkmış. Allah yardımcım olsun.ikisi birden büyücek inşallah.
Kızlar hamileyim 8 haftalıkmış. Allah yardımcım olsun.ikisi birden büyücek inşallah.