2017 Şubat Anneleri

Sosyopix cok guzel bi site magnet yaptrmistm bende gule gule kullanin
evet biz engel olamıyoruz, mini kartlar, renkli baskılar derken bardağa kadar yol aldık sanırım 1 yaşına gelmeden sosyopix benden bıkacak herkeslere tavsiye ederim

edit: teşekkürler bu arada, siz de güle güle giydirin :)
 
Sevgili annişler iyi geceler. 2 sorum olacaktı sizlere. Birincisi bebekleriniz başka bir eve gittiğinde yabancılik çekip ağlıyor mu? dışarı çıkıyoruz ama ev gezmesine çok gitmiyorduk 2 kez gittik ikisinde de çok zor sakinlestirdim ve cok duramadik. az gittiğimiz için olabilir mi, zamanla alışır mı. gerçi yabancılık çekmesi nörolojik gelişimi açısından güzel bi gelisme ama. İkinci sorum da gittiğiniz evlerde nasıl uyutuyorsunuz. evde Beşikte sallanarak uyuyoruz. Buna bir çözüm bulmam lazım. şimdiden teşekkürler.
 
canım oğluşun kafasının arkası düz. doktor yatış şekliyle alakali zamanla düzelir dedi ama düzelir mi hiç emin olamadım Babamızda da var biraz genetik mi acaba
 
İyi geceleeer.. Ben gitmek istediğim neresi varsa gidiyorum artık, evde çok sıkılıyorum Ama çok aşırı kalabalık yerlerde daralıyor bizim kız, gittiğimiz yerin bir nebze sakin bir yer olmasına dikkat ediyorum, çok fazla ilgiden bunalıyor, kendi halinde olmayı daha çok seviyor. Ev tipi ana kucağından başka yerde uyumuyordu bizim Deniz kız.. Onu taşıyordum her yere Ama artık ondan vazgeçirdim, ayağımda yastıkla sallıyorum, gezmelerde de öyle uyuturum sanırım artık.. Yastık her yerde kolaylık diye düşünüyorum. Son zamanların trendi bizde başparmak ağızda kendi kendine uyumaca ama kalabalıkta kendi kendine uyumuyor
 
Ramazandan dolayi iftar programları çok oldu bizde hepsine katıldık. Benim tontisim kucaktan kucağa sürekli gezerse çok huysuz oluyor sıkılıyor. Ama bende ya da baba da olursa sıkıntı olmuyor etrafı bi güzel seyrediyor sanırım aşırı ilgi hoşuna gitmiyor. Ama millette çocuk sevmek istiyor. Uyku problem oluyor yerimizi yadirgamiyoruz ama gürültü den dolayi uyumuyoruz. Yani çocukla gezmek etmek bir yerlere gitmek zor oluyor ama süreki evde de kalınamiyor.
 
Kızımda arada seffaf vajinal akıntı oluyor anlamadım neden olduğunu bir türlü.. temizligine dikkat ediyorum dudaklar olsun onden arkaya silmek olsun.. idrarda degisiklik yok herhangi bi rahatsızlık belirtisi de yok. Acaba bendeki hormon degisiklikleri ona mi geciyor sütten ? Var mi basina gelen farkeden ?
 
Benim kizin yabancılığı yok cok şükür hatta farkli yerleri insanlari incelemeyi seviyor sanirim evdekinden daha az huzursuzluk çıkarıyor diyebilirim. Bu ara seminere gidiyor benimle öğlene kadar orada mecbur kucakta uyutuyorum pusete koyuyorum sonra. Baska eve gittigimde de evdeki gibi yanına yatip uyutmaya çalışıyorum tabii parmak hep agizda..
 
benim bi sorum olacak bayanlar..nerdeyse 5 ay olacak ama ben daha hic adet olmadim..sadece 40 cikinca bi iki gun kanama oldu baska birsey yok...konusuldu mu bilmiyorum ama geriye dönük yuzlerce sayfa olmus okuyamadim hepsini..benim durumumda olan var mi acaba .normal midir?
 
biz ayni durumdaydik.. baska bi yere gidince hatta eve biri gelince surekli ağlıyordu..alissin diye ben de gidiyordum ama her defasinda pisman oluyordum..kendimi odaya kapatip sakinlestirmeye calisiyorudum...hatta goreve basladigim gun kayinvalidem aksama kadar kucaginda gezdirmis ama bikac gun sonra alıştı cok sukur .artik onu gorunce de gülüyor...uyutma konusuna gelince malesef kv ayakta sallamaya alistirdi ..oyle uyuyor..sadece arabada veya cok yorgun olunca yattigi yerden parmagini emerek uyuyor.
 
Kızlar merhaba;

Bugün çok kötü bişey oldu oğlum yataktan düştü yakaşık 80 cm civarıydı yatak. Sabah yanıma almıştım oynuyordu yanımda. Dalmışım bi ara, gece çok uyandığım için uykusuz kalıyorum haliyle. Pat diye düşme sesine uyandım. Bi baktım oğlum yüzükoyun yere düşmüş. Korkudan elim ayağıma dolaştı aldım hemen yerden. O ara eşim de benim sesime uyanmış o da panikle geldi ama hem beni sakinleştirmeye çalışıyor hem de çocuğu. Her yerini inceledik herhangi bir morarma kızarma göremedik ama yine de doktora götürdük. Çok şükür doktor bişeyi yok dedi. herhangi bi ağrısı da olmadı gün içinde. Resmen Allah korudu oğlumu. Yüzüstü düşmesi çok büyük bir lütuf.

merhaba kızlar dort aydan sonra ılk defa regl oldm şaşırdm bırden
))

Biz daha olmadık inşallah yakın bir zamanda da olmam.

Kızlar bebeği çok terleyen var mı?

Benim kızımın başı ve ayağının altı sürekli ıslak.boncuk boncuk terliyor saçı başı.

Benim oğlum emerken terliyor genelde onun dışında pek terlemiyor. bi yerde çok terlemenin demir eksikliğinden kaynaklanabileceğini okumuştum.



Ben hiç yastık kullanmıyorum ama arada bi zararının olacağını da düşünmüyorum.


Tam Ela ya maşallah annesini dinlendirmiş senin adına da sevinirken bi anda gerçeklerle yüzleşmenin hayal kırıklığını yaşadım. İnşallah hayaller gerçeğe döner en kısa zamanda.



ev işleri de benim canımı çok sıkmaya başladı. çok titiz biri değilim ama bayadır ev dağınık. oğlum uyurken sesten uyanır diye yapamıyorum, uyanıkken ilgilenmem gerekiyor. haftasonu eşim yardımcı oluyor ama yeterli gelmiyor off off...


Gunaydin hanimlar
biz bugun asimizi olduk karma asida aglamadi ama zatürre asisinda agladi oglusum bende tetanozu oldum..Bu demir bi benim kafami mi karistiriyor acaba?Ne yapcagimi bilmiyorum..

demir konusu benim de kafamı çok kurcalıyor. ben 6. ayda ferro sanol ile başlamayı düşünüyorum. çünkü hiç kullanmamak da ciddi sıkıntılara neden olabiliyormuş. Tetenozun 3. dozunu ben 2. Ay aşısında yaptırdım



Ben de geçen hafta pazartesi başladım. Allah’tan seminer dönemi de oğlumla gidiyoruz okula. Çok şükür beni pek zorlamadı şimdiye kadar. Zaten 3 saat kalıyoruz 1 saatini uyuyarak geçiriyor.


Merhaba :) uzun suredir yapayim dedigim temali fotograflari sonunda cektim Efe ile
bi Nevsehirli olarak sicak hava balonu temasi olmazsa olmazdi ama

Maşallah çok şeker ufaklık.



Kusma aşıyla ilgili olmayabilir ama korkma benim oğlumda da oluyor her aşıda bir iki gün.



Aynı bizimki de öyle dönemeyince ağlıyor, dönüyor yine ağlıyor ne istiyor anlamıyorum. Bizde 4.ayını 5 gün geçtikten sonra başladık dönmeye şimdi maşallah sırtını yere koyar koymaz dönme modunda.




Geçmiş olsun canım. Allah şifa versin.


Bebeklere oyuncak almaya başladınız mı kızlar artık herşey çok dikkatini çekiyor da ???

Biz bi kaç tane aldık genelde çıngırak tarzı şeyler.



Geç değil canım her bebek bir olmaz. Daha 4 aylık bile olmamı. Benim oğlum 4.ayını 5 gün geçtikten sonra dönmeye başladı.



Kızlar benim oğlum 38 haftalik iken doğdu. Gelişimini doğduğu günden mi hesaplama lazım yoksa 40 haftalik ki zamana göre mi yapmak lazım. Mesela atak dönemlerini hesaplarken fln neyi baz almam lazim

Ben doğması gereken zamana göre diye biliyorum.



Bizde de çişli bez sayısı nerdeyse yarıya düştü Günde 4-5 kez o da dolu dolu değil. Oğlum çok da terlemiyor.



Bi kaç kere yaptı hatta kalkmak zorunda kaldım susturamadım sanki bi yerine bişey
olmuş gibi çığlık çığlığa ağlıyordu. Biraz alıştı gibi çok zorlamıyor artık.
Ben de hala adet olmayanlardanım inşallah da olmam. Bi yerde gece emzirmenin adeti geciktirdiği yazıyordu ne kadar doğru bilmiyorum.
 
canım oğluşun kafasının arkası düz. doktor yatış şekliyle alakali zamanla düzelir dedi ama düzelir mi hiç emin olamadım Babamızda da var biraz genetik mi acaba
Genelde yatış şekliyle alakalı olduğu söyleniyor. Düz kafa yastıkları var bi bak istersen. kullananlar kafadaki düzlüğü geçirdiğini söylüyor. erkek çocuklarda saç kısa olduğu için dikkat etmek lazım.
 
ege52 canim cok gecmis olsun rabbim kuzularimizi esirgesin insallah.ben de sabahlari yanima aliyorum ve daldigim da oluyor aklim cikiyor duser mi diye ben kenariya geciyorum onu baya ortaya alip kenara yastik koyuyorum cogu zaman
 
M muhendiseylul cnm bizim değişmedi eşim de düz kafa ama oğlum hala ba üstü uyumaz kızda hep yan yatıyor yatış şekli ile şekillendiğini düşünüyorum amcamın kızı prematüre doğmuştu 700 gr hep bir yana yatıyordu ciddi düzdü düzelir demişler ama 7. Ayda yan yatırma yastıklarından aldılar sevi bebe düzeldi açıkcası istiyorsan yastıklara bir bak erkek çocuklarda güzel oluyor traş olunca hep saçlar kısa oluyor ben seviyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…