2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Kızlar test yapamadım bayramdan sonra kadın Doğuma gidicem sırayı anca bulabildim. Test almıcam artık. Bugün hafif lekenmem oldu bulantım hala var. Anlamadım bende merakla bekliyorum
Allah seni napmasin kiz test yapmadan kadin doguma ne diye randevu aldin. Doktor muhtemelen ultrasonda goremicek var sayalim. Yine kan tahlili felan yapıp beklemek zorunda kalcaksin ayni hesaba gelecek. Gerci bayramda eczaneler kapali ama ne bilim direk doktora gidip negatif olduğunu öğrenince de ayni kapiya çıkacak

Kızlar merhaba siz uyku eğitimini kimden aldınız acaba bilgi alabilir miyim? Ben de niyetlendim instagram bi kaç yere sordum 1000 tl gibi fiyat duyunca ya işe yaramaz boşa gider para diye vazgeçtim. Sizin de fiyatlar öyle mi?

Ben psikolog tuğçe yılmaz dan 750 tl ye aldımgayet memnunum ama kendin de yapabilirsin. LezzetliCipetpet kimseye danışmadan kendisi verdimesela.

Çok teşekkür ederim canım.ben aslında Tracy hogg un kitabını okudum her şey gayet düzenliydi ama bir aydır ilk defa ağlayarak geceleri 3 kere falan uyanıyor ve gündüzleri çok zor uyuyor da o yüzden destek alsam mı dedim.
Ben psikolog tuğçe yılmaz dan 750 tl ye aldımgayet memnunum ama kendin de yapabilirsin. LezzetliCipetpet kimseye danışmadan kendisi verdimesela.

Canım ablamın dediği gibi ben kendim yaptım.

Sen daha önce eğitim verdiysen kendin, düzeninizi oturtuysan ama şimdi sıkıntı olduysa mesela, telefonda danışmanlık alabiliyorsun işte önden bi form doldurup sonra 30dk telefonla görüşüyorsun gibi. Sorun çözmeye yönelik bir konuşma oluyor sanırım, bundan da danışmanlık ücreti alıyorlar

Merhaba bugday alerjisinde diyetinizi nasil actiniz. Bebeginize kac aylikken irmik verdiniz. Bizde sut yumurta bugday ve coklu gida alerjisi var. Patates bile pisik yapiyor.

Merhaba bugday alerjisinde diyetinizi nasil actiniz. Bebeginize kac aylikken irmik verdiniz. Bizde sut yumurta bugday ve coklu gida alerjisi var. Patates bile pisik yapiyor.
Merhaba, yanlış hatırlamıyorsam 9-9,5 arası geçmişti.8 aylıkken irmik vermiştim dokunuyordu.1 buçuk ay sonra tekrar denediğimde dokunmadığını farkettim.çünkü alerjen gıda verdiğim zaman kızım hemen kaşınmaya başlardı kakasında mukus olurdu.bazende ishal.irmiği tekrar deneyip tepki göstermediğini farkedince bulgur verdim.blenderdan çektirerek birazda sulandırarak.sütsüz yoğurtsuz tarhana verdim.sonra emin oldum(tabi 3 gün kuralıyla)artık her sabah kahvaltılarında be çorbalarının içinde muhakkak irmik oluyor.ahh ben çok çektim.ama geçiyor merak etmeyin.süt ürünleri alerjimiz hala devam ediyor ama.1 yasına gelmek üzereyiz ama 1 yasında geçmiycek galiba.daha uzun sürecek gibi.ne zaman ufacık deneme yapsam hemen tepki veriyor.

Bebeğinde çoklu gıda alerjisi varsa verebileceklerini söyleyeyim.ama öncelikle şunu belirteyim patates pirinç türevi yiyecekler alerjen değildir.çünkü içinde alerjik tepki oluşturacak bir protein bileşen vs yok.bebeğinde pişik yapan patates değildir.eğer emziriyorsan ya alerjen bi gıda tüketmişsindir,yada bebeğine alerji oluşturabilecek bir gıda vermişsin demektir.bunu patatesle karıştırıyorsun muhtemelen.çok kapsamlı bir diyet çoklu besin alerjisi.ben bebeğime sütümü verdiğim zamanlar sadece patatesle besleniyordum.arada ıspanak pırasa vs yiyordum.içeriğinde süt olan herşey yasak.ilaçların içinde bile süt bulunabiliyor.yani sana şöyle söyleyeyim,yediğin baklavanın veya kadayıfın hamurunun içinde bile süt yumurta var.şehriyenin içinde yumurta var.aldığın yediğin herşeyi paketinin arkasını okuman gerekiyor.hatta paket gıdaların arkasında mutlaka yazar eser miktarda süt yumurta kereviz fıstık vs içerebilir yazar.krema içerebilir yazar.bu uyarılar geçen hiçbirşeyi yememen gerekiyor.domatese alerjisi varsa domates salçası bile yasak mesela.çoklu besin alerjisi olunca domatese de olabiliyor.simit poğaça börek vs bunlarda yasak.susam içeren herşey yasak.doğal olarak tahin de

Ek gıda için önerilerim, pirinç unu vermek istiyorsan mutlaka hipp in pirinçlisini veya makarnavitmanın tam pirinç ununu kullanman gerekiyor.diğer marketlerde satılan piyale türevi pirinç unlarının içinde eser miktarda alerjen gıdalar var çünkü.söylediğim markalarda yok.gluten içermez

Patates verebilirsin.hatta sana tarif vereyim.
Semizotu
Kabak (yeşil kabak)
Havuç
Soğan
Patates

Bunların hepsini pişir blenderdan geçir mis gibi yedirebilirsin.hangi mevsim sebzesi varsa.bal kabağı alerjen unutma.

Meyve püreleri verebilirsin elma armut kavun karpuz muz.(şeftali alerjen olabilir)

Sabah kahvaltı olarakta evde kendin alerji bisküvisi yapabilirsin sütsüz yumurtasız.

Yarım çay bardağı pudra şekeri (şeker kullanmak istemezsen pekmez kullan)
1 çay bardağı sıvı yağ (ayçiçeği)
1 çay bardağından biraz az içme suyu
1 paket vanily
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
Aldığı kadar un( Hindistan cevizi unu,Mısır unu,badem unu) kullanabilirsin.(tabi bunlarada alerjisi yoksa.benim kızımın mısıra vardı mesela.)
Bunu pişirip blenderdan çektir sabahları rezeneyle ıslatıp veya meyve suyuyla verebilirsin. Şimdilik alternatifler bunlar bana göre.alerjisi geçmeye başlayınca daha güzel mamalar yapabilirsin bebişine

Ayrıca şunu da ekleyeyim,bebeğin alerjen bir gıda aldıysa ek gıda veya sütünden, bu alerjik tepkiyi vücudundan anca 15 günde falan atabilir.hele ki sütünden geçtiyse.sütten daha zor geçer alerjen gıda.ek gıdada daha kısa sürede geçebilir.yani 3 gün önce bebek alerjen bir gıda alıpta, 3 gün sonra alerjen olmayan bir gıda verdiğin zaman yinede pişik olmaya devam ederse yeni vermiş olduğun yiyecekten kaynaklandığını düşünme.önce bekle bebeğin alerjen gıdayı atsın vücudundan.daha sonra 3 gün kuralıyla denemeler yaparsın.yoksa karıştırırsın hangisi alerji yapıyor hangisi yapmıyor

Son düzenleme:
SEnin yazdıklarını okumak içimi rahatlatıyor çok güzel açıklama yapıyorsun , bir de umut geliyor bizim de süt alerjimiz de yumurta alerjimiz de geçmedi ben de başlayamadım bacaklarım baştan aşağı mantar oldu bağışıklık sistemim iyice düşmüş 5 aydır ağzıma süt ürünü sürmüyorum kendimi artık çok yorulmuş bitkin hissediyorum enerjim kalmadı (( iyi kü sütüm var hala emzirebiliyorım en azında o kalsiyum alıyor ama sanırım benim depolar tükendi tablette alıyorum ama tabi yine de süt ürünlerinin yerini tutmuyor Allah yardım etsin bir an önce bütün alerjilerimiz geçsin inşallah

Kızlar sol göğsüm sanki ilk doğum yapıp bebisler emmeyi beceremedikleri dönemdeki gibi çok şiddetli ağrıyo taş gibi uzun uzun sağdım emzirdim ama hala çok ağrıyo neden oldu anlamadim ilk defa oluyor ne yapmamız gerekiyor bilgisi olan başına gelen varmı bu aylarda olması normalmi

Amin canım inşallah.bizimde süt ürünleri alerjimiz devam ediyor.benim bebeğim emmiyordu,sağarak 7 aya kadar süt verdim.kalsiyum takviyesi de alıyordum ama sanırım yeterli gelmiyordu.son zamanlarda yürüyemez hale gelmiştim.kemiklerimin güçsüzleştiğini farkettim,azı dişlerim çürümeye başlamıştı.sürekli olarak depolarımız boşaldığı için vücut tepki veriyor tabi.saçlarım çok dökülüyordu.rahatsızlığımda vardı ve ben en sonunda sütten kesmek durumunda kaldım.emseydi kesmezdim belki,ama hem emmeyip hemde aylarca sadece patatesle sebzeyle beslenmek beni bir hayli yordu.zaten bebeğim hiç kilo almıyordu.aptamil pregomine alıştırmaya çalıştım.başlarda içmedi cok zorlandı,denemediği yol kalmadı.en sonunda keçiboynuzu pekmeziyle alıştırabildim.sonra sütten kestim. Biz ne kadar kalsiyum takviyesi alsak ta bebek için yeterli gelmiyor.o da kalsiyumu eksik almış oluyor.protein alması gerekiyor.o yüzden,doktorun alerjen mama verdiyse ek gıdalarının içine katabilirsin.direkt olarak biberonla verirsen hem tadından dolayı içmez,hemde biberona alışırsa emmeyi reddedebilir.mesela muhallebi çorba yaptın diyelim,içine 3 ölçek mama kat.erik püresi kuru incir püresi veya pekmez falan da katarsın içine bir iki tatlı kaşığı,o zaman rahat yer.iyice alışırsa ek gıdada mamanın tadına,tatlandırmadan da yer.

Ben mamayı vermeden önce kızımda kan tahlili yapıldığında değerleri cok düşük çıkmıştı.mama+ek gıda vermeye başladığımdan beri 20 gün önce yapılan kan sayımında b12 kalsiyum Demir Çok yüksek çıktı şükürler olsun.buğday bakliyat alerjimiz geçtiğinden beri bebeğime daha iyi mamalar yapabiliyorum.

Mesela sabahları
Ruşeymli irmik pişiriyorum
İçine 1 tatlı kaşığı ceviz(rondodan iyice geçiriyorum)
1 tatlı kaşığı pekmez
Yarım yumurta sarısı koyup veriyorum.
Bu sıralar yumurta vermiyorum b12 si yüksek çıktığı için

Öğlenleri makarnavitmanın sütsüz yoğurtsuz tarhanası,veya sebze çorbası(ben sebze çorbasını biraz püre kıvamında yapıyorum çok sulu değil,besleyici olsun diye)
Bazen maş fasulyesi bazen bakliyat çorbası.içine et veya kemik suyu koyuyorum. Böyle böyle idare ediyorum işte.bu arada bebeğim pütürlü yiyecekleri kusuyor mümkün değil yani vermek.blender çocuğu oldu ben çok denedim ama kabul etmeyen etmiyor işte.

Velhasıl böyle geçiyor canım.süt ürünlerinden başka alerjiniz yoksa yinede iyi.çoklu besin alerjisi daha zor.1 yasında geçer diyorlar süt alerjisi için ama ben daha belirtilerinde azalma dahi görmedim.gözlemliycem.geçtiği zaman yazarım buraya.ayda 1 deneme yapıyorum.inşallah herkes kurtulur bu alerji illetinden.rabbim dermansız dert vermesin

Emerken göğsünü tam boşaltmamış olabilir canım, ya da canın bir şey çektiyse de olabiliyor. Buzdolabında bekletilmiş lahana yaprağı koyabilirsin göğsüne.

Bir de mastit masajı var canım uyguladın mı bilmiyorum ama onu yapınca bende hemen geçiyor. Hastanede her yattığımızda oldu bende, masajla filan geçti çok şükür

Hemen yapayım canım internetten bakıp teşekkür ederim

Herkeze merhaba dün bi arkadaşım sütün tuzlandigini söyledi tadına baktırdım kızıma anne tadı tuzlu dedi ben ılkkez duydum böyle biseyi acaba neden oldu sadece geceleri emdiği için mi oldu sizlerin bi bilgisi varmı tekrar tatlanmazmi çok moralim bozuldu

ilk kez duydum... Ama emiyor bebek değil mi, yani reddetme gibi bir durum var mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…