2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Benim oğlum da uyanıyor ben artık bu uyku işinin şans kısmet olduğuna kanaat getirdim. Sabırsızlıkla oğlumun uyanmayacağı günü bekliyorum. Akşam yatmadan önce emziriyor musunuz?
Geceleri emerek uyuyor genelde ama yanıma yatırıp kendiliğinden uyuduğu da oluyor. Nasıl uyursa uyusun geceleri muhakkak en az 3 defa uyanıyor sırf emmek için. Sanırım emzirmeyi tamamen bırakıncaya kadar devam edecek bu. Ama gece sık uyandığından kilo alamıyor 18 aylık 9 kilo. Doktor o yüzden gece emzirmeyi bırakmalısın diyor.
Gündüz bakıcısı ayağında sallayarak uyutuyor deliksiz 2 saat uyuyormuş.
Ben 3 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyordum ama gece uyanmaları beni mahvediyor.

Bunlar tabiki de bir işaret. Benim kızım da söylüyor yaparken ya da yaptıktan sonra çişşş diyor, kaka yaptıysa da bee diyo :d bezini getirip yere yatıyor değiştireyim diye :d bazen pantolonunu indirip bezini çekiştiriyor çıkarmaya çalışıyor. Ama ben henüz erken olduğunu düşünüyorum. Çünkü anne için yorucu bir süreç diye biliyorum. O stresle bebeğe baskı yaparsam ilerde psikolojik sorunlara yol açacağının da farkındayım. Yaz sonuna doğru düşünüyorum tuvalet eğitimini.

MErhaba ben bir soracaktım konuşması icin zeka kartlarjndan falan kullandınız mi
Zeka kartları ve kitaplar hep hayatımızdaydı. Konusmasi icin degil kitaplari sevmesi icin. Ama cok etkisi var mi bilmiyorum. Babasi da ben de erken konuşmuşuz. Oglum da cok erken agular yapmaya başlamıştı bebekken hic susmazdi. Hala da 2 dk sessis duramaz surekli konuşuyor.

Tuvalet egitimi konuşulmuş. Birakin yapinca söylemeyi, rahatsiz bile olmuyor. Saatlerce oyle durur buyuk tuvaletiyle. Rahatsiz bile olmuyor oturuyor kalkiyor yatıyor öyle. Erkek bebekler bezini degistirirken yapar derler, kesinlikle oyle bi kazamiz olmadi. Bezini cok seviyor galiba

Merhaba kızlar o kadar yoğunum ki akşamları neredeyse ağliycam yorgunluktan. Bizim uslu kızımızın içinden bir canavar çıktı böyle bir koşturmaca yaramazlık olamaz. Tam tamam artık kendine zarar verecek bişey bulamaz burda oturayım derken öle olmadık işlere kafasi calisiyorki inanamıyorum yaramazlık yapmak icin uyanıyor resmen. Tuvalet konusu konuşulmuş ben 1 yaşından beri aparat aldım tuvalete oturtuyorum vakit buldukça bıraksam saatlerce oturur orda ciş yaparken tuvalete gidip üstünü çıkarıyor kakayi da yaptıktan sonra tuvalete götürüyor beni. Temmuzda vericem artık kısa kalırsa evde çok zorlanırim gibi geliyor. Benim kızımı da zapt eden tek şey kitaplar saatlerce kitap okuyabiliriz. Ama benim gücüm kalmıyor bi yerden sonra okumaya. Gece uyanması için ben de bi çare bulamadım sadece akşam yatmadan önce çorba ıciriyorum baya tok tutuyor 5 saat uyanmiyor tavsiye ederim sizede

bebeğinin kan değerlerine vitamin değerlerine baktıran varmı ? sağlık ocağına götürmek istedim baktırmak için ama 1 yaşından sonra bakmıyoruz biz. olmuyor yanlış çıkabiliyor hastanelere yönlendiriyoruz dire hastanede yaptırın dedi.
sağlık ocağında yaptıran varmı tahlil ?

Ben hic saglik ocaginda baktirmadim. Arastirma hastanesine goturuyorum ozelikle bebek hemsireleri damar bulma konusunda cok tecrubeli oluyor kolayca aliyorlar. Ozele ne zaman gitsem delik desik edip kan alamadılar

Kızlar 18. Ay aşısından sonra düzeni bozuldumu bebeklerinizin
Daha 18 ayliklar. Kres icin cok cok erken olduğunu düşünüyorum

Benim de İşe başlamam gerektiğinden kreşe verme durumum vardı ama kıyamadım vazgeçtim, Ve iyi ki de böyle bir karar vermişim diyorum. Ama kreşe vermek durumunda kalan anneler varsa tecrübelerini merak ettim açıkçası

Ben hic saglik ocaginda baktirmadim. Arastirma hastanesine goturuyorum ozelikle bebek hemsireleri damar bulma konusunda cok tecrubeli oluyor kolayca aliyorlar. Ozele ne zaman gitsem delik desik edip kan alamadılar
Ankarada misınız ? ankarada olan arkadaşlardan 13 aylık bebegimi bu sekilde iyi hemsireleri dr.u olan gidecegi devlette bir hastane ismi verir misiniz

Merhaba güzel anneler
Nasıl gidiyor gelişimi bebişlerinizin. Sizden bilgi alacağım boya ve kalem vermeye başladınızmı etkinlik olarak neler yaptırıyorsunuz

Tuvalet konusu konuşulmuş. Biz lazımlık aldık. Bir kaç defa bezini çıkarıp oturttum çişini yaptı. Bir kaç defa da kakasının geldiğini farkedince dedim hadi kızım tuvalete gidelim gittik yaptı. Nasıl ilerleyeceğim bilmiyorum. Kimileri de 2.5 yaşı daha uygun diyorlar kafam karıştı. Aslında yaz günüyken öğreteyim diyordum.

Eğer hazır olmasa hiç yapmazdı cnm. Bence başlamışsın devam et. Sabahları nasıl kalkıyor o da önemli bezi boşsa tamamen hazır demektir zaten.

Merhaba güzel anneler
Nasıl gidiyor gelişimi bebişlerinizin. Sizden bilgi alacağım boya ve kalem vermeye başladınızmı etkinlik olarak neler yaptırıyorsunuz

Ben başladım hatta başlayalı 3-4 ay oluyor tabi bu konuda ablasıda büyük etken. Şimdi çok güzel tutuyor kalemi boyayı. Bide ben gazete dergi falan veriyorum eline yırtması için. Küçük motor hareketlerine birebir. Parmak kasları için. Hem stres atmada da birebir. Bide hayvanlı tak çıkar yapbozlar var onlara bayılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…