-
- Konu Sahibi Nesrinay86
- #83.861
İlk kızım da dönerdi kendi kendine endişelenmiştim ben de ama sonradan öğrendim ki dönem dönem yapılıyormuş sorun yokmuş. Benim kız 15-20 kelime söylemiyor bile, yarısını belki anca çıkarıyordur hatta. Ben göz teması, dokunma varsa, adını söyleyince tepki veriyorsa problem yok diye biliyorum. Uzmanla görüşünce bizi de bilgilendirirseniz sevinirim. İnşallah her şey yolundadırArkadaşlar bende uzun zamandır foruma giremiyordum beni rahatsız eden bir durum var biz eşimle müzik açıp dans ederdik oğlumda bizimle birlikte dans etmeye çalışırdı gülüp oynardık danslar dönme şeklini aldı ve oğlum gün içinde kendi kendine dönmeye başladı arabalarının tekerleklerini çevirmeyi çok seviyor çamaşır makinesi çok dikkatini çekiyor bir iki gündür koşarken arada kolunu sallayarak koşuyor konuşmamız yavaş 21 ayligiz 15 20 kelime arası şuan malum olaylardan dolayı uzman bir doktorla birebir görüşemedik yarın online görüşmemiz var ama internet üzerinden yazdığım bir kaç eğitmen direk otizm dediler birkaç gündür ağlamaktan gözlerim şişti. Al ver konutlarında bir sıkıntımız yok her istediğimi getirir yerine koy dediğimi koyar sariliriz kucak kucak uyuruz göz temasimiz iyi sadece konuşma yetersizliği ve dönen nesneler otizm teşhisi doğru olabilir mi aşağı yukarı hepimizin yavrusu aynı tarih doğumlu sizin cocuklariniz da bu şekilde davranış sergileyen var mı
Bende o şekilde biliyordum hatta dönerken anneciğim bana topunu getirirmisin dediğimde dönmeyi bırakıp bana topunu veriyor tekrar dönüyor sonra sıkılıp bırakıyor günde en fazla üç yada dört kere tekrarlıyor eğer dışarda isek yada bir çocuk varsa onu bile yapmıyor...Anne al,suyu aç,baba gitti,top yok gibi basit iki kelimeleri bile kullanıyor.. Tesadüfen internette bir aile gördüm otizm teşhisi koyulmuş oğullarına orada bahsediyordu dönmesi sürekli dönen nesnelere ilgisi az kelime hatta suyu çok sevmesi gibi bende acaba diye suphenelip otizm gruplarında bir iki uzmana yazdım bu belirtileri direk otizmi çağrıştırıyor ama görmeden net teşhis koyamayiz yazdilar.. Bugün ki online görüşmemiz 21.30 da eğer ki uzman da sıkıntı görüyorum derse gerekirse valilikten izin alıp gideceğim yüz yüze gorusmeye...İlk kızım da dönerdi kendi kendine endişelenmiştim ben de ama sonradan öğrendim ki dönem dönem yapılıyormuş sorun yokmuş. Benim kız 15-20 kelime söylemiyor bile, yarısını belki anca çıkarıyordur hatta. Ben göz teması, dokunma varsa, adını söyleyince tepki veriyorsa problem yok diye biliyorum. Uzmanla görüşünce bizi de bilgilendirirseniz sevinirim. İnşallah her şey yolundadır
Maşallah, konuşmanız bizden bayağı ileride canım. Dönme ara sıra bizde de var, özellikle akşamları oyun yapıyor kendi kendine. Dönüyor sonra durup yürümeye çalışıyor sendelerken gülüyor. Aynı şekilde dönen tekerlekleri vs de seviyor. Yani kesinlikle sırf bu yüzden aklıma öyle bir ihtimal getirmiyorum. Göz teması var, sosyalleşmeye meraklı, tanumadığı insanlara bile el sallıyor gülüyor, mimikler yapıyor vs. Bence normalArkadaşlar bende uzun zamandır foruma giremiyordum beni rahatsız eden bir durum var biz eşimle müzik açıp dans ederdik oğlumda bizimle birlikte dans etmeye çalışırdı gülüp oynardık danslar dönme şeklini aldı ve oğlum gün içinde kendi kendine dönmeye başladı arabalarının tekerleklerini çevirmeyi çok seviyor çamaşır makinesi çok dikkatini çekiyor bir iki gündür koşarken arada kolunu sallayarak koşuyor konuşmamız yavaş 21 ayligiz 15 20 kelime arası şuan malum olaylardan dolayı uzman bir doktorla birebir görüşemedik yarın online görüşmemiz var ama internet üzerinden yazdığım bir kaç eğitmen direk otizm dediler birkaç gündür ağlamaktan gözlerim şişti. Al ver konutlarında bir sıkıntımız yok her istediğimi getirir yerine koy dediğimi koyar sariliriz kucak kucak uyuruz göz temasimiz iyi sadece konuşma yetersizliği ve dönen nesneler otizm teşhisi doğru olabilir mi aşağı yukarı hepimizin yavrusu aynı tarih doğumlu sizin cocuklariniz da bu şekilde davranış sergileyen var mı
Biz TLF TV hepsini yaklasik iki haftadır kaldırdık konuşmamız daha da ilerledi köye ailelrimizin yanında kaldık bir süre taş toprak derken tekerlek çevirmeyi unuttu ara sıra dönmesi devam ediyor ondada şarkı söyleyerek oyun yapiyor kendine köyde yaşıtlarıyla oyuna katılıyor abii abla diye herkesle konuşmaya çalışıyor online olarak bir görüşme gerçekleştirdik ama çocuğu degerlendirmedi klinigime gelmeniz lazım dedi kapaliymis memeden ayirdigim için kendini rahatlatmaya çalışıyor olabilir dedi otizm den suphelenmedim ama görmem test yapmam lazım dedi Bayram sonuna randevu aldık açılınca gidicez ben daha rahatım ilk zamana göre sosyalleşme ye başladığında söylediğim davranışlar azaldı ama tedbiri elden bırakmamaya karar verdik inşallah virüs biter herşey yoluna girer daha uzman doktorlar la görüşüp tamamen rahatlariz..Maşallah, konuşmanız bizden bayağı ileride canım. Dönme ara sıra bizde de var, özellikle akşamları oyun yapıyor kendi kendine. Dönüyor sonra durup yürümeye çalışıyor sendelerken gülüyor. Aynı şekilde dönen tekerlekleri vs de seviyor. Yani kesinlikle sırf bu yüzden aklıma öyle bir ihtimal getirmiyorum. Göz teması var, sosyalleşmeye meraklı, tanumadığı insanlara bile el sallıyor gülüyor, mimikler yapıyor vs. Bence normal
Merhaba bende agustos annsiym kizimi 18 aylik olunca sutten kestim ayni sizn ki gibydi meme de yasiyodu resmen . once geceui biraktm tabi bir iki hafta agladi baya . sonra hic istemdi uyandi su verdm oda yavasca azaldi simdi masallh hic kalkmiyo gece . geceye alisinca bir aya yaydm gunduzu de alisti gitti darisi basinaKızlar merhaba. Sizlere damışmak istediğim bir konu var. Benim kız emiyor hala esasında 26-27 ay emziririrm diyordum ama, bebeklilten süre gelen bi uyku sorunumuz var saat başı kalkıp emiyor alışkanlıktan. Ne o uyuyabiliyor ne ben, kendim bebeklilten beri denedim emzirmeden uykuya geçirmeyi olmuyor yapamıyorum aşırı ağlıyor . Gündüz çok faxka emmiyor iki çekip bırakıyor ama gece yenidoğm gibi hep memede olmak. İstiyor. Böyle uykusuzluktan ne bende enerji ne sinir kalıyor Onında gözlerinin altı mormor uyunuyor o da. Düşündüm ki memeyi bırakayım artık. Azaltarak bırakmak çok bizlik bişey seğil gibi. Sabır taşı faln kullanayım diyorum ne diyorsunuz
Ben dusunuyrm insallh bide kist cikti bende bakalm bende bu agustostan sonra korunmayi birakcam canm ins saglikla bekletmeden gelirKimler yeniden hamilelik dusunuyor hanimlar?? Biz artik ikinciyi dusunmeye basladik.. cok bekletmeden gelir insallah
Denedm ama ustelemdim yapmadi yine hala arada deniyrm zorlama yok tabiKızlar merhaba aranızda tuvalet eğitimi başlayan var mı
Memeyi bıraktık biz ili ay oluyor 2-3 gün sıkıntı yaşadık bi daha rahattık. Çok şükür genel olarak deliksiz uyuyor en faxla1 dwfa klkıyorMerhaba bende agustos annsiym kizimi 18 aylik olunca sutten kestim ayni sizn ki gibydi meme de yasiyodu resmen . once geceui biraktm tabi bir iki hafta agladi baya . sonra hic istemdi uyandi su verdm oda yavasca azaldi simdi masallh hic kalkmiyo gece . geceye alisinca bir aya yaydm gunduzu de alisti gitti darisi basina
Biz bugğn gün itibari ile başladık . Daha sadeve 1 kere yakalayabildimDenedm ama ustelemdim yapmadi yine hala arada deniyrm zorlama yok tabi
Benim kizda tuvalete gitmek istiyor goturuyrm sadce suyla oynuyoMemeyi bıraktık biz ili ay oluyor 2-3 gün sıkıntı yaşadık bi daha rahattık. Çok şükür genel olarak deliksiz uyuyor en faxla1 dwfa klkıyor
Biz bugğn gün itibari ile başladık . Daha sadeve 1 kere yakalayabildimHergün ben aornadan söyleyen çocuk söylemiyor
Benimki de öyle sayılır. Hadi 6-7 olsun o kadarMerhaba herkese. Çocuğu az konuşan var mı ? Benimki 4-5 kelime biliyor sadece
Erkek mi sizin deBenimki de öyle sayılır. Hadi 6-7 olsun o kadar
Yok kız benimki yani ona rağmenErkek mi sizin de
Hayırlı olsun canm inlallah bende subat yada mart annelreine gırerımBuradan 2021 ocak Annelerine giriş yaptımkısmetse