2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Seni çok iyi anlıyorum. Ama çaresini bulamıyorum. Öyle hem tarlada çalışan, hem 5 bebe bakan hem de yemegini temizligini dört dörtlük yapan cefakar kadınlardan hiç bir zaman olmadım olamam da. Bebegi 2 kisi yapiyorsa bakimini da ustlenecek. Evde 2 kisi yasiyorsa temizligini de ustlenecek. Herke yapabildigi isi.
Bizimki de uyku delisi. Hafta sonu oglen 3 de kalkar. Kahvalti yapar, tv izler, 8 de geri uyur. Bir de sürekli uykum var, az birak uyuyayim, of simdi bi yatsam uyusam der durur. 8 aydir daha bir gece/gunduz kalkip cocuga bakmisligi yok. Gel de delirme. Sonra ben delirince delirdi oluyorum:KK66:) eminim sen de delirmekte sonuna kadar haklisindir.
Ben evde bebe bakarken o kahveye gidecek, gider istakayla kafasina vurur. Cocugu da masanin ortasina birakit kacarim:KK66:)
Ayy güldürsün beni:))

Size sormak istediğim bir konu var: bebeği izi birine emanet edip gezmeye gidebiliyor musunuz? Ben mecbutiyetten calistigim icin bakiciya birakiyorum. Gezmek icin de bulirakalim diyor icim el vermiyor. Iyi bakamadigindan degil, bakmayacaksak bizimle gelmeyecekse niye yaptık bu çocuğu diye düşünüyorum. Evet bazen çok yoruluyorum, sinirlerim harap oluyor ama mecburiyet dışında bırakamam. Bırakmak istemiyorum. Eşim şimdiden baskı yapıyor. Yazın kv bırakıp gezecekmişiz. Ses ermedim ama istemediğimi biliyor. Günü birlik diyor. Istemiyorum demedim yaza bir bahane bulur ya yanımıza alırım y da gitmem kendi gitsin.
Canim ben 12 saat calisiyorum o saatlerde kv bakiyor onun disinda yapisik yasiyoruz gece bile beraber yatiyoruz. Onu birakip ise gittigim icin vicdan yapiyorum zaten asla gezmek icin birakamam, uyumak icin bile birakmiyorum kv ye :) sana katiliyorum yani

Seni çok iyi anlıyorum. Ama çaresini bulamıyorum. Öyle hem tarlada çalışan, hem 5 bebe bakan hem de yemegini temizligini dört dörtlük yapan cefakar kadınlardan hiç bir zaman olmadım olamam da. Bebegi 2 kisi yapiyorsa bakimini da ustlenecek. Evde 2 kisi yasiyorsa temizligini de ustlenecek. Herke yapabildigi isi.
Bizimki de uyku delisi. Hafta sonu oglen 3 de kalkar. Kahvalti yapar, tv izler, 8 de geri uyur. Bir de sürekli uykum var, az birak uyuyayim, of simdi bi yatsam uyusam der durur. 8 aydir daha bir gece/gunduz kalkip cocuga bakmisligi yok. Gel de delirme. Sonra ben delirince delirdi oluyorum:KK66:) eminim sen de delirmekte sonuna kadar haklisindir.
Ben evde bebe bakarken o kahveye gidecek, gider istakayla kafasina vurur. Cocugu da masanin ortasina birakit kacarim:KK66:)
Çok tatlısın . Sesli güldüm :)

Maalesef bende çok araştırdım ama bulamadım.. bende kendi kafama göre plan yapıyorum.. her sabah kahvaltı yapıyoruz 1 gün yumurta -peynir yersek ertesi gün sabah kahvaltımızda muhakkak bal kabağı veriyorum kabız olmasın diye.. yumurta verdiğim gün avakado vermiyorum.. ertesi gün avakado veriyorum.. sebze olarak patatesli bişeyler yada kabızlığa neden olacak besinler vermişsem meyve menüsü muhakkak armut, kayısı buna benzer bağırsağı çalıştıracak şeylerden oluşturuyorum..avakadoyuda 2 gün arayla 3 kez veriyorum..bazen 1 hafta hiç vermiyorum.. bir de yemeklerine zeytin yağı koymayı ihmal etmiyorum.. bugüne kadar hiç sıkıntımız olmadı..
Ben de yarın vereceğim artık bakalım, beğenir heralde pek itiraz etmiyor tekliflere. Birşey soracağım doktorunuz süt ürünleriyle ilgili birşey dedi mi? Almanca sayfalarda 1 yaşına kadar süt ve süt ürünlerinin bebek vücuduna yük olduğuyla ilgili birşey okudum az önce. Yüksek proteini vücuda özellikle böbreklere büyük yükmüş, içeriğinin kullanımı da azmış. Özel (proteini azaltılmış) bebek yoğurtu varmış onun dışındaki süt ürünlerini de önermiyorlar. Doktora sormamıştım aklıma takıldı. Türkiye de gayet veriliyor bildiğim. Bilgin var mı??

Ben de yarın vereceğim artık bakalım, beğenir heralde pek itiraz etmiyor tekliflere. Birşey soracağım doktorunuz süt ürünleriyle ilgili birşey dedi mi? Almanca sayfalarda 1 yaşına kadar süt ve süt ürünlerinin bebek vücuduna yük olduğuyla ilgili birşey okudum az önce. Yüksek proteini vücuda özellikle böbreklere büyük yükmüş, içeriğinin kullanımı da azmış. Özel (proteini azaltılmış) bebek yoğurtu varmış onun dışındaki süt ürünlerini de önermiyorlar. Doktora sormamıştım aklıma takıldı. Türkiye de gayet veriliyor bildiğim. Bilgin var mı??
Canım türkiye de de sütü 1 yaşından önce önermiyorlar kesinlikle hatta yasak dedi dr. Bir yaşından sonrada çeyrek çay bardağıyla başlanıyor önce.

Yoğurt peynir veriliyor hiçbir kısıtlama yok ama süt yasak, bunlar farklı şeyler haline geliyor artık süt sınıfından çıkıyorlar

Yoğurt peynir veriliyor hiçbir kısıtlama yok ama süt yasak, bunlar farklı şeyler haline geliyor artık süt sınıfından çıkıyorlar
Ben de bu şekilde biliyorum, Türk siteleri takip ediyorum genelde beslenme ile ilgili. Peynir ve yoğurt gayet iyi bir kaynak. Ancak bir kaç Alman sitesine göz gezdirdim ilk defa ve şaşırdım. Beslenme konusunda farklar var. Proteini azaltılmış bebek yoğurdundan fln bahsediyor. O yüzden sormak istedim. Oğlumun böbreğinin birinde büyüme var zaten. Ve tam da böbrek için 1 yaş sınırı konmuş ilginç geldi.

Walla canim ben istesem de veremiyorum sut urunlerini kesinlesmemis sut urunleri alerjimiz var bu grupta bi kisi de daha var sanirim bildigim kadariyla baska kimse de yok masallah ama Turkiye de son 3 sene de gida alerjileri cok yuksek seviyede genetigimizdr olmamisina ragmen alerji olayi vok uzru beni insaallah gecici biseymis ama 1 seneye kadar verilmiyosa almanyada falan az da olsa teselli buldum alman cocuklari da yemiyonus diye :))

Walla canim ben istesem de veremiyorum sut urunlerini kesinlesmemis sut urunleri alerjimiz var bu grupta bi kisi de daha var sanirim bildigim kadariyla baska kimse de yok masallah ama Turkiye de son 3 sene de gida alerjileri cok yuksek seviyede genetigimizdr olmamisina ragmen alerji olayi vok uzru beni insaallah gecici biseymis ama 1 seneye kadar verilmiyosa almanyada falan az da olsa teselli buldum alman cocuklari da yemiyonus diye :))

Bizde öyleyiz canım o kesin teşhisi olmayan

X