Ben de yarın vereceğim artık bakalım, beğenir heralde pek itiraz etmiyor tekliflere. Birşey soracağım doktorunuz süt ürünleriyle ilgili birşey dedi mi? Almanca sayfalarda 1 yaşına kadar süt ve süt ürünlerinin bebek vücuduna yük olduğuyla ilgili birşey okudum az önce. Yüksek proteini vücuda özellikle böbreklere büyük yükmüş, içeriğinin kullanımı da azmış. Özel (proteini azaltılmış) bebek yoğurtu varmış onun dışındaki süt ürünlerini de önermiyorlar. Doktora sormamıştım aklıma takıldı. Türkiye de gayet veriliyor bildiğim. Bilgin var mı??
Walla canim ben istesem de veremiyorum sut urunlerini kesinlesmemis sut urunleri alerjimiz var bu grupta bi kisi de daha var sanirim bildigim kadariyla baska kimse de yok masallah ama Turkiye de son 3 sene de gida alerjileri cok yuksek seviyede genetigimizdr olmamisina ragmen alerji olayi vok uzru beni insaallah gecici biseymis ama 1 seneye kadar verilmiyosa almanyada falan az da olsa teselli buldum alman cocuklari da yemiyonus diye :))
Geçmiş olsun canım, alerjiyle ilgili birşey duymadım. Beslenmede bazı farklar var, mesela Yumurta 6. Aydan itibaren beyazıyla veriliyor ben aksini okuduğm için doktora iki kere sordum, ne var bunda sorulacak gibi tuhaf tepki verdi. Herşeyi tek tek sormuyorum artık. Eşim şimdi peynir, yoğurt vermemizi istemiyor . Herkes kendi doktoruna uymalı sanırım. Yoksa kafalar karışıyor .Bizim süt proteini alerjimiz var Türkiye de son yıllarda baya yaygın o yüzden ben şuan süt urunleri ve yumurta veremiyorum Almanya da böyle birşey duydun mu hiç ? Merak ettim .
Geçmiş olsun canım. Biz buraya uyacağız sanırım. Herkesin kendi doktorunun tavsiyesi önemli.Walla canim ben istesem de veremiyorum sut urunlerini kesinlesmemis sut urunleri alerjimiz var bu grupta bi kisi de daha var sanirim bildigim kadariyla baska kimse de yok masallah ama Turkiye de son 3 sene de gida alerjileri cok yuksek seviyede genetigimizdr olmamisina ragmen alerji olayi vok uzru beni insaallah gecici biseymis ama 1 seneye kadar verilmiyosa almanyada falan az da olsa teselli buldum alman cocuklari da yemiyonus diye :))
Amin insaallah caanim en kisa zamanda gecer sen neler veriyorsu kizina peki ek gida olarakBende teselli buldum bizimki kesin malesef inşallah en kısa zamanda gecer
Canım kusura bakma geç gördüm evde tadilat vardı.. ekstra sütle ilgili soru sormadım, ama drumuz sizin kültürünüzde ilk ne veriliyor diye sorduğunda bende yoğurt demiştim.. güzel verebilirsin dedi.. bende frische mich alıp kendim yoğurt yaptım verdim.. sade olarak sevmedi bende meyvelerine karıştırıp verdim yedi..zaten 6. Ay kontrolünde üstüne basa basa sordum et, yumurta, peynir, Marmelade, sebzeler herşeyi ver dedi.. hatta türkiyede et 7-8 aylıkken verilir yazıyor sitelerde.. drumuz protein almalı et ver deyince bende veriyorum..şimdilik sorun yaşamadık.. şu 3 gün kuralını falanda önermedi.. ben bi kaç kez denedim 3 gün kuralını sonra bırakıverdimBen de yarın vereceğim artık bakalım, beğenir heralde pek itiraz etmiyor tekliflere. Birşey soracağım doktorunuz süt ürünleriyle ilgili birşey dedi mi? Almanca sayfalarda 1 yaşına kadar süt ve süt ürünlerinin bebek vücuduna yük olduğuyla ilgili birşey okudum az önce. Yüksek proteini vücuda özellikle böbreklere büyük yükmüş, içeriğinin kullanımı da azmış. Özel (proteini azaltılmış) bebek yoğurtu varmış onun dışındaki süt ürünlerini de önermiyorlar. Doktora sormamıştım aklıma takıldı. Türkiye de gayet veriliyor bildiğim. Bilgin var mı??
Ben hiç duymadım..yeğenim Sydney de yaşıyor onun kızı da alerjen.. en son gittikleri dr kaju peyniri, hindistan cevizi sütü, bi kaç bişey daha vardı unuttum bu ürünlerin peynirlerini önerdi hatta ilk duyunca “ ay onlarn peynirimi oluyormuş” diye şaşırmıştım..2 yaşına kadar bu ürünleri tüketecek sonra tekrar tahlil yapılacakmış 5 yaşına kadar bu sorun çözülüyormuş..Bizim süt proteini alerjimiz var Türkiye de son yıllarda baya yaygın o yüzden ben şuan süt urunleri ve yumurta veremiyorum Almanya da böyle birşey duydun mu hiç ? Merak ettim .
Ayy ondan bitanede bende var oturmuyor kesinlikle oturtuyorum yere atlayip kalkmaya calisiyor tek kolunun üstünde ayaga kalkmaya calisiyor koltuga tutunsun yurusun diyorum onu istemiyor ben tutuyorum resmen kosar adimla yuruyor.Merhaba arkadaşlar sürekli sizleri okuyorum ama her yazmaya niyetlendiğimde birşey çıkıyor 2 çocuklu hayat zor ama güzel oğlum tam 7,5 aylık oldu bizimki hızlı çıktı yürümeye çalışıyor tam denge tutturamiyor düşüyor 1 dk yalnız bırakmaya gelmiyor sürekli cesaret denemeleri yapıyor korku ne demek bilmiyor sürekli koltukları sıralıyor hareketli çocuk çok zor abisi 8,5 aylık yürümüştü buda ona yetişecek galiba
Çok geçmiş olsun bu akşam bende hiç iyiye gitmiyorum hapşırık burun akıntısı göz yanması kulak çınlaması ne ararsan var mübarek evlatlar uyumuyorlar kahve işini çözmenize sevindim hemen bırakabildiyse ne güzel olmuşAnneler çok fena gribim. Hapşurmamdan kız uyanıyor o derece :) Kız da sürünüyor. Yorgan serdim halının üzerine ama hanımefendi parke üzerinde geziniyor. Ayakta durmayı hiç sevmiyor ama yavaştan tırmanma çalışmalarına başladı. Otururken de kambur gb duruyor sanki. O da hapşurup öksürüyor. Bugün ıhlamur içirdim kahvaltıda. Yarın sağlık ocağına gidip istirahat mi alayım işe mi gideyim kararsızım. Emzirdiğim için ilaç alamıyorum, dinlenmeden de geçmiyor. Kızı da doktora gösteresim var. Aşırı değil ama sıklaştı hapşurukları. Eşim işe gel kendimi yalnız hissediyorum siz olmayınca diyor:) Kahve işini konuşup çözdük. Sigara içmeyi bıraktı sağolsun. Kahveye her akşam gitmiyor artık.
Canım henüz korkuyu bilmiyorlar koltuğun kenarına gelip rastgele kendini aşağı atıyor ve bunu oyun sanıyor korkuyu öğrendikten sonra cesaretleri kırılıyor annelere çok iş düşüyor Allah yardımcımız olsunAyy ondan bitanede bende var oturmuyor kesinlikle oturtuyorum yere atlayip kalkmaya calisiyor tek kolunun üstünde ayaga kalkmaya calisiyor koltuga tutunsun yurusun diyorum onu istemiyor ben tutuyorum resmen kosar adimla yuruyor.
Emekleme sarmadi benim kizi korkuyorum kolu altta kalip birsey olacak diye..
Masallah bu arada 8.bucukta yuruduyse abisiyle yarisir :)
Herkese merhabalar :) ben de 2017 Temmuz annesiyim ve bir kızım var. Fırsat buldukça forumu takip ediyorum, birçok şeyi sayenizde öğrendim ve kızıma uyguladım, ancak yazmak yeni kısmet oldu :)
Özellikle yurt dışında yaşayan annelere bir sorum olacak. Eşimin
Gecmis olsun canim.. hamilelik döneminde kullanilabilen ilaclar oldugu gibi emzirme döneminde de kullanabilecegimiz ilaclar var.. bende ilk rahatsizligimda senin gibiydim , hapsurmama, öksürneme cocuk irkiluyordu, emziriyorum diye ilac kullanmak istemedim sicak seyler ictim sonuc iyice kötülestim.. kutu kutu antibiyotik kullanmak zorunda kaldim, zamaninda dr gitseydim belki antibiyotik kullanmak zorunda kalmicaktim..hem antubiyotik kullandim hem bebegimi emzirdim..bence dr git..Anneler çok fena gribim. Hapşurmamdan kız uyanıyor o derece :) Kız da sürünüyor. Yorgan serdim halının üzerine ama hanımefendi parke üzerinde geziniyor. Ayakta durmayı hiç sevmiyor ama yavaştan tırmanma çalışmalarına başladı. Otururken de kambur gb duruyor sanki. O da hapşurup öksürüyor. Bugün ıhlamur içirdim kahvaltıda. Yarın sağlık ocağına gidip istirahat mi alayım işe mi gideyim kararsızım. Emzirdiğim için ilaç alamıyorum, dinlenmeden de geçmiyor. Kızı da doktora gösteresim var. Aşırı değil ama sıklaştı hapşurukları. Eşim işe gel kendimi yalnız hissediyorum siz olmayınca diyor:) Kahve işini konuşup çözdük. Sigara içmeyi bıraktı sağolsun. Kahveye her akşam gitmiyor artık.
Benimkinde de buğday alerjisi var. 1 yaşına kadar yasak. Ben de bu vesile ile kurufasülye unu, nohut unu, mercimek unu, kestane unu, hindistancevizi unu oldugunu ve karabuğdayın buğday olmadığıni ögrendimBen hiç duymadım..yeğenim Sydney de yaşıyor onun kızı da alerjen.. en son gittikleri dr kaju peyniri, hindistan cevizi sütü, bi kaç bişey daha vardı unuttum bu ürünlerin peynirlerini önerdi hatta ilk duyunca “ ay onlarn peynirimi oluyormuş” diye şaşırmıştım..2 yaşına kadar bu ürünleri tüketecek sonra tekrar tahlil yapılacakmış 5 yaşına kadar bu sorun çözülüyormuş..
Gecmis olsum. Bence rapor almalisin. Gribin en buyuk ilaclarindan biri dinlenmek. Zencefil, limonn, kekik, karabiber, bal, cubuk tarcini d3mleyip cay yapiyorum, iyi geliyor. Pastil, imumax spey, burun acici okyanus suyu da iyi geliyor sikayetine gore. Emzirirken de maske takmani (yada agzina burnuna tulbent baglamani) öneririm. Umarim cabuk atlatirsin.Anneler çok fena gribim. Hapşurmamdan kız uyanıyor o derece :) Kız da sürünüyor. Yorgan serdim halının üzerine ama hanımefendi parke üzerinde geziniyor. Ayakta durmayı hiç sevmiyor ama yavaştan tırmanma çalışmalarına başladı. Otururken de kambur gb duruyor sanki. O da hapşurup öksürüyor. Bugün ıhlamur içirdim kahvaltıda. Yarın sağlık ocağına gidip istirahat mi alayım işe mi gideyim kararsızım. Emzirdiğim için ilaç alamıyorum, dinlenmeden de geçmiyor. Kızı da doktora gösteresim var. Aşırı değil ama sıklaştı hapşurukları. Eşim işe gel kendimi yalnız hissediyorum siz olmayınca diyor:) Kahve işini konuşup çözdük. Sigara içmeyi bıraktı sağolsun. Kahveye her akşam gitmiyor artık.
Ben 6.ayinda gittim ama kalp icin gitmedim hala ona da gitsem icim rahatlayacak. Kalp biseyiydi de unuttum onu cekilmemiz lazimmis.Kizlar buarada drumuz 8. Ayda göz kontrolu olmasi gerektigi icin goz doktoruna yonlerdirdi.
Gozleri 1.5 astigmat cikti. Ama simdilik bir sey yapilmayacak. 6 ay sonra kontrol. Gitmediyseniz ihmal etmeyin derim.
Kalp ecosu sanirim.Ben 6.ayinda gittim ama kalp icin gitmedim hala ona da gitsem icim rahatlayacak. Kalp biseyiydi de unuttum onu cekilmemiz lazimmis.
Erken ögrenince önlem alinca cabuk atlatiyorlar. Size cozum ne onerdiler bir daha kontrolden sonrami söyleyecekler.