2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama civarinizda ki bir dükkana ilan filan assaniz en azından muhitinizden olur. İş yerindekilerden de mutlaka yardım iste. Bu konuda eli kolu uzun birileri oluyor. Büyük bir ilde isen şirketler var. Birde akraba çevreni düşün. Ay bana daha var ama bende de aynı dert var. Hoş benimki bakarım diyor ama ben istemiyorum çünkü yüksek ihtimal yarı yolda bırakır. Sağlığı elverişli değil ne bedenen ne ruhen
Küçük bir yer olmasına rağmen bulmak zor çoğunun ihtiyacı yok anladığım abuk subuk şeylerle karşılaşıyorum yazsam kitap olur okadar yani. Haber salmadığım yer yok gibi 15 bakıcıyla görüşmüşümdür ama sonuç hep negatif. Kimi evimde bakarım diyor kimi 3 gün bakarım diyor kimi aaay çok küçükmüş büyüsün bakarım diyor daha neler gördüm. Hayırlısı diyorum her seferinde. Bakabilecek Akrabamız yok buralı değiliz.

Böyle söyleyince benimki nankörlük gibi gorunebilir. Evlenirken es seciyoruz, kv ne cikarsa bahtina oluyor. Eminim sizin durumunuz icin benim kv cok iyi olurdu. Ona sorsaniz o da beni degil sizin gibi dusunen birini gelin olarak tercih ederdi.

Onunla aramizda bakis acisi, tercih, karakter farki var. Benim itirazim yaklasimina.

Ben amerikadaydim is icin, sirf cocuk sahibi olalim ve kendimiz buyutebilelim diye ayrildik(orada annelik izni 3 aydi ve benim vize durumu nedeniyle ise donmem gerekiyordu). Kayinvalideyse, 'gitmeden yapacaktinizbir cocuk, bana birakacaktiniz simdiye 4-5 yasinda olmustu' diyor.
Baskasi buyutecekse ben neden cocuk yapiyorum. tabi burda sartlar da onemli ben 2 yasindan sonra ise donebilecegim ve evde cocuga bakacak biri olmasina gerek olmayan bir duzeni tercih ettim.

Simdi de bana '9 ay sonra ise don ben bakarim' diyor. Surekli kendi oglunu en dogru sekilde kitaplarla büyüttüğünü anlatan, kendi dogrusu disinda dogru kabul etmeyen ve dolayli olarak size onlari yaptirmaya calisan asiri sahiplenici birine cocugu bak diye verirseniz, o cocukla annesi olarak nasil bir iliskiniz olacak?

buyuk ihtimalle baska cocugum olmayacak, bunu da bilerek isteyerek yaptik, kendimiz buyutelim istiyoruz. Zorluklari olsa da cocuk buyutmenin insana yasattugi pek cok haz, ogrettigi pek cok sey var. Bunu da kendi cocugumda yasayacagim. Kendi annemi erken kaybettim, cocugumla guzel bir bagim olsun istiyirum. Tabi allah korusun hastalık olum veya baska zorunluluk durumlarında cocuga bakacak biri oldugunu bilmek guzel.
Olurmu öyle şey yanlış anlama nankörlük anlamında bir imada bulunmadım sadece artık bende bakmak istesin dört aylık bakıcı eline bıraktırmam desin istiyorum tekde yaşıyor bağlayan bişeyi yok aramızda sıkıntı yok anlam veremiyorum her olumsuz bakıcıda üzülüyorum bunları bize yaşattığı için hoş gelmem demiyor ama bana güvenmeyin diyor yani eserse giderim diyor. İmkanın varsa tabiki kendin büyüt ama benim özel sektör ancak dört aylık yapabilirim. Haa birde kv işi bırakayım bakış açısında çok kolay bulunuyor ya iş
Kaç günlük oldu, o kadar zor ki çok iyi anlıyorum seni bugün bizimki de eskiler gibi olmasa da krizdeydi. Buzuki kesmiyorsa başka sesler dene. Kurutma makinesi çalıştır en kötü. En kötü döneminde de sallıyorduk biz kuşum ya. Hamağa koyuncada ağlıyordu. Hızlı başlayıp yüksek eeee sesleri ile uyutuyorduk. Sallama yapar mısın bilmen tabi ama. Kimyon iç, kendini üşütme.. Kehribar bende aldım. Dene istersen.
Akşam 8:30 dan beri uyutamıyorum emiyor 5 dk uyuyor yerine koy ağlıyor sonra iyice coşup kucakta bile ağlama krizi en son şuanda ayağımda uyuyor ben bittim tabi iki gündür gündüzde uyuyamadım zombi gibiyim yerine koymaya korkuyorum gene uyanıp ağlayacak diye ne yapmalıyım bilmiyorum bi akıl verin nolur. Gaz yok gibi eskisi kadar bio gaia diye bişey kullanıyorum

Szın krzler ne sıklıkla canım yarın baska bı doktora daha götürcez. Çncekı dr tahlıl mahlıl yapmadan laktazim dmla verdı bıkac ılav daha verdı de guvenemedım sadece laktazımı kullandık.. Bendr buzukiyi dinletıyorumdq ınsan bazen tukenıyor ne uykusu var yerıne koyuyom uyanıyo ne huzurı var yavrum benım
Malesef ayni durumdayim persembe gunu asi oldu sanirim ondan 2 gundur biraz uyumaya basladi

Canım bizim krizler beboş 40 ini doldurmaya yakın iken başladı. 3 hafta neredeyse her gün akşam 7 den 10 a kadar sürdü. Öncelikle şunu belirteyim ben de hiç bitmez sanıyordum. Emin ol bir gün azaldığını fark edeceksin. Bizim şimdi eskisi kadar olmasa da haftada bir ya da iki kez krizimiz oluyor ama uzun sürmuyor.
Bizde ise yarayan ses beyaz gürültü. Beboşun ağlama sesini bastiracak kadar çok açıyorum sesi yüzü dışarıya dönük sırtı bana yaslanmis şekilde evde yürüyorum. Bazen de çok yüksek sesle eeeee, pış pış diyorum sakinlesiyor. Hatta bi 10 dk sonra falan uyuyor. Uyuyup enerji toplayıp yeniden başlıyor ama olsun onun uyumasi beni de babasını da rahatlatiyor. Sonraki ağlama krizine biz de enerji topluyoruz.
Benim beboş 84 günlük ve krizler azaldı. Siz kaç günlük oldunuz?
71 canım bızım ıkı defa üst üste üç dört gece olmuştu akşam yedıden on ıkı bir falan şimdı tum gun aralıklarla oluyor

Küçük bir yer olmasına rağmen bulmak zor çoğunun ihtiyacı yok anladığım abuk subuk şeylerle karşılaşıyorum yazsam kitap olur okadar yani. Haber salmadığım yer yok gibi 15 bakıcıyla görüşmüşümdür ama sonuç hep negatif. Kimi evimde bakarım diyor kimi 3 gün bakarım diyor kimi aaay çok küçükmüş büyüsün bakarım diyor daha neler gördüm. Hayırlısı diyorum her seferinde. Bakabilecek Akrabamız yok buralı değiliz.

Olurmu öyle şey yanlış anlama nankörlük anlamında bir imada bulunmadım sadece artık bende bakmak istesin dört aylık bakıcı eline bıraktırmam desin istiyorum tekde yaşıyor bağlayan bişeyi yok aramızda sıkıntı yok anlam veremiyorum her olumsuz bakıcıda üzülüyorum bunları bize yaşattığı için hoş gelmem demiyor ama bana güvenmeyin diyor yani eserse giderim diyor. İmkanın varsa tabiki kendin büyüt ama benim özel sektör ancak dört aylık yapabilirim. Haa birde kv işi bırakayım bakış açısında çok kolay bulunuyor ya iş

Akşam 8:30 dan beri uyutamıyorum emiyor 5 dk uyuyor yerine koy ağlıyor sonra iyice coşup kucakta bile ağlama krizi en son şuanda ayağımda uyuyor ben bittim tabi iki gündür gündüzde uyuyamadım zombi gibiyim yerine koymaya korkuyorum gene uyanıp ağlayacak diye ne yapmalıyım bilmiyorum bi akıl verin nolur. Gaz yok gibi eskisi kadar bio gaia diye bişey kullanıyorum
Gece uykusundan önce 3 saat uyanık kalmış olmalı diyorlar. Ama bebeği de çok aşırı yormamak lazımmış. Çünkü aslında bebekler çok yorulunca daha zor uyurmuş. Bebek arabasını dene. Ben evde uyutmak için kullanıyorum. Ninni seviyor mu? Mesela benimki sese çok duyarlı. Ben günlük kantaron yağı kullanıyorum, benimki Masajdan nefret ediyor etmese günlük yaparım (Ayşe öner gaz masajı var YouTube da) huysuzlanmaya başlayınca gazdan karnına tülbent ısıtıp koyuyorum. Damlasını düzenli ve saatli verin. Birde Harvey Karp'ın 5s yöntemi var bir inceleyin belki işe yarar. Bebek ağlarken sakin ol bir ninni söyle, seni duymak içinde susacaktır. Eğer derdi Seninle ise üzerine kıyafetlerinden ört kokun olan. Ve korkma patron sensin uyanırsa uyutursun ondan çok uzaklaşmadan yerine koy koyarken de.

70 günlük olduk canım kimyon rezene içiyorum duydugum herseyı yapıyorum bu ara ayakta sallıyoruz mecbur bır saat sallarsak anca dalıyo bıraz .. Ben meme mama ikisınıde verıyorum ama artık kendimden şüphe ettım artık memeyı daha az verıyorum benım yuzumdenmi dıye. Yarın baska bı doktora göstercem inş bıraz ıyı gelcek tavsıyelerde bulunur zor dayanıyorum
Eğer sallama yapacak isen hamak tarzı bişey dene bence yada çingene salıncağı ayaktan daha pratik ve hızlı başlarsın sallamaya Yüksek eee şşş ile sakinleşiyorlar. Ayağında sallarken dene onun sesini bastıracak şekilde eeee şşş diye bak bakalım

Sizin icin demedim, gercekten kendim de ilk anda oyle gorundugunu dusunuyorum, ondan aciklamak istedim :)
Sizin kv bakarim ama bana guvenmeyin diyorsa en azindan bakıcı bulabilirseniz bir sure yaninda durur, arada gidip gelip kontrol eder de bakicidan emin olabilirsiniz.

Canim benim doktorum burun kanallari dar oldugu icin dedi birde benim kizin agzinda pamukcuk vardi temizledi rahatladik šuanda bugun memeyi hic birakmadan emdi sende bi bak istersen diline birde cocuk doktorlari kulagina burnuna bakiyorlar ben bugun ciger filmi istedim bana bebeginin cigerinde hic birsey yok bunlar olabilecek seyler dedi bugece rahat gibi kizim
Canım çok şükür rahatlamış sen de rahatla,ve küçücük bebeye çok zorda kalmadıkça film falan isteme lütfen

ilk haftalarda ben de uyanacak korkusuyla yataga koyamiyordum, surekli kucagimda. sonra esim korkunun ecele faydasi yok deyip aliyor koyuyordu. onun eller buyuk tabi, bi de cok dikkatlidir, uyandirmadan koyabiliyordu. ben de zamanla alistim daha dikkatli davraniyorum. sizinki de hassas sanirim iyice uykuya daldigindan emin olup, cok yavas hareketlerle bulasiksuyu bulasiksuyu nun anlattigi sekilde koymayi deneyin, ilk seferinde uyanirsa uyutup tekrar, derken alisir bence.

Tabi cocuk gunduz uyudu mu, baska sikintisi var mi onemli. Bir suredir uyku duzensiz gidiyorsa, once bir sekilde ( arabada vb ) uyutup uykusunu aldirmali, uyandıktan sonra bir sonraki uykusunda bunu denemek gerek.

Ben de yaptm birkac kez annem oyle olmaz diyir bende ndn olmasn sonucta mantok ayni sicak yemek temiz kapak dedim :)
Çok da güzel oluyor hele ki şu aralar ilaç gibi. Bebek olduğundan beri hiç yeni yemek yapmayıp kavanozdan yediğimiz günler bile oldu, ben sürekli yapıyorum. Bu sene kavanozda, sıcak havada ülkeden ülkeye bile gezdi yemeklerim:KK45:

Oğlumda memede uyumayı seviyordu ama uyuyup yatağına koyuyordum uyanmıyordu
Bu bebe koynumu seviyor
3. Ayda hayata adapte süreci hız kazanmış oluyor o yüzden o ay milat
Ama anneye düşkün bir bebe ise çok fazla düzelme olmuyor canım
Yapışık yaşıyorsun
Ben geri sokucam bu bebeyi, en yakın öyle oluruz sanırım:eek: aramızda görünmez tutkal var

Onmari buzluga mi atiyoesun oeki naail.muhafaza
Yemek çok sıcakken temiz kavanoza dolduruyorum, yeni kapak kullanıyorum, ters çeviriyorum. Vakumlandıysa tamamdır. 15 gün civarı buzdolabının normal kısmında tutuyorum. Kv de yapmaya başladı o bir aya kadar tutuyorum dedi. Çalışırken her gün 9.30a kadar özel dersim oluyordu. Haftasonundan böyle hazırlıyordum öğle ve akşam yemeklerini :KK45:

Canım sen hangi şehirdeydin?

Yemek çok sıcakken temiz kavanoza dolduruyorum, yeni kapak kullanıyorum, ters çeviriyorum. Vakumlandıysa tamamdır. 15 gün civarı buzdolabının normal kısmında tutuyorum. Kv de yapmaya başladı o bir aya kadar tutuyorum dedi. Çalışırken her gün 9.30a kadar özel dersim oluyordu. Haftasonundan böyle hazırlıyordum öğle ve akşam yemeklerini :KK45:
Cok mantikligmis keske.daha once bilseymisim.gervi ben gecen sene yaptigim.kavanoz domatesler hava alınca bi daha yanasmadim ama guzel.fikir

Şu emzik olayına sinir oluyorum alıştıramadım bir türlü. Zorladığım zaman mart kedisi gibi miyavlıyor, sinirleniyor:işsiz: aynı durum bende de var, sürekli memede, ama yerine koyunca dikenli tel üstüne koymuşum gibi zıplıyor
Demek ki benim kız bozuk değil hepimizinki aynı:(

Back