2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
A aeengineer , ilk zamanlar yemiyorlar pek. Kesif yapıyorlar , kasığa gerek yok ilk zamanlar, diş olması da on3mli değil. Iyi haşlanmış ve parmak gibi sebze meyve veriliyormuş. Dün akşam baya araştırdım yabancı siteleri, videoları falan var maşallah 6-7 Aylık bebekler nasıl yiyor. Bir de az yiyor diyorsun ya , amaç doymak değil ilk etapta, mama ile destekleyeceğiz arkasını
Ay canım maşallah kızına..
Ekmeği verebiliyor muyuz? Korkarım ben ya

kronik_unutkan kronik_unutkan canım bebe bisküvisi yaptın mı sen? Kahvaltı seçeneğimiz zaten yok.. Muhallebileye katsam diyorum ama hep bir süt ürünü, yumurta var tariflerde
Yok canım yapmadım. Ek gıdaya ara verdim zaten toparlanana kadar vermeyeceğim. Şimdiye kadar elma patates muz balkabağı tattı hepside gazdan delirtti. Ek gıda konusunda en geride biz varız sanırım

Ay canım maşallah kızına..
Ekmeği verebiliyor muyuz? Korkarım ben ya
Ah canım ya valla ben artık k3ndi bebeğime göre ve yaşadığım yere uygun devam ediyorum, çünkü türkiye de yasak denen herşey burda erken aylarda veriliyor :kk77::KK48: bal hariç tabi. Yumurta bile beyazdan ayırmaya gerek yok diyor burdaki doktorlar . Ben de kendime uygun bir yol izliyorum , siz tabiki kendi bebeginiz ve doktorların tavsiyesi üzerine devam edin :KK54:

Kız ben de yeni öğrendim , bebeğin k3ndi k3ndini istediği kadar beslemesiymiş , yani o kadar veriyor neyi ne kadar yiyeceğine:) :kk77:

Yumuşak, haşlama şeylerle başlamalıymış, yabancı sitelerde ekmek verende var , bir kaç üye olduğum sayfa var yabancı, maşallah bebeler makarna tavuk vs yiyor :kk77::KK45:bir de bebeklerin öğürme refleksi çok gelişmiş olduğu için, yiyemedigi parçayı dışarı atarmış o yüzden sakın olmak gerekiyormuş anneler için.
Valla tehlikeli şimdilik . Tıkandı haşlanmış havuç verdim bi kere de ekmek verdim zor kurtardım ikisinde de . Belki ilerde tekrar denerim

Kızlar biraz konu dışı olucak ama bir sorum olucak çok çok özür dileyerek soruyorum... benim on gündür popomun üzerine oyuramiyorum oma denilen yer varya kemik ucu orası agriyor çok canım yanıyor oturunca ..hamilelikte hemoroid olmuştum halada var ama hiç ağrı olmamıştı bu hemoroid ağrısı mi yoksa başka bi ağrımı aceba ...burada hemoroid den çok ağrı çeken arkadaşlar vardı gebelikte agrilari nasildi bana tarif edermisiniz bide nasil gecti neler kullanmistiniz yardımcı olabilirlermisiniz şimdiden çok teşekkür ederim
Canım kuyruk sokumu kemiği de ağrıyor olabilir poncik düşmesi diyorlar burda.bende hemoroid olmuştu tuvalet esnasında ve sonrasında çok fazla ağrı oluyordu kaniyordu ama sonra geçiyordu şimdi de arada hortluyo Bisey yapmadım kabız olmamaya çalışıyorum

Ah canım ya valla ben artık k3ndi bebeğime göre ve yaşadığım yere uygun devam ediyorum, çünkü türkiye de yasak denen herşey burda erken aylarda veriliyor :kk77::KK48: bal hariç tabi. Yumurta bile beyazdan ayırmaya gerek yok diyor burdaki doktorlar . Ben de kendime uygun bir yol izliyorum , siz tabiki kendi bebeginiz ve doktorların tavsiyesi üzerine devam edin :KK54:

Esim de tutturdu beyazini da ver protein acisindan cok zengin diye ama ben tr de veren kimseyi gormeyince korktum denek yapmak istemedim.gerci bi kez parmagimin ucu kadar vermistim bisi olmadi:)) smdi hepten kestim yumurtayi kabiz diye ama degisiklik yok iki gundur azicik bile yapamadı kuzum

Sizdw

Sizde niye kilo alımı az oldu peki canım anne sütüde alıyormuş dr birşey demedi mi, alerji durumu yok değil mi, bizim mamayı yemeyince Dr ondan şüphelendi, test falan da yapılmadi alerji uzmanına mi gitsem diyorum bende, simdi nasıl ek gıda döneminde?
Kilo alımı hep düşüktü. 3900 doğdu şu an 7200:)) 300-200 gr falan işte

Valla tehlikeli şimdilik . Tıkandı haşlanmış havuç verdim bi kere de ekmek verdim zor kurtardım ikisinde de . Belki ilerde tekrar denerim
Yani , zaten panik anneler uygulamasın, sakince müdahale edebilmekte önemli. Benim eşim de paniktir ve uygulamami hiç istemiyor o da tehlikeli buluyor ama sonucu iyi Allah'ın izniyle

Esim de tutturdu beyazini da ver protein acisindan cok zengin diye ama ben tr de veren kimseyi gormeyince korktum denek yapmak istemedim.gerci bi kez parmagimin ucu kadar vermistim bisi olmadi:)) smdi hepten kestim yumurtayi kabiz diye ama degisiklik yok iki gundur azicik bile yapamadı kuzum
Zararı yok ama alerji riski var diye beyazını önermiyor oradaki doktorlar, ben yarın normal çırpılmış yumurta deneyeceğim. Oğlumda kayinvalidem bir kere vermişti ama alerji olmadı şükür, inşallah kız da olmaz. Her gönderimin altına yazayım, lütfen herkes kendi doktorunu dinlesin.:kk77::KK25: ( genel söylüyorum canım :) bazen gruptan atıyorlar:)

Ara ara burayıda okuyorum caresizlikten, kizlar 29 Eylül annesiyim Ekim neredeyse, maalesef hiç anne sutu alamadi bebeğim, başta Aptamil kullanıyorduk gayet iyi içiyordu sonra azaldı içmesi kabiz oldu çok fena, Dr mama değişligi önerdi hipp kullandik sonuç aynı bogulacak gibi içiyordu resmen kabizlik devam etti, tekrar değiştirdik mamayı Aptamil comformil kullanmaya başladık gaz ve kabızlık için, iki günde bir yapmaya basladi kakasını, super icmesede iyi kotu içiyordu ama yaklaşık bir aydır on saat aç kalsada 20 30 CC icip bırakıyordu diliyle itiyordu resmen zorlarsam öğüruyordu, kaç tane Dr a gittik, en son gittiğim Dr israrla süt alerjisinden şüphelendi kakada kan mukus yok sadece elleriyle yuzunu çok kasiyor yüz bölgesi kuru Neocate mama verdi denememiz için baktim mamayı içiyor uc saatte bir 90 içmeye başladı gazı azaldı ama çok kısa sürdü yine bir hafta oldu, şimdi iki gündür yine ayni üç saat geçsede diliyle itiyor istemiyor mamayı, ne yapacagimi şaşırmis durumdayim üç aylık olduk henüz Dr ek gıdaya ne zaman baslatir bilmiyorum, alerji varsa sorun olur mu :KK43: hazırladığım mama icinceye kadar soğuyor bazen döküyorum çok yoruldum siz sadece mama mi veriyorsunuz anne sütü aliyor mu?
Üzülmekte çok haklısın bebeğin küçük biraz daha içmek zorunda senin için çok zor bir durum Allah yardımcın olsun uykuluykeb beslemeyi denedin mi gece özellikle, belki işe yarar canım, sadece mama mı alıyor bebeğin, benimki 5 aylıkken meme ve biberon reddi yapmıştı hala gündüz meme emmiyor sağıp veriyorum biraz da mama takviyesi ile, bir ara mama almadı ben de gece beslemeye başladım şükür ki uykuluyken içiyor, Allah kolaylık versin lütfen moralini bozma inşallah düzelir algıları açıldığı için bir süre etrafa olan ilgisinden de içmeyebilir özellikle 3- 4 aylıkken

Kan hiç görmedim kakasinda, tamam gazı var sürekli alttan cikarmak istiyor ikiniyor, ama huzursuzluk derken aglamasi yok hic gündüzde gecede uyku problemide yok, anlamadım inanin var mı yok mu, göğüs ucum yoktu silikon ucla iki ay uğraştım olmadı pompa kiraladim hastane tipi o da gunde ancak 60 CC sagabildim sonra hic gelmedi zaten :KK43: ilk iki ay yaklaşık 900 g üçüncü ay 600 g aldik
Laktoz intöleransı olabilir mi bebeğiniz acaba şimdi geldi aklıma gaz yapıyor bebeğin bağırsakları gelişmediği için laktozu sindiremiyor ve kalıb bağırsakta bu laktoz bakteriler tarafından sindirilerek açığa gaz çıkarıyor bu ds bebeği zorluyor belirtileri alerji ile karıştırılıyor ancak ikisi birbirinden farklı bi durum bi araştırın isterseniz laktozsuz mamalar var

Canım kuyruk sokumu kemiği de ağrıyor olabilir poncik düşmesi diyorlar burda.bende hemoroid olmuştu tuvalet esnasında ve sonrasında çok fazla ağrı oluyordu kaniyordu ama sonra geçiyordu şimdi de arada hortluyo Bisey yapmadım kabız olmamaya çalışıyorum
Tuvalette sıkıntı yok canım ağrı olmuyor sadece otururken çok fena ağrı var oturamıyorum resmen ...poncik düşmesini ilk defa duydum onun için ne yapmalıyım peki canım

Son düzenleme:
ara
Kızlar biraz konu dışı olucak ama bir sorum olucak çok çok özür dileyerek soruyorum... benim on gündür popomun üzerine oyuramiyorum oma denilen yer varya kemik ucu orası agriyor çok canım yanıyor oturunca ..hamilelikte hemoroid olmuştum halada var ama hiç ağrı olmamıştı bu hemoroid ağrısı mi yoksa başka bi ağrımı aceba ...burada hemoroid den çok ağrı çeken arkadaşlar vardı gebelikte agrilari nasildi bana tarif edermisiniz bide nasil gecti neler kullanmistiniz yardımcı olabilirlermisiniz şimdiden çok teşekkür ederim
ara ara igne btar gbi oluyormu

Back