2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Herkese selamlar, dişsiz bebelere bizi de ekleyebilirsiniz hala gelen giden yok, bebeklerinizin 9 aylık kilolarını ölçtünüz mü özellikle de alerjik bebek anneleri ne durumda acaba kiloları. Benim oğlum maalesef kilo alamıyor bu ay sadece 100 gram almış ve 7600 gr olmuş. Persentilde %10 un altında ve moralim çok bozuk ağlıyorum durumuna. Ek gıdasını yiyor kusma vb sorunu da yok, Demir ilacını ve probiyotiğini de kullanıyorum hatta yurtdışından Gerber in probiyotiğini getirttim onu kullanıyorum yeter ki iyi olsun diye ama anlamıyorum neden almıyor.kendine peynir denedim bi kere kustu bir daha vermedim birde pişmiş yoğurt denedim ama onda bir sorun yaşamadık. Ben nerde hata yapıyorum diye kendimi yiyip bitiriyorum her tattığımda.

Kızlar ateş düşürücü 1 ölçek mı veriyoruz 1 çay kaşığı mı? 10 Aylik kizim
2.5 cc vereceksin canım.eczanelerde 2.5 cc lik enjektörler var.ben hep bulundururum evde.ilaca gerek duyulursa 2.5 cc enjektör kullanıyorum sabit.yarım ölçek oluyo zaten

Canım benim kızım da %9 persentilde çıktı bugün, geçen hafta %10un üstüne çıkmıştı ama tekrar hastalanınca malesef bir hafta daha geriledi yine... Yani alerjik olunca bebek malesef kilo sorunu oluyor. Fakat %3ün altına düşmedikçe bir sorun var denmiyor biliyorsundur, o yüzden üzme kendini. Alerjileri geçtikten sonra toparlarlar Allahım izniyle

Bizim doktorumuz bebeğine bırakma yeme meselesini. Günde 3öğün yedir diyor. Sadece salatalık kemirmesini, şeftaliden bir lokma almasını öğün saymıyor yani, diyet yapar gibi geçiştirmesin diyor. Çok dikkat edince (ve hasta değilken), son bir buçuk ayda 500gr almıştı kızımız çok şükür. Bu haftalık kilo kaybı bizi etkilemedi o yüzden

Be
benim kızım 11 aylık.7,100 gram.ne var ağlayacak gözünü sevim.bebeğinin kilosu gayet normal bence.bakma sen o persentil olaylarına.neticede boya gidiyor bu bebeler.benim kızımın kilosu düşük herşeyi yedirdiğim halde.ama baksan kızım gayet normal gözüküyor.boyu da kilosu da.çok hareketleniyorlar aynı zamanda.çok kafaya takma kilo olayını.sağlıklı olsa yeter.kilosu düşük çocuklar 2 yaşından sonra çok çabuk toparlıyorlarmış kilolarını

Benim kızım da hiç kilo almadı son bir ayda, Dr idrar yolları enfeksiyonu ondan olabilir zaten alerjisi var dur bakalım bekleyelim biraz daha ,yine almazsa o zaman bakarız dedi.sadece ek gıdaya biraz daha dikkat et artık tadım ayları geçti, tok olursa yada çok aç olursa veya uykusu olursa iyi yemez bunlara dikkat ederek 3 öğün ve ara öğün vermeye çalış dedi . Ben 2 öğün ve bir öğün ancak verebiliyorum. Bazen yiyor bazen ağzını bir kilitliyor tek lokma yemiyor

Bu arada uyku eğitimini kesinlikle tavsiye ediyorum, özellikle kilo sorunu olan bebekler için kızlar. Elhamdulillah uykusu düzene girdiğinden beri kilo alıyor kızım, yemesi de düzene girdi ♥
O nasıl olacak canım bana da anlatıver nolur.benimki uyumamak için direniyor adeta

O nasıl olacak canım bana da anlatıver nolur.benimki uyumamak için direniyor adeta
Canım ablam bir psikologtan danışmanlık aldı. Eğer kendinde tek başına yapacak gücü bulamıyorsan destek alabilirsin.

Yok ben yaparım bu işi diyorsan da çok oku önce, instagramda çok güzel anlatan sayfalar var, onlardan bilgi edin, kitaplar okuyabilirsin. Tüm cesaretini topla ve başla.. Ama bir başlarsan pes etme hakkın yok, ona hazırlaman lazım kendini. Pes edersen daha kötü olur çünkü, hem bir dahakine daha dirençli olur hem de ağlayarak iş yaptırmayı öğretmiş olursun

Bu arada uyku eğitimini kesinlikle tavsiye ediyorum, özellikle kilo sorunu olan bebekler için kızlar. Elhamdulillah uykusu düzene girdiğinden beri kilo alıyor kızım, yemesi de düzene girdi ♥
Nasıl yaptin canım uyku eğitimini bende denemek istiyorum ama neyapicam hic bilmiyorum

Nasıl yaptin canım uyku eğitimini bende denemek istiyorum ama neyapicam hic bilmiyorum
Canım başladığında kendinden emin olman lazım. Bebeğinin ağlayacağını, yeni düzeni protesto edeceğini fakat bunu onun iyiliği için yaptığına son derece emin olmalısın. Çünkü yarıda bırakamazsın. Tutarlı olmak zorundayız uyku eğitimi için. Bizim uyku meselesi artık kabus olmuştu, gece bile 15dkda bir uyanıyordu kızım...

Nasıl yemek yemeği, konuşmayı, tuvaleti, yürümeyi öğretiyoruz, uykuyu da öğrenmeliyiz kesinlikle...

Birkaç farklı teknik var, okuyup kendine en uygun, kafana en çok yatana başlayabilirsin.

Benim kızım emerek uyuyordu fakat bıraktığı anda uyanıyor, devamlı kucağıma ya da memede kalmak istiyordu. En iyi ihtimal çaktırmadan ayağıma alıyordum emdikten sonra, devamlı ayağımda sallıyordum, çocuk da kaliteli uyku uyumamış oluyordu tabi, öyle olunca da ne iştah ne düzen oluyordu.

Ben ilk sallamayı bıraktım. Sonra memede değil (anne yanı) yatağında uyutmaya başladım şş pat yöntemiyle. 2hafta kadar şş patla ilerledim, biraz kendimi bebeğin kabulleniş hızına da uydurdum. Sonra anne yanı yatağı normal beğişe çevirdim ve kim west tekniği ile koyup üç günde bir uzaklaşma yöntemini yaptım. Artık çok şükür düzeni var kızımızın

Hala ağlayabiliyor tabi ama uyku eğitiminden sonra ağlıyorsa, bir sorun var demektir (sağlık sorunu, diş vs gibi) Fakat yine de eğitim öncesi gibi değil.

Yapılacak temel şeyler var. İşte kendinize uyku öncesi rutin oluşturmak, her gün takribi aynı saatlerde uyutup biyolojik saati ayarlamak vs gibi.. Okudukça daha çok benimseniyor.

CocoChanelmademoiselle

Ve nihayet dun itibariyle disimizi gördüm cok tatlis bir duyguymus darisi bekleyen basina :) bu arada erken dis cikaranlar yuzunden bizim bidiklar gec kaldi olarak dusunmeyin tam bu aylarda çıkarıyor geneli, genelde yasina dogru cikar tabi bazi minnoslar erkenci cikinca bizde telas yaptik haliyle :)))

Ah canım annelik işte 100 gr alması için bile ne emekler veriyoruz acaba eksik mi yapıyoruz yanlış mı yapıyoruz kötü bir anemiyiz düşüncesi peşimizi bırakmıyor ki...yoksa mesele tartıda görünen rakam değil desene 2 yaşına kadar çiroz kalmaya devam edecek bizimkiler ben bu umuda tutunayım ozaman
Bu aylarda ağzını kitleyip yememe sorunu çoğalıyor galiba dişten dolayı. Alerjik bebeklerde kahvaltı büyük sorun birşey veremiyoruz ama diğer öğünleri yiyorlar az çok. Birde ara öğün dedikleri anne sütü olmuyor mu yani 3 öğün+ anne sütü yeterli değil mi beslenme için

Çok sevindim kilo almasına canım ne zorluklar atlattınız bir daha olmasın inşallah. Almaya başlamış olması bile birşeylerin düzeldiğini gösteriyor ne güzel. Benim oğlum yediği halde almıyor kiloyu üstelik egzamaları falan iyileşti 2 aydır ben düzelmeye başladı diye umutlandım ama olmamış demek ki. Ya birde çevremdeki oğlumdan bile küçük bebekler o kadar kilolu ki bizimki yanlarında minicik kalıyor psikolojimi bozuyorlar kimseyle görüşmüyorum bu yüzden. Tavsiyeni dinleyip uyku eğitimini ilerleteceğim bende. Kitaplıkta yıllardır duran kim west in kitabını okumaya başlayayım en iyisi

Çok teşekkür ederim canım,bunu araştıracağım.inşallah başarabilirim

Kızlar ben uykudan çok çekiyorum ya. Sizin uyku eğitimiyle ilgili yazdıklarınızı okudum, ve çok özendim ama benim oğlum çok direniyor. bağıra bağıra ağlıyor, boğazı acıyor bu sefer öksürmeye başlıyor, nerdeyse kusacak ağlamaktan. Bir iki kere denedim, vazgeçtim. Geceleri emerek uyuyor, gündüz de bakıcı sağdığım sütü biberonla veriyor, biberon bitince hala uyumadıysa da ana kucağında sallıyor. Sanırım bu düzene devam etmek zorundayım. Emerek uyuması problem değil de çok uyanıyor emmek için. Özellikle işe başladığımdan beri arttı, herhalde özlüyor diyorum. En sonunda dayanamayıp gece yanımıza alıyorum. Fiziksel bir sıkıntısı hastalığı yok çok şükür, gece uyku geçişi yapamıyor sadece.

Bende buyukte cok cektim 2 sene emzirdim 2 sene gece uyandi dedilerki memeden ayirinca uyanmaz yine uyandi 6 yasinda hala gece uyanir sessizce koynuma girer:)) uyku egitimide vermistim buyuge ama surekli bozuldu. Her dis her hastalik sonrasi tamamen basa donulmesede tekrar tekrae ugrasmaktan onun surekli aglamasindan yilmistim. Kiz da uyanio simdi bu gecici bi surec diyorum :)) belki abisi kadar cok zorlamio belki alisik oldugumdan cok koymuo :)) simdi besikten al koy zor oluo artik bide yanimda uyuyakaldim bi kere yataktan dustu 120lik yer yatagi yapip birlikte koynis koynis uyumayi planliyorum :)))

Hadi yaa, benim de tek umudum memeden ayrılınca uyumasıydı :) demek o zaman da uyumayabiliyormuş bu modeller :) valla işe başladığımdan beri koyniş koyniş uyumak benim de işime geliyor. Doğal ebeveynlik ile ilgili kaynaklar okuyorum, hiç bir zararı olmadığını gördükçe içim rahatlıyor. Ne yapalım geçici bir süreç deyip direneceğiz demek :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…