2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar buarada drumuz 8. Ayda göz kontrolu olmasi gerektigi icin goz doktoruna yonlerdirdi.
Gozleri 1.5 astigmat cikti. Ama simdilik bir sey yapilmayacak. 6 ay sonra kontrol. Gitmediyseniz ihmal etmeyin derim.
Bilgilendirdigin için sağ ol canım. Biz 6.ayda gittik göz akıntısı vardı. Masajla geçecek dedi. Enfeksiyon kapar hemen her sabah yüzünü yıka dedi. Yikayali ıyiyiz. Bezle siliyordum ama yıkamak daha iyi geldi. Bir daha 1.yasinda gelin dedi.

bugün peynirli omlet yaptim ama damagina yapisti, tam buğday yok diye pirinç unu eklemiştim o yüzden mi bilmiyorum. Parca parca eline vereyim de yesin istiyorum ama korkutuyor bu ogurmeler yapismalar.

Bu arada benim hapşırık alerjidenmis. Alerji ilaci verdi halsizlik icin parol verdi. Sute minimum duzeyde gecer emzirmeye engel degil dedi doktorumuz. Daha önce de olmuştum boyle meğer ondan bulaşmıyormuş kıza. Kızı muayene etti bir şeyi yok dedi. Masallah kızıma. Bugün evdeyim yarına iş başı.

bizim kiz emeklemeyecek herhalde. Yerde dönmeyi de birakti, yüz üstü koyunca öylece yatiyor, oyuncakları falan umrunda değil, hic gayret yok. Yurutunce seviniyor ama kol ve bacak kaslari için daha erken sanirim o güç yok daha..

Ne güzel. Her zaman doktora gitmekte fayda var. Bugünün tadını çikartin kizinla
Bizimkinin de atesi suan 38.0 oldu. Calpol verdim ama ne vakit dr a gitmek gerekir acaba. (İlk atesi) surekli inliyor, gece de inlemisti atesi yoktu gazdir demistim

Formül sütü kahvaltıya nasıl eklemeliyiz. ? Doğruca yumurta peynirin içine 1 ölçek mi dökülecek yoksa sıcak suyla sivilastirip mi dokulecek

Biz hiç ateş yaşamadık ama 38- 38.5 ta gidilmesi gerek diye biliyorum.

Canım birkaç Alman bebek beslenme sayfasında ve hatta biri de hipp’ in Alman internet sitesi; 1 yaştan sonra verilmesi gerektiği yazıyor süt ürünleri için. Ama bazı şeyler farklı et, balık,tavuk, patlıcan, domates , orman meyveleri, yumurta(tüm) gibi Türkiye’de daha geç verilen besinler 6 Aydan itibaren verilebiliyor burda. O sebeple diyorum herkesin öncelikle doktorunun ne dediği mühim. Doktora sormamıştık peynir, yoğurt meselesini ( çok temel olduğu için düşünmedim bile) internette 1 yaş okuyunca bugün aradım, sordum. Eti, yumurtayı verdiğim oranlarla, dikkatli verebileceğimi söyledi. Organlar hala tam gelişmediği için aşırı protein faydadan çok zararlı olabilir dedi.

Evet aldığım hipp kavanoz mamada patlıcan vardı bende şaşırdım kaldım ne yedireceğimi

olabilir canim bende 9.ay kontrolunde cektireyim diyorum oda gitsin aklimdan. Kendi doktorumuza kalsa gerek yok diyor ben muayene bisi gorursem soylerim gidersiniz diyor ama ben gittim göze sonucta onun alani degil hepsinin alani ayri .
Hic bilmiyordum nasil bir sey ya Allahin isine baksen hangi goz daha iyi gorurse onu kullaniyormus .
Ne olursa olsun erken mudahale iyi oluyor daha kotuye gitmeden engel olunuyor insallah sizinki gecici birseydir.

Teşekkürler canım, ben de aradım sordum bu sabah. Bizim doktor ben sormadıkça birşey söylemiyor. Sanki 5. Çocuğum bu. Sorduğum riskli bildiğim şeylere azıcık verebilirsin diyor. Karışık sebzeye Patlıcan bir küp, domates bir küp, Mısır 1 tanecik ; çilek yarım elmaya bir tırnak gibi. Peynir yoğurta da öyle dedi. Anladığım 6. Aydan itibaren riskli düşündüğümüz gıdaları ayırmıyorlar ama diğerlerinin içinde miniminnacık oranlarla.

ek gidadan sonra mutfak zivanadan cikti, günüm haxirlama ve yikamayla geçiyor. Viledayla pek temiz hissetmiyorum. Mop kullanan var mi? daha temiz ve pratik oluyormuş galiba.

Bizim doğuda tam üfürüm var denmişti.ilk doğduğunda eko yapıldı kalbinde delik var ama normal dendi.ancak 6 ay sonra gelin denmişti.gecenlerde gittik tekrar eko yapıldı.cok şükür kapanmış delik her sey normal dediler.
Göz için kontrolü saglik ocagimi yönlendiriyor. Bir de haziran annelerinde 8.ayda kan tahlili yapılıyor denmiş var mi yaptıran bize hic öyle bir sey söylenmedi de.

Evt haftaya gün vermişti bana sağlıkocağı taa iki ay önceden 12 marttta geleceksiniz demişti ,

oh sukur birsey cikmamis. Saglik ocagi bana 8.ayda kan tahlili yaptirip geleceksiniz dedi ben once yaptircaktim ama doktorla bi karar veremedik sansa 8.aya kaldi yaptirdim ama henuz goturemedim ayri mesele :)
Göz icin kimse yonlendirmedi ben kendu istegimle gittim doktoruna dedim gerek yok dedi ben yinede icim rahat etsin diye gittim

Biz bugün itibariyle tavuk yemeye basladik:) ilk olarak tarhana çorbasıyla verdim yine. Kıymayı da oyle yapmıştım. Çok sevdi masallah kızıma. Balık ne zaman verilecek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…