2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Ara ara burayıda okuyorum caresizlikten, kizlar 29 Eylül annesiyim Ekim neredeyse, maalesef hiç anne sutu alamadi bebeğim, başta Aptamil kullanıyorduk gayet iyi içiyordu sonra azaldı içmesi kabiz oldu çok fena, Dr mama değişligi önerdi hipp kullandik sonuç aynı bogulacak gibi içiyordu resmen kabizlik devam etti, tekrar değiştirdik mamayı Aptamil comformil kullanmaya başladık gaz ve kabızlık için, iki günde bir yapmaya basladi kakasını, super icmesede iyi kotu içiyordu ama yaklaşık bir aydır on saat aç kalsada 20 30 CC icip bırakıyordu diliyle itiyordu resmen zorlarsam öğüruyordu, kaç tane Dr a gittik, en son gittiğim Dr israrla süt alerjisinden şüphelendi kakada kan mukus yok sadece elleriyle yuzunu çok kasiyor yüz bölgesi kuru Neocate mama verdi denememiz için baktim mamayı içiyor uc saatte bir 90 içmeye başladı gazı azaldı ama çok kısa sürdü yine bir hafta oldu, şimdi iki gündür yine ayni üç saat geçsede diliyle itiyor istemiyor mamayı, ne yapacagimi şaşırmis durumdayim üç aylık olduk henüz Dr ek gıdaya ne zaman baslatir bilmiyorum, alerji varsa sorun olur mu hazırladığım mama icinceye kadar soğuyor bazen döküyorum çok yoruldum siz sadece mama mi veriyorsunuz anne sütü aliyor mu?

Evet @Ausencia idi galiba.. Sekercikiz hep haberlerini iletirdi..
Evet o da Var di ama sonra gurubu alan Smra mi Var di öyle birşeydi ismi , onu merak ediyorum.

Değiliz canım değiliz şükür de sadece yorgunuz ve bu yorgunluk bize zaman zaman böyle hissettiriyor , iki çocuk olunca daha da zor ama geçecek allahin izniyle

Allah yardımcınız olsun canım.. Yaşamadım ama ne kadar üzüldüğünü tahmin edebiliyorum..

Neden anne sütü alamadı bebeğin?

Süt alerjisi olsa bir yerde belirti verir diye düşünüyorum.. Aslında aşırı gaz ve huzursuzlukta birnevi belirti.. Benim oğlumda çoklu gıda alerjisi var.. Sürekli gazlı bebek dedik meğer oğlumun alerjisi onu mahvediyormuş.. Yaklaşık üç aylık iken kanlı kaka yaptı doktor vitamin verdi.. Ondan iki hafta sonra tekrar kanlı kala yaptı.. Başka doktorlar anladı alerjisini yine benim doktorum anlamadı.. Şimdi sizde üç aylık olduğunuz için yeni yeni de belirti verebilir.. Yüzünde Pütürler olması, kusması, mukuslu kaka, kanlı kaka hep belirti.. Şimdi mama kullanmadığım için yorum yapamam daha küçük olduğu için ek gıda ile ilgili de bişey diyemem.. Olabildiğince geceleri beslemeye çalış.. 3. Ayda etrafı keşfettikleri için beslenme eğilimleri azalıyor.. Ben oğlumu anca uyku arasında emzirebildim 2-3 dk.. Hep az emdi oğlum.. Başlarda saatte bir 2-3 dk emen çocuk 3.aydan itibaren emmek istemedi.. Oyun oynatarak, evde gezerek neler neler denedi isem emmedi.. Çareyi uyurken ağzına vermekte buldum.. Şimdi seninkide keşife başladığındanda istemiyor olabilir.. Uyku arasında vermekte şimdilerde dezavantaj yaptı. Zaten sallanarak uyuyor birde yirminci dk emmek için kalkıyor, ayrılamıyorum başından hiç, buna da dikkat etmeli.. Alerji mamasının tadı kötü.. Burada kullanan arkadaşlar içine birşeyler katıyorlardı.. Çok küçük olduğu için normal besinlerle midesini yormamak lazım.. Kilosu nasıl ayına göre? Kilo alımı Vs.. Bazı bebekler az besleniyorlar ama sınırlar içinde oluyor gelişimleri.. İnşallah düzelir canım

Oo Blackbluee1 ü diyorsun sen.. O da eşine ve oğluna kavuşunca giremez oldu

Anladim. Tabi bebeğinizin ve sizin tercihiniz. Ben sadece bilgi amaçlı söyledim. Tüm bebelere şifa olsun yedikleri

Yok canım berbat haldeyim. Kız ilk güne göre toparladı çok şükür ama huysuz hala kimsede durmuyor. Rapor yada izin alacağım

Kan hiç görmedim kakasinda, tamam gazı var sürekli alttan cikarmak istiyor ikiniyor, ama huzursuzluk derken aglamasi yok hic gündüzde gecede uyku problemide yok, anlamadım inanin var mı yok mu, göğüs ucum yoktu silikon ucla iki ay uğraştım olmadı pompa kiraladim hastane tipi o da gunde ancak 60 CC sagabildim sonra hic gelmedi zaten ilk iki ay yaklaşık 900 g üçüncü ay 600 g aldik

Merhabalarrr bende uzun zamandır giremiyordum zaman geçiyor minnakla çabucak. Biz 8 aylık olduk hatta 8 ay 1 hafta En güzel zamanlar tam yemelik zamanlardayız Sevimlilikleri, şirinlikleri, ce eee yapmalarımız ..... Şükürler olsun bu günlerimize Geçen seneki burada yazışmalarımızı da özledim. Heyecanla gün saymalarımız, hepimizin neredeyse aynı dertten muzdarip olmamız, özellikle benim mide bulantımın hiç geçmeyecek olmasını düşünmem,daha bir sürü... Sizler nasılsınız kızlar doğumdan sonra çoğumuz yazmaya buraya girmeye fırsat bulamıyoruz. Zaman buldukça yazamasamda okuyorum yazılanları. Çok konuştum galiba Allah'a emanet olun

Aunı şeyleri yaşadım mama konısında sizin gibi bir rahatsızlığı olmadı ama ben de en iyi mamaları içsin istedim ama bebelac içiyor olsun. Diyorum artık. Mesela bıgün 150 verdim diğer mamalarla 90 bile içmezdi şırıngayla sıktığımı hatırlıyorum kabıs gibiydi. anne sütü gece içiyor ama dün gece emmedi.
Ama idrar enfeksiyonu iştahsızlık yapar ondandır belki. 3 aylık diyorsunuz ek gıda için çok erken alşah kolaylık versin. Ayrıca evolvia ve hippte probiyotik var. Diğer mamalarda yok biz de sma denerken yapmıyordu evolvia ile yapmıştı ama kutu bitene kadar neredeyse 1 ay olacaktı

Kilo alımı çok iyi bence. Biz ilk ay 700 sonra 400 ve sonrasında hep 200 gr devam etti. Neler veriyoruz ama kilo hala yok. Bence yediği yetiyor ona bakalım bu ay belli olur

Kilo alımı çok iyi bence. Biz ilk ay 700 sonra 400 ve sonrasında hep 200 gr devam etti. Neler veriyoruz ama kilo hala yok. Bence yediği yetiyor ona bakalım bu ay belli olur
Evet bakalım 4 aylikken ne kadar almis olacak canımı sıkan alerji var mı yok mu onu bilmemem şuan şüphe ile alerji mamasi kullanıyoruz aynen ek gıda için çok erken sizde zorlanmışsiniz mama konusunda, Bebelac i son gittigim dr sindirimi kolay dene demişti ben denemeden bebek ateşlendi hastaneye gittik bır gun kaldik nerdeyse Dr Neocate alerji mamasını denememi soyledi öyle başladık şimdilik bir içiyor bir icmiyor nasil olacak bilmiyorum, alerhi varsa şayet benim diger mamalari da kullanmam sakıncalı idrar tahlili yapıldı hatta Dr ilk ondan suphelendi ama birsey çıkmadı siz kabızlik problemi yaşamış mıydınız peki, hipp de denedim kabızlığına çözum olmamıştı biraktik sonra

Kızlar kızlar, ek gıda verme durumlarınız nerelere vardi bilmiyorum ama blw uygulayan var mı? Varsa tamamen kendi mi yiyor yani olması gerektiği gibi blw de ben oğlumda blw bilmiyordum ama k3ndim de doyursam çorba püre vs ile, kahvaltıları hep önüne koyardım, bir çok şeyi önüne koyardım yerdi , ki öyle de oldu 7-8.aylarda çorbalar hariç kendi yiyordu yani sanırım bu blw sayılmaz pek neyse, iki aradayım acaba kızıma da oğlumda yaptığım gibi mi yapsam yoksa sırf blw mi ? valla blw sayfasına soramıyorum hem3n tersliyorlar

Kızlar bebeği oksurenler ventolin şurup kullanan varmı sizce yararını zararımı olur.doktor yazdı bize öksürük var hırıltılı. Ve nezle olmuş gribal şurup yazdi
Canım bizde de aynı öksürük ve nezleyle başladı ventolin surup ve sekrol yazdı ama surup karsilamadi bronşite çevirdi doktorda ventolini hava şeklinde yazdı o ise yaradı kullan mutlaka cocuklarda çok çabuk iniyor cigerlerine akşamdan sabaha bronşite çevirmişti kızımda çok geçmiş olsun

Amin cnm insallah

Cahilligime ver canım blw ne olaki

Slm kizlar 1 haftadir goguslerim cok kotu hem kasiniyor hem ucunda beyazliklar var etrafi da kirmizi kabuklu gibi gecer diye bekliyorum ama artiyo sanki surekli lanolin suruyorum ama yok hic fayda etmiyor. Artik sirtimi ve kolumu sizlatiyo agrisi. Bebegim de hep emmek istiyo sabah agzinda kan gordum baktim ucu kanamis mantar mi oldu acaba

Yok canım berbat haldeyim. Kız ilk güne göre toparladı çok şükür ama huysuz hala kimsede durmuyor. Rapor yada izin alacağım
Hadi yaa.. İnşallah tez vakite iyileşin canım..

Aaa kilo alımı gayet iyi canım.. Hiç ek gıda Vs düşünme bile.. Alerjiyi de bir hafta süt ürünlerini keserek gözlemleyebilirsin.. Bir hafta sonunda süt ürünleri tükettiğinde herhangi bir değişim var mı bakarsın.. Aslında yok gibi bir problemi.. Sen kendini iyi hisset diye dedim.. Allah şifa versin tüm kuzulara..

Günaydın arkadaşlar, hasta olanlara geçmiş olsun umarım hemen iyileşirsinşz, benim kızımda da aşı Huysuzluğu var beş dakika yalnız kalmak istemiyor sürekli mızmızlık ateş sorunu geçti neyseki aşıdan sonra böyle oldu umarım düzelir blw bne de istiyordum ama kızımın buna hazır olmadığını farkettim iştahsız bir bebek olaca gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…