- 26 Aralık 2017
- 6.617
- 8.587
-
- Konu Sahibi Nesrinay86
- #81.221
Donemsel bi durum bence memeden kopmak istemeyen oglum emmek istemedi bi kac gune gecer bence sabir yinede farkli sekillerde yedirmeye calisabilirsinYok canim rahatsizligi yok cok sukur, ama daha az yiyor, neden anlamadim.
Benimde 1 hafta kadar memeyi reddetti cok agladı kucagima alinca .gogsumu gorunce bile agliyodu.gece guzel aliyodu gunduzleri de uykudan uyanir uyanmaz emzirdim cok azdı eskiye göre emmesi ama düzeldi.bu dönemde olan birsey sanirim..Merhaba kizlar, bebegim dun ve bugun mamayi reddediyor cok zor veriyorum. Gece cok iyi yedi ama dun gunduz ve bugun zar zor 80cc veriyorum. Daha once her 3 saat 120cc yiyordu. Neden olabilir kizlar yardim edin??
Tam bitirmedim sen internetten araştır istersen içeriğini.Sagol canim evde bi sipam daha var insallah onada oneriler vardir
Öğrendiklerim genel olarak gündüz uykularının çok önemli olduğu. Gündüz uyuyan bebekler dinlenirmiş böylelikle akşamları daha rahat uykuya geçermiş. Yorgun bebek rahat bir uyku yaşayamazmış. Geç yatan bebek çok uyumazmış ben öyle bilmiyordum mesela. Memede uyutmak ayakta sallanarak uyutmak alışkanlık yaratacağı için önerilmiyor bebek kesinlikle beşiğinde uykuya dalmalıymış. Yemek yer yemez uykuya yatırılmamalıymış çünkü uykuyla yemeği özdeşleştirirmiş.gece uyuyan bebek asla uyandırılmazmış.gece sık uyanan bebek ise gündüz az beslenmiş bebekmiş az kalori alınca gece çok uyanırmış bebekler. Şimdilik hatırladıklarım bunlar tabi daha çok var hatırladıkça siZe söylerimCanim arada bizimle de paylas da bizim de fikrimiz olsun
Tracy hogg böyle çocuğu bırak yatağına, kenarda bekle ağlarsa ağlasın temelli yaklaşımı savunmuyor mu ben mi yanlış biliyorum?? Buna dayanarak çocuğunu 45 dk ağlatan falan oluyor internette yorumlarda görmüştümCanım benşmde bazı günler öyle oluyor. Bir kitap aldım okuyorum Tracy Hogg’un kitabı su bestseller. Bebek. E çocuk bakımı ile alakalı. Kadın bebek hemşiresi yatır kaldır yöntemini bulan. Onda çok şey bahşediyor. Ben bir çok şey öğrendim. Bebeklerin gelişim dönemleri oluyormus o dönem huysuzlanırlarmış. Bir kaç gün ya da bir hafta falan sürermiş. Şeninde çok normal bende önceden şaşırırdım ama artık normal karşılıyorum. Benimde az evvel gündüz uykusu kucakta uyudu yatağına yatırırken bastı çığlığı bekledim aldım tekrar sakinleştirdim bir daha yatırdım tekrar bir daha sakinleştirdim yatırdım şimdi uyuyor. Benimde tam anlamıyla bir şey olmadı ama kucağı unutturma mücadelesi veriyorum yoksa ben hasta olacagım
Bizde üç buçuk aylığız bizimde belli degil.. eşimde benimde kahverengi oğlum doğunca gri mavi gibiydi şimdide üstündeki kıyafete göre değişiyor mavi oluyo yeşil oluyo üstünde beyaz bişey varsa açık bal rengi gibi oluyo.. bizde ela mi kalacak diyoruz ama bazı bebeklerde iki yaşına kadar degisebildigini okudum...Kizlar konusuldu mu bilmiyorum ama göz rengi ne zaman belli olur kızım 4 ay 3 günlük göz rengi hala belli değil :/ eşim mavi gözlü benim gözüm koyu kahve ama kızımın hala belli değil ..4 aylik mavi gozlu bebeklere bakiyorum masmavi..kahvetengilerde belli 4.ayda
Işıkta yakindan boyle ama karsidan bakinca ne renk belli degil sadece parlak isigi yansitiyo renk gorunmuyoBizde üç buçuk aylığız bizimde belli degil.. eşimde benimde kahverengi oğlum doğunca gri mavi gibiydi şimdide üstündeki kıyafete göre değişiyor mavi oluyo yeşil oluyo üstünde beyaz bişey varsa açık bal rengi gibi oluyo.. bizde ela mi kalacak diyoruz ama bazı bebeklerde iki yaşına kadar degisebildigini okudum...
Ama renkli olduğu kesin sanki. En fazla ela olur bu bence daha koyulaşmazIşıkta yakindan boyle ama karsidan bakinca ne renk belli degil sadece parlak isigi yansitiyo renk gorunmuyo
Ne zaman belli olur tam renk etrafi koyu hala .Ama renkli olduğu kesin sanki. En fazla ela olur bu bence daha koyulaşmaz
Masallah canim. Benim oglumun dogdugunda boyle idi koyulasmaya basladi bile ela gozlu olacak belli kahverengi olsa hemen donerdi buyuk oglumun gozleri hemen kahverengiye dondu cunku senin bebisin gozleri suan resimdeki hali okur benceIşıkta yakindan boyle ama karsidan bakinca ne renk belli degil sadece parlak isigi yansitiyo renk gorunmuyo
Canım bilgilerini paylaşırsan çok sevinirim bende denemek isterim. İnşallah işe yarar biz bitmeden.Canım benşmde bazı günler öyle oluyor. Bir kitap aldım okuyorum Tracy Hogg’un kitabı su bestseller. Bebek. E çocuk bakımı ile alakalı. Kadın bebek hemşiresi yatır kaldır yöntemini bulan. Onda çok şey bahşediyor. Ben bir çok şey öğrendim. Bebeklerin gelişim dönemleri oluyormus o dönem huysuzlanırlarmış. Bir kaç gün ya da bir hafta falan sürermiş. Şeninde çok normal bende önceden şaşırırdım ama artık normal karşılıyorum. Benimde az evvel gündüz uykusu kucakta uyudu yatağına yatırırken bastı çığlığı bekledim aldım tekrar sakinleştirdim bir daha yatırdım tekrar bir daha sakinleştirdim yatırdım şimdi uyuyor. Benimde tam anlamıyla bir şey olmadı ama kucağı unutturma mücadelesi veriyorum yoksa ben hasta olacagım
Cok merak ediyorum valla ya :)Masallah canim. Benim oglumun dogdugunda boyle idi koyulasmaya basladi bile ela gozlu olacak belli kahverengi olsa hemen donerdi buyuk oglumun gozleri hemen kahverengiye dondu cunku senin bebisin gozleri suan resimdeki hali okur bence
Benim oğlumun gözleride ilk doğduğunda koyu mavi griydi şimdi biraz açıldı mavi hala. Ne eşim nede ben mavi gözlü değiliz. Annem tarafı hep mavi gözlü sarışın benim oğluş genlerden aldı öyle kalacak galiba.Kizlar konusuldu mu bilmiyorum ama göz rengi ne zaman belli olur kızım 4 ay 3 günlük göz rengi hala belli değil :/ eşim mavi gözlü benim gözüm koyu kahve ama kızımın hala belli değil ..4 aylik mavi gozlu bebeklere bakiyorum masmavi..kahvetengilerde belli 4.ayda
Cok sagol canimÖğrendiklerim genel olarak gündüz uykularının çok önemli olduğu. Gündüz uyuyan bebekler dinlenirmiş böylelikle akşamları daha rahat uykuya geçermiş. Yorgun bebek rahat bir uyku yaşayamazmış. Geç yatan bebek çok uyumazmış ben öyle bilmiyordum mesela. Memede uyutmak ayakta sallanarak uyutmak alışkanlık yaratacağı için önerilmiyor bebek kesinlikle beşiğinde uykuya dalmalıymış. Yemek yer yemez uykuya yatırılmamalıymış çünkü uykuyla yemeği özdeşleştirirmiş.gece uyuyan bebek asla uyandırılmazmış.gece sık uyanan bebek ise gündüz az beslenmiş bebekmiş az kalori alınca gece çok uyanırmış bebekler. Şimdilik hatırladıklarım bunlar tabi daha çok var hatırladıkça siZe söylerim
Canim erkek cocuklarini aglatmayin diyorlar fıtık oluyormuşTracy hogg böyle çocuğu bırak yatağına, kenarda bekle ağlarsa ağlasın temelli yaklaşımı savunmuyor mu ben mi yanlış biliyorum?? Buna dayanarak çocuğunu 45 dk ağlatan falan oluyor internette yorumlarda görmüştüm
Bizimki de böyle hemen hemenIşıkta yakindan boyle ama karsidan bakinca ne renk belli degil sadece parlak isigi yansitiyo renk gorunmuyo
Bence hiçbirini ağlatmak doğru değil. 5 yaşında çocuk mu buCanim erkek cocuklarini aglatmayin diyorlar fıtık oluyormuş
Valla 8 Aydan önce kesinleşmez diyorlar. Gözbebekleri görünecektir bana kalırsaNe zaman belli olur tam renk etrafi koyu hala .
Benim gozum kadar olamaz goz bebeklerim gorunmuyo cunku ama acik mavi de olmaz gibi