2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Sonunda 3. Dişi patlattı yanındakide gözüküyor patlamak üzere bizde onunda huzursuzluğu var inşallah biran önce çıkarda rahatça yemek yer yavrum 2 dişle zar zor yiyordu.
Ayy canim mesajini gormemisim hayirli olsun daha 2 disi mi vardi? Yazik yaa bizimde ust 2 kaldi alt 4 oldu ama tavsan disli yavrum o da ne versem.zor yiyor. Canim senin buyuk oglun kac yasindaydi

Sonunda 3. Dişi patlattı yanındakide gözüküyor patlamak üzere bizde onunda huzursuzluğu var inşallah biran önce çıkarda rahatça yemek yer yavrum 2 dişle zar zor yiyordu.
Diş için süt ya da sütlü şeyler versen yemez mi? Bişzm ki ne zaman sütlü bir şeyler yese dişleri daha kolay çıkıyor. Benim kız da 8 kilo doktor bugün mamaya başlattı. İnş içerde zorlanmam.

Senin kızda zayıfmış. Benim oğlumda 10 kilo civarı süt ürünlerini çok seviyor ondanmı hızlı diş çıkarıyor acaba.

Senin kızda zayıfmış. Benim oğlumda 10 kilo civarı süt ürünlerini çok seviyor ondanmı hızlı diş çıkarıyor acaba.
Aynen epey zayıf. Bne süte bağlıyorum ya. Ne zaman süt peynir yumurta yese daha kolay çabuk çıkarıyor.

Ayy canim mesajini gormemisim hayirli olsun daha 2 disi mi vardi? Yazik yaa bizimde ust 2 kaldi alt 4 oldu ama tavsan disli yavrum o da ne versem.zor yiyor. Canim senin buyuk oglun kac yasindaydi
Saol evet 3 oldu 4. gözüküyor o da patlar 2 güne dişsiz daha zor yiyeceğinide zar zor yiyor. Büyük oğlum 9 yaşında canım.

Zar zor yediriyorum sütlü şeyleri benim oğlumda 8 kilo bizede mama yazdı çikolatalı içiremiyoruz bu hafta kontrole götürecem bakalım ne derse

Zar zor yediriyorum sütlü şeyleri benim oğlumda 8 kilo bizede mama yazdı çikolatalı içiremiyoruz bu hafta kontrole götürecem bakalım ne derse
Bizim ki içiyor. Ben yemeklerinden 2 3 saat sonra veriyorum. Yarı açken öyle deneyin.

Bizim ki içiyor. Ben yemeklerinden 2 3 saat sonra veriyorum. Yarı açken öyle deneyin.
Her türlü denedim açkende yarı tokkende dışarda bardakta muhallebide mısır gevreğinde denemediğim kalmadı mamanın pipeti var ilk başlarda ona heveslenmişti 50 ml içiyordu artık onuda içmiyor

Her türlü denedim açkende yarı tokkende dışarda bardakta muhallebide mısır gevreğinde denemediğim kalmadı mamanın pipeti var ilk başlarda ona heveslenmişti 50 ml içiyordu artık onuda içmiyor
Mamanın bir şişesi kaç gr? Bir dikişte içmiyordur herhalde. Ben bıraktım ya uğraşamadım. Vermiyorum

Merhaba kızlar Bir girip bakayım dedim birkaç kişi toplanmış çok sevindim . Okuya okuta son sayfaya geldim. Benim kızımda 20 ağustos doğumlu, 17 aylık olmadı daha emzirmeye devam ediyorum, haziran gibi bıraktırmayı düşünüyorum. Dişlerle ilgili yazan arkadaşlar bizim dişlerde 4 tane çıkıp durmuştu baya bir süre sonra d vitamini vermeye başladım patır patır çıktı dişleri arka arkaya 4-5 dişi patladı. Kalsiyum ve d vitamini diş için çok önemli.
Gece benim kızımda sürekli uyanıyor, hiç deliksiz uyuyan bir bebek olmadı hiç.
Bu arada anne, baba, dede, anneanne, nasılsın, süt, gibi bazı kelimeleri söylüyor. Aşırı hareketli hiç yorulmayı bilmiyor.
Ne yaptıysam çiğnemeyi öğretemedim herşeyi çiğnemeden yutuyor, normalde pütürlü şeyleri damağıyla çiğnemesi lazım ama ekmeği bile yutuyor direk napacağımı şaşırdım.

Bıngıldağı ne durumda? Bakınca pıt pıt atıyor mu?

Yok 1 yaş öncesi gibi atmıyor, kapanmak üzere bıngıldağı. Neden sordun?
Benimkinin bütün dişleri çıktı ama bıngıldağı saçlarını ayırınca atıyor görüyorum. Doktor hem 24 aya kadar zaman var dedi hem de d vitamini yazdı da ondan merak ettim

Benimkinin bütün dişleri çıktı ama bıngıldağı saçlarını ayırınca atıyor görüyorum. Doktor hem 24 aya kadar zaman var dedi hem de d vitamini yazdı da ondan merak ettim
Neden şimdi yazdıki d vitaminini bizim doktorumuz oğlum daha 1 aylıktı başlattı d vitaminine ve 3 yaşına kadar sakın ihmal etme dedi. Canım d vitamininden başka vitamin verdimi peki şimdiye kadar?

3 ya
Neden şimdi yazdıki d vitaminini bizim doktorumuz oğlum daha 1 aylıktı başlattı d vitaminine ve 3 yaşına kadar sakın ihmal etme dedi. Canım d vitamininden başka vitamin verdimi peki şimdiye kadar?
3 yaş mııı... türkiyede 1 yaştan sonra gerek yok diyorlar. Burası zaten çok güneşli bir ülke ondan mı acaba?? Bıngıldağın geç kapanması d vitamini eksikliğine işaretmiş ancak 24 aya kadar zaman var diyen de kendisi. D vitamini fazlası zararlı diye biliyorum ama doktor değilim tabii. Şimdi dişlerinin tamam olduğunu düşününce de acaba gerek yok mu dedim. 18 aylık oldu benimki bu arada. Başka vitamin vermedi

Olabilir canım bizim buranın hava durumu malum bu son yıllar hariç güneşe hasrettik. Benim oğlumun bıngıldağı çok erken kapandı. Valla bilmiyorumki doktorlarda ayrı bir kafa yaşadıkları için hiç anlayamıyorum

Canım 2 yaşına kadar gecikebiliyor bıngıldak, evet D vitaminine bağlı çoğunlukla, düzenli verirsen kapanır mutlaka.
Aslında 18 yaşa kadar verilmesi söyleniyor avrupada. Kışın güneş ışınlarından yararlanamıyoruz, gıdalardan aldığımızda yetersiz kalıyor, takviye almak en iyisi.
Yok canım 1 yaşa kadar anne sütü formül mama vs den d vitamini alamadığı için zorunlu, normalde 1 yaşa kadar 400ünite, 1-6 yaş arası 600 ünite, sonrasında 1000 ünite günlük almak gerek d vitaminini. Kanser başta olmak üzere bir sürü hastalığın kovucusu olarak açıklandı son yıllarda. 1-6 yaş arası 600 değil de 1000 ünite verirsek ozaman d vitamini fazlası olmuş oluyor uzun süre o şekilde verince böbreklere zararı var. Ama alması gereken dozda zaten kullanmak gerek. Yararları saymakla bitmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…