2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Merhabalar herkese hayırlı ramazanlar
17,5 aylık ağzında 7-8 dişi var başka yok normal mi bu ya? Kendiyle yaşıt olanlar hepsini çıkardı ?beslenmeyle mi alakalı
Yok kuzum beslenmeyle alakali degil yapisal ya da genetik bir durumdur. Benim oglan cok gec cikardi ama tamamlamak.uzere mesela 16 disi var son 4 azilarida gelmek uzere normalde 3 yasa kadar tamamlamalilar. Ne kadar gec o kadar iyi

Çekirdek anahtar kelimelerini herkesin anlayacağı şekilde mi söylüyor baya zor kelimeler gerçekten okuyunca şaşırdım masallah

17,5 aylık ağzında 7-8 dişi var başka yok normal mi bu ya? Kendiyle yaşıt olanlar hepsini çıkardı ?beslenmeyle mi alakalı
Genetik sanırım canım. Benim kızımın 16 dişi var şu an ama baya erken çıkarmaya başlamıştı zaten 4 aylıkken başlamıştı çıkarmaya. Sonrakileri hep 4 er 4 er çıkardı. Babası da erken tamamlamış dişlerini. Zaten her şeyi babasına benziyo tipi de huyu da hiç benden almamış :d

Benim kızım da her kelimeyi söylüyor ama anne baba gibi bariz söylediği şeyler dışında diğer kelimelerini sadece biz anlıyoruz :d bazı kelimelerin sadece başını söylüyo mesela anahtara ana bisiklete bisi diyo :d ama mesela kurabiyeyi benden güzel söylüyordur :d ama adını sorduğumuzda adını soyadını söylüyor ama onu da sadece biz anlıyoruz. Baba gel, gel pisi pisi ve mama bitti gibi cümleler kurmaya da başladı.
Ocean balık yağı kullanıyoruz 10 gündür falan sanki iştahına faydası oldu gibi.

Çekirdek anahtar kelimelerini herkesin anlayacağı şekilde mi söylüyor baya zor kelimeler gerçekten okuyunca şaşırdım masallah
Anlaşılır soyluyor ama hic cumlesi yok, hep tek kelime. Her cocugun gelisimi farkli oluyor, 8 aylik oturdu 14 aylik yurudu yani geç oldu. Ama konuşması hep erken gitti

Bacak agrilari genelde vitamin D eksikligindrn oluyor kan degerlerinize bir baktirin isterseniz

Kızlar moralim çok bozuk. Kızımı bugün babası dışarda oynatırken elini sokak kedisi tırmalamış hemen acile götürdük kuduz aşısına başlattı doktor ama ben yine de çok korkuyorum. Kızım hayvanları çok seviyor. Dışarda gördüğü her kediye köpeğe yaklaşıp dokunmak istiyor ve sonuç bu. Aman dikkat edin. Neyse ki kedi sürekli mahallemizde dolanan kedi gözlemleme fırsatımız var.

Benim yegenlerim de mutlaka her yaz kuduz aşısı olmak zorunda kaliyor malesef. Keske koruyuculuğu olan bir aşı olsa. Ama 2 hafta sonra yine tirmalasa yine aşı olması gerekiyor. Aslinda saldirgan olmayan hayvanlar için yapmayabiliyorlar ama insan risk alamıyor oyle bir durumda. Size de cok gecmis olsun.
Abimin evinde kedisi var. Cins ve aşırı sakin bir kedi, oturdugu yerden kalkmaz. Oglum daha yeni yeni elini surmeye alışmaya başladı. Onun öncesinde cok fazla korkuyordu.

Masallah kuzulara buyudulerde dillendiler benim oglumda yeni kelimeler ogrendi. Noldu budane alkis yeni ogrendiklerinden1den 5e kadar sayiyor. Gece uyanmamiz tamamen bitti ama onun yaninda oglen uykumuzda bitti aksam 5 gibi uyumak.istiyor aksam yemegi falan karisiyor nasil duzelticem hic bilmiyorum

Risk alamadık evet. Sürekli mahallede gördüğümüz kedi olmasına rağmen ev kedisi olmadığından ve aşıları yapılmadığından dolayı mecbur yaptırdık kuduz aşısını. Kızıma üç beş gün arayla 4 doz yapılacak. Bir yıl koruyuculuğu varmış ama bir yıl içinde tekrar ısırılırsa tek doz yapılıyormuş yine de.

Sabah kaçta kalkıyor. 6-7 gibi uyanırsa düzelebilir aslında.
Ben hergün akşam 9 buçukta uyutuyorum. İstisnalar hariç bozmuyorum düzeni. Sabahları da 8 de uyanıyor. Gündüz tek uykusu var. Öğleden sonra 2 den 4 e kadar uyuyor. Uyku saatlerimiz düzenli ama gece uyanmalarının önüne geçemiyorum bir türlü. Hala 3-5 defa uyanıyor. Doktor gece emzirmeyi bırakmamı söyledi ama ben emzirmezsem uyandığında sakinleşmiyor.
Gece emzirmesini kesebilen var mı?

En erken 7 en gec 10da kalkiyor oglum ama gece hic uyanmadigindan gunduz uyku ihtiyaci kalmiyor sanirim. 18. Ayda kendiliginden gece emmesini birakti hic uyanmiyor oncesinde ben ugrasmistim basarili olmustum ama hastalik girince araya kalmisti. Simdi sukur diyorum deliksiz uyuyoruz artik

Oglum uyanmiyor geceleri maşallah diyeyim. Ozellikle birsey yapmadım. Geceleri desteksiz uyudugu icin uyanmiyor. Ama gece uykusu cok kisa 8 9 saat malesef.
Gunduz uykusunu emerek veya ayakta sallanarak uyuyor o yuzden uyku arasi uyaniyor emip geri tekrar uyuyor

Benim oğlum da uyanıyor ben artık bu uyku işinin şans kısmet olduğuna kanaat getirdim. Sabırsızlıkla oğlumun uyanmayacağı günü bekliyorum. Akşam yatmadan önce emziriyor musunuz?

bu gece uyanmaları nasıl bitiyo ya ? bizimki zaten emmeyi bıraktı tamamen ama gece yinede uyanıyo ya su içmek istiyo peşine emziğini veriyorum geri uyuyor. acaba suyamı alıştırdım bu sefer yada emzik yüzünden mi uyanıyor.
birde bezi bırakmak için birşeyler yapmaya başlayan varmı. oğlum gelip bezini gösterip çişş diyo. kaka yapınca da auuuvvv diyo. anneannesinden öğrenmiş :) ama yaptıktan sonra diyo sıkıntı o :) bunlar bi işaretmi acaba wc alışkanlığı için başlamalı mıyım bilemedim

MErhaba ben bir soracaktım konuşması icin zeka kartlarjndan falan kullandınız mi

Ben de ağustos ayında düşünüyorum tuvalet olayını. Aynı durum bizde de var. Şimdiden başlasamı acaba

Canını sıkma canım bizde de aynı durum var 18 aylık 6 diş var. Doktora sorduk bir sorun yok dedi. Beslenmesi hep sınırlı diş az olduğu için. Üstelik vitaminde kullanıyorum

Kizlar ben ebebekten rahat oturabilecegi yanlarina kollarini koyabilecegi tarzda bir lazimlik almistim surekli oyuncaklariyla birlikte durdu arada oturttum onunla vakit gecirmesini sagladim 15 aylikken cis yaptiginda bezini gosteriyordu oglum artik kaka yapincada gosteriyor poposunu tutuyor.yavas yavas alistirmakta fayda var en azindan lazimlik ya da tuvalet korkuau olmasin. Arada ciplak tenle oturtuyorum ama pek istemiyor hoslanmiyor. Bakalim yaza kadar belki alisir. Benim tuvalet egitimi icin on hazirliklarim bunlar oldu belki fikir olur sizlerede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…