- 1 Mart 2013
- 10.002
- 18.448
- 498
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #31.301
Kaç günlük canım bebeğinKızlar kızım dün sabah azcık kaka yapmıştı şu ana kadar tekrar yapmadı dün mama kullanmıştım onun etkisiyle mi bozuldu acaba ne zamana kadar beklemeliyim?
Kocaman bir göbeğim var. Doktor daha rahim üstte o yüzden toparlayacak daha dedi ve çıt çıt li korse kullanmamı tavsiye etti şu an kullanmam tabi..ama baya ağır hissediyorum göbeği öyle ki 1 saatligine uzanayim hemen doğrulmam zorlaşıyor sancı zaten oluyor elimde karnımin tutarak ve bastırarak kaljabiliyorum bir iki tur atıp ancak doğruluyorum hayirlisiyla bi geçse de..
Benim oglumun 1 hafta icinde düştü canim tam olarak kacinci günde oldugunu hatırlamıyorum banada erkenmi acaba diye gelmişti ama sorun olsaydi doktor soylerdi diye düşünüyorum 45 gun oldu bi aksilik olmadi cok şükür bebekten bebege gore degisiyor demekki
canim benim kizimin 4 gunlukken dusmustu hic bir sorun olmadi
Keşke bizimki de erken düşse.kucuk oglumunki 13.gun düşmüştü, bu defa 8.gun oldu hala düşmedi bizimki ,hatta kardeşimin oglumunki 3.gun düşmüştü..banyo yaptırmak için göbeğin düşmesini bekliyorum.gobek dezenfekte spreyi yazmis doktor aldım ama düşmesine pek yardımcı olmadı sanki.
Canim salı günü doğdu bugün 6. Günü inşallah düzelir ya..Bu sıkıntıyı çizerler başka bişey bozuluyor..Kaç günlük canım bebeğin
Mamada etkilemiş olabilir ama takip etmek lazım
Ben korseyi 3. Gün kullanmaya başladım korse daha rahat hareket etmeni sağlar tavsiye ederim
Yazdığınız bir çok şeyi not alıyorum teşekkürler şimdiden.Süt düğümlenmesi yaşayanımız olursa beyaz lahanayı tavsiye ederim. Bildiğimiz şu dolma yaptığımız beyaz lahana var ya. O lahananın yapraklarını ayırıyorsun, çanak gibi yaprakcıklar oluyor elinde. Güzelce yıkayıp dondurucuya koyuyorsun, çok bekletmeyeceksiz ama. 1-2 saat yeterli, sadece donacak çok pörsütmeyeceksiniz. Sonra dondurucudan çıkarınca göğsüne koyup üzerine de bir havlu koyuyorsun, göğüsteki sütü çekiyor. Ben ölü doğumum sonrası göğsümdeki sütü böyle boşaltmıştım. Doğrusu o soğuk lahanayı göğsüne koyunca ilk başta için çekiliyor ama sonra rahatlıyorsun.
Breast engorgement deniyor süt düğümlenmesine ingilizcede, "breast engorgement and white cabbage" aratınca bu beyaz lahana tavsiyesini görebilirsiniz. Ben de yabancı sitelerden okuyup öğrenmiştim. Süt düğümlenmesi; sütün fazla olması, tam boşaltılmaması durumunda göğüste kanalları tıkaması. Değil akşamdan sabaha sabahtan öğlene olabiliyor ya bu iş. Süt bir anda inince çocuk da tam ememiyorsa pat diye kalıyorsun. Ben ölü doğum sonrası gece iyiydim sabah ağrıdan ağlıyordum. Doğumdan hemen sonra da değil 2-3 gün sonra olmuştu. Kocaman oluyor göğüslerin, sağmak istesen yapamıyorsun çünkü elleyince acıyor için gidiyor.. Zaten oğlumda yaşadığımda da sağamamıştım çünkü dokunamamıştım ki kendini zorlayıp sağsan da damla damla geliyor boşalmıyor sadece acı çekiyorsun.. Bu lahana ile biraz süt akmaya başlayınca hassasiyet geçip göğüslerine dokunabilecek hale gelince bebeği emzirip ardından pompa ile göğüslerini tamamen boşaltmak kolay oluyor. Ben korkumdan oğlumda her emzirme sonrası pompa ile sağmıştım bunu yaşadıktan sonra. Hem süt düğümlenmesi vs yaşamanı engelliyor tamamen boşaltmak, hem de her emzirmede göğüslerinin ikisini de boşaltırsan sütün artıyor. Ve 1 saat sonraya tekrar doluyor, olmadı sağdığınızı verirsiniz ama garip şekilde gerek kalmıyor çünkü vücut zaten siz boşalttıkça daha çok süt üretmeye başlıyor.
Korse zarar vermiyor canım çok fazla sıktırma ben bedenimden bi beden büyük korse kullanıyorum çok rahat ediyorumCanim salı günü doğdu bugün 6. Günü inşallah düzelir ya..Bu sıkıntıyı çizerler başka bişey bozuluyor..
Peki korse sıkıştırip içteki ya da dıştaki dikişler zarar vermez mi.. Bu arada benim bu dikis diğerinden daha uzun olmuş onu farkettim..dün doktor dikisin.Bandaj ini çıkardı. Hemen duşa girebiliyor muyuz artık. .sormadım soylemedi de doktor
ah canm ya sanrm oyle oldu miniklerimz ama artk gelseler yaBenimde aynı şekilde küstü sanırım bizim bebişler şimdide onlar gelmiyor.
Sinuzit olduguna eminsen, papatya çayı demle, burun spreyi sisesine koyup bol bol çek burnuna. Çok güzel boşaltıyor. Geniz akintisi varsa da, tuzlu suyla gargara yapabilirsinKızlar sinüzitim azdı burun tamamen tıkalı başım zonkluyo vucüdumda kırgınlaşmaya başladı yarın doktor randevum var zaten normalde ben bu duruma düştüğümde antibiyotiksiz iyileşemem hayırlısıyla bi doğursaydık bebişleimizi inş benim bu durumum epidurali etkilemez
Ben de 37+5 im , ayni durumu ben de yaşıyorumKızlar bi sorum olcak 37+4 um bugun bebisin hareketlerinde azalma var dunden beri bu haftalarda olup böyle azalmalar yasan var mı
Yarın doktora gitcem diye evde temizlik yaptım annem bile dalga geçiyor artık kaçıncı defa son diyerek temizlik yapıyorsun diye:)ah canm ya sanrm oyle oldu miniklerimz ama artk gelseler ya
Kızın küçük sanırım Benim oğlum 6.5 yaşında bebek sevmeyi bilmediği için bazen ayarsız davranabiliyor sık sık uyarılarda bulunmak zorunda kalıyorumIki cocuklu annelere sesleniyorum nasil gidiyor sizin benim kizim cok hirpaliyo kardesini
Ah canim tek basina olunca sogukkanliolmak lazim ben aglasam o aglasa halimiz ne olacak cok gozumun pinarina geldi yaslar ama aglicak zaman yok sabretmek gerek en azindan 3 ay sabir bizlerde boyle buyuduk. Sutunun gelmesine cok sevindim canim bol bol emzir bebisini ve o meme acisindan bile keyif almaya bak benimde sol memem fena aciyor lansinoh krem kullaniyorum nispeten daha iyi
Çok sağol canım evde papatya çayı bitki olarak yok da poşet çay şeklinde var onunla bi deneyeyim yoksa yarın alırım aktardanSinuzit olduguna eminsen, papatya çayı demle, burun spreyi sisesine koyup bol bol çek burnuna. Çok güzel boşaltıyor. Geniz akintisi varsa da, tuzlu suyla gargara yapabilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?