- 4 Ekim 2012
- 16.469
- 32.348
- 798
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #78.041
Ama bu dediklerini ancak evlenip çoluk çocuğa karışınca algılayabilecek.Çocuk akli canim daha 5 yaşında anlayacak senin neden yaptigini dahacogu şeyi algılayamiyor aglama ve git kizini òp icin açılır
Çok saol önerilerini deniycem gündüz uykusu güzel ve düzenli hatta emzirip yatağına koyuyorum müzik dinleyerek uyuyor ama akşam içine canavar kaçmış gibi uyumasın tamam diyorum ama hiç durmuyor mızır mızır uyutuyprum hemen aıçrıyor. Belim ağrıyor çok fena artık ve ameliyat yerim bayadır geçmişti bugün onun sol ucu acıyor neden ki acaba yaşayan varmı? Birde boğazım kötü iki gündür acaba onunda kötüde ondanmı iyice huysuz bilemedimGece uykusundan önce 3 saat uyanık kalmış olmalı diyorlar. Ama bebeği de çok aşırı yormamak lazımmış. Çünkü aslında bebekler çok yorulunca daha zor uyurmuş. Bebek arabasını dene. Ben evde uyutmak için kullanıyorum. Ninni seviyor mu? Mesela benimki sese çok duyarlı. Ben günlük kantaron yağı kullanıyorum, benimki Masajdan nefret ediyor etmese günlük yaparım (Ayşe öner gaz masajı var YouTube da) huysuzlanmaya başlayınca gazdan karnına tülbent ısıtıp koyuyorum. Damlasını düzenli ve saatli verin. Birde Harvey Karp'ın 5s yöntemi var bir inceleyin belki işe yarar. Bebek ağlarken sakin ol bir ninni söyle, seni duymak içinde susacaktır. Eğer derdi Seninle ise üzerine kıyafetlerinden ört kokun olan. Ve korkma patron sensin uyanırsa uyutursun ondan çok uzaklaşmadan yerine koy koyarken de.
Evet ara ara gelirim diyor ama o şekilde çokta faydası olurmu bilemedimSizin icin demedim, gercekten kendim de ilk anda oyle gorundugunu dusunuyorum, ondan aciklamak istedim :)
Sizin kv bakarim ama bana guvenmeyin diyorsa en azindan bakıcı bulabilirseniz bir sure yaninda durur, arada gidip gelip kontrol eder de bakicidan emin olabilirsiniz.
Çok dikkatli koyuyorum pekde korkmuyorum aslında ama gündüz ve gece çok farklı bebek arabasını hiç sevmiyor pusette gündüz gezdirmek istiyorum ağlıyor koyar koymazilk haftalarda ben de uyanacak korkusuyla yataga koyamiyordum, surekli kucagimda. sonra esim korkunun ecele faydasi yok deyip aliyor koyuyordu. onun eller buyuk tabi, bi de cok dikkatlidir, uyandirmadan koyabiliyordu. ben de zamanla alistim daha dikkatli davraniyorum. sizinki de hassas sanirim iyice uykuya daldigindan emin olup, cok yavas hareketlerle @bulasiksuyu nun anlattigi sekilde koymayi deneyin, ilk seferinde uyanirsa uyutup tekrar, derken alisir bence.
Tabi cocuk gunduz uyudu mu, baska sikintisi var mi onemli. Bir suredir uyku duzensiz gidiyorsa, once bir sekilde ( arabada vb ) uyutup uykusunu aldirmali, uyandıktan sonra bir sonraki uykusunda bunu denemek gerek.
Karabükteyim cnmCanım sen hangi şehirdeydin?
Ben de varımSaat başı uyananlara beni de ekleyin nevrim döndü , rüya mı gerçek mi karıştırıyorum bazen
küçük yerde olmanın sıkıntısı deseneÇok saol önerilerini deniycem gündüz uykusu güzel ve düzenli hatta emzirip yatağına koyuyorum müzik dinleyerek uyuyor ama akşam içine canavar kaçmış gibi uyumasın tamam diyorum ama hiç durmuyor mızır mızır uyutuyprum hemen aıçrıyor. Belim ağrıyor çok fena artık ve ameliyat yerim bayadır geçmişti bugün onun sol ucu acıyor neden ki acaba yaşayan varmı? Birde boğazım kötü iki gündür acaba onunda kötüde ondanmı iyice huysuz bilemedim
Evet ara ara gelirim diyor ama o şekilde çokta faydası olurmu bilemedim
Çok dikkatli koyuyorum pekde korkmuyorum aslında ama gündüz ve gece çok farklı bebek arabasını hiç sevmiyor pusette gündüz gezdirmek istiyorum ağlıyor koyar koymaz
Karabükteyim cnm
Sizin de mutlu ve sağlıklı olsun kuzunuz. Bahsettiğiniz durum burada birçok annenin muzdarip olduğu konu maalesef. Benim bebeğim de 57 günlük ve yapışık geziyoruz. Dün sabah 9 da uyandı ve akşam 5 e kadar oturdu, dışarı yürüyüşe çıkardım da öyle uyudu. Ben harika haftalar diye bir uygulamadan takip ediyorum atak dönemlerini, başka öneri olursa sevinirim.Anneler günaydın nasılsınız bende eylül annesiyim kızım 1 eylül doğumlu ve beni çok zorloyor sürekli kucak istiyor 43 günlük olduk. 40 ı çıkınca düzelir diyorlardı ama daha kötü oldu sanki.. hiç uyumak istemiyor daha bi huysuzlaştı sizin bebekleriniz de böyleyken nasıldı düzeldi mi.. bi de bebekleriniz için atak haftalarıyla ilgili hangi programı kullanıyorsunuz telefonda... mutlu huzurlu sağlıklı bebekler diliyorum hepinize şimdiden teşekkürler
Bebeginiz hayırlı olsun öncelikle.Anneler günaydın nasılsınız bende eylül annesiyim kızım 1 eylül doğumlu ve beni çok zorloyor sürekli kucak istiyor 43 günlük olduk. 40 ı çıkınca düzelir diyorlardı ama daha kötü oldu sanki.. hiç uyumak istemiyor daha bi huysuzlaştı sizin bebekleriniz de böyleyken nasıldı düzeldi mi.. bi de bebekleriniz için atak haftalarıyla ilgili hangi programı kullanıyorsunuz telefonda... mutlu huzurlu sağlıklı bebekler diliyorum hepinize şimdiden teşekkürler
Aynen canım benim kızımda çok güzel uyuyordu ama 3 gündür çok fena olmaya başladı hayırlısı bakalım bakalım belki çocukların huyu böyledirBebeginiz hayırlı olsun öncelikle.
40ına kadar benim de mışıl mışıl uyuyan acikmadikca aglamayan bir bebeğim vardı 40ından sonra özellikle de 2 aydan itibaren etrafını fark etmeye başladığı için huysuzlandı uyku saatlerine dikkat etmek lazım memede de olsa uyusun yoksa çok yorgun oldukları için çok huysuz oluyorlar
Çok sağol cnm ya inşallah sizinki de düzelir benim kızım kucak kuşu uyanık kaldığı sürece kucaktan inmiyor ama oturmayacaksın ayakta ve kucakta olucak nasıl zaman geçecek bilmiyorum bir de ben bebeğe ara vermiştim ilk kuzum 12 yaşında bu çok zorluyor o yüzden o programı bende indireyim bakalım belki bişeyler öğrenirimSizin de mutlu ve sağlıklı olsun kuzunuz. Bahsettiğiniz durum burada birçok annenin muzdarip olduğu konu maalesef. Benim bebeğim de 57 günlük ve yapışık geziyoruz. Dün sabah 9 da uyandı ve akşam 5 e kadar oturdu, dışarı yürüyüşe çıkardım da öyle uyudu. Ben harika haftalar diye bir uygulamadan takip ediyorum atak dönemlerini, başka öneri olursa sevinirim.
Kucağa alışmış diyorlar bu duruma .bizdede aynı durum var malesef..belki cocugun anne şefkatine ihtiyacı var bizde huzur buluyor ..ayy bilmiyorum yapışık olduk artık memede uyusa kucakta gezse değme keyfineBen geri sokucam bu bebeyi, en yakın öyle oluruz sanırımaramızda görünmez tutkal var
Aclik degil canim ellerini farkediyorlar artik oral donemdeler bundan sonra tutmaya baslayinca hersey agza videcek merak etmeUykusuz anneler nasılsınız? Artık kafam uyuştu uyu hemen uyan ypmaktan.
Kızlar benim bebis elini komple ağzına sokmaya çalışıyor yumruk yapio sizdede var mi bu? Hani bu acım meme mi ver demek .. yoksa alışkanlık mi yapicak bunu yaa
Bende var bir kucak çocuğu 20. Günden sonra gaz sancıları başladı o dönemden kalma 80 günü geçtik tam bir çözüm bulamadım. 3 ay dolunca geçsin diye dualardayim. Sırtı yere gelmez pehlivan diyorum. Koyar koymaz viyakliyor hiç bir yerde durmuyordu. Şimdi biraz şöyle oyaliyorum. Pusetı ile benimle beraber oda oda gezdiriyorum. Bende günlük hafif işlerimi yapıyorum. Makinaya çamaşır bulaşık koy filan GB. Mutfakta çok ses olduğu için sesi çıkmıyor mesela. böyle böyle çok azda olsa pusette durmayı öğrendi.Çok sağol cnm ya inşallah sizinki de düzelir benim kızım kucak kuşu uyanık kaldığı sürece kucaktan inmiyor ama oturmayacaksın ayakta ve kucakta olucak nasıl zaman geçecek bilmiyorum bir de ben bebeğe ara vermiştim ilk kuzum 12 yaşında bu çok zorluyor o yüzden o programı bende indireyim bakalım belki bişeyler öğrenirim
Umarim hasta filan değildir canım. Sana da geçmiş olsun. Gündüz uykusu düzenli ise gaz maz bir derdi vardır onun. Karanlık olsun gece odası. Bebekler en uzun ayrılık gece uykusunda olduğu için daha zor uyumuş geceleri kuzular yaaa kıyamamBen de varım
küçük yerde olmanın sıkıntısı desene
İnşallah karşınıza düzgün birileri çıkar canım
Himm tesk canım..sana birsey sorucam nasil oyalanır bu dönemde 3 aylık oluyoruz 19 una.besikte dönencesi var biraz bakıyor aguluyor snra sıkılıp agliyor.uzun süreli oyalanmıyor. Yada bir objeye takilip ona agular yapiyor kisa sureli buda..oyuncaktan da anlmiyor tabi daha. Surekli yninda olucam laf atican yada kucak istiyor..ee bütün gün çakılıp kalıyorum odaya bu durumdada.ne önerirsin canim gelişim ve oyalanması icin.sen ilk dogum yapanlardansın herseyi bir bizden once yasadigin icin yardimina ihtiyacim hep olacak sanirimAclik degil canim ellerini farkediyorlar artik oral donemdeler bundan sonra tutmaya baslayinca hersey agza videcek merak etme
Ya benim çok komik anılarım var .1 yasindaymisim antalyaya tatile gitmişiz Ruslar üstsüz gunesleniyormus sahilde .Ben kosmusum birine memeeee memeeee diye Allahtan kadina yapismadan almışlar beni
Biri turistlerin memesine diğeri camaBenim oğlumda aşıktı memeye
Alışveriş merkezinde dolaşırken Ten mağazasının vitrininde sütyenli manken resmini gördü
Atladı cama meme emecek
Kuşum camı yaladı durdu birkaç saniye
Anladım canım inşallah en kısa zamanda geçer benim de ilk kızımdan kalma baston vardı buna da önümüz kış diye almamıştım o zaman bende hemen araba alayım inşallah işe yarar kucak çocuğu çok zormuş ya omuzlarım kopuyor hiç bir iş yapamıyorumBende var bir kucak çocuğu 20. Günden sonra gaz sancıları başladı o dönemden kalma 80 günü geçtik tam bir çözüm bulamadım. 3 ay dolunca geçsin diye dualardayim. Sırtı yere gelmez pehlivan diyorum. Koyar koymaz viyakliyor hiç bir yerde durmuyordu. Şimdi biraz şöyle oyaliyorum. Pusetı ile benimle beraber oda oda gezdiriyorum. Bende günlük hafif işlerimi yapıyorum. Makinaya çamaşır bulaşık koy filan GB. Mutfakta çok ses olduğu için sesi çıkmıyor mesela. böyle böyle çok azda olsa pusette durmayı öğrendi.
Oo cok iyi ben de yapicam artik ben pilav koyani bile gordum yaa :))Çok da güzel oluyor hele ki şu aralar ilaç gibi. Bebek olduğundan beri hiç yeni yemek yapmayıp kavanozdan yediğimiz günler bile oldu, ben sürekli yapıyorum. Bu sene kavanozda, sıcak havada ülkeden ülkeye bile gezdi yemeklerim
Valla ben de bgn kendi evime geciyorum hayirlisiyla benim korkum da uyursam bebegi duymazsam uyanamazsam cunku ben uyurken annem bakiodu hep ben 5 saat falan uyuyodum kendi basima ustesinden gelememekten korkuyorum keske sagligim yerinde olsaydi su romatizma bana bulasmamais olsaydi belki daha az korkardim ... Ama evimi de ozledim evimde kendi duzenimle yasamak istiyorum bir de her konusan sen daha evine gecmedin mi aaa ben 40 gunden sonra kendim bakmistim diyor bana kendimi yetersiz hissettiriyorlar...Uyu uyan manyaga döndüm yaa gözlerimi açamıyorum bu hafta cok şık uyanıyor gecelerih
Ana kucağı oto koltuğu varsa bunları dene canım. Araba travel sistem benim bazen arabalı bazen sadece oto koltuğu ile takılıyoruz.Anladım canım inşallah en kısa zamanda geçer benim de ilk kızımdan kalma baston vardı buna da önümüz kış diye almamıştım o zaman bende hemen araba alayım inşallah işe yarar kucak çocuğu çok zormuş ya omuzlarım kopuyor hiç bir iş yapamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?