2017 Şubat Anneleri


Hoşgeldin..
Uzun zamandır kucağımda oturuyor bebeğim.
Şimdi de destekli çok rahat oturuyor..
 
Merhaba, bize 3.ay kontrolünde oturtmayın erken demişti. 4.ay ne der bilmiyorum ama 3.aydan beri destekli olarak oturabiliyor. Ben de kucağımızda oturmasına müsade ediyorum 5 dakika falan.
Bu arada bugün ilk defa sırtüstü pozisyondan yüzüstü döndü
 
Biz de 25 ocaklıyız.
25 mayısta evde kucağımda 8 kg idi
bu sabah kucagmda 8200 idi
yani 24 gunde sadece 200 gr almis.
normaldir herhalde :)
İki haftadır ölçüm yapıyorum bende sağlık ocağında 80 gr almış oluyor. Normal de kilosu iyi çok şükür 7525 geldi. Ama son zmn larda baya bi azalma olunca endişelendiriyor insan. Artık eskisi gibi de emmiyor iştahı azaldı. İnş normaldir bu şekilde kilo alımı.
 
Kizler uzun saçlı olduğu için kafa şekli çok belli olmuyor ama erkeklerin kada şekli direk göze çarpıyor. görüntü açısından yuvarlak kafa düz kafaya göre daha hoş duruyor. Tabi sağlıklı olması herseyden önemli.
 
Biz bi 15 gündür dönüyoruz sağ sol .5 dakika filan değil bizim canım 1 aydan beridir inanılmaz bi oturma isteği düz Tutamıyorduk artık . Puset te bile oturur pozisyona geliyor . Dojtor da gelişimine engel olmayın hazır olmazsa oturması dedi ama içim de çok rahat değil açıkçası . İnş bi sorun olmaz ..
 

Ben de haftaya gideceğim rota aşısının 2.ci dozu için. O zaman gelişimine baktırırım.
Önce ki aylarda nerde meme versem alırdı hemen ama bu ay bizde de azaldı emmesi.
Sadece kendi istediği zaman emiyor.

Bu ay yoğun bir atak dönemi geçirdiler ve yeni şeyler keşfettikleri için memeye olan ilgileri azaldı sanırım.
Neyse ,keyifleri yerinde olsun da ,gerisi çok önemli değil. Kiloları iyi gidiyor şimdilik
 
Kızlaar benim oğluş emmmenin sonuna doğru meme keyfi yaparken fena ısırmaya başladı. Dişi yok ama bu hali ile gözümün içine baka baka sıkıştırıp ısırıyor.
Tepki vermeden dikkatini dağıtmaya çalışıyorum ama olan oluyor tabi.
Hiç göğüs yarası çekmedim ama şimdi çekiyorum. Madecassol krem aldım ,2 gündür sürüp kalkanları kapatıyorum. Rahatlatıyor biraz..
Valla dişi çıkınca naparım diye düşünmeye başladım şimdiden :)
 

Bir iki gündür Ela da yapıyor aynısını.. emmesi bitiyor gözü bi yere odaklanıyor sıkıştırıp çeneyi de bi güzel sağa sola kaydırıyor... yeni oyuncağını buldu yani hayırlı olsun:) umarım yarayla uğraşmam bi de.. dişler çıkınca pirana gibi ısırıp kopartacaklar bence:))
 

Bu bebişler cok fena ya benimki de sağa sola kaydırıyor bi de artik agzindan cikardiktan somra hemen bulabilmenin keyfini sürüyor 10 dk emiyor sonra oyle oynayıp duruyor bi gun denedim bakalim ne zaman bikacak diye yarim saat oynadi kendi kendine konustu durdu memede en sonunda aldim hemen parmağı atıyor duramıyor agzi boş
 

Evet bazen de dediğin gibi bırakıp bırakıp hızlı hızlı geri kapıyor hemen:)) arada da bana bakıp o dişsiz ağzını sonuna kadar yaydırıp gülmüyor mu :) bitiyorummm..
 
Ssorunca bana da yazar mısin unutmazsan

Ya biz suana kadar bi ilk ay dr ra gittik kontrole hep aile hekimine gidiyoruz. Bir sıkıntı yok cok şükür ama ne bileyim dr a gitsek farklı mi olurdu. Onlar kilo boy kontrolünden baska ne yapıyorlar gidenler anlatabilir mi ?
 
Selamünaleyküm arkadaşlar Herkese hayırlı ramazanlar yazıları okuyorum fikir alıyorum takip ediyorum fakat hiç yazmadım şuana kadar içinden çıkamadığım konu bebeklerin kaç aylık olduğu konu kimine göre 4 aylık kimine göre 5 aylık 6nci ayına doğru gidiyor bana sorarsanız hesaplama yapamıyorum bile o yüzden size sormak istedim ilk çocuğum tecrübesizim oğlum 6 şubatta doğdu sizce kaç aylık Ona göre ek gıda yavaş yavaş baslicam ama bir türlü ay konusunda karar verilemiyor her kafadan bi ses çıkıyor düzenli doktorumuz yok kocaeli iline gelin Geldim burada hiç bir hastaneyi de doktoru da tanımıyorum zaten pek memnun da kalmadım gittiklerimden lütfen bana yardım edin
 
Benimde 6 subat dogum suan 4.5 aylik oldular bugun itibari ile 18 hafta ben sadece anne sütü ile beslendigi icin ve kilo alımı fazlasiyla yeterli oldugu icin ek gidaya baslamadim. En fazla diline bi iki kere meyve değdirmisliģim var o da ne yapacak diye meraktan tamamen.
 



Benim oğlum hem anne sütü hem mama alıyor maalesef
 
Bebeğim doye bi uygulama var telefonuna indur orada kac gu luk oldugunu hesap ediyor direk ipucu bilgiler de veriyor gelisim icin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…