2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın annisler arada girip bakıyorum böyle devam ettiğinizi görmek cok güzel gecen Sea41 yazını gördüm canim. Miniğin artık bi cennet kusu emin ol buna. Seni o kadar iyi anlıyorum ki.rabbim sana sabırlar versin .yazını okuyunca mahvoldum kendimi hatırladım ne desem be yazsam bos biliyorum....

Geçmiş olsun, Allah korumuş kuzuyu . Acil durumlar için odasında kalın bir battaniye bulunduruyorum . Hemen gider gelirim dediğim iş için onu yere atıp üstüne koyuyorum bebeği. Yere koy daha güvenli Canım.

Geçmiş olsun cnm. Bazen bnde hemen gelicem diyorum içim rahat etmiyor hemen yere koyuyorum.. kaşla göz arasında olup bitiyor.

Bu işler için en güvenli yer ya beşik ya anakucağı , üşenmeyip taşımak gerekiyor allah korusun bunlara belli olmuyor işte , benimki daha ilerleyemez ama yataktan dışarı doğru ayağını elini çıkartmaya çalışoyordu dönüyor elini tutup kalkmaya çalışıyor aşağı indirdim hemen yatağı , uzanmak daha zor oldu belim kopuyor ama mecbur , birde benim dizlerim kıtlıyor çıtlıyor resmen beni taşımıyor kalsiyum falan mı bitti bende acaba , çocuğum da hep kabız sebebi de bulamıyorum yok yani günde 2-3 kere yapan çocuk gitti şimdi 5 gün olcak

Bizi sağlık ocağındaki hemşire bu ayın 12 sinde kan tahlili için çağırdı aşı var sanıyorum ama doktruna giderim diye düşünüyordum fakat yine influenza ve beta salgını varmış hastaneye gitmek akıl karı mı bilemedim

Pazar günü biz de iki kademe Aşağı indirdik yatağını, elini atıp dışarı bakmaya başlamıştı :))
Geçen ay koltuktan düştü bir kere. Ben daha odadan bile çıkmadan birkaç saniye içinde nasıl yere düşecek kadar yol aldı hala aklım ermiyor. Risk almamak lazım bu saatten sonra.
Ek gıda da alıyor artık, 5 gün kka yapmaması sıkıntı yaratmadı mı? Ben olsam poposundan bir ateşini ölçerdim.

Popodan hiç ölçmedim ki şimdiye kadar bende akşama fitil atarım diyorum artık kayısı verdim de bakalım nolcak , patates yapıyor sandım vermiyorum suyu pek önemseyerek vermiyorudım sürekli emiyor diye artık suyu da çok içiriyorum ama neden böyle oluyur bilmiyorum bir kan damlası yüzünden oldu , bıraktık ilacı ama maraz kaldı bağırsakta

Avakado ve tatlı patatesi ne sıklıkta, ne kadar , hangi öğün veriyorsunuz arkadaşlar?

Kayısı faydalı olur umarım. Patateste oğlum da zorlanıyor. Eser miktarda bazen katıyorum püresine.

Sağol canım, sen de sağlıkla kucağına alırsın inşallah bebişini. .Yaralarını onunla sorarsin.

Avakado ve tatlı patatesi ne sıklıkta, ne kadar , hangi öğün veriyorsunuz arkadaşlar?
Bor avokadoyu dört beş gerçek şekild e bir dilim genelde kahvaltisinda yumurtasına karıştırıyorum. Kahvaltıda vermediysem muzla armutla karıştırıp meyve saatinde veriyorum. Ayda bir kere veriyorum bir hafta gidiyor. Tatlı patatesi bu hafta çiftlikten sipariş edeceğim inşallah. Gurmeanemin tariflerinden yararlanırım.

bir avakado bitene kadar ince dilim seklinde sabah kahvaltisina katiyorum ama hergun yumurta yedirmedigim icin haftada 4 gun filan yiyor. Bitipte yenisi olgunlasana kadar da bekliyorum 1 hafta belkide 10 gun vermemis oluyorum.
Tatli patateside ilk defa aldim dun verdim oglen buharda haslayip bayilarak yedi. Ilk defa verdim bitene kadar 3 gunde bir veririm oglen yogurtla yedirdim.

Avakadodan nefret ediyorum, çocuğa kendi yemediğim şeyi yedirmek istemedim ama bugün yine okudum tekli doymamış yağ asitleri bakımından zengin fln diye. Sen iyi yapmışsın yedirmek lazımmış. Mineral bakımından da zengin olduğu için ne kadar vermeli bilemedim , böbreğinde bir sıkıntı var zaten.
Tatlı patatesi karışık sebze püresine ekliyorum arada bi. Ama daha sık vermek gerekir mi? Böyle bilgiler hiçbir yerde yazmıyor.

Maalesef bende çok araştırdım ama bulamadım.. bende kendi kafama göre plan yapıyorum.. her sabah kahvaltı yapıyoruz 1 gün yumurta -peynir yersek ertesi gün sabah kahvaltımızda muhakkak bal kabağı veriyorum kabız olmasın diye.. yumurta verdiğim gün avakado vermiyorum.. ertesi gün avakado veriyorum.. sebze olarak patatesli bişeyler yada kabızlığa neden olacak besinler vermişsem meyve menüsü muhakkak armut, kayısı buna benzer bağırsağı çalıştıracak şeylerden oluşturuyorum..avakadoyuda 2 gün arayla 3 kez veriyorum..bazen 1 hafta hiç vermiyorum.. bir de yemeklerine zeytin yağı koymayı ihmal etmiyorum.. bugüne kadar hiç sıkıntımız olmadı..

A AcedaA inan bizim sevmediğimiz şeylere onlar bayılabiliyor.. avakado bana hitap eden bşr meyve değil hiç sevmem ama kıza muzla karıştırıp veriyorum çok seviyor.. tabak bitiyor.. sende dene eminim sevecektir..

Yumurta peynir niye kabız yapsın ki ? Ben balkabağını çorba olarak veriyorum sıksık ama bizim kabızlık sorunumuz hep var ya nedeni bulanıyorum avakado iyi gelir mi acaba

Kızlar ben oğluma bugün ilk kez kiyma verdim
Şehriye çorbası yaptım.
Biraz kaldı yarına benmari usulü ısıtıp versem olur mu

Ben seviyorum yedirmeyi yeterki yesin o yedikce mutlu oluyorum :)

Size sormak istediğim bir konu var: bebeği izi birine emanet edip gezmeye gidebiliyor musunuz? Ben mecbutiyetten calistigim icin bakiciya birakiyorum. Gezmek icin de bulirakalim diyor icim el vermiyor. Iyi bakamadigindan degil, bakmayacaksak bizimle gelmeyecekse niye yaptık bu çocuğu diye düşünüyorum. Evet bazen çok yoruluyorum, sinirlerim harap oluyor ama mecburiyet dışında bırakamam. Bırakmak istemiyorum. Eşim şimdiden baskı yapıyor. Yazın kv bırakıp gezecekmişiz. Ses ermedim ama istemediğimi biliyor. Günü birlik diyor. Istemiyorum demedim yaza bir bahane bulur ya yanımıza alırım y da gitmem kendi gitsin.

Biz hiç bırakmadık anca beraber kanca beraber , içim rahat etmezdi doğrusu aklımıza bile gelmedi hiç yine aynısı olacak inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…