- 19 Mart 2010
- 21.479
- 15.166
-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #40.841
Bu tarz seyler anne babanin bilecegi is Ekran bagimlisi yapmakta erken tuvalete oturtmakta ha gerekli mi bencede gereksiz gerekli oldugunu dusunseydim bende yapardim. Ben duydugumu soyledim arkadasin bebegi cogu cocugun yapamayacagi seyi yapmis ve erkenden soylemis etraf erken demis ya daha erken ogrenenleride var anlaminda paylastimBizim bir tandığımız çocuğuna 4 ay dolunca tuvalet eğitimi vermeye başladı. Yine bez bağlıyordu ama her bezini değiştireceği zaman "çişşşş" diye su sesi çıkarır gibi yapıp çocuğu koşulluyordu ve çocuk zamanla çişini tutup sadece bez açılınca yapmayı öğrendi. Ha bana sorarsanız böyle bir şeye gerek var mı? Bence hiç gerek yok. Çocuk tam anlamıyla ekran bağımlısı, doğduğundan beri elinde telefon kafasını kaldırmıyor telefondan tabletten, neredeyse 4 yaşına gelecek daha konuşmuyor ama anne babası ne kadar kısa sürede bez bıraktıklarıyla övünüyor. Sizin okuduğunuz şeyin de bez maliyetini kesmek dışında herhangi bir faydası var mıymış? Bu tarz şeylerin ilerde çocuklarda gizli sorunlara neden olabileceğini okumuştum. Ne bileyim bence keşfedip öğrenmesi ve odaklanması gereken başka bir sürü şey varken kaslarına söz geçirmeye zorlanması hoş gelmiyor bana. 2-3 yaş arası en uygun dönem bence. Sonuçta koca çocuk olup hala çişini tutmayı bilmeyen kakasını söylemeyen çocuk pek yok, zamanı gelince her şeyi rahat rahat öğreniyorlar.
Bu tarz seyler anne babanin bilecegi is Ekran bagimlisi yapmakta erken tuvalete oturtmakta ha gerekli mi bencede gereksiz gerekli oldugunu dusunseydim bende yapardim. Ben duydugumu soyledim arkadasin bebegi cogu cocugun yapamayacagi seyi yapmis ve erkenden soylemis etraf erken demis ya daha erken ogrenenleride var anlaminda paylastiminsanlar bu tarz seyler hakkinda konusmayi kendilerine hak goruyorlar ama bu seyler tamamiyle bakan kisiyle alakali kimsenin haddi olmamali anneye babaya karismak. Bu arada 2 3 yas gibi genellemeleri dogru bulmuyorum (her konuda) her cocuk kendine ozel daha erken ogreneni oldugu gibi daha gec ogreneni oluyor.arkadasimin kizi 5 yasinda alti baglaniyor kaslari daha gelismemis bu durumda bile cok bilmisler var ya kiyamam anneye yukleniyorlar sanki kadinin sucuymus gibi halbuki cocugun kendi bedeniyle ilgili bir durum bu
Yoo saldirgan degilim sizin bir baskasinin bebeginin tv ya da telefon sebebiyle konusmamasindan dem vurmaniz ne kadar hos peki? Bebeginiz konusuyor mu bilmiyorum ama sizin arkanizdan ya tv telefon vermedi ama hala bebegi konusmuyor seklinde konusmasi ne kadar nahos bir davranis ise sizinkide oyle kusura bakmayin burda kimsenin anne veya babaligini kimse yargilayamaz. Ayrica tv telefon izletipte cok erken konusan bebeklerde var daha oncede yazmistim kuzenimjn kizi 19 aylikken konusmaya basladi ve nerdeyse dogdugundan itibaren tv ile buyudu bana dedigi tek sey doyum sagladim su an aramiyor bense hic izletmedim telefon vermedim ama simdi nerde gorse telefona saldiriyor merak ediyor. Yani genellemeler malesef her cocuk icin gecerli degil.Bu saldırgan tavrınız hiç hoş değil bu bir. Ben veya bir başkası burada anonim olarak sadece fikirlerimizi iletiyoruz bırakın da bu kadarını söyleyelim kimsenin kimseye yüklendiği yok. Hiçbir annenin işine karışılmaması gerektiğini çok iyi biliyoruz, ama herkesin de her konuda bir fikri var başkasına doğrudur bana yanlış. Size de altı üstü duyduğunuz şeyle ilgili ekstra bir soru sordum, anladım ki cevabınız yok. Bu üslubunuzdan kimin çok bilmiş olduğu gayet net anlaşılıyor.
Ne guzel.lazimligi sevmis oglum hic sevmedi 1.5 yasinda alip oynasin sonra alisir dedim.ama yok oturmqk hic istemedi. Son iki gundur cisini soyluyor ama yaptiktan sonramerhabalar ben tuvalet eğitimine başladım sayılır.lazımlığımız oyuncakların arasında durur.önceleri oğlum bak çişimiz gelince buna yapacağız tamam mı şeklinde konuştuk anlaştık.bazen yapıyor, bazen yarım yapıyor, bazen altına biraz kaçırıyor. çişini yapınca hepimiz alkışlıyoruz.ama iş kakaya gelince yapmıyor. sadece kaka yaptıkyan sonra anne kaka bitti diyor.onu zorlamıyorum.bu ara hasta olduğu için biraz ara verdik. bizim maceramız bu şekilde.
Altını bağlatmak istememek bizde de var. Ter atıyorum bağlayana kadar hep kaçışta. Ben havalar soğuk diye başlamadım. Baharda artık başlarım. Lazımlığı sevdi yaptığı zamanlar da oldu çişini kakasını ama başlamadım. Ben hiç hazır değilimNe guzel.lazimligi sevmis oglum hic sevmedi 1.5 yasinda alip oynasin sonra alisir dedim.ama yok oturmqk hic istemedi. Son iki gundur cisini soyluyor ama yaptiktan sonraaltini tekrardan baglatmak istememeye basladi dun sabah hic baglamadim kahvalti yaparken altina kacirmis. Cis var mi diye soruyor musunuz? Ben sorunca direkt hayir diyor kakanin lafi gecince cok sinirleniyor. Onu hic soramiyorum. Acaba daha erken mi diyorum ama altini baglatmak istememesi sinyal diyorlarcis soylemesi sinyal diyorlar ama bakalim insallah duzene girer bu tuvalet egitimi
Kesinlikle anneninde hazir olmasi lazim cunku kolay degil malesef her taraf batiyor ablam cis kaka avina cikiyordu kiyiya koseye yapardi ogluAltını bağlatmak istememek bizde de var. Ter atıyorum bağlayana kadar hep kaçışta. Ben havalar soğuk diye başlamadım. Baharda artık başlarım. Lazımlığı sevdi yaptığı zamanlar da oldu çişini kakasını ama başlamadım. Ben hiç hazır değilimsoğukta daha zor geliyor bana. Evimiz sıcak ama yaz günü başka ya
Bende gec yaptirmistim 2 yas asisini doktorlar bas cevresi icin bir sey soylemiyorsa sorun olmadigi icin olabilir ama icin rahat etmiyorsa arastirma hastanesinde bir doktora gosterebilirsin canim tabi hangi hastaneye goturuyorsun bilmiyorum ama. Benim oglanin boyu kilosu babasina cekmis bana cekmemis Allahtan esimin tarafi cok uzun (esim 180 gorumcem abisinden uzun )benim oglanda uzun gidiyor kilosuda boyunu karsiliyor. 16 kilo 96 cm su an boyu uzun zamandir ayni cabuk gelisen cocuk bir anda duruyor diyorlar gervekten dogru2 yaş aşısını 1 ay gecikmeli yaptirabildik.
25 aya yakındı boy 87 cm, kilo 12.5, bas çevresi 46 malesef.
Cok istahli guzel yiyen bir çocuk ama mama sandalyesi de dahil tek saniye oturmuyor, sanırım hareketli oldugu icin eritiyor yediklerini.
Boy genetik diye düşünüyorum. Ben uzunum, babasi degil. Hersey gibi boyu da babasina benzemis
Bas cevresi 3 persentil altinda, hala sorularima bir cevap alamiyorum doktorlardan
Buyuk tuvaleti icin bizde de durum ayni hic rahatsiz olmuyor kokusu geliyor annecim kaka mi yaptin diyorum hayir diyor. 1.5 yas gibi rahatsiz oluyordu bezi cikartiyordu benim usengecligimden onuda unuttu gittiBen de ramazandan sonra çıkaracağım bezi inşallah. Tam 30 aylık olacak.
Küvet dolduruyorum oynuyor mesela içinde. Cis yapiyor ve farkinda bile değil. Buyuk tuvalet yapıyor, kesinlikle rahatsiz olmuyor. Ben pesinden kosup değiştirmesem saatlerce durur öyle. Henuz hazir olmadığını düşünüyorum
Ay öncelikle yeni bebişin hayırlı olsun canım. Sanırım kardeş geldikten sonra cocukta değişim beklenen bir durum . Ciddi olan çocuğun morel olarak sönük enerjisi daha düşük olması seninkinde fazla enerji var gayet normal.Kızlar Merhaba uzun zamandır yoktum buralarda benim oğlum 26 aylık oldu ve şimdi minik bir kardeşi var 3 aylık. Kardeşi oldu olali vurma davranışı aldı başını gidiyor. Artık bize de vurmaya başladı. Ne yapsam bilemiyorum başta ilgilenmedim ama artık üzülüyorum bu duruma tepkisiz kalamiyorum. 2 çocuk olunca Anneanne ve dede de yardıma geliyorlar ev kalabalık oluyor onlara da aynı şekilde davranıyor canımızı acittiginı anlamıyor oyun sanıyor. Açıkladım olmadı tepkisiz kaldım yine olmadı evde kalabalık olunca istediğimi de tam yapamıyorum. Bana bir akıl verin lütfen
Canim ilk once hayirli olsun bebisin ve Allah kolaylik versin. Instagramda uzm.simgesoydan sayfasini takip etmeni oneririm. Bir paylasimi vardi bu vurma eylemiyle ilgili. 1-4 yas cocuklarda gelisimin bir evresiymis bu vurma isirma durumu ve sozel olarak kendilerini tam anlatamadiklarindan agizlarini ya da ellerini kullanmayi seviyorlarmis. Ayrica olabilecek nedenleri arasinda etraftan cok fazla hayir kelimesi duyarlarsa, ısırilarak vurularak sevilirlerse bu davranisi gostermeleri cok olaganmis. Sorunun cozumuyle ilgili ilk once kizdiginda mi sevindiginde mi yoksa ilgisiz kaldiginda mi vurma eylemini gerceklestiriyor ona dikkat etmelisiniz. Vurma eylemini gerceklestirdiginde cocuguno ortamdan uzaklastirmali dikkatini baska seyle dagitmali hala tekrarliyorsa kollarindan tutarak kizgin sinirli degil kararli sekilde "DUR" denilmesi gerekiyormus. Ve su an sinirlisin bunu anlayabiliyorum eger vurursan hem senin canin hem karsindakinin cani aciyor tarzi bir konusma yapilmasi gerekiyormus. Tabi sakinlesmezse aglamasina musade edin diyor. Ben bu yontemi cok kullandim ve ofke nobetleri zaman gectikce kisa surmeye basladi hic ellemiyorum annecim aglamak istiyorsan aglayabilirsin ya da bana gelip sarilip sakinlesebilirsin diyorum ve ofke krizlerinde aglayabilirsin istedigin kadar dedigimde artik gelip.sarilmayi tercih eder oldu. Tabi istedigini yaptirmayada calisiyor ama HAYIR dedigimde onu EVETE cevirmiyorum kararli.oldugumu anlayinca vazgeciyor sakinlesincede konusuyorum uzun uzun bazen dinlemek istemiyor kulagini kapatiyor ama boyle boyle ogrenecekler. Neden sonuc iliskisini bilmiyorlar cok cok sabirli olmak.lazim. Ilk bastada dedigim gibi Allahim kolaylik versin minik bir ergen ve dunya ya yeni alismaya calisan minicik bir bebis sahibisin. Bu arada disiplini sadece anne ve babasi versin lutfen 3. Kisileri karistirma sizden cekinsin baskasindan degil. Ben kayinvalidemde zorunlu olarak 2 hafta kaldim tekrar eski duzenimize donmek.cok cok zor oldu onlar genelde disiplin degil yuz veriyorlar tabi sizinkiler nasil davranis sergiliyorlar bilemiyorum ama genelde kiyamiyorlarKızlar Merhaba uzun zamandır yoktum buralarda benim oğlum 26 aylık oldu ve şimdi minik bir kardeşi var 3 aylık. Kardeşi oldu olali vurma davranışı aldı başını gidiyor. Artık bize de vurmaya başladı. Ne yapsam bilemiyorum başta ilgilenmedim ama artık üzülüyorum bu duruma tepkisiz kalamiyorum. 2 çocuk olunca Anneanne ve dede de yardıma geliyorlar ev kalabalık oluyor onlara da aynı şekilde davranıyor canımızı acittiginı anlamıyor oyun sanıyor. Açıkladım olmadı tepkisiz kaldım yine olmadı evde kalabalık olunca istediğimi de tam yapamıyorum. Bana bir akıl verin lütfen
Bizde de durum aynı. Bir de günde iki defa kaka yapıyor eğer 3 öğün yerse 3 defa yapıyor. Çok dert etmemek lazım genetik de oluyor tabi.2 yaş aşısını 1 ay gecikmeli yaptirabildik.
25 aya yakındı boy 87 cm, kilo 12.5, bas çevresi 46 malesef.
Cok istahli guzel yiyen bir çocuk ama mama sandalyesi de dahil tek saniye oturmuyor, sanırım hareketli oldugu icin eritiyor yediklerini.
Boy genetik diye düşünüyorum. Ben uzunum, babasi degil. Hersey gibi boyu da babasina benzemis
Bas cevresi 3 persentil altinda, hala sorularima bir cevap alamiyorum doktorlardan
Yaaa bizde de aynıydıBuyuk tuvaleti icin bizde de durum ayni hic rahatsiz olmuyor kokusu geliyor annecim kaka mi yaptin diyorum hayir diyor. 1.5 yas gibi rahatsiz oluyordu bezi cikartiyordu benim usengecligimden onuda unuttu gitti
Yatmadan 1 saat once icir canim icmeye yakin icmesin benim oglumda cok seviyor ama pişik yapiyor o nedenle eve sut alirsam gostermemeye calisiyorum ama gorurse sut sut diye diretiyor bende suyla karistirip veriyorum. Biberonda verdigin sutun 1 bardaktan fazla degilse sorun olacagini sanmiyorum. Biberonada yavas yavas veda etsin o da meme gibi birakmasi zaman alabilirMerhaba kızlar
Bir konuda bilgi alacaktım sizden. Biz hala süt içiyoruz. Biberonu bırakmadık. 26 aylık oluyoruz bugün. Gece yatmadan illa süt istiyor. Sabah genelde vermiyorum süt. Ama uykusu gelince süt istiyor. Dün de illa istedi verdim. Tabi bayağı fazla geldi sanırım göbeğşni gösterdi anladımki şişmiş sonra kustu. Süt verip vermeme konusunda kararsız kalıyorum. Sizler ne durumdasınız
1 bardak derken çay bardağımı su bardağımı 150 ya da 180 veriyorum yemek yeme saatine göre. Tabi iki öğün yemek yiyor. Arada meyve aburcubur vs. Zaten sanırım biberon aşkı o süt istemek çünkü bardakta çoğunlukla içmiyor. Ve uyku öncesi süt istiyor. Ama hala sütün faydalımı yoksa faydasızmı olduğunu çözemedimYatmadan 1 saat once icir canim icmeye yakin icmesin benim oglumda cok seviyor ama pişik yapiyor o nedenle eve sut alirsam gostermemeye calisiyorum ama gorurse sut sut diye diretiyor bende suyla karistirip veriyorum. Biberonda verdigin sutun 1 bardaktan fazla degilse sorun olacagini sanmiyorum. Biberonada yavas yavas veda etsin o da meme gibi birakmasi zaman alabilir