2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Kızlar ben bugun cok gergin ve hassasım sizde öylemisiniz dokunsalar ağlayacağım. Oysaki hamile olduğumda hiçbişey beni üzemez geremez sanıyordum inşallah gecer bu hormon oyunları. Patlayacak yer arıyorum.

Kızlar ben bugun cok gergin ve hassasım sizde öylemisiniz dokunsalar ağlayacağım. Oysaki hamile olduğumda hiçbişey beni üzemez geremez sanıyordum inşallah gecer bu hormon oyunları. Patlayacak yer arıyorum.

Zaman zaman öyle geçişler oluyor canım hormonlardan :) benim bu ikinci gebeliğim ilkinde o kadar rahatttım ki. Bu çok farklı sürekli duygu geçişleri yaşıyorum ve uykum çok geliyor :)

Aynen ben de öyleyim hatta saçmasapan şeyler geçiyor aklımdan, nazar mı değiyor anlamadım işe de konsantre olamıyorum baya gerginim hiç sevmedim böyle olmayı, çok mutlu bir hamilelik geçiririm diye hayal etmiştim hep

Zaman zaman öyle geçişler oluyor canım hormonlardan :) benim bu ikinci gebeliğim ilkinde o kadar rahatttım ki. Bu çok farklı sürekli duygu geçişleri yaşıyorum ve uykum çok geliyor :)
Evet canım benimde ikinci kısmetse. Bende öğlen bişeye sinirlendim sinirden beynim döndü resmen uzun sürede siniri atamadım üstümden. Akşamda bişeye alındım baktım pıt pıt yaşlar dökülüyor kendiliğinden şuanda da melankolik bi haldeyim. Eski keyfime dönerim inşallah kimseyi ve de kendimi daha fazla üzmeden...

Aynen bende ilk günlerde ayağım yerden kesilmişti şimdi de sanki sebep arıyorum üzülmeye. Evet nazarlanmışta olabiliriz yarın bi tesbih felan çekeyim rahatlayım bari. Evet bende çalıştığım için sıkıntı oluyor evdeki gibi hadi koş yatağa battaniyenin altına saklan kafa dinlede olmuyor

Hayırlı olsun canım iyi düşün iyi olsun inşallah..

Benim bulantim basladi aniden ya. Baya fena oldum.yesem ayri yemesem ayri bulanıyor. Yemesem tokluk hissi oluşuyor yesem de pişman oluyorum.
Oyy canım benim ya sen bulantın olsada ye ne vitamin aldın o kar bebişine zencefil limon çayı iç hem zararsız hemde bulantına çok iyi gelir.

Allah şifa versin canım.Bendede migren var malesef başına bikaç dilim patates koyarak biraz sıktırarak bağla arada soğuk uygulama yap masaj yap boğazın içinde ıhlamur yada zencefil bal limon iç çok iyi gelir

Gunaydın Kızlar aklıma gelmişken söyleyim. Bebişin doğduğu gunun takvim yaprağını saklamak isteyenler yapraklı takvim bulsun bi an önce :)
Birde mide bulantısına ayva cok iyi geliyor mide asitini emiyor. Hemde başka faydalarıda var :)
****Alıntı:
Peygamber efendimiz buyuruyor ki: "Hamile kadınlar, çocukların iyi ahlaklı ve sabırlı olması için hamileliğin son aylarında hurma yesinler."[38]

Başka bir yerde de buyuruyor ki: "Hamile kadınlara, çocuklarının iyi ahlaklı olmaları için ayva yemelerini tavsiye edin."[39]

İmam Rıza (as) şöyle buyuruyor: "Ayva yemek akıl ve zekayı fazlalaştırır."[40]

Resulullah'tan (s.a.a) şöyle nakledilir: "Kavun yiyen hamile kadının çocuğu iyi ahlaklı ve güzel olur."[41

***Alıntı:
Hamilelikle Ayvanın Sağlığa Faydaları Nelerdir?

• C Vitamini Açısından Zengindir : C vitamini antioksidan vitaminler arasındadır. Hamilelik sürecinde ayva yiyen anne adayları vücutlarını toksinlere karşı korumuş olur.
  • Hamilelik Sürecinde Besin Lifinizi Ayva Yiyerek Alın: İçeriğinde zengin besin lifleri bulunan ayva hamilelik sürecinde ishal ve kabızlıktan korunmanız için birebir etkilidir. Ayvanın içerisinde besin lifleri suda çözünen ve çözünmeyen olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Bu durumda ishal durumunda dışkınız katılaşır ve kabızlık durumunda dışkınız yumuşar.
  • Ayva Hamilelik Döneminde Tansiyonu Dengeliyor: Zengin potasyum içeriğiyle ayva, kan basıncını dengeleyerek tansiyonunuzun dengede kalmasını sağlar. Gün içerisinde bir adet orta boy ayva tüketmeniz tüm gün tansiyonunuzun dengede kalmasına yardımcı olmaktadır.
  • Hamilelik Döneminde Böbrek Sağlığınızı Ayva İle Koruyun: Sağlık alanında yapılan araştırmalara göre, ayvanın hamilelik döneminde anne adaylarında böbrek taşı oluşumuna engel olmaktadır. Eğer bu dönemde böbrek rahatsızlığınız varsa günde bir adet ayva tüketmelisiniz.

***Alıntı:
Rivayet edilmiştir ki, bir kavim / topluluk, çocuklarının çirkinliğini peygamberlerine şikâyet etmiştir. Bunun üzerine Allah o peygambere; ‘Onlara; gebe olan hanımlarına ayva yedirmelerini tavsiye et, çünkü bu meyve çocuklara güzellik sağlar.’ diye vahiy etmiştir.”(İhya, IV/278).

Kesinlikle katılıyorum ben ilk çocuğumda ayvaya aşermiştim 10 yıl önce ben haziranda ayva aşerdim düşünün bulamadık tabi o zamanlar ayvalar çıkana kadar 3 kez rüyamda yedirmişlerdi ayvayı bulunca yedim tabide maşallah hem güzel hemde zeki bi kızım var doğrudur yani

Bu arada kızlar 4+6 oldum şükür sabaha kadar uyuyamıyorum doğru düzgün bi sıcak basıyor bi üşüyorum bide ara ara belimde kasıklarımda ağrılar oluyor sizlerdede varmı bu durum ağrı gelince tedirgin oluyorum 3 kez düşük oldu korkuyorum akıntımda çok acaba enfeksiyon falanmı var ki..
Ayrıca pıhtılaşmada var bende dr coraspin yeterli dedi pıhtılaşması olan varmı??

Canım doktora gitmedin mi ben dün gittim bütün tahlilleri yaptırdım kan idrarr. Sende yaptır eğer yaptırmadıysan enfeksiyon şüphen varsa bol bol su iç. Birde ben ilk doğumumu erken Doğum yaptım preeklemsi yüzünden corasprine başlattı doktorum tedbir amaçlı. Pıhtılaşma da bildiğim kadarıyla iğne kullanıyordu. Genetik test de mi öğrendin canım pıhtılaşma olduğunu?

Canım dr gittim keseyi gördük tahlilleri verdi bugün yaptırıcam idrarada baktırıcam pıhtılaşma için kendim yaptırdım tahlil MTHRF ler heterezigot diğerleri normal coraspin yeterli dedi bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…