- 19 Mart 2010
- 21.479
- 15.166
-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #40.861
Asiriya kacildiginda su bile zararlidir burdan yola cik canim ve artik bebislerimiz 2 yasinda sut 1 yas oncesi onerilmiyor hatta ilk 2 sene onerilmiyor 2 yasa kadar sutu gelmeyen anneler inek sutune basvuruyor formul mama vermeleri gerekirken. 1 su bardagi sutun zarari olmaz ama fazlasinda kansizliga yol acar karnini doyurarak ogunlerini yememeye baslar. Ama sutun yaninda mutlaka yogurt kefir ayran tuketilmesi gerekiyor cunku fermente sut urunlerinin yarari sutten daha fazla.1 bardak derken çay bardağımı su bardağımı 150 ya da 180 veriyorum yemek yeme saatine göre. Tabi iki öğün yemek yiyor. Arada meyve aburcubur vs. Zaten sanırım biberon aşkı o süt istemek çünkü bardakta çoğunlukla içmiyor. Ve uyku öncesi süt istiyor. Ama hala sütün faydalımı yoksa faydasızmı olduğunu çözemedim
Asiriya kacildiginda su bile zararlidir burdan yola cik canim ve artik bebislerimiz 2 yasinda sut 1 yas oncesi onerilmiyor hatta ilk 2 sene onerilmiyor 2 yasa kadar sutu gelmeyen anneler inek sutune basvuruyor formul mama vermeleri gerekirken. 1 su bardagi sutun zarari olmaz ama fazlasinda kansizliga yol acar karnini doyurarak ogunlerini yememeye baslar. Ama sutun yaninda mutlaka yogurt kefir ayran tuketilmesi gerekiyor cunku fermente sut urunlerinin yarari sutten daha fazla.
Konuşma durumu her çocukta farklılık gösterir. Birden açılır dil emin ol. Zaten erkek çocukları geç konuşuyor. Dert etme bence. Benim kızım da erken konuştu. Çocuğa göre değişiyor.Herkese merhaba ne kadar uzun zaman olmus yazmayali :) kuzularimiz iki yasinda, bir zamanlar bu gunler bana hayal gibi geliyordu :) asla baska cocuk istemiyorum derken su siralar acayip bir bebek sevme hasretim var. Cevremde biri dogum yapsa annesi izin verse de bebegi kucagima alip sevsem diyorum :) oyle bir cosku var icimde ama gozum yemiyor acikcasi. Benim oglum da iki yas kontrolunde 90 cm, 13,5 kiloydu. En büyük sorunumuz bu ara yemek yememesi. Bazen nasil ayakta kaliyor anlam veremiyorum. Cok güzel yemek yerken bir gun pipideki sislikten dolayi acil sünnet olmasi gerekti. Erkenden yaptirmadigim icin kafami taslara vurdum ama ne fayda. Psikolojik olarak rahat atlatti aslinda ama o zamanlar aldigi agri kesicilerle alakali midir bilmiyorum, yemeden icmeden kesildi cocuk. Bir aydir böyle, sabirla bekliyorum düzelmesini ve hala çilginlar gibi emiyor. Memeden ayirmak istemiyorum böyle düskünken, kendinin birakmasini bekleyenlerden olacagim sanirim. Benim gibi düsünen doktor da buldum aa hala emiyor mu diyenlere doktoru önerdi deyip açiklamaya çalismiyorum artik ama sadece sütle hayatina devam ediyor su siralar maalesef.
Bir de Istanbulda yasiyoruz esimin isinden dolayi ve burada hic tanidigimiz yok. Komsularim da hep yasli basli insanlar, cocuk sadece beni babasini ve ona bakan ablanin ailesini görüyor. Bu yüzden oldugunu dusunuyorum ki aktif konusmuyor. Konustugu kelimeleri not aliyorum, 53 kelime söyluyor anne git , baba gel, park kedi mama ( parka gidip kediye mama verelim anlaminda) gibi cumleler kuruyor sadece ve cogunlukla soylemek yerine gostermeyi isaret etmeyi tercih ediyor. her gecen gun artiyor gerci kelimeler ama kuzeni yedi ay büyük oglumdan, o bu zamanlarda bizimle sohbet ediyordu sanirim onu bekledim :) oyun grubu vs iyi gelecek sanirim arastirmam lazim ama ah calismak zorunda kalmasak bazen ne iyi olurdu :/
Sizlerin de yazdiklarini okudum, umarim daha aktif burada olabiliriz ve tecrubelerimizi paylasabiliriz :)
Evet kendime de bunu söylüyorum doktoru da ayni sekilde söyledi 2,5 yasi bekleriz cümle kurmasi icin dedi ama ona uygun ortam bulamadigimiz icin, akranlarinin oldugu vs kendimi suclu hissediyorum sanirim. O zaman daha iyi olurdu Belki konusmasi diye. Bir de o bicir bicir konusmalari cok hosuma gidiyor bir an önce olsun istiyorum :)Konuşma durumu her çocukta farklılık gösterir. Birden açılır dil emin ol. Zaten erkek çocukları geç konuşuyor. Dert etme bence. Benim kızım da erken konuştu. Çocuğa göre değişiyor.
Bakan kişi kim konuşuyormu çok onunla.Evet kendime de bunu söylüyorum doktoru da ayni sekilde söyledi 2,5 yasi bekleriz cümle kurmasi icin dedi ama ona uygun ortam bulamadigimiz icin, akranlarinin oldugu vs kendimi suclu hissediyorum sanirim. O zaman daha iyi olurdu Belki konusmasi diye. Bir de o bicir bicir konusmalari cok hosuma gidiyor bir an önce olsun istiyorum :)
Memeyi bende 3 yasa kadar emziririm diyordum ama istahsizlik hat safhada oldugu icin 23 aylikken ani kararla kestim iyiki kesmisim dedim istahi acayip acildi cunku guvendigi hicbir sey kalmadi. Tabi sizin durumunuz farkli olabilir genelde sunnet vs olaylari kolay unuturlar ama her cocuk ayni degil.Herkese merhaba ne kadar uzun zaman olmus yazmayali :) kuzularimiz iki yasinda, bir zamanlar bu gunler bana hayal gibi geliyordu :) asla baska cocuk istemiyorum derken su siralar acayip bir bebek sevme hasretim var. Cevremde biri dogum yapsa annesi izin verse de bebegi kucagima alip sevsem diyorum :) oyle bir cosku var icimde ama gozum yemiyor acikcasi. Benim oglum da iki yas kontrolunde 90 cm, 13,5 kiloydu. En büyük sorunumuz bu ara yemek yememesi. Bazen nasil ayakta kaliyor anlam veremiyorum. Cok güzel yemek yerken bir gun pipideki sislikten dolayi acil sünnet olmasi gerekti. Erkenden yaptirmadigim icin kafami taslara vurdum ama ne fayda. Psikolojik olarak rahat atlatti aslinda ama o zamanlar aldigi agri kesicilerle alakali midir bilmiyorum, yemeden icmeden kesildi cocuk. Bir aydir böyle, sabirla bekliyorum düzelmesini ve hala çilginlar gibi emiyor. Memeden ayirmak istemiyorum böyle düskünken, kendinin birakmasini bekleyenlerden olacagim sanirim. Benim gibi düsünen doktor da buldum aa hala emiyor mu diyenlere doktoru önerdi deyip açiklamaya çalismiyorum artik ama sadece sütle hayatina devam ediyor su siralar maalesef.
Bir de Istanbulda yasiyoruz esimin isinden dolayi ve burada hic tanidigimiz yok. Komsularim da hep yasli basli insanlar, cocuk sadece beni babasini ve ona bakan ablanin ailesini görüyor. Bu yüzden oldugunu dusunuyorum ki aktif konusmuyor. Konustugu kelimeleri not aliyorum, 53 kelime söyluyor anne git , baba gel, park kedi mama ( parka gidip kediye mama verelim anlaminda) gibi cumleler kuruyor sadece ve cogunlukla soylemek yerine gostermeyi isaret etmeyi tercih ediyor. her gecen gun artiyor gerci kelimeler ama kuzeni yedi ay büyük oglumdan, o bu zamanlarda bizimle sohbet ediyordu sanirim onu bekledim :) oyun grubu vs iyi gelecek sanirim arastirmam lazim ama ah calismak zorunda kalmasak bazen ne iyi olurdu :/
Sizlerin de yazdiklarini okudum, umarim daha aktif burada olabiliriz ve tecrubelerimizi paylasabiliriz :)
SelamAnne sutu hic almıyor mu? Aslinda 3 saatte bir 90 cc fazla bence. Siz doktorunuza sorun tabii ki yine. Ama gece mamayi kesmek daha kolay. Önce onu teke indirin mutlaka. Ilk once saat araliklarini açın. Sonra teke indirin. Sonra da her gün cc olarak azaltin. Ben mama kullanmıyorum ama gece beslenmesini kesmenin yontemini boyle biliyorum. Veya tek öğün olarak verebilirsiniz. Gece bir kere emziriyorum ben. Instagramda baldan anne var. Gece beslenmesini kesmeyi, uyku duzenini hep anlatiyor tavsiye ederim. Ilk gunler biraz zor oluyor ama sonra herseye degiyor
Kelime dagarcigi az derken belki kelimeleri kullanmayi bilmiyordur kitap okuyorsaniz onun belleginde bir suru kelime vardir. Biz her uyandigimizda ve her gece yatmadan once meyveleri sebzeleri sayilari hayvanlari esyalari banka market bakkal gibi is yerlerini sevgi sozcuklerini gunaydin iyi geceler iyi aksamlar merhaba nasilsin gibi sozcukleri sayiyoruz yani ben soyluyorum oglum tekrar ediyor. Bu sekilde o kadar cok seyi soyleyebildigini kesfettim kiMerhaba Herekese çok uzun zaman olmuş buraya girmeyeli. Bu gün aklıma geldi özlemişim buradaki sohbetleri. 27 aylık olduk çok şükür.sünnetimiz olduk. Memeden ayrıldık 2 ay oldu. Tuvalet eğitimi kaldı geriye Sanırım eh zoru o olacak gibi. Yaz gelince çok çabuk halleriniz inşallah. Ben de konuşma konusunu kafaya taktım çok fazla kelime yok kullandığı ama işaretle falan herşeyi anlatıyor. Az da olsa cümle kuruyor aslında mesela bu gün baba top al dedi. Acıktığında falan anne mama ver diyor. Ama kelime dağarcığı az. Kitap okuyorum. Konuşuyorum sürekli aslında ama. Zamanla kelime sayısı da antar inşallah.
Çok teşekkür ederim. Tekrar yapmak iyi fikir bunu uygulayacağım kesinlikle.Kelime dagarcigi az derken belki kelimeleri kullanmayi bilmiyordur kitap okuyorsaniz onun belleginde bir suru kelime vardir. Biz her uyandigimizda ve her gece yatmadan once meyveleri sebzeleri sayilari hayvanlari esyalari banka market bakkal gibi is yerlerini sevgi sozcuklerini gunaydin iyi geceler iyi aksamlar merhaba nasilsin gibi sozcukleri sayiyoruz yani ben soyluyorum oglum tekrar ediyor. Bu sekilde o kadar cok seyi soyleyebildigini kesfettim kioncesinde 50 kelime bile bilmiyor diye uzuluyordum. Ama meger biliyormus ustune dusmedikten sonra isaret etmeyi birakmiyorlar. Birde cevap verecegi sorular soruyorum. Istiyor musun koyayim mi su mu istiyorsun gibi ilk zamanlar hayiri ve eveti kafa sallayarak soylerdi simdi evet hayir diyor tamam kelimesini de tamam mi annecim diyerek ogrettim. Isteyip istemediklerini aglayarak huysuzlanarak anlatan oglum simdi konusarak ifade ediyor ve konustukca rahatliyorlar. Evet bicir bicir konusmuyor ama ozguveni geldi uzun cumleler kuracagi gunlerde yakin insallah. Umarim tavsiyelerim isinize yarar.
İşaret etmek daha kolayına geliyordur belki : ) benim kızımın da 2 yaşına kadar neredeyse hiç cümlesi yoktu sonra birden bir hafta içinde 4-5 kelimelik cümleler kurmaya başladı. Şu an 27 aylık ve baya sohbet ediyoruz : ) yani bir anda konuşmaya başlıyorlar. Tablet tv telefon falan da geciktiriyormuş konuşmayı eğer izliyorsa.Herkese merhaba ne kadar uzun zaman olmus yazmayali :) kuzularimiz iki yasinda, bir zamanlar bu gunler bana hayal gibi geliyordu :) asla baska cocuk istemiyorum derken su siralar acayip bir bebek sevme hasretim var. Cevremde biri dogum yapsa annesi izin verse de bebegi kucagima alip sevsem diyorum :) oyle bir cosku var icimde ama gozum yemiyor acikcasi. Benim oglum da iki yas kontrolunde 90 cm, 13,5 kiloydu. En büyük sorunumuz bu ara yemek yememesi. Bazen nasil ayakta kaliyor anlam veremiyorum. Cok güzel yemek yerken bir gun pipideki sislikten dolayi acil sünnet olmasi gerekti. Erkenden yaptirmadigim icin kafami taslara vurdum ama ne fayda. Psikolojik olarak rahat atlatti aslinda ama o zamanlar aldigi agri kesicilerle alakali midir bilmiyorum, yemeden icmeden kesildi cocuk. Bir aydir böyle, sabirla bekliyorum düzelmesini ve hala çilginlar gibi emiyor. Memeden ayirmak istemiyorum böyle düskünken, kendinin birakmasini bekleyenlerden olacagim sanirim. Benim gibi düsünen doktor da buldum aa hala emiyor mu diyenlere doktoru önerdi deyip açiklamaya çalismiyorum artik ama sadece sütle hayatina devam ediyor su siralar maalesef.
Fayda etti miSolgarin bulamadim ben, gnc nin sipariş ettim. Sütüm yok diyemem, mama takviyesi de yapmıyorum aslında. Gereksiz kuruntu mu bilmiyorum, göğüslerimin dolulugunu hissederdim eskiden, sertlesirdi. Simdi hic olmuyor. Ancak uzun uyursam doluyor, ona da firsat yok malum. Bebek her agladiginda,acaba aç mı diye dusunmek istemiyorum. Sag tarafı emerken hep yutkunuyor, zaten buyuk. Ama solda hem yutkunmuyor, hem de hep küçük. Bi denemek istiyorum ama 6 taneyle başlamak cok gelir mi acaba? Sabah ogle aksam birer taneyle baslayayim, bir kac gun fark etmezse ikiye çıkarırım
Evet kesinlikle cok cok faydasını gordum.Fayda etti mi
Tahin, dereotu ilk yediğim gün fışkırtıp sonra imkansız işe yaramıyor. Gıdalar böyle benim bünyemde. İnanaraksevinçle içtim solgar falan yok.az olduğunu düşünürüm tabi, nerdeyse 3 saate yakın doluyor. Kendimi kandıramam ya. Vücut yapısı da sebep. Olmayınca olmuyor ama mücadeleye devamEvet kesinlikle cok cok faydasını gordum.
Bira mayasi tableti, humana sut yapan granul toz, bir de kuru inciri kaynatıp hem suyunu içip hem kendisini yemek. Bu uc seyden cok fayda gordum. Ama her bunye farklıdır tabii
Hem emzirip hem sagmayi denediniz mi? Beyne daha fazla emildi sinyali veriliyor sut salgilamasi.icin bir ara sutum azaldi hatta bitti dedigimde bu yontemle.sutum geri geldiTahin, dereotu ilk yediğim gün fışkırtıp sonra imkansız işe yaramıyor. Gıdalar böyle benim bünyemde. İnanaraksevinçle içtim solgar falan yok.az olduğunu düşünürüm tabi, nerdeyse 3 saate yakın doluyor. Kendimi kandıramam ya. Vücut yapısı da sebep. Olmayınca olmuyor ama mücadeleye devam
Vakit yok ki ama sapıcam inşallahHem emzirip hem sagmayi denediniz mi? Beyne daha fazla emildi sinyali veriliyor sut salgilamasi.icin bir ara sutum azaldi hatta bitti dedigimde bu yontemle.sutum geri geldi