- 27 Şubat 2013
- 14.247
- 40.727
-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #40.781
Boya kalemi biz de kullanıyoruz, boyuyoruz yerleri, kağıtları ☺ Carioca diye bir marka belki kullanıyorsunuzdur. Kolay çıkıyor ve zararlı madde yok.
Ben 1 yas oncesi hep verdim kalem ve kagit surekli ciziyordu simdi duvarlari boyamaya gectiMerhaba güzel anneler
Nasıl gidiyor gelişimi bebişlerinizin. Sizden bilgi alacağım boya ve kalem vermeye başladınızmı etkinlik olarak neler yaptırıyorsunuz
Bence rastgele yapmaz yapiyorsa hazirdir hemde korkmadan zorlanmadan yapmasi harika bence birakma ustune dus hatta bez baglama artik altini islatsin bir sure sonra islakliktan rahatsizlik duyup cisini.soylemeye baslarYok ya sabah kalkınca full dolu bezisadece ben götürdüğümde yapıyor çişi kakası varsa yapıyor.
Dogum yaptınız mı şu anda Ebru tarımın doğum ücretleri hakkında bilginiz var mıOyüzden Ebru tarıma gitmek istiyorum canım.kan pıhtılaşması var bende hani gebeliğim sizler gibi değil.peki sen ne kadar muayene ücreti ödüyorsun ve doğum kaç tl ye yapılacak bilgin varmı canım.ebru hanımın Doğum parası çok yüksek acı bademle anlaşmış orda olursa 6 bin diyor diğer hastanede olursa 5 binmiş.
Evet canım 2 yaşına girecek oğlum.2 sene önce Acıbadem 6 bindi medline hastanesi 5 bin.şuan bir bilgim yok telefon edip öğrenebilirsinizDogum yaptınız mı şu anda Ebru tarımın doğum ücretleri hakkında bilginiz var mı
Selam kızlar uzun süredir ihmal etmişim burayı. Evet baya sessizleşmiş ama burası. Umarım herkes iyidir. Ben de sizlere önceki gün oğlumla yaşadığımız heyecanı anlatayım. tabi şimdi heyecan diyorum ame aklım başımdan gitti ömrümden ömür eksildi resmen. Önceki gün oğlumu aldım AVM ye gittim neyse bir mağazaya girdim kıyafet bakıyorum bu arada oğlumda kıyafetlerin arasında saklanıp cee yapıyordu. baktım hoşuna gidiyor başladık beraber oynamaya. Sonra kıyafetlerin arasından çıkmadı. acaba orda mı burda mı derken yok hiç bir yerde yok. mağazanın altını üstüne getirdim yok hiç bir yerde. Önüme gelene, mağaza görevlilerine soruyorum küçük bir çocuk gördünüz mü diye yok kimse görmedi. Sonra Güvenliğe haber verdim. bu arada sağolsun 2 tane bayan da yardım etti aramaya. Güvenliğe haber verdi bulduk diye sanki yeniden doğdum sanki o anda. Dünyalar benim oldu. Yardımcı olan bayanlardan biri bulmuş. Benim oğluş mağazadan çıkmış mağazanın bir dükkan yanında akülü arabalar var daha önce orada bindirmiştik oraya gitmiş oturmuş birinin içine. Sağolsun görevli kızlarda ayrılmamış başından sormuşlar anne nerde baba nerde ?bizimki anne yok baba yok diyip Durmuş. Allah’ım ömrümden ömür gitti resmen Allah kimseyi evladı ile sınamasın. Ya hiç bulamasaydım. Orayı hatırlayıp nasıl gitti mağazadan çıkıp da onu da anlamadım.
Masallah bebeginize bence her cocugun gelisimi kendine ozel ben bu kadar lonusamadigi icin oglumun geri kaldigini ya da sizin bebeginiz bunlari yapabiliyor diye bir gariplik oldugunu dusunmem anneligin keyfini cikartirim saglikli bir evladim var diye sukrederim bence sizde oyle yapin kimseyi takmayin konusanlar sadece kiskandiklari icin yapiyorlardir Allah nazarlardan saklasinBen de bizimkinden bahsedeyim azıcık. 21,5 aylık şu an , konuşmaya çook önceden başlamıştı zaten ama 16 aylıktan beri basit cümlelerle konuşmaya başladı. “O gitti, bu geldi, şu düştü , bu yaptı “ vs gibi. Son zamanlarda artık 4-5 kelimeli cümleler kurmaya başladı, bildiğiniz 3-4 yaşında çocuklar gibi konuşuyor. Örneğin “Bulut’un elleri kirlendi yıkayalım” ya da kitapta gördüklerini anlatıyor “Abla ördeklere mama veriyor, kedi sandalyeye çıkmış oturuyor, bebek kırmızı pantolon giymiş, arabaya binmişler gezmeye gidiyorlar “ gibi. Geometrik şekilleri, renkleri ve hemen her nesneyi biliyor uzun süredir, kitapları hatim etti . Sizinkiler nasıl? Bazı kişiler ayına göre gelişimi çok önden gidiyor bu normal mi falan dedi. Tedirgin oldum çünkü ben her şeyin normal seyrinde gitmesini istiyorum.
Bence şu donemde ister istemez cocuklar ekranla büyüyor ve konusmalari gecikiyor. Bu yuzden herkes şaşırıyor erken duzgun konusan cocuga. Biz de 22 ay dolmadı. 10 tane cocuk sarkisini bastan sona ezbere soyleyebiliyor. Agladigi zaman, bir yeri acıdığı zaman kendini ifade etmesi dışında cok da bir avantaji oldugunu dusunmuyorum. Biri erken yurur, digeri erken konuşur. Her cocugun gelisimi kendine ozelBen de bizimkinden bahsedeyim azıcık. 21,5 aylık şu an , konuşmaya çook önceden başlamıştı zaten ama 16 aylıktan beri basit cümlelerle konuşmaya başladı. “O gitti, bu geldi, şu düştü , bu yaptı “ vs gibi. Son zamanlarda artık 4-5 kelimeli cümleler kurmaya başladı, bildiğiniz 3-4 yaşında çocuklar gibi konuşuyor. Örneğin “Bulut’un elleri kirlendi yıkayalım” ya da kitapta gördüklerini anlatıyor “Abla ördeklere mama veriyor, kedi sandalyeye çıkmış oturuyor, bebek kırmızı pantolon giymiş, arabaya binmişler gezmeye gidiyorlar “ gibi. Geometrik şekilleri, renkleri ve hemen her nesneyi biliyor uzun süredir, kitapları hatim etti . Sizinkiler nasıl? Bazı kişiler ayına göre gelişimi çok önden gidiyor bu normal mi falan dedi. Tedirgin oldum çünkü ben her şeyin normal seyrinde gitmesini istiyorum.
Bence şu donemde ister istemez cocuklar ekranla büyüyor ve konusmalari gecikiyor. Bu yuzden herkes şaşırıyor erken duzgun konusan cocuga. Biz de 22 ay dolmadı. 10 tane cocuk sarkisini bastan sona ezbere soyleyebiliyor. Agladigi zaman, bir yeri acıdığı zaman kendini ifade etmesi dışında cok da bir avantaji oldugunu dusunmuyorum. Biri erken yurur, digeri erken konuşur. Her cocugun gelisimi kendine ozel
Masallah bebeginize bence her cocugun gelisimi kendine ozel ben bu kadar lonusamadigi icin oglumun geri kaldigini ya da sizin bebeginiz bunlari yapabiliyor diye bir gariplik oldugunu dusunmem anneligin keyfini cikartirim saglikli bir evladim var diye sukrederim bence sizde oyle yapin kimseyi takmayin konusanlar sadece kiskandiklari icin yapiyorlardir Allah nazarlardan saklasin
Daha ne muhabbetlerden buralara gelmisiz gecmisi okuyorum bastan itibaren kese gorme kalp atma hareketlerini hissetme isim koyma dogum tarihleri derken sukurler olsun 2 seneyi bile dolduracagiz. Onlar cok buyuk bir mucize Allahim saglik sihhat versin hepsine bizimleler ya daha ne isterizTeşekkür ederim arkadaşım Allah hepimizinkini nazarlardan saklasın :) ben de aynı şekilde düşünüyorum insanların her şeyde bir olumsuzluk aramasını anlayamıyorum. Aslında gayet memnundum gelişiminden, ama bazı kişiler bebekken bu şekilde olup şu an çocukluk çağında sosyal problem yaşayan tanıdıklarından bahsettiler. ben bunu anlayamıyorum resmen felaket tellallığı yapıyorlar. Bu tarz kişiler hiç bitmiyor, sütün yetiyor mu muhabbetinden buralara geldik bakalım devamı ne olacak :)