-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #40.761
Geceleri emerek uyuyor genelde ama yanıma yatırıp kendiliğinden uyuduğu da oluyor. Nasıl uyursa uyusun geceleri muhakkak en az 3 defa uyanıyor sırf emmek için. Sanırım emzirmeyi tamamen bırakıncaya kadar devam edecek bu. Ama gece sık uyandığından kilo alamıyor 18 aylık 9 kilo. Doktor o yüzden gece emzirmeyi bırakmalısın diyor.Benim oğlum da uyanıyor ben artık bu uyku işinin şans kısmet olduğuna kanaat getirdim. Sabırsızlıkla oğlumun uyanmayacağı günü bekliyorum. Akşam yatmadan önce emziriyor musunuz?
Bunlar tabiki de bir işaret. Benim kızım da söylüyor yaparken ya da yaptıktan sonra çişşş diyor, kaka yaptıysa da bee diyo :d bezini getirip yere yatıyor değiştireyim diye :d bazen pantolonunu indirip bezini çekiştiriyor çıkarmaya çalışıyor. Ama ben henüz erken olduğunu düşünüyorum. Çünkü anne için yorucu bir süreç diye biliyorum. O stresle bebeğe baskı yaparsam ilerde psikolojik sorunlara yol açacağının da farkındayım. Yaz sonuna doğru düşünüyorum tuvalet eğitimini.bu gece uyanmaları nasıl bitiyo ya ? bizimki zaten emmeyi bıraktı tamamen ama gece yinede uyanıyo ya su içmek istiyo peşine emziğini veriyorum geri uyuyor. acaba suyamı alıştırdım bu sefer yada emzik yüzünden mi uyanıyor.
birde bezi bırakmak için birşeyler yapmaya başlayan varmı. oğlum gelip bezini gösterip çişş diyo. kaka yapınca da auuuvvv diyo. anneannesinden öğrenmiş :) ama yaptıktan sonra diyo sıkıntı o :) bunlar bi işaretmi acaba wc alışkanlığı için başlamalı mıyım bilemedim
Zeka kartları ve kitaplar hep hayatımızdaydı. Konusmasi icin degil kitaplari sevmesi icin. Ama cok etkisi var mi bilmiyorum. Babasi da ben de erken konuşmuşuz. Oglum da cok erken agular yapmaya başlamıştı bebekken hic susmazdi. Hala da 2 dk sessis duramaz surekli konuşuyor.MErhaba ben bir soracaktım konuşması icin zeka kartlarjndan falan kullandınız mi
bebeğinin kan değerlerine vitamin değerlerine baktıran varmı ? sağlık ocağına götürmek istedim baktırmak için ama 1 yaşından sonra bakmıyoruz biz. olmuyor yanlış çıkabiliyor hastanelere yönlendiriyoruz dire hastanede yaptırın dedi.
sağlık ocağında yaptıran varmı tahlil ?
[/QUOTSağlık ocağı hastanede tahlilller yapılacak demişti, biz de gittiğimiz hastanede yaptırdık 12. Ayda. Demir eksikliği çıktı bu ay tekrar yapılacak
Ben hic saglik ocaginda baktirmadim. Arastirma hastanesine goturuyorum ozelikle bebek hemsireleri damar bulma konusunda cok tecrubeli oluyor kolayca aliyorlar. Ozele ne zaman gitsem delik desik edip kan alamadılarbebeğinin kan değerlerine vitamin değerlerine baktıran varmı ? sağlık ocağına götürmek istedim baktırmak için ama 1 yaşından sonra bakmıyoruz biz. olmuyor yanlış çıkabiliyor hastanelere yönlendiriyoruz dire hastanede yaptırın dedi.
sağlık ocağında yaptıran varmı tahlil ?
Daha 18 ayliklar. Kres icin cok cok erken olduğunu düşünüyorumBebeğini kreşe başlatan var mı ? İyi ve kötü yanlarıyla neler yaşadınız?
Kızlar 18. Ay aşısından sonra düzeni bozuldumu bebeklerinizin
Daha 18 ayliklar. Kres icin cok cok erken olduğunu düşünüyorum
Bizi cok sukur etkilemedi asi. Herhangi bir sikinti yasamadik keyfi yerinde masallah oglumunKızlar 18. Ay aşısından sonra düzeni bozuldumu bebeklerinizin
Ankarada misınız ? ankarada olan arkadaşlardan 13 aylık bebegimi bu sekilde iyi hemsireleri dr.u olan gidecegi devlette bir hastane ismi verir misinizBen hic saglik ocaginda baktirmadim. Arastirma hastanesine goturuyorum ozelikle bebek hemsireleri damar bulma konusunda cok tecrubeli oluyor kolayca aliyorlar. Ozele ne zaman gitsem delik desik edip kan alamadılar
Tuvalet konusu konuşulmuş. Biz lazımlık aldık. Bir kaç defa bezini çıkarıp oturttum çişini yaptı. Bir kaç defa da kakasının geldiğini farkedince dedim hadi kızım tuvalete gidelim gittik yaptı. Nasıl ilerleyeceğim bilmiyorum. Kimileri de 2.5 yaşı daha uygun diyorlar kafam karıştı. Aslında yaz günüyken öğreteyim diyordum.
Merhaba güzel anneler
Nasıl gidiyor gelişimi bebişlerinizin. Sizden bilgi alacağım boya ve kalem vermeye başladınızmı etkinlik olarak neler yaptırıyorsunuz
Eğer hazır olmasa hiç yapmazdı cnm. Bence başlamışsın devam et. Sabahları nasıl kalkıyor o da önemli bezi boşsa tamamen hazır demektir zaten.