- 19 Mart 2010
- 21.479
- 15.166
-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #40.821
Ben 23 aylikken biraktirdim bir onceki sayfada yazdim canimEvet çok uzun zaman oldu yazmayalı. Tekrar haberleşmek güzel oldu...
Benim en büyük sıkıntım meme bıraktırmak olacak sanırım.Ha,ben istiyor muyum, hayır... Ama geceleri beni çok bunaltıyor bu ara. Yanımızda yatıyor. Geçen hafta öksürük için doktora götürdüm ve alerjik rinit diyerek alerji şurubu verdi. Aynı markanın alerji hapını da bana verdi cildiye doktoru. Veeeee 2 gün sonra ikimizde patlama yaşadık resmen. Bildiğiniz sinir krizi geçirdim, üstümü başımı yırttım artık. Sürekli meme meme diye ağlayan, huysuz, huzursuz, uykusuz bir çocuk çıktı ortaya. Bende en son patladım ve sonrasında da bağıra bağıra hıçkıra hıçkıra ağladım. Tabii benimle birlikte oğlumda emerken yüzüme bakıp ağlamaya başladı. Çok kötü hissettim kendimi, delirdiğimi falan düşünmeye başladım...
O gün onun şurubunu da kestim, kendi ilacımı da içmedim ve yavaş yavaş kendine geldi...
Ancak benim ilacı içmem gerekiyor ve dün yatmadan içtim ve yine bütün gece huzursuzlandı. Bugün ilacı değiştirdi doktor, çokta anlam veremeyerek, çünkü süte geçmez diyor.
Birde kocaman çocuk, artık emmeyi biraktır dedi doktor gülerekNasıl bıraktırdınız allasen
Sonunda memeyi bıraktık biz de. Bir hafta oluyor çok şükür 3 gece uykuya geçiş aşamasında ağladı biraz o kadar. En korktuğum şeydi ama hiç zorluk çıkarmadı çok şükür kızım. Öyle tiksindirme korkutma olaylarına girmedim hiç. Artık sütüm bitti ali babanın çiftliğinden süt alacağız inek sütü içeceksin dedim gayet olgunlukla tamam dediher gece yatmadan 2 saat önce bir bardak inek sütü içiyor.
Üç gün sonra 2 yaşı dolacak 91 cm ama 10 buçuk kilo. Her yemeği yiyen iştahlı bir çocuk ama bir dakika bile hareket etmeden duramadığı için kilo alamıyor. Takmıyorum ben de artık belli ki zayıf ve uzun bir kız olacak :)
Ben bütün gün evde olmasam yine de beni aramaz ama geceleri ortamızda uyuyor. Genel olarak sosyal bir çocuk onda da bakıcının çocuklarıyla büyümüş olmasının etkisi var. Bizdeki durum da böyle.
Çalışan bir anne olduğum için 2.çocuğu kızımın anaokulu yaşı geldiğinde yapmayı düşünüyorum
yok suyla ıslatıp fırçalıyor çalkalama tükürme yok zaten diş macunu kullanmıyoruz daha
Bunun icin mutlaka dis doktoruna gostermenizi tavsiye ederim.Eltimin oglunda da ayni sorun var internetten arastirdigimda kararma sebebi olarak demir ilaclari ve sut urunlerinin bir arada tuketilmesi, bazi antibiyotikler, seker iceren besinlerin tuketilmesi ve flor iceren ilaclar ya da suda ki flor oraninin yuksek.olmasi gibi sebeplerdende kararma.olabilecegi yaziyordu. Tabi en dogru bilgiyi doktor verir.ya ben çok az sürüyorum ön dişleri niye kararıyor anlayamıyorun
Bunun icin mutlaka dis doktoruna gostermenizi tavsiye ederim.Eltimin oglunda da ayni sorun var internetten arastirdigimda kararma sebebi olarak demir ilaclari ve sut urunlerinin bir arada tuketilmesi, bazi antibiyotikler, seker iceren besinlerin tuketilmesi ve flor iceren ilaclar ya da suda ki flor oraninin yuksek.olmasi gibi sebeplerdende kararma.olabilecegi yaziyordu. Tabi en dogru bilgiyi doktor verir.
merhaba bebeklerinize mantar yediriyor musunuz?
Ben hic vermedim daha. Gecenlerde havale gecirdi oglum o zaman acile kultur mantarindan zehirlenen bir cocuk getirdiler o gunden sonra hic vermem sanirim cokta gerekli gelmiyor banamerhaba bebeklerinize mantar yediriyor musunuz?
Oglumda cogu zaman sebze yemegi yemek istemiyor artik bildigimden pisirmeden once biraz sebze ayiriyorum kenara eger yemezse ertesi gun omletine koyuyorum ya da sebzeli muffin yada mucver yapiyorum o zaman yiyor. Ek gida sayfamda her turlu mucveri yaptim pirasali kerevizli misirliben denedim ama yemedi. Zaten sebze yemeği hiç ağzına koymuyor. Belli şeyleri yiyor. Çorba hertürlüsünü yer. Pilav makarna kızartma köfte haslanmış et tavuk balık yiyor. Kahvaltısını iyi yapıyor peynir sadece hellim peyniri kızartıyorum onu seviyor. Çareyi onda buldum. Çorba çok yiyor ama bazen diyorum çocuk habire çorba çorba çokmu ihmal ediyorum diyorum ama ne yapayım
Biz enfeksiyon kaynakli atesli havale gecirince antibiyotik kullandik ve oglumun bembeyaz disleri sapsari oldu. Ilac vs kullandiniz mi? Bunyeleri cok hassas kesin bir yerlerden cikiyor malesef biz fircalamayi hic ihmal etmiyoruz ama cok uzuluyorum bu duruma insallah gecerKızlar benim kızımın dişlerinde lekeler oluştu.doktora gittik temizliyoruz ama küçük dedi çürük değil dedi. Bezle ya da fırçayla temizleyin dedi. Bezle zaten mümkün değil temizlettirmiyor. Fırçalama işini de yardımcı olarak yaptırıyorum. Neden olabilir aynı durumu yaşayan varmı
Tuvalet egitimine baslayaniniz var mi?
Ay keske devam ettirseydin canim ti diye bir sey duydum tuvalet iletisimi 2 aylik bebegi bile lazimliga tutuyorlarmis 6 aylik alt bezlemeyen anneler varmis o kadar erken birakabiliyorlar yani. Oglumda 18. Ayda soylemeye baslamisti bende lazimlik almistim oturmak istemedi klozet adaptoru icinde baya gec kaldim. Simdi kakasini sakliyor soylemek istemiyor en zor paylastiklari sey kakalari oluyormusBen lazimlik almistim. Anlattim. Yaz gunu bir kac defa soykedi yapti. Amacim alistirmakti. On alistirma gibi yani. Tabi cok defa da yapinca soyledi. Yasi daha cok kucuk diyenler cok oldu. Sonra da hava sogudu. Birdaha ki bahara diye dusundum. Hala da ara sira kaka deyip gidip oturuyor. Bu aralar alt piyamayi cikartmak moda
Ay keske devam ettirseydin canim ti diye bir sey duydum tuvalet iletisimi 2 aylik bebegi bile lazimliga tutuyorlarmis 6 aylik alt bezlemeyen anneler varmis o kadar erken birakabiliyorlar yani. Oglumda 18. Ayda soylemeye baslamisti bende lazimlik almistim oturmak istemedi klozet adaptoru icinde baya gec kaldim. Simdi kakasini sakliyor soylemek istemiyor en zor paylastiklari sey kakalari oluyormus26 aylik oldu bu aylar tam inatlasma ayi oldu bizim icin yaza nasil olur bilemiyorum
Bizim bir tandığımız çocuğuna 4 ay dolunca tuvalet eğitimi vermeye başladı. Yine bez bağlıyordu ama her bezini değiştireceği zaman "çişşşş" diye su sesi çıkarır gibi yapıp çocuğu koşulluyordu ve çocuk zamanla çişini tutup sadece bez açılınca yapmayı öğrendi. Ha bana sorarsanız böyle bir şeye gerek var mı? Bence hiç gerek yok. Çocuk tam anlamıyla ekran bağımlısı, doğduğundan beri elinde telefon kafasını kaldırmıyor telefondan tabletten, neredeyse 4 yaşına gelecek daha konuşmuyor ama anne babası ne kadar kısa sürede bez bıraktıklarıyla övünüyor. Sizin okuduğunuz şeyin de bez maliyetini kesmek dışında herhangi bir faydası var mıymış? Bu tarz şeylerin ilerde çocuklarda gizli sorunlara neden olabileceğini okumuştum. Ne bileyim bence keşfedip öğrenmesi ve odaklanması gereken başka bir sürü şey varken kaslarına söz geçirmeye zorlanması hoş gelmiyor bana. 2-3 yaş arası en uygun dönem bence. Sonuçta koca çocuk olup hala çişini tutmayı bilmeyen kakasını söylemeyen çocuk pek yok, zamanı gelince her şeyi rahat rahat öğreniyorlar.