- 27 Şubat 2013
- 14.247
- 40.722
-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #40.881
Canim bebek egitimimde sunu anladjm ki onu onermiyorlar bunu boyle yapin diyorlarla is yurumuyor her cocuk kendine ozel benim kuzenim gece hep bagladi gunduzu hallettikten sonra geceye gecti. Ama bir baskasi ikisini bir aradan cikarir tamamiyle.cocukla alakali bende oglumda basladim ama hep.sekteye ugradi 2.5 yas krizinin tam ortasindayiz her seye inat ediyor ilk tuvalete oturttugumda hemen yapti alkis kiyamet sevinmeler ama sonra imkani yok oturtamadim. Cok saglam bir sinir gerekiyor sabir gerekiyor ama biraz da oluruna birakmak lazim sanirim benim en cok korktugum sey tutup yapmamak icin inat etmesi bagirsak dugumlenmesine kadar gidiyormus. En zoru sanirim tuvalet egitimi ben su an pes ettim altini bagliyorum ama kisa zamanda yine baslayayim diyorum. Evdeyiz cikmiyoruz en guzel zaman degerlendirmek lazimMerhaba arkadaşlar
Buralar bayağı sessizleşmiş çocuklar büyüdü kimse kalmadı
Biz tuvalet eğitimine başladık. Bugün 4. Günümüz bayağı zormuş başlayınca anladım. Tabi zor da geliyordu. Evde durduğumuz bu dönemde başlarsam daha iyi olur diye düşündüm.
İlk günümüz eğlenceliydi. Zaten geçen yıldan laxımlığa yapıyordu. Ama erkendi. İlk gğn heyecanla gittik yaptı bebeğini yanına koydum çiş yapan bebeği var. İkinci gün de kaçırmalar falan. İlk günde tabi kaçırmalar çok oldu doğal. Sonra çişim geldi deyip elini abış aradsına koyup wc de yapmadı. Kakayı yapıyordu ama bir parça kaçırıyordu yakalıyorum. Simdi de oerde ve koltuk arkasına saklanıp çiş yapmalar başladı. Klozete oturmak istedi. Şuanlık söylemiyor ve çişini tutamıyor ben takip ediyorum. Büyük gözlem gerekiyormuş onuda anladım. Gece de bez bağlanadım. İki gece hiç yapmadı aslında bezi full dolu oluyırdu sabah. Gece yatmadan önce söyledim. Çişimizi gece yapmıyoruz diye. Dün gece yaptı o da yatarken tuvalete girmek istemedi ve uyutırken çok su istedi içti. Bakalım bu gece ne okacak. Havalar ısınmadı. Bezmi bağlasan dşyorum ama onu önermiyorlar. Çok uzun anlattım kusura bakmayıntecrübelerinixi paylaşırmısınız. Sizde durumlar ne
Kesinlikle yaşayınca ben de katıldım Söylediklerine..tuvalet eğitimi orada öyle burada böyl yszıyorla olmuyormuş. Her çocuğun kendine has bir yapısı var her çocuk farklı öğreniyor. İlk zamanlar çok pes etmek istediğim dönemler oldu ama çok şükür atlattık sayılır. Bugün 25.günümüz. Kuru günlerimiz de çok oluyor tabi birşeylere daldığında Ya da bana söylemeye yetişemediğinfe kaçırma da oluyor. Gece de haftada bir kaçırdığı oluyot. Bez bağlıyırum gece. Uyuyunca bağlayıp uyurken çıkartıyorum şimdilik. Bakalım bu iş tamammı bilmiyırum. İllaki kaçırmalar belli yaşa kadar oluyormuş. İyiki karar vermişim.Canim bebek egitimimde sunu anladjm ki onu onermiyorlar bunu boyle yapin diyorlarla is yurumuyor her cocuk kendine ozel benim kuzenim gece hep bagladi gunduzu hallettikten sonra geceye gecti. Ama bir baskasi ikisini bir aradan cikarir tamamiyle.cocukla alakali bende oglumda basladim ama hep.sekteye ugradi 2.5 yas krizinin tam ortasindayiz her seye inat ediyor ilk tuvalete oturttugumda hemen yapti alkis kiyamet sevinmeler ama sonra imkani yok oturtamadim. Cok saglam bir sinir gerekiyor sabir gerekiyor ama biraz da oluruna birakmak lazim sanirim benim en cok korktugum sey tutup yapmamak icin inat etmesi bagirsak dugumlenmesine kadar gidiyormus. En zoru sanirim tuvalet egitimi ben su an pes ettim altini bagliyorum ama kisa zamanda yine baslayayim diyorum. Evdeyiz cikmiyoruz en guzel zaman degerlendirmek lazim
Bizde durum az önce yazdığım gibi. Bir de bu aralar çok inat başladı. Evde olmanın verdiği bir huysuzluk da var tabi :) sizde durumlar nasıl2017 kasım anneleri nasılsınız nasıl gidiyor hayatlar bebisler nasıllar
2 gun once yine basladim ama yok hazir degil sanirim her isaretimiz var tuvalete oturunca yapiyor ama 5 dk sonra bir bakiyorum altina kacirmis. 2 sefer boyle oldu sonra 3.de oyuna cevirdigini anladim. Ogle uykusunda baglamadim yapmamisti kalkti tuvalete yapti sonra 5 dk arayla yine 2 kere altina kacirdi. Bende bezini bagladim.Merhaba hanımlar 2017 Kasım doğumlu bir oğlum var tuvalet eğitimi verme zamanı geldi sizler n’aptınız başladınız mı eğitime tavsiyeleriniz neler ben biraz stresliyim cesaret edemiyorum
Bizim tuvalet eğitimimiz tamam. Tabi arada Ufaknkaçırmalar oluyor o da normal. Bence başlayın. Ama sabredin 10 gün iki hafta zor süreç. Her çocuk farklı oluyor. Kimi kakada zorlamıyor kimi tuvalete oturmada kimi gece eğitiminde. Sabır olunca inanın oluyor öğreniyor. İlk olarak tuvalete gidince bem çişini yapan bebeğini de götürdüm. Tuvalete çişini her yapışında etiket yapıştırtım. Tuvalet eğitimini hikayeyle anlatan kitaplsr aldım. Çok da hoşuna gitti. Asla bağırıp kızmadım her defasından yeniden anlattım. Sifonu çekmeyi ardında çişine bye bye yapmayı öğretip eğlenceli hale getirdim. Her defasında aferin kızıma dedik. Bir de iyi gözlemci olmak şart. Dışarıya çıkmadığımız bu dönem en iyi dönem bence. İlk zamanlar vazgeçsemmi dedim ama iyiki vaxgeçmemişim. Yatarken de anlattım kızım artık sen büyüdün bezini bağlamıyoruz gece çişini yapmıyorsu eğer çişin gelirse de annenin yanına geliyorsun dedim. Bağladığım dönemler oldu onu da uyurken bağlayıp çıkardım. Sonra farkedince kendi istemedi. Artık bağlsmıyorum. Gece su verirdim ben uyurken. İstemese de verirdim onu kestim şimdilikMerhaba hanımlar 2017 Kasım doğumlu bir oğlum var tuvalet eğitimi verme zamanı geldi sizler n’aptınız başladınız mı eğitime tavsiyeleriniz neler ben biraz stresliyim cesaret edemiyorum
Keşke hemen bezini bağlamasaydın canım. Daha çok kafası karışabilir. Bizim de ilk zamanlar öyleyfi. Kaç defa kaka temizlediÖ sayısı belli değil. Hazır olma belirtileri yoktu başladığımda. Ama külotunu gösterdim ilerde sen büyüdüğünde bezini çıkartıp bunu giyeceğiz çişini bezine değil tuvalete yapacaksın dedim. O andan bu yana bez istemiyor. Ani bir şekilde başladık. Yoksa niyetim yaz günü başlamaktı.2 gun once yine basladim ama yok hazir degil sanirim her isaretimiz var tuvalete oturunca yapiyor ama 5 dk sonra bir bakiyorum altina kacirmis. 2 sefer boyle oldu sonra 3.de oyuna cevirdigini anladim. Ogle uykusunda baglamadim yapmamisti kalkti tuvalete yapti sonra 5 dk arayla yine 2 kere altina kacirdi. Bende bezini bagladim.
Ben başladım tamamladım. İlk günlerdeki süreçleri yazdım. İlk günler gece bağlamsmıştım. Haftada bir kaçırıyordu. Gece uyurken su veriyordum. O istemeden de olsa veriyordum onu kestim. Bir süre onuyurken bağladım uyurken açtım. Bir gece ağlamsmı istemedi farketti. O günden bu yana bağlamıyorum iyi gidiyor. İlk günler kaldırdım oturmadı bile istemedi zorlamıyorum. Bazı çocuklae kalkıyor ama deneyince anlarsın nasıl bir yol izleyeceğini. Her çocuğun gece tuvalet eğitimi de farklı ilerliyorMerhaba gunaydin herkese:)) uzun zaman oldu buraya yazmayalı.. sukur benim de kızım su an 29 aylık daha dün cinsiyetleri konuşuyorduk. Kızıma su ab bende tuvalet eğitimi veriyorum hazır evdeyken :)) su anlık iyi gidiyoruz gündüzleri sıkıntı yok ancak gece derin uykuya dalınca bez bağlıyorum gece de mi uyandırsam kararsız kaldım :s sayfayı biraz okudum ama herhalde daha tam anlamıyla bez konusunda başlayan yok di mi arkadaşlar
Ya evet ilk pisman oldum keske 2 gun dayansaydim diye ama doktorumuza sordum tuvalete yapip sonra yine yapiyorsa cisini tutuyordur idrar yolu enfeksiyonu olmasin iyi yapmissin birakmakla dedi ve beklememi soyledi uzmanlar 18 36 ay diyor ama ne zaman hazirsa o zamani bekleyelim neticede bezi birakmayan cocuk yok dedi hazir olmadiginda (yani beliryiler yokken)biraktirma sonucunda (ne kadar hazir olmasalarda ogrenebiliyorlarmis)tekrar basa donenler cok var dedi icimi rahatlatti. Birde belirtiler olmadan bezi biraktirma ilerde cinsel.problemlere neden olabiliyormus ozellikle erkek cocuklarinda su aralar bezden cok sıkılmaya basladi ramazan sonrasi tekrar bir nabiz kontrolu yapacagim isterse ve sıkıntısız bir surec olursa devam edecegimKeşke hemen bezini bağlamasaydın canım. Daha çok kafası karışabilir. Bizim de ilk zamanlar öyleyfi. Kaç defa kaka temizlediÖ sayısı belli değil. Hazır olma belirtileri yoktu başladığımda. Ama külotunu gösterdim ilerde sen büyüdüğünde bezini çıkartıp bunu giyeceğiz çişini bezine değil tuvalete yapacaksın dedim. O andan bu yana bez istemiyor. Ani bir şekilde başladık. Yoksa niyetim yaz günü başlamaktı.
O bu ara bizde de var. Biraz yaş kendini ispatlama. Bir de sürekli evde çocuklar başka bir dünya yaşayışındalar. Durumdan onlar da çok etkilendi. Bizim son azı dişler çıkması 4 tane. Çok ağır atlatılıyormuş.Ayrica bu aralar inanilmaz inatci huysuz her istedigini bagirarak yaptirmaya calisiyor evde hakimiyet kurmaya kurallari yikmaya calisiyor. Kural dedigimde sofrada oturarak yeme vs. Bunlarida soyledim.doktora gelisiminin bir parcasi sabirli olacaksin ve bu tarz donemlerde tuvalet egitimini vermek ters tepmeye neden oluyor dedi. Gecen gun online gorustugu bir hastasinin bebeginin azi disi cikarma evresinde tekrar beze dondugunu ogrenmis.onuda anlatti bizim disler tam ama cocugun huyu suyu degisti resmen.
Bizim tuvalet eğitimimize çok benzettim anlattıklarını. Gece konusu da kendiliğinden oturuyor. Kuru kalkıyor. Bu gece uyumadan önce tuvalete götürdüm yapmAdı gece kaldırnuyorum bakalım bu gece ne olacak. Çok defa böyle durumda yapmasığı oldu. İnsan şaşırıyor o kadar zor gelen tuvAlet eğitimi kendiliğinddn oturuyorKizlar tuvalet egitimine 18 mayista basladik bizsabah altini actigimda kapatmami.istemedi tuvalete gitmek istedi dusunun tuvalete oturtacam diye korkusundan elini yikamak icin hatta banyo yapmak icin bagiris cagiris soktugum banyoya girip tuvaletini yapmak istedi. Goturdum hemen yapti tabi ardindan 6 kere altina kacirdi 1 kerede kakasini pacasinin icinden cikardim ilk gece uyuduktan sonra altini bagladim ilk sabahi bitiririm sonra geceye gecerim diye dusundum birde tuvalete gece nasil goturecegimi hic bilmiyordum. Ama sabahina kupkuru uyandi. En son ne zaman kuru uyanmistik onu bile hatirlamiyorum. 2. Gun 5 kere altina kacirdi 1 kerede banyoda cok ıkınınca serbest biraktim yere yapti gecesine altini baglamadim 2 3 saatte bir uyandiririm uykusu acilirsada ne yapayim uyutmaya calisirim dedim. Yatmadan once tuvalete goturdum uyudu 3 saat sonra goturdum yapti tuvaletini sonrakilerde yok dedi yataga geri donduk sabah kalktiginda yapti. Ilk bezsiz gecemiz sifir kazayla sorunsuz gecmis oldu. 3. Gun gunduz sifir kazayla gecti her sıkıştıgında tuvalete gitmek istedi ve kakasinida nihayet tuvalete yapti haber vermeyede baslayinca daha da mutlu oldum hic bu kadar kolay olacagini tahmin etmemistim. 3. Gun gecesi 5 saatte bir uyandirdim. Yattiktan 5 saat sonra ve sabah kalktiginda yapti. 3. Gunumuz sifir kazayla gecti yarin 11. Gunumuz ve 3.gunden bu yana sifir kazayla ilerliyoruz her gun 1 kere kaka yapiyor tuvalete. Insallah hep boyle gider tabi cocuk bu mutlaka arada kazalar olacak ama temennim hic olmamasi
Insallah sizlerde bizim gibi kolay atlatirsiniz kizlar. Tek tavsiyem annelik icgudulerinize guvenin bir sorun hissettiginizde yarida birakmaktan korkmayin inat etmeyin hirslanmayin cocugunuzu baska cocuklarla kiyaslamayin 5 ay erken 9 ay gec fark etmez sonucta ogrenmeyen cocuk yok. Tabi fark ettiginiz problemleride doktorunuza danismaktan cekinmeyin. Hepinize kolayliklar diliyorum
Kesinlikle hazir olduklarinda cok kolay oluyormus. Bizim her gecemiz kuruydu ilk basindan beri hic kacirma olmadi.Ben kaldirmadan rahat edemem sanirim en azindan 1 kere kaldiririm uzunca bir sure cunku tutsun istemiyorum birde bende cok kalkarim tuvalete benle bir kalkmis olurBizim tuvalet eğitimimize çok benzettim anlattıklarını. Gece konusu da kendiliğinden oturuyor. Kuru kalkıyor. Bu gece uyumadan önce tuvalete götürdüm yapmAdı gece kaldırnuyorum bakalım bu gece ne olacak. Çok defa böyle durumda yapmasığı oldu. İnsan şaşırıyor o kadar zor gelen tuvAlet eğitimi kendiliğinddn oturuyor
Canim tuvalette tutmasinin sebebi dikkatini toplamamasi olabilir ben hicbir sekilde dikkatini dagitacak seyler yapmadim oyunlar kitaplar her bebekte ise yaramiyor instagramdaki takipcilerimede onerdim sakin oyun vs yapmayin telefonla tuvalete sokmayin dikkati dagilmasin sadece cise kakaya konsantre olsun dedim cok faydasini goren oldu. Bizde bu sekilde ilerledik. Bezleme konusuna gelince eger bezlersen 20 gunluk emek bosuna gidecek gibi geldi bana biraz daha sabret bakalim gun icinde ve gece sen gotur soylemesini bekleme tutmasindan belli ki kaslarini yonetmeyi ogrenmis ama biraz inat ediyor o inatlari bir sure sonra kiriliyorMerhaba kızlar 19 Mayıs gibi tuvalet eğitimine başladık.bezi çıkarmamızla birlikte hem gece hem gündüz beklemedim.geve bezlersem kafası karışır diye yatağına alet geçirdim.hep kuru kalktı..günlerce tuvalete oturmayı reddetti,oyunlar oynadım banyoda Kitaplar okudum,yaptığı resimleri banyo duvarına astık orayı sevsin diye ama dakikalarca tuttu çişini çok çişi olsa bile tuttu yapmadı,tuvaletten kalktından sonra yaptı..arada anne bez bez tak dedi..oğlum büyüdün artık sen bez takmayalım dedim hayır bezz ben bebek dedigerçekten çok sabır gerektiren birsey çokkk..günlerce böyle geçti tuvalete oturmaya ikna ediyordum tutuyordu kalkınca yapıyordu..derken gözlemlemleyerek çişinin geldiği anları anlamaya başladım..çişinin geldiğini faekkettiğimde kilodunu çıkardım birgün..sonra dayanamadı koştu lazımlığa yaptı..altı açıkken çişi gelirse tuvalete gitmeye başladı ama bazen altı açık olsada yaptı .ama kakasını tuvalete hiç yapmıyordu hep altına yapıyordu..ve bu hep böyle devam etti ben götürdüğümde yada altı açıksa çişini tuvalete yapıyor ama asla bana tuvaletim var demiyor son anına kadar çişini tutuyor sonra kaçırıyor..oğlum çiş nereye yapılır diyorum tuvalete diyor ama yapmıyor..ve söylemiyor..sadece geçen gün anne tuvaletim var dedi bazen altına yaptıktan sonra tuvaletim var diyor bende altına yaptı sandım ,baktım kuru..hemen tuvalete oturttum,bekledi ve kakasını yaptı o kadar mutlu oldum ki..ama ondan sonra yine hersey aynı asla tuvaletim var demiyor,ben götürürsem yapıyor götürmezsem tutuyor .ne yapacağım bilmiyorum çok aşama kaydettik devam mı edeyim yoksa bez mi takayım şaşırdım