2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Boya kalemi biz de kullanıyoruz, boyuyoruz yerleri, kağıtları ☺ Carioca diye bir marka belki kullanıyorsunuzdur. Kolay çıkıyor ve zararlı madde yok.

Evet onu arkadaş da söyledi dün. Sonbahara doğru alırım. Yaz günü dışarının tadını çıkarsın biraz. Havuz park bahçede oynasın.sonbahara onunla oyalanır.

Merhaba güzel anneler
Nasıl gidiyor gelişimi bebişlerinizin. Sizden bilgi alacağım boya ve kalem vermeye başladınızmı etkinlik olarak neler yaptırıyorsunuz
Ben 1 yas oncesi hep verdim kalem ve kagit surekli ciziyordu simdi duvarlari boyamaya gecti puzzle yaptiriyorum bol bol lego oynuyor renkleri ogrendigi etkinlikler yaptirdim sayi saymayi ogrendigi etkinlikler gelisimlerine cok katki sagladi.

Yok ya sabah kalkınca full dolu bezi sadece ben götürdüğümde yapıyor çişi kakası varsa yapıyor.
Bence rastgele yapmaz yapiyorsa hazirdir hemde korkmadan zorlanmadan yapmasi harika bence birakma ustune dus hatta bez baglama artik altini islatsin bir sure sonra islakliktan rahatsizlik duyup cisini.soylemeye baslar

Dogum yaptınız mı şu anda Ebru tarımın doğum ücretleri hakkında bilginiz var mı

Selam kizlar
Nerelerdesiniz? Ben biraz yavrukustan bahsedeyim, belki sohbetime katilmak isteyen olur :)
22 aya doğru yaklaşıyoruz. Artik 5 6 cümleyi pespese kuruyor, herşeyi ama herseyi konuşuyor. Derdini anlatmasi beni cok rahatlatti. Bana da arkadas oldu gibi hissediyorum.
Tuvalet egitimiyle ilgili hic ama hic ışık yok. Onumuzdeki bahardan once denemeyi düşünmüyorum.
Anne sutunu iyice birakti gunde 1 2 kere istiyor emziriyorum ama sayi bu kadar az olunca sutum de cekildi, hic yutkunmuyor. Öylesine agzinda geveliyor birazcık.
Oglen uykularina devam yaklaşık 1.5 saat gibi.
Gece uykulari bozuldu malesef tatilde, dondugumuzden beri de duzeltemedik. Uyanip yanimda yatmak istiyor, ben de seve seve yatiriyorum. Umarim ileride zorluk çekmeyiz.
2 yaş inatlasmalari, herseyi ben yapacağım demeleri başladı. Durup dururken birseyi bahane edip saatlerce ağlıyor. Neyi bahane ettigini anlayana kadar, aglama krize dönmüş oluyor.
Bana yapisik yaşıyor, 5 cm bile ayrılmıyor yanimdan. Tuvalete girmek buyuk luks, kapida şırıl şırıl ağlıyor ben cikana kadar.
Bizden havadisler bu kadar

Merhabalar, benim oğlumda kendi dilinde bayağı uzun konuşuyor. Hatta şarkı söylüyor :)
Şarkısından tek anladığım kelime Ay dede
Anlaşılır kelimelerle pek cümle kuramıyor henüz.
2 yaş sendromu bizde de başladı ne yazık ki. Normalde sakin uyumlu bir çocuktu fakat bazen çok zorluyor beni...
Uykulara gelince, öğlen uykusu 1,5 -2 saat arası. Gece uykusunu yaklaşık 9 saat uyuyor. Tabiki gece uyanıyor. Bir sıkıntısı yoksa 1 yada 2 kere uyanıyor.
Tuvalet eğitimi konusunda erken olduğunu düşünüyorum. Çevreden alıştır artık diyorlar. Kararsız kaldım.
Benim tek sorunum inanılmaz emiyor. Yeni doğan gibi sürekli meme istiyor. 2 yaşına da az kaldı. Nasıl bıraktıracağım kara kara düşünmeye başladım.
Bizde durumlar böyle arkadaşlar....

Oglum.22.5 aylik bizde yenidogan misali.emiyoruz zor da olsa gunduz oyalamaya calisiyorum ama benimde sucum var huysuz oldugunda direkt memeyle avutuyorum 15 aylik gibi sutum kesilmisti ama inatla getirdi sutumu. Hemen hemen her kelimeyi soyluyor ama cogu ses takliti agzinin icinden konusuyor birde cok merakli bu ne?(mu ne)bu da ne?(mu da ne) noldu?(noooduuu) nerde? Hep bu sorulara maruz kaliyorum. Her seyin adini soruyor sabah kalkar kalkmaz ilk isimiz odadaki butun esyalarin adini saymak oluyor. Hayvanlara takmis durumda hepsini taklit ediyor. Gelisimi cok iyi gidiyor 14 kilo 95 cm doktor 3 ay daha emzir sonra istersen biraktir dedi. Istahimiz hic yok anne sutuyle yasiyor resmen. Sabah 1yumurtali omlet yerse dunyalar benim oluyor. Ogle ve aksam sifir anca pogaca borek olursa yer bayiliyor karbonhidrata bu aralar bezini hic tutmuyor altinda direkt cikartiyor ciss diyor ama yaptiktan sonra soyluyor Allahtan haliya hic yapmadi parkeye yapiyor cisini bir kerede kakasiyla oynarken buldum dunya basima yikildi resmen. Tuvalet egitimini 2.5 yas sonrasi dusunuyorum. Su an ustune dusmuyorum belki dussem ogrenir ama

Selamlar Benim oğlum 27 Ekim’de doğmuştu 2. Yaş günleri yaklaştı çocukların ne güzel

Abla 3 yaşında oğluş da nerdeyse 2 yaşında bu aralar en çok duyduğum cümle ‘anne benim!’

Kızımdan dolayı memeden ayırma ve bezden kurtarmanın ne zor olduğunu bildiğimden şimdiden strese girdim 2 yaş yaklaştığı için

Beni hatırlıyorsunuz değil mi çok aktif olamadım ama maşallah benim yarık damaklı oğlum epey güzel konuşuyor biraz peltek biraz da burnundan geliyor sesi ama umarım ilerde yakışıklı oğlumun karizmasını bozmaz :)

Selam kızlar uzun süredir ihmal etmişim burayı. Evet baya sessizleşmiş ama burası. Umarım herkes iyidir. Ben de sizlere önceki gün oğlumla yaşadığımız heyecanı anlatayım. tabi şimdi heyecan diyorum ame aklım başımdan gitti ömrümden ömür eksildi resmen. Önceki gün oğlumu aldım AVM ye gittim neyse bir mağazaya girdim kıyafet bakıyorum bu arada oğlumda kıyafetlerin arasında saklanıp cee yapıyordu. baktım hoşuna gidiyor başladık beraber oynamaya. Sonra kıyafetlerin arasından çıkmadı. acaba orda mı burda mı derken yok hiç bir yerde yok. mağazanın altını üstüne getirdim yok hiç bir yerde. Önüme gelene, mağaza görevlilerine soruyorum küçük bir çocuk gördünüz mü diye yok kimse görmedi. Sonra Güvenliğe haber verdim. bu arada sağolsun 2 tane bayan da yardım etti aramaya. Güvenliğe haber verdi bulduk diye sanki yeniden doğdum sanki o anda. Dünyalar benim oldu. Yardımcı olan bayanlardan biri bulmuş. Benim oğluş mağazadan çıkmış mağazanın bir dükkan yanında akülü arabalar var daha önce orada bindirmiştik oraya gitmiş oturmuş birinin içine. Sağolsun görevli kızlarda ayrılmamış başından sormuşlar anne nerde baba nerde ?bizimki anne yok baba yok diyip Durmuş. Allah’ım ömrümden ömür gitti resmen Allah kimseyi evladı ile sınamasın. Ya hiç bulamasaydım. Orayı hatırlayıp nasıl gitti mağazadan çıkıp da onu da anlamadım.

Geçmiş olsun aman Allah bir daha yaşatmasın o kadar anlık ki mesela benimkiler işte yaklaşık 2 ve 3 yaşındalar birine dönüp aferin yavrum diyesiye öteki gözden kayboluyor saniyesinde ben tek başıma ikisiyle dışarı çıkamıyorum güvenlikleri tehlikeye girdiği için

Ben de bizimkinden bahsedeyim azıcık. 21,5 aylık şu an , konuşmaya çook önceden başlamıştı zaten ama 16 aylıktan beri basit cümlelerle konuşmaya başladı. “O gitti, bu geldi, şu düştü , bu yaptı “ vs gibi. Son zamanlarda artık 4-5 kelimeli cümleler kurmaya başladı, bildiğiniz 3-4 yaşında çocuklar gibi konuşuyor. Örneğin “Bulut’un elleri kirlendi yıkayalım” ya da kitapta gördüklerini anlatıyor “Abla ördeklere mama veriyor, kedi sandalyeye çıkmış oturuyor, bebek kırmızı pantolon giymiş, arabaya binmişler gezmeye gidiyorlar “ gibi. Geometrik şekilleri, renkleri ve hemen her nesneyi biliyor uzun süredir, kitapları hatim etti . Sizinkiler nasıl? Bazı kişiler ayına göre gelişimi çok önden gidiyor bu normal mi falan dedi. Tedirgin oldum çünkü ben her şeyin normal seyrinde gitmesini istiyorum.

Masallah bebeginize bence her cocugun gelisimi kendine ozel ben bu kadar lonusamadigi icin oglumun geri kaldigini ya da sizin bebeginiz bunlari yapabiliyor diye bir gariplik oldugunu dusunmem anneligin keyfini cikartirim saglikli bir evladim var diye sukrederim bence sizde oyle yapin kimseyi takmayin konusanlar sadece kiskandiklari icin yapiyorlardir Allah nazarlardan saklasin

Bence şu donemde ister istemez cocuklar ekranla büyüyor ve konusmalari gecikiyor. Bu yuzden herkes şaşırıyor erken duzgun konusan cocuga. Biz de 22 ay dolmadı. 10 tane cocuk sarkisini bastan sona ezbere soyleyebiliyor. Agladigi zaman, bir yeri acıdığı zaman kendini ifade etmesi dışında cok da bir avantaji oldugunu dusunmuyorum. Biri erken yurur, digeri erken konuşur. Her cocugun gelisimi kendine ozel

Haklısınız ben de ekrandan uzak durmayla bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Biz oğlum 1 yaşını doldurduğunda yurtdışına taşındık ve tek arkadaşım tek uğraşım o oldu diyebilirim, yani normalden de fazla üstüne düşme durumu olmuş olabilir bilemiyorum. Ekrandan olabildiğince uzak tuttum hala da devam ediyorum. Ama en başından beri yemek yeme problemimiz olduğu için ve kitapları aşırı sevdiği için sürekli kitapları resimleri anlatarak yemek yedirmek zorunda kaldım . Bir de sürekli onunla muhabbet ediyordum tek taraflı da olsa :) bunun çok etkisi oldu bence. yalnız olduğum için oyalamak çok zor oldu, kış da sert geçti park/dışardaki aktivitilere kısıtlı olduğundan evde hep kitaplarla oyalandı sürekli ama sürekli resim anlattırdı bana. Tüm sayıları, benim bile yeni öğrendiğim çeşit çeşit hayvanları, her şeyi rengi ile tasvir etmeyi, şekilleri vs her şeyi biliyor. Ama bu benim kendi isteğimden değil o bu şekilde olmasını istediği ve diğer oyuncaklarla çok fazla oyalanmadığı için oldu. Ben de hiçbir anormallik görmüyorum, gelişimi iyi gittiği için çok mutluyum ama TR tatilinde bazı kişiler ilginç yorumlarda bulundular ister istemez kafama takıldı.

Teşekkür ederim arkadaşım Allah hepimizinkini nazarlardan saklasın :) ben de aynı şekilde düşünüyorum insanların her şeyde bir olumsuzluk aramasını anlayamıyorum. Aslında gayet memnundum gelişiminden, ama bazı kişiler bebekken bu şekilde olup şu an çocukluk çağında sosyal problem yaşayan tanıdıklarından bahsettiler. ben bunu anlayamıyorum resmen felaket tellallığı yapıyorlar. Bu tarz kişiler hiç bitmiyor, sütün yetiyor mu muhabbetinden buralara geldik bakalım devamı ne olacak :)

Daha ne muhabbetlerden buralara gelmisiz gecmisi okuyorum bastan itibaren kese gorme kalp atma hareketlerini hissetme isim koyma dogum tarihleri derken sukurler olsun 2 seneyi bile dolduracagiz. Onlar cok buyuk bir mucize Allahim saglik sihhat versin hepsine bizimleler ya daha ne isteriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…