2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Asiriya kacildiginda su bile zararlidir burdan yola cik canim ve artik bebislerimiz 2 yasinda sut 1 yas oncesi onerilmiyor hatta ilk 2 sene onerilmiyor 2 yasa kadar sutu gelmeyen anneler inek sutune basvuruyor formul mama vermeleri gerekirken. 1 su bardagi sutun zarari olmaz ama fazlasinda kansizliga yol acar karnini doyurarak ogunlerini yememeye baslar. Ama sutun yaninda mutlaka yogurt kefir ayran tuketilmesi gerekiyor cunku fermente sut urunlerinin yarari sutten daha fazla.

bana doktor 1.5 yaşına yaklaşırken hala süte başlamadınmı dedi. Mamayı bıraktırdı. Biraz doğallıktan yana kendisi.o zamandan bu yana içiriyorum kansızlık olmadı şükür sanırum çok vermediğinden.
Yoğurdu çok seviyor kefiri sevdiremedim. Sütü de çok istemedikçe vsrmeyeyim en iyisi. Biberonu da bıraktırırım alıştıra alıştıra.

Herkese merhaba ne kadar uzun zaman olmus yazmayali :) kuzularimiz iki yasinda, bir zamanlar bu gunler bana hayal gibi geliyordu :) asla baska cocuk istemiyorum derken su siralar acayip bir bebek sevme hasretim var. Cevremde biri dogum yapsa annesi izin verse de bebegi kucagima alip sevsem diyorum :) oyle bir cosku var icimde ama gozum yemiyor acikcasi. Benim oglum da iki yas kontrolunde 90 cm, 13,5 kiloydu. En büyük sorunumuz bu ara yemek yememesi. Bazen nasil ayakta kaliyor anlam veremiyorum. Cok güzel yemek yerken bir gun pipideki sislikten dolayi acil sünnet olmasi gerekti. Erkenden yaptirmadigim icin kafami taslara vurdum ama ne fayda. Psikolojik olarak rahat atlatti aslinda ama o zamanlar aldigi agri kesicilerle alakali midir bilmiyorum, yemeden icmeden kesildi cocuk. Bir aydir böyle, sabirla bekliyorum düzelmesini ve hala çilginlar gibi emiyor. Memeden ayirmak istemiyorum böyle düskünken, kendinin birakmasini bekleyenlerden olacagim sanirim. Benim gibi düsünen doktor da buldum aa hala emiyor mu diyenlere doktoru önerdi deyip açiklamaya çalismiyorum artik ama sadece sütle hayatina devam ediyor su siralar maalesef.
Bir de Istanbulda yasiyoruz esimin isinden dolayi ve burada hic tanidigimiz yok. Komsularim da hep yasli basli insanlar, cocuk sadece beni babasini ve ona bakan ablanin ailesini görüyor. Bu yüzden oldugunu dusunuyorum ki aktif konusmuyor. Konustugu kelimeleri not aliyorum, 53 kelime söyluyor anne git , baba gel, park kedi mama ( parka gidip kediye mama verelim anlaminda ) gibi cumleler kuruyor sadece ve cogunlukla soylemek yerine gostermeyi isaret etmeyi tercih ediyor. her gecen gun artiyor gerci kelimeler ama kuzeni yedi ay büyük oglumdan, o bu zamanlarda bizimle sohbet ediyordu sanirim onu bekledim :) oyun grubu vs iyi gelecek sanirim arastirmam lazim ama ah calismak zorunda kalmasak bazen ne iyi olurdu :/
Sizlerin de yazdiklarini okudum, umarim daha aktif burada olabiliriz ve tecrubelerimizi paylasabiliriz :)

Konuşma durumu her çocukta farklılık gösterir. Birden açılır dil emin ol. Zaten erkek çocukları geç konuşuyor. Dert etme bence. Benim kızım da erken konuştu. Çocuğa göre değişiyor.

Konuşma durumu her çocukta farklılık gösterir. Birden açılır dil emin ol. Zaten erkek çocukları geç konuşuyor. Dert etme bence. Benim kızım da erken konuştu. Çocuğa göre değişiyor.
Evet kendime de bunu söylüyorum doktoru da ayni sekilde söyledi 2,5 yasi bekleriz cümle kurmasi icin dedi ama ona uygun ortam bulamadigimiz icin, akranlarinin oldugu vs kendimi suclu hissediyorum sanirim. O zaman daha iyi olurdu Belki konusmasi diye. Bir de o bicir bicir konusmalari cok hosuma gidiyor bir an önce olsun istiyorum :)

Bakan kişi kim konuşuyormu çok onunla.

Memeyi bende 3 yasa kadar emziririm diyordum ama istahsizlik hat safhada oldugu icin 23 aylikken ani kararla kestim iyiki kesmisim dedim istahi acayip acildi cunku guvendigi hicbir sey kalmadi. Tabi sizin durumunuz farkli olabilir genelde sunnet vs olaylari kolay unuturlar ama her cocuk ayni degil.
Konusma konusunda yedirenk79 a katiliyorum 1 gun bile cok fark ediyor. Bende konusmayacak diye korkuyordum kelimemiz 50 kelimeden 100 kelime ustune cikti 1 hafta gibi surede bizde sorun bazi harfleri soyleyemiyor. Y ve L harfini N olarak soyluyor ama tabi her kelimede uyduramadigi icin bazi kelimeleri soylemek istemiyor. Bakalim onunda zamani vardir diyorum 2.5 3 yas gibi hala cumle yoksa o zaman sıkıntı vardir diyor uzmanlar o nedenle iyi gozlemlemek lazim

Selam
Mamayı nasıl bıraktılar acaba? Benim sütüm cidden az. Mama ağırlıklıydık. Günde 8 den 4 e indirdik ama yine de fazla tabi. 10 gündür çabalıyorum. Başarabilecek miyim korkuyorum. Doktor kontrolünde 1 ay sonra 700 gram aldıysa böyle devam edicem mutlu şekilde. Gelişimi geri kalırsa die endişeleniyorum. Anne sütü aah ahh bezine, hareketlerine bakmakla da olmuyo. Kesin cevap boy-kilo gelişimi verecek. Olmazsa mecbur mama ağırlıklı devam edicez, Takdir ALlahtan

Merhaba Herekese çok uzun zaman olmuş buraya girmeyeli. Bu gün aklıma geldi özlemişim buradaki sohbetleri. 27 aylık olduk çok şükür.sünnetimiz olduk. Memeden ayrıldık 2 ay oldu. Tuvalet eğitimi kaldı geriye Sanırım eh zoru o olacak gibi. Yaz gelince çok çabuk halleriniz inşallah. Ben de konuşma konusunu kafaya taktım çok fazla kelime yok kullandığı ama işaretle falan herşeyi anlatıyor. Az da olsa cümle kuruyor aslında mesela bu gün baba top al dedi. Acıktığında falan anne mama ver diyor. Ama kelime dağarcığı az. Kitap okuyorum. Konuşuyorum sürekli aslında ama. Zamanla kelime sayısı da antar inşallah.

Kelime dagarcigi az derken belki kelimeleri kullanmayi bilmiyordur kitap okuyorsaniz onun belleginde bir suru kelime vardir. Biz her uyandigimizda ve her gece yatmadan once meyveleri sebzeleri sayilari hayvanlari esyalari banka market bakkal gibi is yerlerini sevgi sozcuklerini gunaydin iyi geceler iyi aksamlar merhaba nasilsin gibi sozcukleri sayiyoruz yani ben soyluyorum oglum tekrar ediyor. Bu sekilde o kadar cok seyi soyleyebildigini kesfettim ki oncesinde 50 kelime bile bilmiyor diye uzuluyordum. Ama meger biliyormus ustune dusmedikten sonra isaret etmeyi birakmiyorlar. Birde cevap verecegi sorular soruyorum. Istiyor musun koyayim mi su mu istiyorsun gibi ilk zamanlar hayiri ve eveti kafa sallayarak soylerdi simdi evet hayir diyor tamam kelimesini de tamam mi annecim diyerek ogrettim. Isteyip istemediklerini aglayarak huysuzlanarak anlatan oglum simdi konusarak ifade ediyor ve konustukca rahatliyorlar. Evet bicir bicir konusmuyor ama ozguveni geldi uzun cumleler kuracagi gunlerde yakin insallah. Umarim tavsiyelerim isinize yarar.

Çok teşekkür ederim. Tekrar yapmak iyi fikir bunu uygulayacağım kesinlikle.

İşaret etmek daha kolayına geliyordur belki : ) benim kızımın da 2 yaşına kadar neredeyse hiç cümlesi yoktu sonra birden bir hafta içinde 4-5 kelimelik cümleler kurmaya başladı. Şu an 27 aylık ve baya sohbet ediyoruz : ) yani bir anda konuşmaya başlıyorlar. Tablet tv telefon falan da geciktiriyormuş konuşmayı eğer izliyorsa.

Tv telefon falan demişken izlettiriyor musun yoksa tamamen katı mısınız bu konuda?
Ben haftada bir gün 1 saat kadar telefona müsade ediyorum ama daha tv'de hiç çizgi film izlettirmedim. Akşamları tv açık oluyor evde kendimiz izliyoruz ama hiç ilgisini çekip bakmıyor.

telefon tablet zaten hiç vermedim. TV de gündüzleri kapalı akşam babamız gelince açılıyor. Ama ocak ayı başında ben küçük bir kaza geçirdim ve o ara ilgilenemedim ve TV açtık çizgi film falan izledi bir ay kadar şimdi sürekli istiyor gündüz baba kumandayı götürmüş diyorum açmıyorum ama akşam babası gelince ağlaya ağlaya açtırıyor çizgi film.

19 aydan beri peşpeşe 5 6 cumle kurup olaylar anlatiyor. Su an 27 ayı geçti, uzun sarkilar dualar okuyor ezbere. Hatta kitaplarını bile ezberlemis okuyor dil gelisimi bence genetik. Babasi da cok erken konusmus. Yani nefes almadan konuşuyor desem abartmis olmam. Cok yorucu 19 ay hiç izletmedim ekran. Evde zaten tv yok, 19 aylıkken 1 ay tatile ciktik babasi biraz alıştırdı ama dönüşte yine sınır koyduk. Dil gelisimine olumsuz etkisi biliniyor

Son 1 aya kadar gece teroru yasiyorduk her gece istisnasiz kendini heder edecek kadar asiri ağlama, en az 1 1bucuk saat.. Sonra aramiza yatıp uyuyordu. 1 aydir bitti şükürler olsun.

Tuvalet egitimi icin de ramazanin bitmesini bekliyorum.

Fayda etti mi

Evet kesinlikle cok cok faydasını gordum.
Bira mayasi tableti, humana sut yapan granul toz, bir de kuru inciri kaynatıp hem suyunu içip hem kendisini yemek. Bu uc seyden cok fayda gordum. Ama her bunye farklıdır tabii
Tahin, dereotu ilk yediğim gün fışkırtıp sonra imkansız işe yaramıyor. Gıdalar böyle benim bünyemde. İnanaraksevinçle içtim solgar falan yok.az olduğunu düşünürüm tabi, nerdeyse 3 saate yakın doluyor. Kendimi kandıramam ya. Vücut yapısı da sebep. Olmayınca olmuyor ama mücadeleye devam

Hem emzirip hem sagmayi denediniz mi? Beyne daha fazla emildi sinyali veriliyor sut salgilamasi.icin bir ara sutum azaldi hatta bitti dedigimde bu yontemle.sutum geri geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…