- 15 Nisan 2019
- 2.101
- 18.179
Evet biz beraber oynarken ya da babası seslerini cikarirken aklında öyle kalmış .herşeyin ismini biliyor mesaja araba diyorum arabayı biliyor durdur diyor.itfaiye diyorum Nani diyor.kedi diyorum miyav diyor.soykedigim herşeyi anlıyor.emur konutlarına uyuyor.sadece kızınca yapmıyor sinirleniyor.İtfaiyeye nani diyorsa ya sesini duymuştur yada siz oynarken na ni na ni diye sesini taklit etmişsinizdir. Objeleri tam adları ile mi öğretiyorsunuz? İş bankası yayınlarının bir kitabı vardı. 100 sözcük mü ne. Mesela ondaki her objeyi tam isimleriyle söyleyip oyun kurabilirsiniz. Ben bir küçük bebek alıyordum elime mesela gözlüğün üstünde bebek, şimdi nereye gitsin, elmaya gitsin diyordum, bebek zıplaya zıplaya elmanın üstüne gidiyordu falan. Başlarda taklitle öğreniyorlar ama siz onu düzelmeye çalışmayın ama ısrarla tam adını söyleyin mesela dütdüt dedi evet o bir araba gibi. Zamanla o da araba diyor.
Ben sanırım d&r dan aldım ama n11 falan da var.Evet biz beraber oynarken ya da babası seslerini cikarirken aklında öyle kalmış .herşeyin ismini biliyor mesaja araba diyorum arabayı biliyor durdur diyor.itfaiye diyorum Nani diyor.kedi diyorum miyav diyor.soykedigim herşeyi anlıyor.emur konutlarına uyuyor.sadece kızınca yapmıyor sinirleniyor.o kitabı nerden bulabilirim
Kabizlik icin bir cay bardagina yarim icme suyu icine bir cay kasigo bal karistirip icirin birebir kesin cozum 10 dakika sonra cocuk rahatliyo bizzat tecrube ettim.Muzu bizimki de çok yiyordu her sabah bulamaç tarzı bişey yiyor kahvaltıda hala,içine ne bulursak koyuyoruz muzlu yapıyorduk ama bu kabızlıktan sonra tamamen kestim muzu,armutla yapıyor bakıcı teyzesi.eve bile almadım görürse istiyor çünkü.mandalina seviyor bizimki bu ara ona takık,elmayı da yer arada.hurma,kuru kayısı seviyor bazen eline veriyorum.sabah kahvaltısına da koyuyoruz.yemek seçen çocuk da çok zor gerçekten
Hayır onlar sayılmıyor sadece seslerini çıkarıyormuş çünkü. Nesnelerin ne olduğunu bilmesi normal ama onların adlarını söyleyemiyorsa onları kelimeden sayamayız. Oğluma küçükken kedi ne der diyordum miyav diyordu, horoz ne der diyordum üürü diyordu falan bir çok hayvanı sayıyordu böyle ama bu o hayvanların ismini söylüyor anlamına gelmiyordu, sadece taklit ediyordu sesleri. Cedarice’nin önerisine katılıyorum. Siz doğru kelimeleri söyleyin o da zamanla söyleyecektir. Nani diyince anlamayın mesela itfaiye demesini sağlayın, alakasız kelimeleri söyleyince anlayıp isteklerini yerine getirirseniz o da düzeltme ihtiyacı hissetmez.Mesala arabaya düdut diyor itfaiyeyr Nani bu sayılmıyor mu yani.
Aslında o hata bizden kaynaklı biz çocuğa o şekilde öğrettik o da şimdi dogrusunu kabul etmiyor .sürekli oyun oynarken seslerini çıkardığımız için o sekilde kabul etti.mesala bı akşam tek seferde gök yüzünde ayı gösterdim hemen öğrendi .ay ay deyip duruyor.Hayır onlar sayılmıyor sadece seslerini çıkarıyormuş çünkü. Nesnelerin ne olduğunu bilmesi normal ama onların adlarını söyleyemiyorsa onları kelimeden sayamayız. Oğluma küçükken kedi ne der diyordum miyav diyordu, horoz ne der diyordum üürü diyordu falan bir çok hayvanı sayıyordu böyle ama bu o hayvanların ismini söylüyor anlamına gelmiyordu, sadece taklit ediyordu sesleri. Cedarice’nin önerisine katılıyorum. Siz doğru kelimeleri söyleyin o da zamanla söyleyecektir. Nani diyince anlamayın mesela itfaiye demesini sağlayın, alakasız kelimeleri söyleyince anlayıp isteklerini yerine getirirseniz o da düzeltme ihtiyacı hissetmez.
Bizimkide ay dede diyor çünkü ben oyle demiş bulundumAslında o hata bizden kaynaklı biz çocuğa o şekilde öğrettik o da şimdi dogrusunu kabul etmiyor .sürekli oyun oynarken seslerini çıkardığımız için o sekilde kabul etti.mesala bı akşam tek seferde gök yüzünde ayı gösterdim hemen öğrendi .ay ay deyip duruyor.
Aslında çocuklarda hata yok biz öyle ogretiyoruzBizimkide ay dede diyor çünkü ben oyle demiş bulundum
Yaşın uzun olsun canım allah kolaylık versinKimse ugramaz oldu artik buralara. Cocuklar büyüdü. Tabi biz kardeş sebebiyle zor zamanlar geciriyoruz.
17 şubatta 36+6 da erken dogum yaptim. Bebeğim küvözde kaldi 1 hafta. Yusra Tugba kardesini cok seviyor ama ne kadar olsa da kiskaniyor. Onunla yeterince ilgilenemiyorum henuz.. babamızda yogun çalışıyor. İnşallah zamanla duzen oturtacagiz..
Amin canim sağolYaşın uzun olsun canım allah kolaylık versin
Masallah sen küçüğü de büyüttün darisi basimaMerhabalar kızlar nasılsınız
Valla ben ise döndüm bu 4. Haftam bebeler bakıcı teyzeye emanet. Kız felaket geliyor 11 aylık tam yürümeye başladı abisine kök sokturuyor şimdiden. Çok özledim buraları umarım herkes iyidir
Şaka suka derken öyle oldu canım ya 11 aylık şimdi. Yürüyor dişleri cıktı zorlasan konuşacak o derece ama bunları hep kendi kendine yaptı ben çok mutluyum 2 si birden büyüdü resmen. Allah herkesin gönlüne göre versin ve kolaylık versin tabikiMasallah sen küçüğü de büyüttün darisi basima
Ben iş hayatı şuan asla dusunemiyorumŞaka suka derken öyle oldu canım ya 11 aylık şimdi. Yürüyor dişleri cıktı zorlasan konuşacak o derece ama bunları hep kendi kendine yaptı ben çok mutluyum 2 si birden büyüdü resmen. Allah herkesin gönlüne göre versin ve kolaylık versin tabiki
Işe başlamayı çok istiyordum ama korkuyordum bi yandan da. Çok şükür korktuklarim olmadı rahat bi geçis oldu hepimiz için
3. Gelir yakında sen yeniden eve baban da arkandan terlikle kovalarŞaka suka derken öyle oldu canım ya 11 aylık şimdi. Yürüyor dişleri cıktı zorlasan konuşacak o derece ama bunları hep kendi kendine yaptı ben çok mutluyum 2 si birden büyüdü resmen. Allah herkesin gönlüne göre versin ve kolaylık versin tabiki
Işe başlamayı çok istiyordum ama korkuyordum bi yandan da. Çok şükür korktuklarim olmadı rahat bi geçis oldu hepimiz için
Gözün aydın canım hayırlı olsun bebegın saglıklı uzun ömürleri olsun yavrularınınBen iş hayatı şuan asla dusunemiyorumsenin adina cok sevindim, herkes nasil mutlu hissedecekse oyle yasasin
Amin canim teşekkür ederimGözün aydın canım hayırlı olsun bebegın saglıklı uzun ömürleri olsun yavrularının
Ilahi alpi gece gece güldürdün canim. Şimdilik 3. Falan düşünmüyorum ama belki ileride. gerçekten bu defa babam kovalar o konuda haklısın3. Gelir yakında sen yeniden eve baban da arkandan terlikle kovalar
Ben onceden dusunuyordum 3.yü. ama bu gebeliğim cok zor gecti. Erken dogum oldu. Doktorum 3. Gebelikte 38 haftayi asla goremezsin dedi. Suan hic dusunemiyorum ileride bi deli cesareti gelir mi bilmem. Rahmim inceldigi icin erken dogum yaptım, son ayim cok kotu agrilarla gecti. Rahim yirtilma noktasina gelmişIlahi alpi gece gece güldürdün canim. Şimdilik 3. Falan düşünmüyorum ama belki ileride. gerçekten bu defa babam kovalar o konuda haklısın
Meraba. 26 aylikken ogrendik biz. Biraz zamana yaymistik. 23 aylikken ilk denedik olmadi. Sonra 25 aylikken kendi tuttugunu farkedince tekrar denedim o zaman daha hizli öğrendiKizlar tuvalet isini ne yaptiniz ?