2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Evet biliyorum canim gayet iyi biliyorum .esimde geç konuşmuş.lakin baba göre çocuk konuşuyor.ama toplum baskısı çok kotu ve ben en ufak birşeyden etkileniyorum malasef .neymiş çocuk gelişimine neden götürmüyor musun iyi de çocuk sessiz olur sosyal olmaz anlamaz evet götürürüm .oğlum şarkı bile söylüyor yani bilemedim

Benim de 2 yaştan sonra anne baba demeye başladı o zamana kadar çok endişeliyim.simdi duyyduhu her kelimeyi söylemeye çalışıyor tekrar ediyor

Lütfen kafana takma insanlari bunu demek kolay da iste insan takilmadan edemiyor

Biz destek alıyoruz. Aslinda bu kotu bisey degil. Sadece konusma icinde degil genel davranislariyla ruhsal duygusal herseyle ilgili konusuyoruz. Mesela ilk etapta konusmama ile gittik ama suan ki meselemiz kardeşi oluşu. Ve gercekten herseyde fayda gorduk

İnsanlari hic takma. Bana kimse bisey demiyodu ama bende cok takiyodum. Benim kardesimde otizmliydi o yuzden endisem cok fazlaydi

Kizimda yok.
Kardesimin ileri dereceydi. Suan konusup kendi isini gorebiliyor. Onda zihinsel gerilik de vr
Hep anneye muhtaç değil mi ?malasef ki otizm çoğaldı bunun için insanlar hep endişeli sürekli konu açılıyor görüyorum burayada

Merhaba ben de bu topıgın eski uyesıyım kızım 31 aylık ve konusma si çok guzel ama soyle bı gercek var her cocugun gelisimş aynı degil benım cocugum guzel konusur ama senin cocugun guzel resim yapar veya Baska bırsey ben asla kıyas etmiyorum kızımı. ıs arkadaslarımdan kızımın yasitı cok onlar konusmaya erken basladı benim kızım o zaman sadece kısıtlı kelimeler kullanırken onlar cumle kuruyordu. Erkek cocuklarında dil gelısımı daha gec oluyor abimin oglu 2.5 yasında eee gıbı seyler derdi asla kelime soylemezdı pedagog a gıttıler normal oldugunu zamanla konusacagını soyledı oyle de oldu 3.5 yas gıbı konusmaya basladı 4 yasında da pekıstırdı. Sen cevre ye takılma onlar konusacak cok sey bulur bugun konusma si yarın Baska bırseyı benim kızımda hala bez kullanıyor parka gittigımiz de tanımadıgım insanlar yorum yapma cesaretini bulmaya çalısıyor ama ben fırsat vermiyorum kimseyi ilgilendirmez anne babası varken. tuvalet egıtımı hep sekteye ugradı 16 aylık kardesı var bizde buna baglıyoruz. Ben baskı yapmıyorum nasılsa bezi bırakacak

Ay teşekkür ederim yorumunuz için .bizde Mart 10 da 32 aylık olcaz .valla 50 ye yakın kelimesi var bugün oturdum saydım valla o kadına sinirimden.cumlede kuruyor .anne gel anne baba baba geldi mama yicez gibi...neymiş zaman kötüymüş bir sürü hastalık varmış o çocuklarına önem veriyormuş.biz sanki çöpe atıyoruz çocuğumuzu.ben çocuğumda bir farklılık sezmiyirum ki 2 yaşına kadar anne baba demezdi evet tedirgin oldum ama sonra açıldı.her duyduğu kelimeyi söylemeye çalışıyor.cok sosyal bir çocuk .hemen oyuna katılır .bu arada bizde bezliyiz

Merhaba benim oğlum da 31 aylık, benimki baya erken konuştu 19 aylık karşılıklı sohbet edebiliyorduk ama ben bebekliğinden beri konuşuyorum oğlumla sanki karşımda normal bir insan varmış gibi sohbet ederdim ve hiç tv telefon vs açmadım 15 aya kadar falan. Tabi çocuktan çocuğa da değişiyor, biraz da genetik. Bir arkadaşım dil ve konuşma terapisti, şu anda 50-100 kelimeye yakın konuşuyor olması bekleniyor ve anlamlı kelimeler yani bir kelimeye alakasız bir şey diyorsa onlar sayılmıyor. Tv tablet telefon kesinlikle olmamalı ve oyun grubu vs sosyalleşebileceği ortamlar sunmalısınız babanne dededen ziyade. Kendi akranları ile bir arada olmalı. Yani etraftakilerin söyledikleri sizi üzmüş olabilir ama bence de bir terapiste gitseniz iyi olur en azından sizi yönlendirir ne yapmanız gerektiği hakkında. Otizm vb şeyler olduğunu düşünmüyorum sadece uyaran eksikliği var bence.

Mesala arabaya düdut diyor itfaiyeyr Nani bu sayılmıyor mu yani.

Mesala arabaya düdut diyor itfaiyeyr Nani bu sayılmıyor mu yani.
İtfaiyeye nani diyorsa ya sesini duymuştur yada siz oynarken na ni na ni diye sesini taklit etmişsinizdir. Objeleri tam adları ile mi öğretiyorsunuz? İş bankası yayınlarının bir kitabı vardı. 100 sözcük mü ne. Mesela ondaki her objeyi tam isimleriyle söyleyip oyun kurabilirsiniz. Ben bir küçük bebek alıyordum elime mesela gözlüğün üstünde bebek, şimdi nereye gitsin, elmaya gitsin diyordum, bebek zıplaya zıplaya elmanın üstüne gidiyordu falan. Başlarda taklitle öğreniyorlar ama siz onu düzelmeye çalışmayın ama ısrarla tam adını söyleyin mesela dütdüt dedi evet o bir araba gibi. Zamanla o da araba diyor.

İlk resimli sözlüğüm müş kitabın adı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…