2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    305
Kızlar önceki hamileliğimde bebeğim kalp atışları durduğu için 11. Haftada kürtaj oldum. Şimdi tekrar hamileyim ve çok tedirginim. Tekrar başıma gelmesinden korkuyorum.
Bende canım. Ama dua etmekten başka yapabileceğimiz bir şey. Hergün kalbim ağzımda.. Benim de ilki 11 haftada kalbi durdu. İkincisi 5 haftalık iken düştü. Bu 3. Allahım bütün isteyenlerin sağlıkla kucağına aldırmayı nasip etsin..
 
@oz_gul cok gecmiş olsun

Tüm kanaması olan arkadaslar, diğer zorlanan arkadaslar inşallah bikaç haftaya daha iyi olur hersey.

ruzigarr gözün aydın:) bak artık endişeleri azalt:) ani kalkışlarda göz kararması cok normal tansiyon düşüyor, bas dönüyor.

mavikara benim de cok uykum geliyor. Annemin devri cok uyku kız diyor ama belli olmaz:) ben işteyim uyuyamıyorum. Sen de evdeysen ilk cocukken uyu mis gibi:)
Bence kızın çirkinleştirir denmesi bu yüzden olabilir:) tabi kesin değil bu işler fikir yürüttüm. Haftasonu dinlenmiştim pazartesi cok güzelsin dedi arkadaslar. Ama sonraki günler uyku yetmeyince acayip yorgun bezgin surat geziyorum:/
 
EfeZeyno ben de özelde muayene oluyorum. İstedıgı tahlıllerin katkıpayı cok yüksekti. Hamilelik bu kadar pahalı olmamalı daha ne masraflar cıkacak dedim:) Saglık ocagına gittim, doktor orada yapılabilenleri işaretledi orada yaptırdım. Zaten burada rutin olanlar yapılıyor dedi. Artık rutinlere oraya giderim.
 
Gunaydin kizlarr:)
Ya sizde de oluyor mu ben her ayaga kalktigimda gozum karariyor. Hatta az once az daha bayilacaktim dizlerim titredi. Bu neden olur ki?
O bana yazları hep olan bir şeydi, şimdi biraz daha şiddetli eskiye göre, o da yatıp kalkınca oluyor. Sıcak da çok etkili, yavaşça kalkmaya çalışmak gerek, ben zaten bulantıdan dolayı 5 dklık ayağa kalkma merasimi düzenliyorum
Canım çok teşekkür ederim önerilerin için :) Ben galiba çözüm buldum kısa süreli de olsa. Bugün önceki günlere göre çok daha iyiyim, kusma sayım azaldı. Sabah evde 1 işte 1 tamam. Canım yeşil erik istemişti, buldum dün, ve resmen o kesti çok ilginç ama yiyince iyi oldum :)
Ah o mutfağa girememe berbat bişey :/ Çok geçmiş olsun ilk kez senden duydum bunu. Hepimiz ilginç hamilelikler geçiriyoruz hayırlısı olsun..
 
İlk hamileliğinin hakkında bildiğim için ikincisinde daha dikkatliyim. 11 ay önce minik kuzumu kaybettiğim icin ikincisinde ne olacak ne edecek diye korkuyorum inanki korkularim başladı hamile kalir kalmaz... Artik tecrubeliyim. Konulari da okudum burda iyice. Tüm tahlilleri yaptirdim. Kan pirtilasmam cikti az. İğneye baslamadim henüz şimdiden başlamam gerekiyordu. Coraspin hapi diye duydum doktor verirse kullancam. Folik asit kullanmadim daha. Kullanmadan hamile kaldim. Kullanabilir miyim acaba? Kafamdan bi suru deli sorularr
 
Çok üzüldüm Allah bu bebeğini bağışlasın sana. Folik asit herkes için gerekliymiş, bizim de sürpriz oldu o yüzden önceden kullanmıyordum, ilk sonucumu öğrenir öğrenmez doktor başla demişti kullanıyorum halen. Ama senin farklı ilaçlara da ihtiyacın var, doktorun artık hangilerini önerir nasıl devam edersin danış en iyisi bi an önce :)
 
Ya simdi devlete randevu aldim tahliller icin sali gunune ama gidip ne diyecegim kizmasin bir de. Carsamba zatrn ultrason var bi daha sali yaptirmak da istemiyorum. Acikcasi cekiniyorum biraz. Ozelde de cok pahali
 
Ya simdi devlete randevu aldim tahliller icin sali gunune ama gidip ne diyecegim kizmasin bir de. Carsamba zatrn ultrason var bi daha sali yaptirmak da istemiyorum. Acikcasi cekiniyorum biraz. Ozelde de cok pahali
Ya neden kızsın kızmak çok saçma bir şey zaten. Görevi o, her türlü hastaya bakmak zorunda. Gerçekten sinir oluyorum kendini üstün ırk ilan eden doktorlara, hemen bi hastayı azarlama halleri ki genelde onlar da devletteler hep.. Bütçene ne uyuyorsa ona göre plan yap doktor ne dere göre değil. Beni de salı günü aile hekimliği çok koşturdu onlara da sinirliyim bak konu gelince patladım.. Tırım tırım aramışlar bulmuşlar beni, hamilelik takibi yapmamız gerekiyor dedi. Telefonda ne kadarlık olduğunu sordu tamam yapalım dedi. Ben kötüydüm o gün işte değildim, o halde koşturdular oraya hadi dedim belki rapor alırım gitmişken. Gittim ve bana 12 haftadan önce kayıt açamıyoruz dedi, raporu da alamadım çıktım. Bir daha da gitmem onlar koştursun.. Ne zaman oraya işim düşse süründürdüler, bu defa kendileri çağırdılar, bir de öyle bir şey yokmuş gibi saçma sapan tavırlarla çıkardılar ordan..
 


Folik asite başla, vücudunun, bebeğinin beynini oluşturduğu ilk dönem çok ihtiyacı varmış. İhmal etme. Dilersen balık yağı da kullan. Ocean diye bir marka benimki. Karaciğerden yapılmamış doktor anlatmıştı. Balık yağı garanti değil ister kullan ister kullanma ancak folik asitin bebeğe faydaları ispatlanmıştır dedi. Almaya başla ki bebeğin güçlü olsun inş.
 

Kötü olmuş ya. Ben de 6+1de gitmiş oldum, erken dediler ama en azından tahlilleri yaptılar. Kese göründü mü diye özrllikle sordular. Yine de 12den önce tam saymıyorlar demek.
 

Folik asşte bi an önce basla. İlk aylar beyin gelişimi dönemi. Mutlaka lazım. Senin depon iyiyse sorun olmasa gerek ama yine de basla hemen.
 
Kötü olmuş ya. Ben de 6+1de gitmiş oldum, erken dediler ama en azından tahlilleri yaptılar. Kese göründü mü diye özrllikle sordular. Yine de 12den önce tam saymıyorlar demek.
Yani saymıyor olabilir, benim de zaten kayıt yaptırma gibi bir derdim yok. Neden tırım tırım arayıp telefonda da olacağını söylüyorsun ki.. Yok yere iş açıyorlar insanın başına. 12. haftaysa öyle de bana yani..
 
günaydın arkadaşlar, sizler bu şekilde yazınca , bende şimdi sağlık ocağını telefon ile aradım, gebeliğiniz belli oldu ise kaydınız yapılıyor dedi, kaç haftalık olduğu farketmez dedi bayan, anlamadım ne iş , pazartesi gidicem inşallah,
hadi bakalım bana ne diyecekler
 
Ay amaan koşturma onların peşine gıcık oldum ben telefonda başka oraya gidince başka. Bi de telefonda nasıl sıcak konuşuyo hemşire, gittim birden bi havalarda burnunu kıvıra kıvıra erken diyor. Amaç ne anlamadım çok meraklısı değilim sistemlerinin kendileri babama kadar aradı ulaşmak için
 
Canım dikkat et, çünkü bana hastanedeki hemşire bu tahlilleri sağlık ocağındada yapıyorlar ama eksik olabiliyor bulaşıcı hastalıkların testi yapılmıyor dedi.onları sor istersen.
 

oooo seni bayağı derin araştırmışlar hayret bana daha ulaşan olmadı , telefondaki konuştuğum bayanda son model nofrost gibiydi, gelirsen gel , ne zaman gelirsen gel modundaydı konuşmaları , tersi olur belki merkeze gidince iyi davranır , ne dersin
 
Hadi ya.. 12 haftadan once kayit almiyorlar miymis? Ben de gidip kayit yaptirmadim daha.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…