- 17 Ekim 2016
- 8.661
- 15.808
- 248
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #9.381
Canım kaç zamandır seni merak ediyorum seninle konuşuyoduk burda bi kaç arkadaş yazmayın böyle kayıplarınızı demişti ve bn o zamanda çok sinirlenmiştim hiç birimizin doğum yapacağı güne kadar garantisi yok kimse için güllük gülistanlık değil bu sayfa bu arkadaşlar yüzünden bebeğini kaybeden arkadaşlardan haber alamıyoruz haber verenlerde çekinerek veriyo cidden çok üzülüyorum bizim başımıza geleceğininde bi garantisi yok burda daha belki ne sıkıntılar çıkacak o zaman kimse haber vermesin bize de dua etmişsin canım benim allah razı olsun hiç üzülme demiycem üzül ama hayatına engel olmasın bu durum bende kürtaj oldum 1,5 ay sonra hamile kaldım çok şükür iyiki yazdın ve haber aldık eylül olmazsa ekim olur kasım olur inşallah umudunu kaybetme rabbim sana tekrar hayırlı Sağlıklı uzun ömürlü evlat nasip etsin inşallahKızlar yazmamak için o kadar direndim ki canlarınızı sıkmak istemedim çünkü burada ne okusak kendimize yoruyorduk(en azından ben öyleydim) geçen hafta bugün 14 şubat günü kontrolüm vardı kalp atışları durmuş bebeğimin ve hiç anlamamışım kanama vs de olmadı hiç beklemediğim bişiydi yıkıldım inanmadım kürtaj olmak istemedim hastaneden resmen kaçtım inkar ettim almalarına izin veremezdim o benimdi allahtan eşim yanımdaydı kalp atışları sıralı 5-6 gün olmuş demişti doktor sizi zehirleyebilir en kısa zamanda gelin kürtaj için dedi doktoru beklettik hastanede 14 şubat saat 6 da aldılar bebeğimi benden hastaneye girer girmez ben bayılmıştım zaten hiç hatırlamıyorum uyandığımda da ağlıyordum, 1 hafta geçti üzerinden toparlanamıyorum olmuyor biliyorum nasibi yoktu ama söz geçiremiyorum kendime 1 haftadır ne uyuduğumu biliyorum ne yediğimi ne içtiğimi, Allah daha büyük imtihanlar vermesin ama bunu da düşmanıma bile vermesin, arada bi bakıyorum grubunuza eylül annesi olamayacağım artık ama attığınız ultrason fotolarını goruyorum oyle seviniyorum ki, dua edin olur mu sizlerin duaları çok makbul dua edin önce toparlanıyım sonra sağlıklı bebek için
İnşaallah bi yandan çok istiyorum biliyor musun yeniden bebeğim olsun diye bi yandan da aynı şeyleri yaşarsam korkusu var ya da daha çok Yen'i ondan böyle düşünüyorum bilmiyorumCanım öncelikle geçmiş olsun sana ve eşine sabır diliyorum tabiki çok zor ama dediğin gibi nasibi yokmuş su an önemli olan senin sağlığın insallah en kisa zamanda tekrar hayırlı haberlerini alırız
Canım kaç zamandır seni merak ediyorum seninle konuşuyoduk burda bi kaç arkadaş yazmayın böyle kayıplarınızı demişti ve bn o zamanda çok sinirlenmiştim hiç birimizin doğum yapacağı güne kadar garantisi yok kimse için güllük gülistanlık değil bu sayfa bu arkadaşlar yüzünden bebeğini kaybeden arkadaşlardan haber alamıyoruz haber verenlerde çekinerek veriyo cidden çok üzülüyorum bizim başımıza geleceğininde bi garantisi yok burda daha belki ne sıkıntılar çıkacak o zaman kimse haber vermesin bize de dua etmişsin canım benim allah razı olsun hiç üzülme demiycem üzül ama hayatına engel olmasın bu durum bende kürtaj oldum 1,5 ay sonra hamile kaldım çok şükür iyiki yazdın ve haber aldık eylül olmazsa ekim olur kasım olur inşallah umudunu kaybetme rabbim sana tekrar hayırlı Sağlıklı uzun ömürlü evlat nasip etsin inşallah
Malesef öyle bizimde tüp bebek başarısızlıklarımız vardı çeşitli genetik testler için hep yalan söyledim 2-3 düşüğüm var dedim mecbur bırakıyorlar buna pıhtılaşma ve kromozom analizi filan yaptırmıştıkBi de ilk olduğu için nedenini araştırmıyorlarmış en çok koyan da bu herhalde illa 2-3 bebek kaybedip iyice psikolojimi bozunca mı araştıracaklar nedenini
Ya bi de doktorumla çok uzun uzun konuştuk baba gibi yaşlı da bir doktor profesördü zaten, anlattı anlattı kalbi gelişmemiş bebeğinin atmış başlamış ama dayanmamış dedi 8 aylık olduğunda da durabilirdi Doğuma kadar kalbi dayanmayabilirdi ya da kalbi gelişmediği için yeterli kan pompalanmayacaktı ve beyin gelişmeyecekti dedi doğsaydı da eksik olacaktı dedi, hatta ne dedi biliyor musun bu bebek ölümleri ve düşükler iyi ki var Allah dengeyi ona göre sağlıyor yoksa dünya da sağlıklı insandan çok engelli insan olurdu engelli olan bebeği vücut tutamayıp atarmış doğada güçlü olanlar yaşar falan dedi düşününce o kadar mantıklı şeyler ki yılda 4 milyon bebek ölümü ve düşük yaşanıyor bu çok normal dedi insan o an bi tek kendi başına geliyor sanıyorCanım kaç zamandır seni merak ediyorum seninle konuşuyoduk burda bi kaç arkadaş yazmayın böyle kayıplarınızı demişti ve bn o zamanda çok sinirlenmiştim hiç birimizin doğum yapacağı güne kadar garantisi yok kimse için güllük gülistanlık değil bu sayfa bu arkadaşlar yüzünden bebeğini kaybeden arkadaşlardan haber alamıyoruz haber verenlerde çekinerek veriyo cidden çok üzülüyorum bizim başımıza geleceğininde bi garantisi yok burda daha belki ne sıkıntılar çıkacak o zaman kimse haber vermesin bize de dua etmişsin canım benim allah razı olsun hiç üzülme demiycem üzül ama hayatına engel olmasın bu durum bende kürtaj oldum 1,5 ay sonra hamile kaldım çok şükür iyiki yazdın ve haber aldık eylül olmazsa ekim olur kasım olur inşallah umudunu kaybetme rabbim sana tekrar hayırlı Sağlıklı uzun ömürlü evlat nasip etsin inşallah
Benim doktorum kürtaj sonrası hamilelik oranlarının yüksek olduğunun görülmesi üzerine histeroskopi sırasında rahime çizik atılması olayının başladığını söylemişti tüp bebektede başarıyı arttırıyor bende tüp bebekten önce yaptırmıştım 4. Denememiz tuttu ilk defaMinikPiranha ya özel msj attım canım gerçekten sizleri üzmek istemedim ama hepiniz hamilesiniz dualarınız kabul olur sizlerin şimdi dua istemek istedim biraz da belki dertleşmek, eşim bir haftadır yanımdaydı ayda bir kez şehir dışı işleri oluyor eşimin şimdi bi de o gitti hepten dertlendim, içimi rahatlattın kürtaj sonrası gebelik zor olur diyordu herkes iyi ki yazdın
Pıhtılaşmayı haftaya yaptıracağım ama kromozom analizi hakkında bi bilgim yok nasıl ve nerede yaptırabilirim bilgi verir misinMalesef öyle bizimde tüp bebek başarısızlıklarımız vardı çeşitli genetik testler için hep yalan söyledim 2-3 düşüğüm var dedim mecbur bırakıyorlar buna pıhtılaşma ve kromozom analizi filan yaptırmıştık
Ben üniversite hastanesine başvurdum kadın doğum küçük bir kağıda yazıp genetik bölümüne yönlendirdi ordan eşim ve benden birer tüp kan aldılar 2.5 ayda sonuç çıktı ama yaptırana kadar yalvardım ailede genetik bir hastalık yoksa pek yanaşmıyorlar sorun çıkmaz dediler çok şükür normaldi pıhtılaşma çıktı bende mesela tüp bebek tedavisinde iğne kullanmaya başladım kanamam olınca bıraktırdı doktor mecbur şimdi yüreğim ağzımda ya kalbi durduysa diye stres yapıyorum 8 yıldır bekliyorduk zor bulduk hep kaybetme korkusuPıhtılaşmayı haftaya yaptıracağım ama kromozom analizi hakkında bi bilgim yok nasıl ve nerede yaptırabilirim bilgi verir misin
Yani benim ailemde de eşimin ailesinde de genetik bir hastalık yok baktığımızda ama eşimin annesinin 2 ablasının da 4 düşük ve bebek ölümleri olmuş hatta gebeliğin ileri dönemlerinde falan da 6-7 aylıkken bile o yüzden benim durumum onlara da çok normal geldiBen üniversite hastanesine başvurdum kadın doğum küçük bir kağıda yazıp genetik bölümüne yönlendirdi ordan eşim ve benden birer tüp kan aldılar 2.5 ayda sonuç çıktı ama yaptırana kadar yalvardım ailede genetik bir hastalık yoksa pek yanaşmıyorlar sorun çıkmaz dediler çok şükür normaldi pıhtılaşma çıktı bende mesela tüp bebek tedavisinde iğne kullanmaya başladım kanamam olınca bıraktırdı doktor mecbur şimdi yüreğim ağzımda ya kalbi durduysa diye stres yapıyorum 8 yıldır bekliyorduk zor bulduk hep kaybetme korkusu
Bak bunu sormuştular kan alınca çeşitli sorular soruyorlar öncesinde aklıma geldi iki tarafın anne yada ablalarında düşükler var mı diyeYani benim ailemde de eşimin ailesinde de genetik bir hastalık yok baktığımızda ama eşimin annesinin 2 ablasının da 4 düşük ve bebek ölümleri olmuş hatta gebeliğin ileri dönemlerinde falan da 6-7 aylıkken bile o yüzden benim durumum onlara da çok normal geldi
Benim annemde de ablamlarda da olmamış düşük ya da kalp durması falan, eşimin tarafıyla görüşmüyoruz eşim söyledi bebeği kaybettik diye aman bişiy olmaz emine ablanda 4 tane düşürdü diye gayet normalleştirerek bu durumu cevap verdi annesi, sonra ben de bi durdum düşündüm eşimin annesi ablası etki eder mi falan diye kendi anneme ablamlara sordum bizimkilerde olmamışBak bunu sormuştular kan alınca çeşitli sorular soruyorlar öncesinde aklıma geldi iki tarafın anne yada ablalarında düşükler var mı diye
Bu çarpıntı banada dert oldu kardiyolojiye gittim bugün holter cihazı bağladılar yarına kadar kaydedecekmiş benim ayağa kalkınca 150 yatınca 100 :)
Kızlar yazmamak için o kadar direndim ki canlarınızı sıkmak istemedim çünkü burada ne okusak kendimize yoruyorduk(en azından ben öyleydim) geçen hafta bugün 14 şubat günü kontrolüm vardı kalp atışları durmuş bebeğimin ve hiç anlamamışım kanama vs de olmadı hiç beklemediğim bişiydi yıkıldım inanmadım kürtaj olmak istemedim hastaneden resmen kaçtım inkar ettim almalarına izin veremezdim o benimdi allahtan eşim yanımdaydı kalp atışları sıralı 5-6 gün olmuş demişti doktor sizi zehirleyebilir en kısa zamanda gelin kürtaj için dedi doktoru beklettik hastanede 14 şubat saat 6 da aldılar bebeğimi benden hastaneye girer girmez ben bayılmıştım zaten hiç hatırlamıyorum uyandığımda da ağlıyordum, 1 hafta geçti üzerinden toparlanamıyorum olmuyor biliyorum nasibi yoktu ama söz geçiremiyorum kendime 1 haftadır ne uyuduğumu biliyorum ne yediğimi ne içtiğimi, Allah daha büyük imtihanlar vermesin ama bunu da düşmanıma bile vermesin, arada bi bakıyorum grubunuza eylül annesi olamayacağım artık ama attığınız ultrason fotolarını goruyorum oyle seviniyorum ki, dua edin olur mu sizlerin duaları çok makbul dua edin önce toparlanıyım sonra sağlıklı bebek için
Bi de ilk olduğu için nedenini araştırmıyorlarmış en çok koyan da bu herhalde illa 2-3 bebek kaybedip iyice psikolojimi bozunca mı araştıracaklar nedenini
Yok canım bana da herkez öyle diyodu ama çok şükür kürtajdan sonra 1 kere adet oldum ve kanamam bittiği ilk gün hamile kaldım ilk adetini ol korunma daha çabuk oluyo cidden bazıları hiç adet olmadan kalıyo rabbim sabrını versin inşallah tez zamanda yine olur iyiki yazdın canım benim hepimiz insanız hepimizin başına gelebilir hassas olmamız lazım birbirimize karşı sevincimiz gibi acımızıda paylaşalıcaz inşallah tekrar rabbim nasip edecek inşallah sağlıklaMinikPiranha ya özel msj attım canım gerçekten sizleri üzmek istemedim ama hepiniz hamilesiniz dualarınız kabul olur sizlerin şimdi dua istemek istedim biraz da belki dertleşmek, eşim bir haftadır yanımdaydı ayda bir kez şehir dışı işleri oluyor eşimin şimdi bi de o gitti hepten dertlendim, içimi rahatlattın kürtaj sonrası gebelik zor olur diyordu herkes iyi ki yazdın
Kesinlikle oyle beterin beteri var gerçekten arkadaşımın bebeği doğumuna 1 hafta kala şekeri yükseldiği için kalbi durmuştu yA da onu bırakıyım şehit haberleri geliyor surekli ben daha doğmamış 10 haftalık bebeğime 1 haftadır yas tutuyorum şehit anaları nasıl dayansın diyorum doğur binbir zahmet büyüt gencecik yaşında şehit olsun rabbim onlara yardım etsin yürek dayanmaz yaniCanım Rabbim sabır versin! Kabullenmesi ve inanması çok zor ama o dr un söyledikleri de doğru elbette.. Veren Allah alan Allah... sabret inş sağlıklı hayırlı evlatların olacak! Bana da dr bak en azından hamile kalabildiğini gördün yine olur üzülme demişti..üzülmemek filan imkansız neredeyse 1 yıla yakın hamime kalamadım.. sırf psikolojidengeçen yıl eylül annesi olacaktım kısmet inş bu sene...bu korku hepimizde var yine olur mu? Tüp bebek olanıda kaybedeni de duyanı da duymayanı da Rabbimin merhametine sığındık yapacak bişey yok...10. Haftada kaybetmiştim bende pıhtılaşma ve troid çıktı sonu ama bunları teşhis ettşrmeyi araştırmayı başarmak bile bsşarı bu memlekette!üzülme demicem ama 1 ayda hamile kalan var pıhtılaşma baktır gerekirse özelde bak eşinin çevresinde de varmış genetik birşey bu zaten sonra da önce tedbir sonra tevekkül!yazma diyenlere bende kızıyorum korkudan her hafta gidip kalp atışı izliyorum ben ama diyorum bir yandan doğsa ölse büyüse ölse ne yapıcaz Rabbime emanet her annenin evladı işte..sabır sabır sabır...
Edebilir canım pıhtılaşma geni mesela bir senden birde eşinden gelirse baskın oluyor benim öyle..sadece tek taraftan gelirse çekinik ama hala ihtimal oluyor.. bizim ailede tek kişi duymadım ben düşük filan annem şok oldu üzüntüden eşimin ailede de bilinen yok ama bildiğin bende baskın kalıtsal pıhtılaşma faktör çıktı.. inş srnde çıkmaz araştır istersen kan tahlili sonuçta.. ben yalvar yakar Zeynep kamilde yaptırdım yaşım 40 olmasa yapmazlardı da ama özel büyük hastaneler de yapıyormuşBenim annemde de ablamlarda da olmamış düşük ya da kalp durması falan, eşimin tarafıyla görüşmüyoruz eşim söyledi bebeği kaybettik diye aman bişiy olmaz emine ablanda 4 tane düşürdü diye gayet normalleştirerek bu durumu cevap verdi annesi, sonra ben de bi durdum düşündüm eşimin annesi ablası etki eder mi falan diye kendi anneme ablamlara sordum bizimkilerde olmamış
İnşaallah canım inşaallah bak Yen'i bişiy daha öğrendim şuan çok şaşkınım aslında eşimin anne ve ablasının da tekrarlayan düşükleri olmuş bu da kromozom analizi testinde soru olarak karşımıza geliyormuş kesinlikle bu testi yaptırmam gerek tekrar bebek olmadanYok canım bana da herkez öyle diyodu ama çok şükür kürtajdan sonra 1 kere adet oldum ve kanamam bittiği ilk gün hamile kaldım ilk adetini ol korunma daha çabuk oluyo cidden bazıları hiç adet olmadan kalıyo rabbim sabrını versin inşallah tez zamanda yine olur iyiki yazdın canım benim hepimiz insanız hepimizin başına gelebilir hassas olmamız lazım birbirimize karşı sevincimiz gibi acımızıda paylaşalıcaz inşallah tekrar rabbim nasip edecek inşallah sağlıkla
Evet canım yaptır da çıkmazsa aa bilinen bir sıkıntımız yok dersin varsa da ona göre iğneni hapını içersin şükür çözümü var!İnşaallah canım inşaallah bak Yen'i bişiy daha öğrendim şuan çok şaşkınım aslında eşimin anne ve ablasının da tekrarlayan düşükleri olmuş bu da kromozom analizi testinde soru olarak karşımıza geliyormuş kesinlikle bu testi yaptırmam gerek tekrar bebek olmadan
Aynen yarın hemen muaneye için gittiğim hastane ve doktorumu arayıp soracağım bu testleri fiyat bilgisi falan almak istiyorum tekrar bebek olmadan araştırayım bunları, biz 7 kardeşiz annem bir tane kendi isteği kürtaj olmuş hani çok çocuk oldu diye sanki 7 az da 8. Olsa doymayacaktı sanki ama hala ağlar aklına geldikçe o bebeğin günahına girdim diyeEdebilir canım pıhtılaşma geni mesela bir senden birde eşinden gelirse baskın oluyor benim öyle..sadece tek taraftan gelirse çekinik ama hala ihtimal oluyor.. bizim ailede tek kişi duymadım ben düşük filan annem şok oldu üzüntüden eşimin ailede de bilinen yok ama bildiğin bende baskın kalıtsal pıhtılaşma faktör çıktı.. inş srnde çıkmaz araştır istersen kan tahlili sonuçta.. ben yalvar yakar Zeynep kamilde yaptırdım yaşım 40 olmasa yapmazlardı da ama özel büyük hastaneler de yapıyormuş
Üzme canını canım kadın olmak anne olmak işte düşün biz bu doğmamışa böyleyiz bizim sahibimiz bize kıyar mı hiç! Bilmediğimiz ne hayırlar var bizim için.. bugün rahat söylediğime bakma aylarca bebeğimi gördüm ben rüyamda sonunda Rabbim merhameti ile bir mesaj verdi de acım ferahladı.. biz geçtik bu yollardan ondan anlarız geçmeyen ne bilsin anneme hala hamileyim yine diyemedim sırf bundan ama 8. Ayda dediğin gibi olmayacağını kim ne bilecek Rabbim korusun! O yüzden bende kendimi teskin ediyorum Rabbim bilir inş hayırla sağlıkla kavuşuruz evlatlarımıza hepimiz duada dilim sürekli!Aynen yarın hemen muaneye için gittiğim hastane ve doktorumu arayıp soracağım bu testleri fiyat bilgisi falan almak istiyorum tekrar bebek olmadan araştırayım bunları, biz 7 kardeşiz annem bir tane kendi isteği kürtaj olmuş hani çok çocuk oldu diye sanki 7 az da 8. Olsa doymayacaktı sanki ama hala ağlar aklına geldikçe o bebeğin günahına girdim diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?